Ο Ολάντ προσέλαβε ράπερ για να γίνει  ... «ενδιαφέρον και συναρπαστικός»
13/03/2014 09:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ολάντ προσέλαβε ράπερ για να γίνει  ... «ενδιαφέρον και συναρπαστικός»

Ποιο είναι το νέο «κατόρθωμα» του Φρανσουά Ολάντ; Προσέλαβε έναν άνθρωπο της ραπ για να του γράφει τους λόγους. Ο «Mr Evil» είναι ένας από τους πιο γνωστούς σχολιαστές της ραπ μουσικής στην χώρα. Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνούσαν ότι το ύφος ομιλίας του Ολάντ είναι βαρετό, η επιλογή του νέου κειμενογράφου θεωρείται μάλλον ακραία.

Μήπως ο Γάλλος πρόεδρος θα εγκαταλείψει και τα σκούρα κοστούμια και θα αλλάξει το όνομά του σε, ας πούμε, Fat Frankie Dutch;. Δυστυχώς όχι. Ο 40χρονος Pierre- Yves Bocquet εργάζεται ήδη στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Έχει μια ήρεμη εμφάνιση, φορά γυαλιά και έχει παρακολουθήσει όλες τα γνωστά σχολεία της γαλλικής πολιτικής ελίτ. Θα αναλάβει καθήκοντα αυτό το μήνα. Ωστόσο, ο Bocquet έχει και μια δεύτερη ζωή, ως «Pierre Evil» -μουσικός δημοσιογράφος και ειδικός σε θέματα ραπ. Έχει γράψει ένα πολύ γνωστό γαλλικό βιβλίο για την γκάνγκστα ραπ.

Ο Fred Hanak, ένας Γάλλος μουσικός και δημοσιογράφος, λέει ότι είναι «ένας από τους τρεις καλύτερες γάλλους κριτικούς της ραπ». Τον περιγράφει ως «μυστικοπαθή χαρακτήρα, όπως ο Μπάτμαν, ο Μπάνσκι ή ο Κίσινγκερ». Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο της μουσικής δεν ξέρουν ότι ο Bocquet είναι επίσης ένας ανώτερος πολιτικός λειτουργός, ο οποίος παρακολούθησε την Ecole Nationale d' Administration, την κορυφή της γαλλικής εκπαιδευτικής πυραμίδας. Πολλοί άνθρωποι στην πολιτική δεν το γνώριζαν, μέχρι τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου αυτή την εβδομάδα, που ανέφεραν ότι ήταν επίσης ειδικός στην αμερικανική (αλλά όχι στη γαλλική) μουσική ραπ.
Προφανώς ο Pierre- Yves θα πάψει πλέον να είναι ο Pierre Evil. Έχει αφήσει τη μουσική του καριέρα και θα επικεντρωθεί σε νέα δουλειά του: να κάνει τον Ολάντ ενδιαφέροντα και συναρπαστικό. Σίγουρα δεν θα μετατρέψει τις ομιλίες του προέδρου σε στίχους ραπ. Κρίμα… Αλλά πάντα μπορεί κάποιος να ονειρεύεται.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/from-gangsta-rap-to-french-presidential-politics-the-colourful-career-of-franois-hollandes-new-speechwriter-9187711.html

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΛΕΚΟΣ avatar
    ΑΛΕΚΟΣ 14/03/2014 13:11:41

    Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.