#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/04/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αζόρ είναι επικίνδυνος για το πλανήτη μας;Μεταξύ των  διάφορων απειλών που αντιμετωπίζει το ευαίσθητο οικολογικό σύστημα του  πλανήτη μας, βρίσκονται και δυο που είναι δύσκολο να τις δούμε σαν τέτοιες.

Διαδίκτυο: Πίσω από κάθε αναζήτηση στο Google, οι υπολογιστές χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα που δημιουργήθηκε με κάποιο τρόπο, συνήθως τη καύση ορυκτών καυσίμων. Το διαδίκτυο λοιπόν συνεισφέρει ένα μεγάλο ποσοστό στην ετήσια έκλυση εκπομπών άνθρακα. Μια  εργασία του φυσικού του Χάρβαρντ Alex Wissner-Gross, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καταλήγει στο ότι δυο μόλις αναζητήσεις στο Google, διοχετεύουν στην ατμόσφαιρα τόση ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα όση διοχετεύεται με το βράσιμο μιας κατσαρόλας νερού. Η Google αμφισβητεί τα συμπεράσματα του καθηγητή, όμως κανένας δεν αμφισβητεί πως το διαδίκτυο καταναλώνει απίστευτες ποσότητες ενέργειας. Στο σύνολό της, η παγκόσμια βιομηχανία της πληροφορίας, παράγει τόσο διοξείδιο του άνθρακα, όσο όλοι μαζί οι αερομεταφορείς! Περίπου δηλαδή το 2% της παγκόσμιας έκλυσης εκπομπών CO2.

Αζόρ: Η άλλη (απίθανη) απειλή είναι τα … κατοικίδια. Όπως φαίνεται, συνεισφέρουν και αυτά στη παραγωγή επικίνδυνων ποσοτήτων CO2. Στο βιβλίο του «Time to Eat the Dog?», ο συγγραφέας Robert Vale υπολόγισε πως η παραγωγή της ποσότητας κρέατος που καταναλώνει ένα μετρίου μεγέθους σκυλί, μέσω των  σκυλοτροφών του εμπορίου, συνεισφέρει τόσα αέρια θερμοκηπίου όσα ένα μεγάλο αυτοκίνητο.

Βέβαια για να μη βιαστούμε να ξεφορτωθούμε τον Μπούμπη μας, ας μη ξεχνάμε πως τα κατοικίδια δεν περιέχουν επικίνδυνες τοξίνες, όπως αυτές που περιέχουν οι μπαταρίες, τα κομπιούτερς, και που εκλύουν στην ατμόσφαιρα τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας…

(LiveScience.com)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lalakis avatar
  Lalakis 27/04/2010 09:19:52

  Τα μπουλτοκ που όλο πέρδονται και ρευονται γεμιζουν τον αέρα μας με μεθανιο. Σαν τις αγελάδες κάτι.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/04/2010 09:49:45

  για τα σκυλιά δεν θα διαφωνήσω (οι αγελάδες και το μοσχαρίσιο κρέας είναι πολύ χειρότερα). Για το Goolge, εε... καλή η προσπάθεια από Ινδούς και Γερμανούς να του την πέσουν. Μπορεί να καταναλώνει ενέργεια η αναζήτηση, αλλά είναι φτηνότερη και λιγότερο ρυπαντική από το να τρέχω από εδώ και από εκεί να ψάχνω πως πέθανε ο Ρωμανός ο Δ'

  Όσοι ανόητοι ψευτοοικολόγοι έχουν εμμονές με το CO2, να κόψουν τον αυνανισμό. 70 ή 80% της χρησης του Διαδικτύου κάποια σχεση έχει. Αλλά μην ξκεχνάμε: Υπάρχουν δύο ειδώ ψέυτες: Αυτοί που λένε ότι δεν το κάνουν και αυτοί που λένε ότι θα το κόψουν από σήμερα χαχαχαχα. http://internet-filter-review.toptenreviews.com/internet-pornography-statistics.html

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/04/2010 11:23:03

  Δε ξέρω κατά πόσο αυτό για τις σκυλοτροφές είναι αλήθεια, πάντως τα δικά μας τα ταίζουμε μαγειρευτό φαγητό ότι τρώμε και εμείς και είναι υγιέστατα. Τρώνε δε τα πάντα, πλην χορταρικών. Χωρίς αλάτια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.