#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2011 10:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι μύθοι για το περιβάλλον
Όλοι θα πρέπει να ανησυχούμε για το περιβάλλον και να θέλουμε να το προστατεύσουμε. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Πρώτα απ όλα, δεν υπάρχει ένα και μοναδικό παγκόσμιο κλίμα. Στη πραγματικότητα, και σύμφωνα με τη κατηγοριοποίηση Koppen-Geiger, υπάρχουν 29 διαφορετικά σημαντικά παγκόσμια κλίματα. Παράλληλα, υπάρχουν χιλιάδες μικροκλίματα.

Στο παρελθόν υπήρξαν εποχές πάγου και εποχές θερμότητας. Όπως αλλάζει καθημερινά, κάθε λεπτό, ο καιρός, έτσι και τα κλίματα αλλάζουν κι αυτά. Δεν μπορούμε ούτε να εμποδίσουμε αλλά ούτε και να αναστρέψουμε τις κλιματικές αλλαγές, όπως δεν μπορούμε να επέμβουμε στη κίνηση των άστρων.

Υπάρχει επίσης μεγάλη σύγχιση σχετικά με τον άνθρακα. Πρόκειται για ένα στοιχείο του περιοδικού πίνακα. Τα διαμάντια είναι άνθρακας, ο γραφίτης επίσης, και εμείς οι άνθρωποι είμαστε 18% άνθρακας. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα δηλητηριώδες αέριο, το οποίο όλα τα έμβια όντα (και τα βακτήρια) εκπνέουμε διαρκώς. Αποτελεί μέρος του κύκλου του άνθρακα.

Με τη φωτοσύνθεση, τα πράσινα φυτά απορροφούν CO2 και παράγουν οξυγόνο. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τον καπνό, που αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του θείου κλπ. Το 97% του διοξείδιου του άνθρακα προέρχεται από τη φύση. Το 2.9% είναι ανθρωπογενές. Η μεγάλη πηγή CO2 είναι οι ωκεανοί. Στις θερμές πηγές Mammoth των ΗΠΑ, κάθε μέρα παράγονται και εκχέονται 160-190 τόνοι CO2.

Την ημέρα η γη θερμαίνεται και τη νύχτα ψύχεται, ανάλογα με τη κλίση της και τη θέση του ήλιου, αφού περιστρέφεται και παράλληλα λικνίζεται. Η θερμοκρασία εδάφους διαφοροποιείται ανάλογα με τη γεωγραφική τοποθεσία. Η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας μειώνεται κατά 2ο κελσίου για κάθε χίλια πόδια ύψους. Για αυτό και βλέπουμε χιονισμένες βουνοκορφές, αν και είναι πιο κοντά στον ήλιο.

Το λεγόμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν είναι παρά ένας μύθος. Δεν υπάρχει κάποια επιφάνεια αντανάκλασης στον ουρανό, παρά μόνο ένα συνεχές άνοιγμα προς το διάστημα. Οι υδρατμοί, και τα αέρια του θερμοκηπίου απλά καθυστερούν την έξοδο της ηλιακής θερμότητας.

Δεν υπάρχουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόκειται περί πλάνης. Σύμφωνα με τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, σε ένα κλειστό σύστημα, η ενέργεια μεταλλάσσεται αλλά δεν ανανεώνεται.  Όλοι γνωρίζουμε πως ένας καφτός καφές θα κρυώσει, και πως η λάβα θα γίνει βασάλτης.  Όλα αυτά είναι σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο. Όλα ψύχονται. Ο ήλιος μας που είναι αστέρι, θα σβήσει μόλις τελειώσει το καύσιμό του. Ευτυχώς, αυτό θα γίνει σε 5-7 δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα.

Η διάδοση των ανεμογεννητριών στην Ευρώπη έχει προκαλέσει το σκεπτικισμό ακόμη και των πιο «πράσινων» οικολόγων. Οι φυσικές τοποθεσίες άρχισαν να πνίγονται από τη συσσώρευση ανεμογεννητριών- τεράτων, με αποτέλεσμα να απειλείται το φυσικό περιβάλλον.

