27/12/2012 09:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Χριστός θα είχε Twitter και Facebook ;

«Αν ο Χριστός ζούσε στις μέρες μας θα είχε, αναμφισβήτητα, Twitter και Facebook»: τάδε έφη ο γερμανός Αρχιεπίσκοπος του Φράιμπουργκ, Ρόμπερτ Ζόλιτς. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten, ο Ζόλιτς, ο οποίος είναι και πρόεδρος των Γερμανών Αρχιεπισκόπων, δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Χριστός,  αν ζούσε στην εποχή μας, θα ήταν όλη μέρα στα social media. «Πάντα αναζητούσε τους ανθρώπους και το έκανε με ασυνήθιστους τρόπους. Ουσιαστικά, όλα τα μέσα είναι καλά για να φέρουν τον θεό κοντά στους ανθρώπους» είπε. Ο εκπρόσωπός του πάντως επί Γης, για τους Καθολικούς, Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ, μάλλον θα συμφωνεί μαζί του, αφού πρόσφατα αποφάσισε να ανοίξει λογαριασμό στο Twitter.

http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/12/26/jesus-twitter-facebook-archbishop-robert-zollitsch_n_2364667.html?utm_hp_ref=uk

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 27/12/2012 10:17:58

  Πόσο κοσμικά,μέ πόσο ''δικά μας'' γήϊνα μάτια βλέπουμε τό Χριστό καί τίς ἐνέργειές του...Πῶς θά θέλαμε νά εἶναι,τί νομίζουμε ὅτι θά ἔκανε γιά νά μᾶς προσεγγίσει,ξεχνῶντας ὅτι Ἐκεῖνος ἔχει ἄλλους τρόπους προσεγγίσεως,ἀνεξιχνίαστους γιά ἐμᾶς,ἀπ' ὅ,τι πιστεύουμε ἐμεῖς ὅτι θά χρησιμοποιοῦσε.Κι ὅλα αὐτά,γιατί περιμένουμε πάντα ἀπό Ἐκεῖνον νά κάνει ὅλα τά βήματα,οὔτε λόγος πόσα θά κάνουμε ἐμεῖς...

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Κυθήριος Τ. 27/12/2012 18:01:36

   Δεν τον βλέπουμε έτσι εμείς, αλλά η προτεσταντική εκκλησία, η οποία, όπως βλέπετε παραπάνω, έχει εκκλησία συνδικαλισμένη.

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 28/12/2012 00:35:47

  Αν όπως λέει ο κ. Ζόλιτς, ο Χριστός έκανε, όλη μέρα, χρήση Facebook και Twitter για να κηρύξει το λόγο Του στους πιστούς (=likers, followers), τότε δεν θα χρειαζόταν να βασανιστεί και να σταυρωθεί από τους διώκτες Του.
  Θα αρκούσε αντί της Σταύρωσης, μια απλούστατη διαγραφή προφίλ !

 3. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 28/12/2012 09:40:59

  Ο Κυθήριος πήγε μάλλον κάποτε ταξίδι στα Κύθηρα και ξέχασε να γυρίσει. Επισκέπτη, δεν υπάρχει χώρος για σένα και για μένα. Roadrunner, σου διαφεύγει η Ανάσταση.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 29/12/2012 14:00:10

  Κι όμως, δεν θα είχε.
  Το τουίτερ και το φέισμπουκ είναι εξατομικευμένοι ναοί ναρκισσισμού, φιλαυτίας και αλαζονείας από ανθρώπους που νομίζουν ότι η υπόλοιπη ανθρωπότητα ζει με την έγνοια τους.
  Τι σχέση έχει αυτό το πάρτι ματαιοδοξίας με τον ταπεινό Χριστό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.