#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/09/2012 14:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιώργος Νταλάρας αισθάνεται ενοχές για τα λεφτά που έβγαλε!O Γιώργος Νταλάρας δίνει απαντήσεις για πολλά και υποστηρίζει ότι τα έκτροπα στις συναυλίες του τα έκαναν ακροδεξιοί.

Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στην καριέρα του, στα χρήματα που έχει κερδίσει, στα έκτροπα που σημειώθηκαν στις συναυλίες του αλλά και για τη Χρυσή Αυγή έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town της Κύπρου.

Ο ερμηνευτής, δηλώνει μεταξύ άλλων:

Σε ερώτηση για το αν οι αριστερές του καταβολές τον κάνουν να αισθάνεται ενοχές για τα χρήματα που κέρδισε:

«Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από την δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα».

Για τα τυχόν λάθη που έχει κάνει:

«Λάθη δεν κάνουν μόνοι οι ανενεργοί πολίτες, αυτοί που δεν εκφράζουν άποψη για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Μεγάλο λάθος είναι να θέλεις πάντα αυτό που πιστεύεις, ακόμα και αν οι συνθήκες δεν είναι θετικές. Είναι, όμως, λάθος για τον εαυτό σου και ενδεχομένως για το συμφέρον σου, αλλά είναι καλό για την κοινωνία. Στον απολογισμό βλέπω ότι πολλές φορές έκανα τέτοια λάθη, στήριζα αυτά που πίστευα και προχωρούσα ακόμα και χωρίς συμμάχους. Δεν έχω κάνει όμως ποτέ, σας διαβεβαιώνω, λάθη αρχών. Δεν έχω αλλάξει ποτέ για κανένα λόγο και σε καμία συγκυρία τα πιστεύω μου και την ιδεολογία μου».

Για το αν νιώθει παρεξηγημένος:

«Συνεχώς, ίσως γιατί δεν πρόδωσα ποτέ αυτά που πιστεύω και δε ζήτησα ποτέ συμμάχους, όταν μέσα από τη δουλειά μου και μέσα από τη ζωή μου, υποστήριζα αυτά που πιστεύω».

Για τις συναυλίες του την άνοιξη και τα απρόοπτα που συνέβησαν σε αυτές: 

«Δεν μετανιώνω καθόλου για την πρόθεσή μου. Την ουσία της προσφοράς μου τη γνωρίζει ο πολύς κόσμος και δεν μπορεί να την αλλοιώσει κανείς. Εγώ πιστεύω ότι τρεις ήταν οι λόγοι που έφταιξαν. Πρώτον, το χωρίς εισιτήριο τη δεδομένη στιγμή. Δεύτερον, ο κόσμος ζούσε μια τέτοια παραζάλη μέσα σ' αυτήν την κρίση, που δεν συνειδητοποίησε ακριβώς τι συνέβη από αυτές τις ακραίες αντιδράσεις, γιατί εγώ ήμουν πάντα μόνος μου όταν έπαιρνα απόφαση. Έκανα αυτές τις συναυλίες αυτόνομα, μακριά από φατρίες.

Όπως έκανα πάντα από παιδί. Σ' αυτήν τη στιγμή της σύγχυσης του κόσμου, ελάχιστα ακροδεξιά κυρίως στοιχεία, βρήκαν διέξοδο και αντέδρασαν με βία και χυδαιότητα. Ο κόσμος πάγωσε εκείνες τις ημέρες. Έχει σημασία όμως να ξέρετε, ότι από τότε μέχρι σήμερα και καθημερινά, δέχομαι τη συμπαράσταση του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Και ο τρίτος λόγος βέβαια, ήταν ότι κάποιοι κακοήθεις ταύτισαν την ενασχόληση της Άννας με την πολιτική και τις επερχόμενες εκλογές με τις συναυλίες μου. Ε, όλα αυτά χωρίς καμία πολιτική κάλυψη, ήταν πάρα πολύ καλή ευκαιρία για αυτούς που προωθούν τη βία και αποδομούν κάθε αγνή συλλογική προσπάθεια. Με δυο λόγια, αυτό που αποφάσισα να κάνω αυτή την περίοδο ήταν για τους κακοήθεις πολύ καλό για να είναι αληθινό».

Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής:

«Ένα μέρος του κόσμου, απογοητευμένο και συγχυσμένο «εκδικείται» αυτή την «αναποτελεσματική δημοκρατία» χωρίς να αντιλαμβάνεται την πολιτική απάτη που αναπτύσσεται. Δεν είναι αυτοί οι κατάλληλοι άνθρωποι, ούτε η ιδεολογία τους, που θα οδηγήσουν τον τόπο στη δημοκρατία. Άλλοι είναι οι στόχοι τους. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήμουν εναντίον της ελεύθερης διακίνησης λόγου και ιδεών. Εδώ, όμως, έχουμε ακραία στοιχεία που με αφορμή την πολιτική κρίση, την αγωνία, την απόγνωση και τον πανικό του κόσμου, χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο τον κοινοβουλευτισμό για να ασκήσουν βία. Αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε με κάθε τρόπο. Οι νόμοι και το σύνταγμα μας το επιβάλουν. Μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία ακόμα πληρώνει την ιστορία της Βαϊμάρης, όπου ένας λαός ρημαγμένος και απεγνωσμένος, έδωσε πολιτικό βήμα και εξέθρεψε το τέρας του Ναζισμού».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

Αγαπητέ κύριε Νταλάρα  όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές ειναι το βασικο ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως ειναι φυσιολογικό όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του  περιουσία , πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό  ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο. Κατανοώντας λοιπόν το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό το καιρό, παράλληλα με το άλλο μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πως δεν το σκεφτήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένεια σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Προχωρήστε άφοβα στην προσωπική  και καλλιτεχνική σας απελευθέρωση και ενταχθείτε σιγά σιγά στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού που γιγαντώνεται και αυτό τελευταία στους κύκλους των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της πατρίδας μας.

Γιάννης Αγγελάκας

http://www.alltogethernow.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/09/2012 14:19:13

  Μάλλον πλησιάζουμε το χρονικό σημείο όπου διάφορα "επιτυχημένα" επί δεκαετίες κοινωνικά στρώματα και κοινωνικές ομάδες της ημεδαπής (και όχι μόνον), θα έχουν επείγουσα ανάγκη ομαδικής ψυχανάλυσης.
  Το χόμπυ του ερασιτέχνη ψυχαναλυτή ίσως αποδειχθεί πολύτιμο στους μερακλήδες που το απέκτησαν σε ανύποπτο χρόνο.
  Πετυχημένοι συμπολίτες, στο ντιβάνι γρήγορα !!!!

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 19/09/2012 15:27:06

   Mήπως κάνουν τελικά και αυτοί όπως ο Μητσοτάκης που χάρισε τη συλλογή αρχαίων που κατείχε στο Κράτος? (Οταν μαθεύτηκε και άρχισαν οι δικαστικές έρευνες?) Αρχίσουν δηλαδή να κάνουν αυτό που συνιστά και ο Αγγελακας στον Νταλάρα ως απαλλακτικό απο τις αενοχές για τον πλουτισμό τους?

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/09/2012 14:26:04

  Ας μην έτρωγε τις ντομάτες και τα αβγά στις υπέρ συζύγου δωρεάν συναυλίες που έδινε πέρυσι, και θα βλέπαμε αν θα αισθανόταν "ενοχές"...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 19/09/2012 14:30:23

   Δεν είδα όμως, τώρα ή επί τόσες δεκαετίες, αυτούς τους "κοινωνικά ευαίσθητους" και "μη πολιτικά ορθούς" να ρίξουν αυγά όχι μόνον στον μουσηγέτη του "έντεχνου λαικού", αλλά και σε κάποιον γνήσιο "σκυλά"...
   Νομίζεις ότι λιγότερα έβγαλαν και βγάζουν εκείνοι;
   Αλλά είπαμε, μετά την "στρατευμένη τέχνη" έρχεται η "στρατευμένη αγανάκτηση"...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 19/09/2012 14:35:17