Αν μπορούσαν να παράγουν ηλεκτρισμό, ίσως και να ήταν ανεκτές. Στη πραγματικότητα όμως είναι τελείως αναποτελεσματικές αφού ο άνεμος είναι απρόβλεπτος, και έτσι πρέπει να βασίζονται  σε καύσιμο από άνθρακα ή φυσικό αέριο. Απλά κάποιοι κερδίζουν από αυτόν τον βιασμό της φύσης.

Δυστυχώς, η συζήτηση περί μιας οικονομίας μηδενικού άνθρακα, ανθρακικών αποτυπωμάτων, κλπ. δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι των πολιτικών και των ακτιβιστών. Αυτών δηλαδή που δεν ενδιαφέρονται ειλικρινά για τον πλανήτη μας.

S.A.-World Mysteries

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 25/05/2011 10:14:21

  Σε αυτο το αρθρο πρεπει να συνεισφερει με τις απιστευτες γνωσεις του ο Αρχαιοπτερυξ.
  Εκτος απο σενα Ξενε, που θαυμαζω τον γραψιμο σου και τα θεματα σου που επιλεγεις, του Αρχαιου οι γνωσεις και οι πληροφοριες ανοιγουν ματια και μυαλο.
  Ναστε καλα και οι δυο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ kiki 25/05/2011 10:24:25

   Μια χαρά τα λέει, μιά χαρά... Μου έφτιαξαν και ένα μοταζ της αγαπημένης μου Υπουργού να χτενίζεται με ένα καράβι να βουλιάζει... Το αφιερώνω! h++p://1.bp.blogspot.com/-qH5-2_UL3G4/Tdys-U0xBRI/AAAAAAAADu4/KoE3J1_-0E0/s1600/karavi%2B%2526%2Bbirbili.png

   • GEODETIS avatar
    GEODETIS @ archaeopteryx 25/05/2011 20:20:03

    ναι ναι Αρχαίε ... αλλά εδώ το ζητούμενο δεν είναι το αν και κατα πόσο το φληνάφημα που λέγετε ¨ανθρωπογενής κλιματολογική αλλαγή¨ ως θεώρημα στέκει ... που όποιος θυμηθεί τελικά το μάθημα της ¨φυσικής ιστορίας¨ της πέμπτης δημοτικού, γνωρίζει ότι το θερμότερο σώμα του ηλιακού συστήματος είναι το άστρο Ήλιος, μέσα στην θερμόσφαιρα (και όχι μόνο) του οποίου υπάρχει και η Γη με τα όποια εκούσια επακόλουθα στην τοπική διακύμανση της ατμόσφαιρας ... αλλά εδώ το ζητούμενο είναι, του τι πληρώνω;;; και αν πληρώνω;;; σαν Έλληνας, για αυτές τις θεωρητικές καινοφανής βλακείες ... δεν χρειάζεται να απαντήσεις τώρα προσωπικά ή να μου/μας δώσεις επιχειρήματα, υπέρ του ότι αυτή η θεωρία (περι ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή) είναι μπαρούφα τα γνωρίζουμε, και όποιος δεν τα αντιλαμβάνεται να του αφαιρεθεί το πιστοποιητικό ή απολυτήριο δημοτικού ... να κάτσεις και να μας πείς τι μου κοστίζουν;;; αν μου κοστίζουν;;; αυτές οι μ@λακίες ... αυτά χωρείς να γνωρίζω τι έχεις αναρτήσει στο παρελθόν ...

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ GEODETIS 25/05/2011 23:57:22

     χοντρικά 60-100% πάνω στο ρεύμα, πολλά βουνά με χωματόδρομους, πτώση τουρισμού όπου πάνε. Κάνουν και θόρυβο και είναι και άσχημα, αλλά αυτό είναι ...υποκειμενικό.

     Αν δεν βαριέσαι, χάζεψε τις εικέτες μου (κάτω δεξιά στο www τελεία archaeopteryxgr τελεία blogspot τελεία com) έχει ό,τι θες...

