#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/12/2011 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι σύγχρονοι "Άθλιοι" των ΑθηνώνΕκατοντάδες άστεγοι «υποδύονται» τους αρρώστους στις γενικές εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο να βρουν στέγη και φαγητό, έστω και για μία νύχτα γράφει το Έθνος

Κάποιοι μάλιστα, δεν διστάζουν να στήσουν έως και ψεύτικους καβγάδες έξω από τα αστυνομικά τμήματα, πολλές φορές μαζί με τους συγγενείς τους, έτσι ώστε με εισαγγελική παρέμβαση να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους για εγκλεισμό στο Δρομοκαΐτειο ώστε να βρουν, στην κυριολεξία, ένα κομμάτι ψωμί και ένα κρεβάτι να κοιμηθούν!

Επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων σε νοσοκομεία, όπως το Λαϊκό και ο Ευαγγελισμός, δεκάδες είναι πλέον οι περιπτώσεις αστέγων, που ενώ εισήχθησαν κανονικά για νοσηλεία και τα προβλήματα της υγείας τους αντιμετωπίστηκαν, η παραμονή τους παρατείνεται, καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια στους ξενώνες φιλοξενίας.

Πέρα τώρα από τους άστεγους, δραματικά έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί να μην έχουν βγει «στον δρόμο», αλλά για διάφορους λόγους (έχασαν τη δουλειά και την ασφάλισή τους κλπ.) αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα μιας απλής εξέτασης στα εξωτερικά ιατρεία.

Είκοσι χιλιάδες άτομα υπολογίζεται ότι ζουν στους δρόμους των πόλεων τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ το φαινόμενο συνεχώς διογκώνεται.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στην Ελλάδα με τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς, ο αριθμός των σύγχρονων «Αθλίων» ήταν περιορισμένος. Η οικονομική κρίση όμως «ξεσπίτωσε» ανθρώπους-οικογένειες «πέραν πάσης υποψίας», που έχασαν τη δουλειά τους, την επιχείρησή τους, το σπίτι τους λόγω χρεών.Με ανησυχητικούς ρυθμούς εξαπλώνεται, στο μεταξύ, η πείνα στις γετονιές της Αθήνας και των προαστίων, με αποτέλεσμα άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» να προσέρχονται πλέον σε συσσίτια προκειμένου να βρουν ένα πιάτο φαγητό.

Όπως γράφει η 'Ελευθεροτυπία" Δήμοι, εκκλησίες, ενώσεις πολιτών και σύλλογοι γονέων δραστηριοποιούνται ώστε με αλληλέγγυο τρόπο να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί αναφορές από καθηγητές και συλλόγους γονέων που μας ενημερώνουν ότι υπάρχουν παιδιά που πεινάνε σε κάποια σχολεία της Αθήνας. Καταφέρνουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες τους με τη συνεργασία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ), το οποίο ενισχύει με μερίδες τα σχολεία» τονίζει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων Αθηνών, Γιώργος Αποστολόπουλος.

Στο ΔΒΑ έφτασαν πρόσφατα αιτήματα για αποστολή 40-50 μερίδων φαγητού σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, στα Ανω και Κάτω Πατήσια και την Γκράβα. Ηδη στέλνει φαγητό σε δημοτικά και νηπιαγωγεία περιοχών του κέντρου όπως το Μεταξουργείο, η Ακαδημία Πλάτωνος, ο Κολωνός, ο Βοτανικός, ο Λόφος του Στρέφη και το Θησείο, ενώ ταυτόχρονα προμηθεύει φαγητό τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Οπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι του ιδρύματος Αστέγων, παρατηρείται αύξηση 15% στον αριθμό των προσερχομένων στα συσσίτια σε σχέση με πέρσι, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η ποιοτική διαφοροποίηση των σιτιζομένων. «Πέρα από τον συνήθη πληθυσμό των συσσιτίων έχουμε πλέον πάρα πολλούς χαμηλοσυνταξιούχους, νεόπτωχους, καθώς και άνεργους επιχειρηματιές που έρχονται με το ...λάπτοπ στο χέρι. Ερχεται κόσμος από Κηφισιά, Βούλα και Π. Φάληρο. Τα πράγματα είναι ανησυχητικά».

Ταυτόχρονα σημειώνεται αύξηση του αριθμού των οικογενειών οι οποίες αναζητούν βασικά είδη διατροφής μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου. Ηδη 200 οικογένειες ανά εξάμηνο προμηθεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης από εκεί. Το δεύτερο εξάμηνο του 2011 προστέθηκαν 200 νέες αιτήσεις.