    Θείο, όπως ίσως έχεις καταλάβει, μόνο οπαδός των σκυλάδων δεν είμαι, αλλά τουλάχιστον εκείνοι ποτέ δεν καπηλεύτηκαν εθνικά θέματα για τις αρπαχτές τους, ούτε τις πλάσαραν ως "ποιότητα". Αν μη τι άλλο, υπήρξαν ειλικρινέστεροι και πιο αυθεντικοί. Και σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, αυτό ίσως πρέπει να εκτιμάται περισσότερο από την "κουλτούρα" (να φύγουμε) που μας μοσχοπουλούσαν τόσες δεκαετίες οι "έντεχνοι", ενίοτε δε και με τα δικά μας λεφτά στη γκράντε μασαμπούκα των επιχορηγήσεων της "πολιτιστικής Ολυμπιάδας".

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Αυριανιστής 19/09/2012 14:43:23

     Προφανώς έχω καταλάβει...
     Αλλά άν αρχίσουμε να φερόμαστε ακριβοδίκαια χρειάζονται πολλοί τον ψυχαναλυτή τους (κατά τη γνώμη μου και τον εξομολογητή τους)...
     Πέρα από πολιτικούρες και συμβολισμούς, με ενδιαφέρει πιό πολύ το "υλικό περιεχόμενο": Τι μπάζωσαν και χλαπάκιασαν, είτε από "πολιτιστικές Ολυμπιάδες", είτε από τα Σαββατόβραδα μερικών δεκαετιών στην Παραλιακή ή στην Βαθειά μας Επαρχία...

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Ο Θείος 19/09/2012 15:15:33

    Όσο το στομάχι είναι παραγεμισμένο ο εγκέφαλος υπολειτουργεί. Τώρα που άρχισε η πείνα άρχισαν κάποιοι να σκέφτονται. Μερικοί υποκρίνονται, άλλοι όμως απλά ξύπνησαν και δεν ανέχονται πια την Αριστερά των βορείων προαστίων με τις επιλεκτικές κοινωνικές ευαισθησίες της.

 3. Δαναός avatar
  Δαναός 19/09/2012 14:42:54

  Η φαντασία του φταίει για τις ενοχές.Κι εγώ ένοχος νιώθω γι αυτό:http://www.antinews.gr/2012/03/07/150699/

  • tak avatar
   tak @ Δαναός 19/09/2012 16:16:03

   Δαναέ, το αριστούργημά σου!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Δαναός 19/09/2012 17:05:30

   Δάσκαλε,οἱ ἐπαναλήψεις ἀπό σένα δέν συγχωροῦνται!Περιμένουμε καινούργιο πόνημα.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/09/2012 17:20:36

    Η επανάληψις μήτηρ μαθήσεως Κυθήριε!

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Δαναός 19/09/2012 17:30:44

     Συμφωνῶ,ἀλλά ἡ μάθησις προχωρᾶ,οἱ ἀπαιτήσεις αὐξάνονται,τό ταλέντο ἀσφυκτιᾶ,οἱ εὐαίσθητες χορδές ἀναμένουν...

    • Balafara Hunter avatar
     Balafara Hunter @ Δαναός 19/09/2012 17:48:53

     ... και αδερφή της ανίας

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 19/09/2012 15:02:55

  Όταν διάβασα τον τίτλο, για κάποιο λόγο, αυτομάτως υπέθεσα ότι «έβγαλε»=«μετέφερε σε καμια Ελβετία».

 5. franc avatar
  franc 19/09/2012 15:29:48

  Οχι τα κράτησε ΟΛΑ εδώ και φορολογούνται κανονικά με 45% . Δεν έχει ούτε μία offshore.

 6. Decodex avatar
  Decodex 19/09/2012 15:30:54

  Εγω έχω ενοχές γιατι άφηνα όλους αυτούς να βγάζουν λεφτά τόσα χρόνια...

 7. cummulus avatar
  cummulus 19/09/2012 15:35:47

  Ἄν αἰσθάνεται ἐνοχές, ἄς τά ρίξει στό παγκάρι τῆς ἐκκλησίας.

