#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/04/2013 13:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ο Ομπάμα είναι ο Αντίχριστος» και άλλες θεωρίες συνωμοσίαςΠερίπου ένας στους τέσσερις Αμερικανούς υποψιάζονται ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να είναι ο Αντίχριστος, περισσότεροι από το ένα τρίτο πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια φάρσα και περισσότεροι από τους μισούς υποψιάζονται ότι μια μυστική παγκόσμια ελίτ προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια τάξη, σύμφωνα με δημοσκόπηση κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την Public Policy Polling, ρώτησε σε ένα δείγμα Αμερικανών ψηφοφόρων, σχετικά με μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας, διατυπώνοντας τις ερωτήσεις με εντυπωσιακή γλώσσα που θα έκανε τους εκπαιδευτικούς της χώρας να χτυπιούνται στα γραφεία τους.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι το 13% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ο Ομπάμα ήταν «ο Αντίχριστος», ενώ ένα άλλο 13% «δεν είναι σίγουροι» - και έτσι τουλάχιστον φαίνεται να είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο ότι θα μπορούσε να είναι. Περί το 73% των ερωτηθέντων ήταν σε θέση να πουν απερίφραστα ότι δεν πιστεύουν πως ο Ομπάμα ήταν ο Αντίχριστος.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 37% των Αμερικανών πιστεύουν πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια φάρσα, ενώ το 12% δεν είναι σίγουροι και μια μικρή πλειοψηφία - 51% - συμφωνεί με την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του επιστημονικού κατεστημένου και θεωρεί ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 28% των ανθρώπων πιστεύουν σε μια ύπουλη παγκόσμια συνωμοσία Νέας Τάξης Πραγμάτων, με στόχο την διακυβέρνηση όλου του κόσμου από μια αυταρχική κυβέρνηση. Ένα άλλο 25% «δεν ήταν σίγουρο» και μόνο μια μειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων - 46% - σκέφτηκε πως μια τέτοια θεωρία συνωμοσίας δεν είναι αλήθεια.

Τουλάχιστον μερικές από τις παράφρονες θεωρίες που πρότεινε η δημοσκόπηση απορρίφθηκαν από τη μεγάλη πλειοψηφία. Για παράδειγμα, μόνο το 7% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα πίστευαν ότι η προσελήνωση ήταν πλαστή, το 14% πίστευε στον Bigfoot και το 4% θεωρούσε ότι εξωγήινοι με σχήμα ερπετών που έχουν πάρει ανθρώπινη μορφή ελέγχουν τον κόσμο μας».

Τα άλλα καλά νέα, είναι ότι ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ θα ανακουφιστεί ακούγοντας ότι μόλις το 5% των ερωτηθέντων πίστευε ότι πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1966 και αντικαταστάθηκε από έναν σωσία του, ώστε οι Beatles να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους, ενώ μόλις το 11% πιστεύει στην ιδέα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εν γνώσει της επέτρεψε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η έρευνα διεξήχθη με σκοπό να διερευνήσει πως οι πολιτικές πεποιθήσεις των ψηφοφόρων επηρεάζουν την θέλησή τους να πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας – διαπιστώνοντας πράγματι ότι το κομματικό χάσμα που έχει κατηγορηθεί για πολλά προβλήματα στην Ουάσιγκτον, επεκτείνεται επίσης και στον κόσμο των εξωγήινων, της παράνοιας και των τεράτων.

Για παράδειγμα, όσον αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, το 58% των Ρεπουμπλικανών συμφώνησε ότι είναι μια φάρσα και το 77% των Δημοκρατικών διαφώνησε. Ενώ το 20% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο Ομπάμα είναι ο Αντίχριστος που προαναγγέλλει τα έσχατα, μόνο το 13% των ανεξάρτητων συμφωνεί, και μόλις το 6% των Δημοκρατικών.

guardian

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 03/04/2013 13:44:10

  Και που να δείτε στην Ελλάδα!
  Εδώ το 99% πιστεύει όλα αυτά!

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ tpe 03/04/2013 13:49:24

   Και το 99% επίσης πιστεύει και τα αντίθετα ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ! :)

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 03/04/2013 13:55:00

  Είναι ο Αντίχριστος αλλά δεν μπορούσε να κάνει ότι έχει να κάνει στην πρωτη 4ετία! Χρειαζότανε την δεύτερη.

 3. χαρης avatar
  χαρης 03/04/2013 14:46:41

  'Υπαγε οπισω μου Σατανά

 4. popaia avatar
  popaia 03/04/2013 15:37:44

  Ο Γκάρντιαν. Μάλιστα. Όλ' αυτά για να μας πει ότι οι δεξιοί είναι καθυστερημένοι κι οι προοδευτικοί ανωτάτου. Ο ρόλος που παίζουν οι φυλλάδες και τα μήντια είναι συνομωσία κι αυτό;

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 03/04/2013 15:48:06

  Τελικά μήπως τον alexi τον παρεξηγήσαμε ; Μετά από αυτό το άρθρο,
  αρχίζω να πιστεύω ότι είναι μπροστά... τουλάχιστον δυο μήνες,
  από τον guardian...
  Αφού μας δήλωσε έγκαιρα, ότι επιθυμεί να συνεργαστεί ακόμη και με το διάβολο !!

 6. αρμαθόδωρας avatar
  αρμαθόδωρας 03/04/2013 20:34:52

  ωραία έρευνα. Παίρνουμε μια αλήθεια, τη ρίχνουμε μέσα σε έναν ορυμαγδό από ψέματα, δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα, τσουπ, θεωριία συνομωσίας κι αυτή ανάμεσα σε εξωγήινους και τριβόλια. Κι ένα λιθαράκι στο χειρισμό των μαζών μπήκε μια χαρά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.