#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2011 17:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γκλέτσος βρήκε μιμητές στην ΚίναΟι Έλληνες δεν είναι ο μόνος λαός που αναστενάζει με τα διόδια. Και οι συμπατριώτες μας που αποφάσισαν να μη πληρώνουν όταν περνάνε από σταθμούς διοδίων, δεν είναι οι μόνοι. Υπάρχουν κι αλλού παραδείγματα ανυπακοής στους εργολάβους. Μόνο που εκεί, οι ποινές άμα σε πιάσουν, δεν περιορίζονται στο 20πλάσιο χρηματικό πρόστιμο, αλλά πας φυλακή. Και όχι για μερικές εβδομάδες ή μήνες, αλλά ισόβια.

Στη Κίνα λοιπόν, ένας αυτοκινητιστής που μετέφερε άμμο και χαλίκι με τα φορτηγά του, δεν πλήρωνε διόδια εδώ και 2 χρόνια. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο «επαναστάτης» Shi Jianfeng χρησιμοποιούσε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και παραποιημένα έγγραφα, έτσι ώστε τόσο αυτός όσο και οι οδηγοί των φορτηγών του να μη χρεώνονται με τέλη διοδίων, για τουλάχιστον 2.300 διελεύσεις. Το ποσό που υποτίθεται ότι εξοικονόμησε, αγγίζει τα $550.000.  Συνελήφθη όμως, δικάστηκε, και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Η κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ της χώρας τον στηρίζουν, θεωρώντας το ποσό που αναφέρει η κυβέρνηση ως υπερβολικό, και τη ποινή που του επεβλήθη ως ανάλγητη. Ο άνθρωπος, λένε, είναι ένας ταλαίπωρος βιοπαλαιστής που προσπαθούσε απλά να βγάλει το ψωμί του. Εξ άλλου, όπως ισχυρίζονται οι υπερασπιστές του Κινέζου «Γκλέτσου», τα κέρδη της επιχείρησης του όλο αυτό διάστημα ήταν μόλις $30.000, άρα θα έχανε περίπου $520.000 αν πλήρωνε και διόδια ως όφειλε. Μάλιστα,  μια δημοφιλής ιστοσελίδα σημειώνει πως:«Ο φόνος ή ο βιασμός αντιστοιχούν με 15 χρόνια φυλάκισης. Η μη πληρωμή διοδίων όμως τιμωρείται με ισόβια;».

Το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Κίνας λειτουργεί με σταθμούς διοδίων, και τα περισσότερα από αυτά τα έσοδα καταλήγουν στις τσέπες κάποιων διεφθαρμένων κρατικών αξιωματούχων. Για αυτό και είναι πολλοί εκείνοι οι Κινέζοι, που ψάχνουν συνεχώς τρόπους για να αποφύγουν τη πληρωμή των διοδίων.

Μήπως πρέπει να τους στείλουμε τον Δήμαρχο Στυλίδας να τους οργανώσει;

S.A.- The NY Times.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αντωνίου avatar
  Γιώργος Αντωνίου 14/01/2011 20:12:06

  Στην χώρα μοντέλο των διεθνών τραπεζιτών όπου ο φόνος και ο βιασμός επιφέρουν 15 χρόνια φυλακής ο φτωχός αγρότεης που δεν πλήρωνε διόδια θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του πισω απ΄τα σίδερα.
  Ελπίζω όσοι παρακαλάνε για επενδ΄θσεις σωτηρίας απο την Κινα να το ξανασκεφτούν.
  Δεν χρειαζόμαστε ξένα κεφάλαια αλλά δυο μόνο δικαιώματα.
  Πρώτο να εκδίδουμε δικό μας χρήμα χωρίς τόκο και δεύτερον, το δικαίωμα η καλύτερα θα ηταν να λέγαμε, την υποχρέωση προστασίας των Ελλήνων εργαζομένων, μεσω φορολογίας των εισαγωγών.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/01/2011 20:26:09

  Θα βλέπει Κινέζο ο Γλέτσος και θα τρέχει να κρυφτεί μη τον μπουζουριάσουν. Άσε που το Πεκίνο μπορεί να ζητήσει και την έκδοσή του.

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 14/01/2011 21:43:40

  ισόβια κάθειρξη

  Πρότυπη λαϊκή δημοκρατία, μεγαλεία ο κομουνισμός, αυτά είναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.