 8. Ha dybbuk avatar
  Ha dybbuk 19/09/2012 16:06:52

  Ειδατε που τον πικρανατε τον καλλιτεχνη αδικα? Νιωθει ενοχες. Αυτες οι ντοματες και τ'αυγα θα ταιζαν Μια οικογενεια για μια εβδομαδα. Και αυτος αθελα του προκαλεσε τη ριψη εναντιον του. Ποσο ευαισθητος ειναι ο Γιωργος. Απ την αλλη μπορει να τραγουδα οπου θελει και η ριψη οπωροκηπευτικων να συμβαλει στην ενισχυση των απορων που θα τον ακολουθουν ως grupies κ θα τα συλλεγουν για βρωση.

 9. Ψηφοκράτης avatar
  Ψηφοκράτης 19/09/2012 16:44:33

  Αντί να κάνει ένα- εκατό- χίλια συσσίτια, έδωσε συνέντευξη!
  Ο χορτάτος, το νηστικό δεν τον πιστεύει...

  Δαναέ, νιώθεις ένοχος γιατί έχεις διατριβή στη δισκογραφία του.
  :)
  Τα εύσημά μου για το πόνημα, δεν το είχα διαβάσει.

 10. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 19/09/2012 17:23:56

  ''............ Έκανα αυτές τις συναυλίες αυτόνομα, μακριά από φατρίες.
  Όπως έκανα πάντα από παιδί............''

  Τι λέει ο άνθρωπος !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ του Κυπριακού.........................

 11. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 19/09/2012 17:25:52

  Γιώργαρε υπάρχουν κρατικά ιδρύματα βρεφών, μικρών παιδιών, γερόντων, αρρώστων.... που αυτή την στιγμή στενάζουν κάτω από το βάρος των περικοπών, αν θέλεις μπορείς να αρχίσεις να συνδράμεις στο φαγητό τους, στα ρούχα τους στα παιγνίδια των παιδιών και έτσι να σου φύγουν οι ενοχές μιά και έξω, αλλά από αριστεροσοσιαλιστές με κάτι τσέπες νααα, χορτάσαμε.

 12. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/09/2012 17:26:57

  Πόσο ὑπεράνω τά βλέπει τά πράγματα...Ἕνα μέρος τοῦ κόσμου,λέει,ἀκδικεῖται γιά τήν ἀναποτελεσματικότητα τῆς Δημοκρατίας.Ἕνα μέρος τοῦ κόσμου πού ψηφίζει Χρυσή Αὐγή.Ὁ ὑπόπλοιπος κόσμος πού δέν ψηφίζει Χ.Α. δηλαδή,περνάει καλά καί δέν ἔχει ἀνάγκη νά ἐκδικηθεῖ,ἀπλῶς βγαίνει στούς δρόμους γιά νά χαρεῖ τήν Δημοκρατία...Οἱ ἄνθρωποι πόύ πέφτουν ἀπό τά μπαλκόνια ἀπλά βιάζονται νά ἐνωθοῦν μέ τόν Δημιουργό...Ὁ ἄνθρωπος πού πέθανε ἐχθές ἀπό συγκοπή μόλις τόν ἀπέλυσε τό ἀφεντικό του,ψήφιζε Χρυσή Αὐγή;Λές καί δέν ὑ πῆρξε καί ἡ γυναίκα του κομμάτι αὐτῆς τῆς ἀναποτελεσματικῆς Δημοκρατίας...Λές καί δέν φταίει ἡ ἰδεολογία στήν ὁποία πιστεύει,γιά τήν σημερινή κατάντια μας...
  Ἔ ρέ ἀποτελεσματική Δημοκρατία πού σᾶς χρειάζεται...Ἑδῶ,ἤ στήν Τουρκία...

 13. Factorx avatar
  Factorx 19/09/2012 18:07:20

  Ο Νταλάρας σε τουρκικές περιπέτειες!

  Προκλήσεων συνέχεια από τον Γιώργο Νταλάρα. Ο Ελληνας ερμηνευτής, μετά τα γιουρτώματα και τα γιουχαΐσματα κατά τη διάρκεια των συναυλιών αλληλεγγύης που έδωσε τον περασμένο Μάρτιο σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, αποφάσισε να αναζητήσει... παρηγοριά στη γειτονική χώρα, επιδιδόμενος στις γνωστές και αμφιλεγόμενες «αγαθοεργίες» του. Ο... ασεβής προς την Ιστορία της Ελλάδας τραγουδιστής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, τις ημέρες που όλος ο ελληνισμός πενθεί για τα 90 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, επρόκειτο να δώσει δύο συναυλίες στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της τουρκικής υποψηφιότητας για τους Special Olympics του 2013!

