06/10/2009 21:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι νέοι Νομπελίστες στη Φυσική.Το βραβείο Nobel στη φυσική, απονεμήθηκε σήμερα σε τρεις επιστήμονες, η έρευνα των οποίων άνοιξε το δρόμο στη ψηφιακή εποχή. Ο Charles Kao βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στα θέματα της μετάδοσης του φωτός μέσω των καλωδίων οπτικών ινών, κάτι που αποτελεί τον κορμό των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Οι ερευνητές της Bell Laboratories, Willard Boyle και  George Smith, τιμήθηκαν για την εφεύρεση μια μονάδας ημιαγωγού που χρησιμοποιείται σε όλες τις σύγχρονες ψηφιακές κάμερες.

Και οι τρεις, των οποίων οι έρευνες χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960, είναι Αμερικανοί πολίτες, αν και ο Kao έχει γεννηθεί στη Σιγκαπούρη, και είναι συγχρόνως και Βρετανός υπήκοος, ενώ ο Boyle έχει διπλή υπηκοότητα (αμερικανική και καναδική). Ο Kao θα παραλάβει το μισό ποσό από το συνολικό των $1.4 εκατομμυρίων που συνοδεύει το βραβείο, ενώ οι Boyle και  Smith, θα μοιραστούν μεταξύ τους  το υπόλοιπο μισό.

 ΑΡ, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.