Οργασμός: Τελικά το μέγεθος έχει σημασία
25/02/2014 09:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οργασμός: Τελικά το μέγεθος έχει σημασία

«Ίσως οι γυναίκες χωρίς οργασμούς να έχουν μικρή κλειτορίδα, αλλά αν προσπαθούσαν την θηλυκή δεσπόζουσα θέση, ίσως να μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά τη διέγερση στην κλειτορίδα και να ξεπεράσουν το γεγονός ότι είναι μικρή»

Η κλειτορίδα είναι η πιο ευαίσθητη ζώνη του σώματος μιας γυναίκας. Και όπως αποδεικνύεται, το μέγεθός της έχει σημασία: μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι στις γυναίκες που έχουν προβλήματα οργασμού, η κλειτορίδα είναι μικρότερη και βρίσκεται μακρύτερα από τον κόλπο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μαγνητική τομογραφία (MRI) για να σαρώσουν την περιοχή της πυέλου 30 γυναικών που ήταν κατά μέσο όρο 32 ετών. Δέκα από αυτές τις γυναίκες είχαν αναφέρει ότι είχαν σπάνια ή δεν είχαν ποτέ οργασμούς, παρά τις προσπάθειες. Οι υπόλοιπες ανέφεραν φυσιολογική οργασμική εμπειρία κατά τη διάρκεια του σεξ. Συγκρίνοντας τις δύο ομάδες γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άμεση απόσταση ανάμεσα στην κλειτορίδα και τον κόλπο ήταν 5 έως 6 χιλιοστά μεγαλύτερη κατά μέσο όρο στην ομάδα των γυναικών με προβλήματα οργασμού. Αυτές οι γυναίκες είχαν επίσης μια μικρότερη κλειτορίδα κατά μέσο όρο.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το μέγεθος και η θέση της κλειτορίδας μπορεί να είναι σημαντικά στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Journal of Sexual Medicine. «Δεν υπάρχει σημείο G. Υπάρχει ένα σημείο C: η κλειτορίδα», δήλωσε η ερευνήτρια δρ Σούζαν Όκλεϊ, του Νοσοκομείο του Καλού Σαμαρείτη στο Σινσινάτι του Οχάιο. «Είναι η πηγή μεγάλου μέρους της σεξουαλικής ευχαρίστησης για τις γυναίκες».

Γεννημένες με καλύτερη ανατομία;

Είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς αν είναι η ανατομία της κλειτορίδας που επηρεάζει τον οργασμό, ή αν το να έχεις περισσότερους οργασμούς αλλάζει την ανατομία, είπε η Όκλεϊ. «Είναι σαν την κότα με το αυγό. Μήπως αυτές οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη κλειτορίδα επειδή έχουν περισσότερους οργασμούς; Ή γεννιούνται με μεγαλύτερη κλειτορίδα που τους επιτρέπει να έχουν καλύτερη λειτουργία;»

Η κλειτορίδα, στην πραγματικότητα, είναι κάτι περισσότερο από ένα «κουμπί» ορατό στην επιφάνεια του σώματος. Η σύνθεση της κλειτορίδας, η οποία έχει σχήμα μπούμερανγκ, εκτείνεται κάτω από το δέρμα. Είναι πιθανό ότι μια μικρότερη απόσταση μεταξύ αυτών των δομών και του κόλπου καθιστά ευκολότερη τη διέγερση της κλειτορίδας κατά τη συνουσία, είπε η Όκλεϊ. Το ορατό, εξωτερικό τμήμα της κλειτορίδας, η οποία ονομάζεται βάλανος, περιέχει χιλιάδες νεύρα που βρίσκονται μαζί σε μια μικρή περιοχή και φαίνεται να είναι το κέντρο της σεξουαλικής αίσθησης.

«Ίσως μια μεγαλύτερη κλειτορίδα να έχει περισσότερες νευρικές απολήξεις και ίσως με άμεση επαφή και διέγερση η κλειτορίδα μπορεί να έχει περισσότερη αίσθηση, με αποτέλεσμα οργασμούς», δήλωσε η Όκλεϊ.