  Μάλιστα, θα εμφανιζόταν μαζί με τον Τούρκο συνάδελφό του -γνωστό στο ελληνικό κοινό από τη συχνή παρουσία του στην Ελλάδα- Ζουλφί Λιβανελί. Και λέμε θα εμφανιζόταν, διότι χθες ανακοινώθηκε αιφνιδίως ότι οι συναυλίες με τίτλο «Serenade to the Aegean», που επρόκειτο να δώσουν από κοινού ο Ελληνας και ο Τούρκος καλλιτέχνης για τους σκοπούς της Επιτροπής των Special Olympics Τουρκίας, αναβάλλονται (μέχρι νεωτέρας), κατόπιν αποφάσεως των δύο καλλιτεχνών. Μάλιστα, για τη συναυλία είχε ήδη κυκλοφορήσει και αφίσα!

  Φυσικά το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον τουρκικό Τύπο, που σχολίασε με καυστικό τρόπο την... αλλαγή σχεδίων, υποστηρίζοντας ότι οι συναυλίες δεν θα γίνουν διότι ο Νταλάρας «έφαγε πόρτα» από την τουρκική κυβέρνηση.

  Αιχμές άφησε σε χθεσινό εκτενές δημοσίευμά της η εφημερίδα «Milliyet», με τον τίτλο: «Μήπως η συναυλία σκάλωσε στη θεώρηση;» Μέσα από αυτό ο συντάκτης αναφέρει ότι οι φήμες που κυκλοφορούν στα παρασκήνια είναι ότι ο πραγματικός λόγος της αναβολής των δύο συναυλιών είναι πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε βίζα στον ερμηνευτή, λόγω παλιότερων δηλώσεών του κατά της χώρας.

  Πάντως στο προφίλ του τραγουδιστή σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ως επίσημη δικαιολογία για την ακύρωση των συναυλιών αναφέρεται ότι η επιτροπή των Special Olympics Τουρκίας ήταν εκείνη που ανήγγειλε την αλλαγή των ημερομηνιών των συναυλιών του Γιώργου Νταλάρα και του Ζουλφού Λιβανέλι, καθώς το «τουρκικό κοινό πενθεί για τις τραγικές απώλειες δεκάδων ατόμων του προσωπικού ασφαλείας σε διαδοχικά ατυχήματα και συγκρούσεις τις τελευταίες ημέρες», ενώ η ανακοίνωση κλείνει με την υπόσχεση ότι οι νέες ημερομηνίες θα οριστούν σύντομα. Και μάλιστα δεν έκανε λόγο για οριστική ματαίωση, αλλά για αλλαγή ημερομηνιών. Λες και αυτό ήταν το πρόβλημα...

  "Δημοκρατία"

  • Bob ο μάστορας avatar
   Bob ο μάστορας @ Factorx 19/09/2012 20:18:01

   Όχι άλλο Νταλάρα.

 14. rollin avatar
  rollin 19/09/2012 20:30:35

  Η προσωποποιηση του πασοκικου μετα-σοβιετ. Που σε ρε μεγιστε Τζιμακο που τον γαζωνες στο κυτταρο; Ποτε μου δεν μπορεσα να τον ακουσα η καπιλευση της αριστερας στις τεχνες. Αηδια.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ rollin 20/09/2012 18:34:02

   Τους αριστερούς και κεντροαριστερούς πολλοί εμίσησαν, τους ανάρχες ουδείς.
   Στη χώρα τούτη εδώ, παλαιόθεν κυβερνούσαν οι αναρχικοί (με την ευρεία έννοια και άνοια).
   Ορθότατα και ειλικρινέστατα, πρόσφατος πρώην πρωθυπουργός δήλωσε "αντιεξουσιαστής στην εξουσία".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.