16/10/2009 06:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αυτισμός στην υπηρεσία της υψηλής τεχνολογίας.Ο Thorkil Sonne είναι ένας Δανός επιχειρηματίας,  πατέρας αυτιστικού παιδιού,  που βρήκε ένα κερδοφόρο τρόπο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των εταιριών υψηλής τεχνολογίας (blue chip),  όσο και τα αυτιστικά άτομα, που δύσκολα βρίσκουν απασχόληση. Η εταιρία του Specialisterne, έχει ως αντικείμενο την συνεχή επαναληπτική, και άκρως βαρετή εργασία των  δοκιμών λογισμικού. Ένα αντικείμενο όμως, στο οποίο διαπρέπουν τα άτομα που πάσχουν από αυτισμό.

«Δεν μιλάμε για φθηνή εργασία», λέει στην εφημερίδα Independent, «οι υπάλληλοί μας εισπράττουν κανονικό μισθό, και κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά πολύ καλύτερα από άλλους».

«Το ποσοστό λάθους της εταιρίας μας είναι 0.5% σε σχέση με το 5% που ισχύει σε άλλες εταιρίες δοκιμών» λέει ο Sonne. Τα σημαντικά κέρδη της επιχείρησης, που  προσφέρει εργασία σε 40 άτομα, και ήδη επεκτείνεται και στην Αγγλία, διοχετεύονται σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Η Specialisterne δεν είναι μια συνηθισμένη εταιρία, το περιβάλλον εργασίας προσαρμόζεται στις ανάγκες των εργαζομένων οι οποίοι και προλαμβάνονται, όχι μετά από συνέντευξη, αλλά μετά από την επιτυχή έκβαση ενός σύνθετου τεστ  με χρήση Lego! Αν και ο Thorkil Sonne δεν θεωρεί ότι η εταιρία του προσφέρει εργασιακή θεραπεία, τα αποτελέσματα είναι πολλές φορές εμφανή, και όπως λέει: «Έχω δει ανθρώπους να μεταμορφώνονται…».

 Independent

ΣΧΟΛΙΑ

  1. η Dimi avatar
    η Dimi 31/10/2014 21:34:05

    Το “ρούτερ της ανωνυμίας” ξεπέρασε τα 500.000 Δολλάρια http://www.fortunegreece.com/article/router-tis-anonimias-xeperase-ta-500-000-dolaria/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.