Σε κάποιες περιοχές ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών εκτιμάται σε 1-2 ανά τάξη, ενώ αλλού η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Για παράδειγμα στα Πετράλωνα όπου το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 20%, καταγράφεται αντίστοιχος αριθμός μαθητών με δυσκολίες στη σίτιση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tsiaousis nick avatar
  tsiaousis nick 18/12/2011 16:30:25

  Χυτρα η κοινωνια,και οι ''βαλβιδες'' διαφυγης του ατμου δεν επαρκουν,για να κανουν τη δουλεια τους!!!

  • madprof avatar
   madprof @ tsiaousis nick 18/12/2011 22:47:17

   Τα 4 δις (τα υποτιθέμενα διαφανή) επαχθές χρέος στα παιδιά, δισέγγονα, νιοστέγγονα των άμοιρων πληβείων του ΧουντοΦασιστοΤραπεζιτοΓιωργοΑντωνοΕφιαλταινοΚαρατζαφυροΚουβελοΠροτεκτοράτου, ελέω ΤατιανοΤσιτσιολινοΓιωργάκη και λοιπών κομματολησταρχοσυμμοριτών, ων ουκ έστι αριθμός, για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) μητέρων, φίλων και ευνοημένων από την εκάστοτε ΝεποτισμοΝομενκλατούρα από το ΥΠΕΞ, που πήγαν; Ποιόν σκοπό εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής διεκπεραίωσαν πλην της τέρψης (υλικής και άυλης) των ημετέρων και των οικείων τους;
   Γιατί δεν οργάνωσαν και δεν χρηματοδότ-ησαν, -ούν ένα δίκτυο διαδημοτικών οργανώσεων κέντρων σίτισης και στέγασης-διανυκτέρευσης αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας και τυχόν κατατρεγμένων που βρέθηκαν στην χώρα μας για να γλιτώσουν από τον βέβαιο θάνατο στην πατρίδα τους και να επιβιώσουν εργαζόμενοι αξιοπρεπώς;
   Ως πότε οι αμνοί θα αντέξουν σε χειμερία νάρκη ή να επιβιώνουν με τα απαραιτήτως αναγκαία ή να κοιμούνται νηστικοί;
   Η χύτρα της κοινωνικής αναταραχής έχει ήδη υπερθερμανθεί και είναι άγνωστο ποιοι και πόσοι θα την "πληρώσουν" όταν εκραγεί, γιατί βρισκόμαστε όλοι σε ακτίνα δράσης της ΑΟΖ της, πλειστάκις εν αγνοία μας ή εν αφελεία μας, σκεπτόμενοι μόνο τα του οίκου μας, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τους κινδύνους στοχοποίησή μας από την έκρηξη της κοινωνικής Υπερχύτρας!

 2. ano-kato avatar
  ano-kato 18/12/2011 16:31:08

  Η σωτηρία της χώρας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.Απλά κάποια στατιστικά στοιχεία ξεφεύγουν από τις άοκνες προσπάθειες των εθνοσωτήρων.Όπως η ανεργία η ύφεση.Τώρα αν αυτά τα στοιχεία αντιστοιχούν σε φτώχεια πείνα άστεγους και δυστυχία ε εντάξει δεν έγινε και κάτι σοβαρό.Ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος πάλι 200 κιλά ο ένας είναι δεν έχασαν και τίποτε.Ο δε Καρατζαφέρης ευτραφής και αυτός πρότεινε προχθές στον Παπαδάκη να υποκύψουμε στους δανειστές μας κι αν γουστάρουν να "χαιδέψουν" λίγο και τα παιδιά μας ε τι κάνουμε λεφτά χρειαζόμαστε ας το επιτρέψουμε αντί να τα δούμε πεινασμένα.Ο Σαμαράς φυσικά έχει υποσχεθεί πως θα τηρήσει τις υπογραφές και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και όλοι μαζί φυσικά νοιάζονται για την σταθερότητα του ευρώ και τις ευρωζώνης πρώτα και μετά για τους Έλληνες.Και μείς; Τι κάνουμε εμείς;Μέχρι στιγμής τα ανεχόμαστε όλα μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα.Τουλάχιστον αυτές τις μέρες ας κοιτάξουμε δίπλα μας κι ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε το διπλανό μας που είναι σε χειρότερη κατάσταση από μας.Και μετά ίσως μπροστά στην κάλπη ας σκεφτούμε ότι η Ελλάδα είμαστε εμείς και τίποτε άλλο κι ας στείλουμε επιτέλους σπίτι τους όλους αυτούς τούς άχρηστους σωτήρες.