Ένα πρόβλημα του σώματος ... και μερικές φορές του μυαλού

Τα προβλήματα οργασμού είναι κοινά μεταξύ των γυναικών. Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 18 και 34 τοις εκατό των γυναικών έχουν δυσκολία στην επίτευξη οργασμού. Λιγότερες από τις μισές παντρεμένες γυναίκες βιώνουν οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή και μόνο το 15 τοις εκατό έχει την εμπειρία πολλαπλών οργασμών. Ωστόσο, και άλλοι παράγοντες εκτός από την ανατομία των οργάνων συμβάλλουν επίσης στην σεξουαλική δυσλειτουργία.

«Υπάρχει πολλή υποκειμενικότητα στη συμμετοχή των γυναικών στη σεξουαλική ευχαρίστηση. Κάποια θέματα είναι ψυχοκοινωνικά, μερικά από αυτά αφορούν την ανατομία και τη λειτουργία», δήλωσε η Όκλεϊ. «Προσπαθούσαμε να επικεντρωθούμε στην ανατομία».

Για τον έλεγχο των διαφορών σε άλλες πτυχές της σεξουαλικής λειτουργίας, οι συμμετέχοντες στη μελέτη συμπλήρωσαν διάφορα ερωτηματολόγια, σχετικά με τις πτυχές της σεξουαλικής ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων επιθυμίας και διέγερσής τους. Επίσης συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την εικόνα του σώματός τους. «Ίσως να σκεφτείτε ότι οι γυναίκες με προβλήματα οργασμού είναι μαζεμένες κατά τη διάρκεια του σεξ, ή ανήσυχες ή νοιώθουν άβολα με το σώμα τους», δήλωσε η Όκλεϊ. «Αλλά δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων».

Οι δύο ομάδες, όμως, διέφεραν ως προς τις σεξουαλικές στάσεις που προτιμούν. Οι γυναίκες με προβλήματα οργασμού τείνουν να προτιμούν την ιεραποστολική στάση, ενώ οι γυναίκες με φυσιολογικά πρότυπα οργασμού θέλουν να είναι από πάνω από τον σύντροφό τους, σε μια θέση που παρέχει περισσότερη επαφή με την κλειτορίδα κατά τη διάρκεια της συνουσίας. «Αυτές οι γυναίκες, όχι μόνο έχουν μικρότερη απόσταση ανάμεσα στην κλειτορίδα και τον κόλπο, αλλά και την εκμεταλλεύονται προς όφελός τους, με τη λήψη της γυναικείας δεσπόζουσας θέσης», δήλωσε η Όκλεϊ. «Ίσως οι γυναίκες χωρίς οργασμούς να έχουν μικρή κλειτορίδα, αλλά αν προσπαθούσαν την θηλυκή δεσπόζουσα θέση, ίσως να μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά τη διέγερση στην κλειτορίδα και να ξεπεράσουν το γεγονός ότι είναι μικρή», είπε.

huffingtonpost.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 25/02/2014 12:01:33

  Όσοι από τους παντρεμένους αισθάνεστε αδιαφορία και ακούτε τίποτε παράπονα για λίγους πόντους,στείλτε την για μαγνητική και μετά στη μάνα της.. Γιατί τελικά δέν έχει μόνο το μέγεθος σημασία ,αλλά κι η απόσταση...

  • Ερωτηματική avatar
   Ερωτηματική @ Κυθήριος 25/02/2014 12:47:16

   ....Άμοιροι παντρεμένοι-ες! Όλα για σας, στον ...πόντο κρίνονται πια. Ανίκητος εχθρός η φθορά! Α- δυ- σώ- πη- τος.... ☻

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Ερωτηματική 25/02/2014 13:07:38

    Υπάρχει και μια ενδιάμεση περίοδος,κατά την οποία όλα κρίνονται από τον πονοκέφαλο...

    • Ερωτηματική avatar
     Ερωτηματική @ Κυθήριος 25/02/2014 14:53:54

     Μιλάμε για τρελή φρίκη! Άμα φτάσει ο καιρός του .....πονοκέφαλου, έχουνε ΟΛΑ ήδη τελειώσει....