     • GEODETIS avatar
      GEODETIS @ archaeopteryx 26/05/2011 02:40:16

      μπορείς να μιλήσεις και ποιό αναλυτικά απλά το κοστολόγιο είτε δεν θέλεις για άλλους λόγους είτε είσαι κουρασμένος ... άντε να κάνω εγώ μια υπόθεση ... μια χώρα έχει και μπορεί να διαχειριστεί τα λεγόμενα στρατηγικά αποθέματα της σε ενεργειακά αποθέματα ... τι θα έκανε αυτή η υποτιθέμενη χώρα για το καλό της ;;; ναι δέν χρειάζεται να σπάτε τα κεφάλια σας ... θα τα εξόρισε για το καλό του λαού της επενδύοντας τα για την αύξηση της βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής της .... γιατί στην Ελλάδα είναι κατά κεφαλήν το φθηνότερο ηλεκτρικό αγαθό σε όλη την Ευρώπη ;;;; διότι απλά η Ελλάδα έχει βρεί και καταναλώνει δύο τεράστια λιγνιτικά πεδία εδώ και τρεις δεκαετίες ... και μην με ρωτήσετε πως τα μεταποιεί σε ηλεκτρική ενέργεια ... διότι απλά θα σας πω ότι με ακατάπαυστη δουλειά και παραγωγή οι Έλληνες έστησαν μονάδες μεταποίησης του ηλεκτρικού , απο τον απολιθωμένο άνθρακα που έχουν στο οικόπεδό τους .... δηλαδή έχω άνθρακα μέσα στο οικόπεδό μου, άρα έχω την πρώτη ύλη ... βέβαια ο Έλληνας τα προηγούμενα χρόνια δεν έσκαβε μόνο για το απολίθωμα (λιγνίτη) που τόσο πλουσιοπάροχα του έδωσε η γη που την πότισε με το αίμα του μέχρι να την απελευθερώσει ... αλλά είδε κάποια στιγμή και την (σχεδόν) αέναη διαδικασία παραγωγής απο την βαρυτική επίδραση του γλυκού νερού .... έτσι ξανά ο Έλληνας έκανα τα κουμάντα του και έβαλε την δουλειά του στα αγαθά που του έδινε η χώρα που με αίμα είχε απελευθερώσει ... και δημιούργησε μονάδες παραγωγής μέσο δυναμικής παραγωγής ... έτσι η Ελλαδα προχώρησε κατά την ύστερη βιομηχανική περίοδο σε σχέση με το ηλεκτρικό ... βέβαια όπως είπα παραπάνω αν έχεις την πρώτη ύλη (λιγνίτη) τότε μπορείς να κάνεις και πολιτικές παραγωγής ... και μην με ρωτήσετε γιατί ;;; διότι απλά θα σας πω ότι αν είχε ένας ιδιώτης την παραγωγή και εκμετάλλευση της πρώτης ύλης, τότε θα είχες περισσότερες αυξήσεις της KW για να καταλάβεις πόσο ακριβή είναι η εξόρυξη, άρα και η υποτίμηση της πρώτης ύλης που στην πραγματικότητα είναι μέσα στα πόδια σου Έλληνα .... άντε αύριο να σου πω και για την απάτη που κάποιοι την θεωρούν ως σωτηρία με την λεγόμενη ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια ... και πράσινα άλογα ....

 2. κοινό γκνού avatar
  κοινό γκνού 25/05/2011 18:00:14

  για τη ρύπανση γιατί δεν γράφει τίποτα;
  για τα απειλούμενα/ εξαφανισμένα είδη;
  για την καταστροφή των δασών;
  κ.λπ κ.λπ κ.λπ
  ε θα ναι ανύπαρκτα θέματα κι αυτά...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ κοινό γκνού 25/05/2011 18:04:46

   Για τους Τσάμηδες;

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Strange Attractor 25/05/2011 22:21:42

    Xαχα, καλό!

    • κοινό γκνού avatar
     κοινό γκνού @ Δημήτρης 26/05/2011 18:26:15

     ναι ναι, πνευματώδες και νεοελληνικότατο. +2

 3. East avatar
  East 25/05/2011 20:36:05

  Mία μεγαβατώρα από λιγνίτη στοιχίζει στη ΔΕΗ 35-36 ευρώ, ενώ για μία μεγαβατώρα από φωτοβολταϊκά που αγοράζει από τους ιδιώτες πληρώνει 400 ευρώ. Γι' αυτό πολλοί μιλούν για «πάρτι» των ιδιωτών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=273488


  Η ενέργεια είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας.