 3. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 18/12/2011 17:18:09

  ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ: Όσο οι τρισάθλιοι κλεπτοκράτες, ψευτοκράτες και εφιαλτοκράτες παραμένουν στις θέσεις τους τόσο οι άθλιοι των Αθηνών και της Ελλάδας θα αυξάνονται. Η κοινωνική έκρηξη είναι κοντά και κανείς από τους εθνοπατέρες μας δεν το βλέπει. Καλά λέει ο Αδέξιος Δεξιός ότι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί λόγω βλακείας. Οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ξεπεράσει τα όρια ανοχής τους και πρέπει να ληθφούν μέτρα που θα ανακουφίσουν τον κοσμάκη. Τι άλλο πρέπει να δουν τα μάτια των εθνοσωτήρων μας για να καταλάβουν αυτήν την απλή αλήθεια; Πήγαν οι βουλευτές μας και έβγαλαν του κόσμου τα Πανεπιστήμια και δεν ξέρουν να μοιράσουν δύο γαιδάρων άχυρα.

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Χρήστος Δημάρης 18/12/2011 20:59:27

   Τα μάτια τους δεν μπορούν να δουν τίποτε απολύτως Χρήστο.Διότι απλά ζούν σε άλλο κόσμο δικό τους.Άσε που τελευταία σε κάποια περάσματα που επιχείρησαν να κάνουν από τον δικό μας κόσμο κατάλαβαν πως δεν είναι και τόσο καλοδεχούμενοι.Να δω στις εκλογές που θ στήσουν εκλογικά κέντρα.Είμαι πολυ περίεργος.

 4. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 18/12/2011 20:38:55

  Στο σκαμνί ναι! Αλλά όχι λόγω βλακείας. Όπως αποδεικνύεται ΟΛΑ ήσαν καλά μελετημένα! Επομένως ..... και η εσχάτη προδοσία μικρή κατηγορία μου φαίνεται για το κακό που μας κάνουν!!!!!!!!

 5. σάκος με απίδια avatar
  σάκος με απίδια 18/12/2011 21:29:39

  όσο περιορίζετε το οπτικό σας πεδίο στις εντός των ελληνικών συνόρων εικόνες, η παταγώδης και γενική αποτυχία είναι το μοναδικό σας επίτευγμα.
  εξ άλλου μη ξεχνάτε, ότι εντός των συνόρων υπάρχει κόσμος που τρώει με χρυσά κουτάλια την ίδια στιγμη. Αλλά αυτό είναι το ιδεατό μας, δεν το πειράζουμε, έ;

 6. Michal.V. avatar
  Michal.V. 18/12/2011 21:43:59

  Μυρσίνη τόχω ξαναγράψει, ότι πρόκειται για εσχάτη προδοσία.Οι προδότες και οι αυτόμολοι σε καιρό πολέμου εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες και μη μου πει κανένας, ότι τώρα δεν έχουμε πόλεμο και κατοχή. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν πια ούτε συνοπτικές διαδικασίες, ούτε αποσπάσματα. Αν ποτέ ,πράγμα απίθανο για δικά μας πολιτικά δεδομένα, κληθούν κάποιοι να καθίσουν σε κανένα σκαμνί, επαναλαμβάνω πράγμα απίθανο, θα αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες, (άλλο εφεύρημα, δικό τους κι αυτό) και καθάρισαν και νάτοι πάλι να μας ξανακαθίσουν στο σβέρκο.-

 7. Ignoramus avatar
  Ignoramus 19/12/2011 09:17:36

  να βοηθησει και η εκλησια λιγουλακι. που κρυβεται;

  • Pilot avatar
   Pilot @ Ignoramus 19/12/2011 13:56:00

   Ασχετως του τι κανουν καποιοι παπαδες ....... η απλη εκκλησια κανει παρα πολυ καλη δουλεια. Και στο φαγητο και στην στεγαση απορων. Δες λιγο!

 8. Αργοναύτης avatar
  Αργοναύτης 19/12/2011 18:31:34

  Ρε σεις ο Άκης ή ο Γιάννος, είναι στην πρώτη φωτογραφία ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.