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Κυθήριος 25/02/2014 12:48:06

   Έχε το πρέπον μέγεθος εσύ και υπάρχει κι ο κολπικός οργασμός! Εάν α το μέγεθος και β η απόσταση, η εξίσωση ικανοποίησης ως προς το γάμα του κόλπου λύνεται ως: α>β (ή βλέπει τον ουρανό με τ' άστρα, ή στην μάνα της) α=β (υπάρχουν βοηθήματα για την περίπτωσή σας) α<β (του μικρού μεγέθους, η απόσταση του φταίει) Χι! Χι! Χι!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ πΔπ 25/02/2014 13:55:43

    Καλόοο!!

   • panas avatar
    panas @ πΔπ 25/02/2014 23:51:34

    Για α>β με α πολύ μικρό τι λες; Για α=β, γιατί να είναι απαραίτητα τα βοηθήματα. Βέβαια, μπορούμε να πούμε πως μόλις φτάνει... Για α<β με β τεράστιο,γιατί να μην ενοχλείσαι; Η σχετικότητα των αριθμών είναι ένα θέμα...

 2. Ρηνα avatar
  Ρηνα 25/02/2014 14:12:32

  Kυθηριε, αυτος που νοιωθει μεγαλυτερη τη στερηση, εχει και πιο μεγαλη αξια η ....νηστεια του. Στο λεω γιατι μετα τη Κυριακη αρχιζουν τα δυσκολα, ξερεις εσυ... Κοιτα παρε κανα καλαμαρακι, καμια ταραμοσαλατα και πορεψου.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ρηνα 25/02/2014 14:38:50

   Ρήνα,στη ζωή του ανθρώπου κάθε περίοδος από την ηλικιακή,έως την ορμονική και την συναισθηματική,έχει την αξία της και την πνευματικότητά της.Και ο ετήσιος εκκλησιαστικός κύκλος μας βοηθά στον να κατανοούμε την πρώτη και να θερμαίνουμε τη δεύτερη. Η στέρηση έχει αξία εκτός από τη έκταση, όταν είναι εκούσια. Άλλωστε μετά το τέλος της,δέν έχει μεγαλύτερη ουσία η απόλαυση;

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Κυθήριος 25/02/2014 23:39:40

    Για μισο λεπτο.. Αν βαλω τον μηνιαιο ''κυκλο'',συν τους πονοκεφαλους,συν τις νηστειες τι απομενει; Η απολαυση πρεπει να ειναι 24/7

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Μεγάλες στιγμές 26/02/2014 00:12:30

     Η μπάλα φίλε μου...

     • ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ @ Κυθήριος 26/02/2014 03:16:30

      Μεγάλε Κυθήριε!!! -.- Μάθε τους λίγο μπαλίτσα ! -.- Τέτοια άρθρα θα έπρεπε να έχουνε την υπογραφή σου... και όχι της ..... ψευτοειδικού κ καλά.. -.- Είσαι με διαφορά ο μεγαλύτερος δάσκαλος εδώ μέσα στο αντινέα.. -.΄- Δεν νομίζω κανένας εδώ να έχει αντίρρηση σε αυτό -.-

     • m.s avatar
      m.s @ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 26/02/2014 11:45:51

      συμφωνώ !!!

 3. Ρηνα avatar
  Ρηνα 25/02/2014 14:57:32

  Συνεννοηθηκαμε απολυτα.

 4. Naruto avatar
  Naruto 25/02/2014 19:18:59

  Όσον αφορά το sex δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέγεθος μετράει και καμία τεχνική δεν μπορεί να το αντικαταστήσει ,όλα τα άλλα είναι προσωπικές ιδιομορφίες .

  • Γιώργης Μ. avatar
   Γιώργης Μ. @ Naruto 25/02/2014 21:05:56

   Εντάξει, μην υπερβάλλουμε κιόλας και μη γινόμαστε τελείως Τεύτονες...Δηλαδή οι κοντοί δεν υπάρχει τρόπος να φτάσουν τα πάνω ράφια? χαθηκαν τα σκαμπώ κλπ. βοηθήματα? "Συν Αθηνά και χείρα κίνει" δεν λέγαν οι παππούδες μας που τα εφηύραν όλα? (ακόμα και τα προφυλακτικά...) Πάντως οι "επιστημονικές" έρευνες των Βορείων για το σέξ έχουν πολύ πλάκα. Σου λέει ψάξε-ψάξε για το σημείο G ολο και κάτι θα βγεί. Τουλάχιστο δε θα σε πάρει ο ύπνος...