  Πόσο προδότες είναι αυτοί που μας κυβερνούν, όταν βάζουν μια χρεωκοπημένη χώρα να ξοδεύει πολλαπλάσια για την ενέργεια;

  Η "πράσινη ανάπτυξη" είναι ένας από τους λόγους χρεωκοπίας της Ελλάδας.

 4. g.p. avatar
  g.p. 25/05/2011 21:55:32

  πάτε να τα πείτε αυτά σε κάτι κακομοίριδες που έβλεπα πρόσφατα σε ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση και ζούσαν σε κάτι νησάκια στο Ειρηνικό που σιγά σιγά βουλιάζαν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και αναγκάζονται να τα εγκαταλείψουν.
  ε ρε το μακρύ του και το κοντό του ο καθένας,,,
  φαντάζομαι ανήκετε και στην κατηγορία αυτών που πιστεύουν οτι ποτέ δεν πήγαμε στο φεγγάρι και ήταν όλο σκηνοθεσία της ΝΑΣΑ ε?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ g.p. 26/05/2011 00:04:59

   κι όμως, δεν έχεις δίκιο, αλλά δεν έχω εύκαιρα τα σχετικά... Ναι βουλιάζουν νησάκια, και φουσκώνουν ήπειροι, αλλά όχι από ανθρωπογενείς λόγους. Αν πάς π.χ. στην Ανατολική Κρήτα, στα Φαλάσαρνα, θα περπατάς στον βυθό του αρχαίου λιμανιού. Η Κρήτη σηκώνεται στα Δυτικά και βυθίζεται στα Ανατολικά. Οι Πάγοι λιώνουν και ξαναπαγώνουν τα τελευταία μερικά 100άδες εκατομ χρόνια. Είχαμε θερμές και ψυχρές περιόδους και ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την καταγεγραμμένη Ιστορία.

   Είμαστε πολλοί και οι Κινέζοι περισσότεροι και θέλουν και αυτοί να ζουν καλά. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ωστόσο, ιστορικά, κάτι ανώμαλο συμβαίνει όπως αρρώστιες, πείνες, κρύα (κυρίως κρύα) και πολεμοι φυσικά, και αραιώνουμε.

   Να απολάυσεις την εύκρατη περίοδο που διανύουμε ανάμεσα στους τελευταίους παγετώνες και τους επόμενους. Εχω γράψει διάφορα (ετικέτα κλιματολογία στο μπλογκ μου) , και μία "σύνοψη" το Πάσχα, στο h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/04/3.html

   • κοινό γκνού avatar
    κοινό γκνού @ archaeopteryx 26/05/2011 18:33:54

    με λίγα λόγια, δεν υπάρχει ρύπανση του περιβάλλοντος, ε; Θεωρία συνομωσίας θα ναι, μια από τις πολλές, σαν τα chemtrails.

    Τι ωραία! Ας συνεχίσω να καταναλώνω ασυστολα και αφοβα, ας πετάω όπου να ναι τα σκουπίδια μου, δεν υπάρχει ρύπανση, δεν υπάρχει νέφος, δεν υπάρχουν απειλούμενα ήδη, δεν υπάρχουν περιοχές που δε μπορούν να κατοικηθούν λόγω ρύπανσης, όπως στο τσερνομπίλ ή στη φουκουσίμα, δεν μολύνθηκε ούτε μια σταγόνα στον κόλπο του μεξικού πέρισυ, όλα ήταν ψέμματα. Το είπε ο αρχαιοπτέρυξ!
    Το βασικό του επιχείρημα, είναι ότι δεν υπάρχουν τσάμηδες. Γι αυτό δεν υπάρχουν και σκουπίδια!
    Φιλοσοφικό ερωτημα: Λές να ήμασταν μαζί χτες στο σύνταγμα; Λες να μαχόμαστε για τι ίδια ιδανικά, κατα τα άλλα;

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/05/2011 22:16:53

  Είσαι καινούργιος, ε;
  Δες κι αυτό: h__p://www.antinews.gr/2010/09/23/62920/

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ Strange Attractor 26/05/2011 03:23:23

   Χα χα χα! Τον πρόλαβες.

   • κοινό γκνού avatar
    κοινό γκνού @ Ignoramus 26/05/2011 18:35:00

    Τι σχέση μπορεί να έχει η σελήνη με τα σκουπίδια;

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/05/2011 22:24:37

  Μόνο από το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα μπορούσε να ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.