30/10/2009 19:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι 100 Έλληνες κληρονόμοι του Jack Kerouac.Όταν ο διάσημος beatnik συγγραφέας Jack Kerouac πέθανε, καταποντισμένος μέσα στο αλκοόλ και τη λήθη, η τράπεζα εκτίμησε την αξία της περιουσίας του στο 1.000.000 δολάρια. Όλα κληρονομήθηκαν από τη μητέρα του Gabrielle, και όταν αυτή απεβίωσε, τα κληροδότησε στη τρίτη σύζυγο του  Kerouac, την Ελληνίδα Stella Sampas. Ή έτσι τουλάχιστον πίστεψαν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Πρόσφατα όμως, ένα δικαστήριο της πολιτείας Florida, αποφάνθηκε πως η διαθήκη της Gabrielle Kerouac ήταν πλαστογραφημένη. Λόγω όμως μια προηγούμενης δικαστικής ετυμηγορίας, η περιουσία, που σήμερα ανέρχεται στα $20 εκατομμύρια, και που κληρονομήθηκε από τους συγγενείς της Stella Sampas, όταν αυτή μας άφησε χρόνους, παραμένει δική τους.

Όταν η, αποκληρωμένη από τον πατέρα της, κόρη του συγγραφέα Jan είδε την εν λόγω διαθήκη, αμέσως υποψιάστηκε πως αποτελεί προϊόν πλαστογραφίας. «Ήταν κακογραμμένη και με πολλά ορθογραφικά λάθη» λέει. Όμως και η Jan πέθανε πριν μπορέσει να διεκδικήσει τη κληρονομιά. Στη συνέχεια κάποιος δικαστής αποφάνθηκε πως δεν συντρέχει λόγος ανατροπής των δεδικασμένων, και έτσι η τεράστιας αξίας περιουσία παραμένει στα χέρια των πολλών συγγενών της Stella Sampas. Αυτό που  έγινε όμως αργότερα, αλλάζει τα πάντα. Ένας ανεψιός του «καταραμένου» συγγραφέα, κατάφερε να βρει μια χειρόγραφη επιστολή του, στην οποία ο Kerouac έγραφε πως δεν θέλει να αφήσει «ούτε ένα γ…….ο  δολάριο, στους εκατό Έλληνες συγγενείς της συζύγου μου…». Ήταν όμως πολύ αργά. Η δικαστική ετυμηγορία ισχύει.

 Daily Telegraph

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.