 5. Dimi avatar
  Dimi 25/02/2014 22:58:41

  Οσο περισσότερο "επιστημονικοποιούνται και ισοπεδώνονται" τα μυστήρια της θηλυκότητας και της γυναικείας σκέψης. 'Οσο περισσότερο "απαξιώνονται και καταστέλλονται" οι θαυμαστές λειτουργίες του ανδρικού σώματος και του μυαλού, τόσο περισσότερο στων σεξολόγων τα ιατρεία, στων συμβούλων γάμου τα γραφεία, και στα δικαστήρια, θα παρατηρείται το αδιαχώρητο. 'Ίσως, θα ήταν ωφέλιμο για τη Δόκτορα Σουζάν 'Οκλεϋ πρωτίστως, να μελετήσει τις αρχαίες Ελληνίδες εταίρες οι οποίες, πρώτες ανακάλυψαν ότι κάτι το πρωτόγνωρο, το συγκλονιστικό, κάτι το εξαίσιο στο σώμα τους συνέβαινε, πέραν των θαυμάτων της εγκυμοσύνης και της γέννας. Η μοιραία "βασίλισσα των βασιλέων" της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, εκτός της σχολαστικής ατομικής περιποίησης και φροντίδας (είχε σωματικές ατέλειες και δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφη), ήταν πολύ μελετηρή. Και σαν σφουγγάρι απορροφούσε του έρωτα τη γνώση την οποία στη συνέχεια έκανε δική της πράξη. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δύο πιό ισχυροί άνδρες της εποχής της, ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Μάρκος Αντώνιος, σαν θεά τη λάτρεψαν και τα πλούτη, τους στρατούς, την αυτοκρατορία τους, στα πόδια της κατέθεσαν. Η Βερόνικα Φράνκο, η διάσημη εταίρα και ποιήτρια της Βενετίας του 16ου αιώνα, συμβούλευε τις νοικοκυρές: "γυναίκες που πλένουν και καθαρίζουν, βρίσκονται παντού. Γυναίκες όμως, που κάνουν τους άνδρες να νοιώσουν τη μοναδικότητά τους, είναι σπάνια πετράδια. Με τους άνδρες να είσθε ήπιες και πνευματώδεις συνομιλήτριες επειδή ο πόθος γεννιέται στο μυαλό." (Η Δόκτωρ Σουζάν 'Οκλεϋ, φαίνεται ν' αγνοεί τη δύναμη του εγκεφαλικού οργασμού). Η 'Ελεν Ρόουλαντ, αμερικανίδα δημοσιογράφος του 20ου αιώνα, είχε πει: "Η γυναίκα που τονώνει τη ματαιοδοξία του άνδρα, μπορεί να τον διεγείρει. Η γυναίκα που στοχεύει στη καρδιά του άνδρα, μπορεί να τον προσελκύσει. Όμως, η γυναίκα που εξιτάρει τη φαντασία του, είναι αυτή που τελικά τον κερδίζει.” "Και τελικά, ο έρωτας που παίρνεις ισούται με τον έρωτα που κάνεις." τραγουδά ο Σερ Πωλ Μακ Κάρντεϋ, των (πρώην) Μπητλς ("Αnd in the end, the love you take is equal to the love you make.")

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ Dimi 26/02/2014 08:55:32

   Εκπληκτική Dimi!!!.... Συγχαρητήτια!...Tύφλα νά'χουν οι σεξολόγοι...

 6. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/02/2014 09:49:29

  Χα, χα, χα! Πάντα γελάω με τέτοιες στατιστικές που ανάγουν τις συσχετίσεις σε σχέσεις αιτίου-αιτιατού. Να προσθέσω και την δική μου. Η τιμή του ψωμιού στην Αθήνα συσχετίζεται απόλυτα σχεδόν (p<0.05, t-test) με την εναλλαγή των παλλιροιών στα στενά του Ευρίπου... τα συμεπράσματα δικά σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.