#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2011 13:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι καινοτομίες στο νέο site της Νέας ΔημοκρατίαςΟ Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, παρουσιάζει τη νέα διαδικτυακή πύλη (portal) της Νέας Δημοκρατίας:

«Η νέα διαδικτυακή πύλη καθρεφτίζει το νέο τρόπο λειτουργίας και δράσης της Ν.Δ, όπως τον καθόρισε ο Αντώνης Σαμαράς, με θεμελιώδεις αρχές το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και τη συμμετοχή των πολιτών στην παραγωγή της πολιτικής. Μέσα από τη διαδικτυακή μας πύλη λέμε στην κοινωνία, λέμε στον κάθε πολίτη: Έλα να δεις ποιοι είμαστε, τί λέμε και τί κάνουμε. Έλα να διαμορφώσουμε μαζί την ατζέντα και τις προτάσεις της πολιτικής μας. Δε μιλάμε θεωρητικά, δεν κρυβόμαστε πίσω από επικοινωνιακές τεχνικές. Πάνω σε καθαρές ιδέες και αρχές, μιλάμε πρακτικά. Κι αυτό γιατί ξέρουμε ότι μόνο έτσι, μπορούμε να έχουμε τη συμμετοχή των πολιτών στον αγώνα μας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του portal είναι τα εξής :

-       Αποκέντρωση στην παραγωγή πολιτικού λόγου : Το portal είναι ένα μωσαϊκό από ιστότοπους. Ο κάθε Τομέας Πολιτικής Ευθύνης, η κάθε Γραμματεία, έχει το δικό της ιστότοπο. (Αργότερα και η κάθε Νομαρχιακή και Δημοτική Οργάνωση). Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ουσιαστική διεύρυνση της θεματολογίας που καλύπτει η αντιπολιτευτική δράση της Ν.Δ., αλλά και ταχύτερος χρόνος αντίδρασης σε σχέση με ένα συγκεντρωτικό σύστημα, όπου μόνο μια κεντρική υπηρεσία του κόμματος έχει τη δυνατότητα να αναρτά περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Η ευθύνη του περιεχομένου περνά στους επικεφαλής των τομέων ή γραμματειών.

-       Διαδραστικότητα : Η παραγωγή πολιτικής μπορεί μέσα από το διαδίκτυο να γίνει πραγματικά συμμετοχική. Κεντρικό σημείο του νέου portal είναι η δυνατότητα ηλεκτρονικών δημόσιων διαβουλεύσεων, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αναρτήσει τα σχόλιά του σε ένα κείμενο θέσεων, τα οποία στη συνέχεια η Ν.Δ. θα επεξεργάζεται για να συνθέτει την τελική της θέση στο υπό διαβούλευση ζήτημα. Ήδη, είναι αναρτημένα δυο κείμενα διαβούλευσης και θα ακολουθήσουν κι άλλα.

-       Ανάδειξη προσωπικού ρόλου μελών. To portal αναδεικνύει τον προσωπικό ρόλο και τη δράση του κάθε μέλους μέσω της υπηρεσίας MyND.gr   Στο νέο portal κάθε εγγεγραμμένο μέλος μπορεί να έχει το δικό του χώρο. Ένα χώρο στον οποίο μπορεί να αναρτήσει δική του δουλειά, να έρθει σε επαφή με άλλα μέλη, να συνεργασθεί. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο τύπου facebook, μέσα στο πλαίσιο της Ν.Δ. Ο Πρόεδρος του κόμματος, αλλά και στελέχη της ηγεσίας θα συναντούν, σε συστηματική βάση, μέλη που θα αναδεικνύονται μέσα από αυτή τη λειτουργία του portal, για να συζητούν μαζί τους και να αξιοποιούν τις ιδέες τους.

-  Παράθυρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Η Ν.Δ. ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα blogs, τις προσωπικές φωνές του facebook, του twitter και όλων των μέσων δικτύωσης. Μέσα από την αρχική σελίδα, το κεντρικότερο σημείο του portal, θα αναδεικνύονται ερασιτεχνικές προσπάθειες από το χώρο των social media, προσπάθειες που θα βρίσκονται κοντά στο πολιτικό πλαίσιο αρχών της Ν.Δ. χωρίς να είναι απαραίτητα ενταγμένες στο κόμμα.

Παράλληλα, μέσα από το portal, προσφέρονται μια σειρά από νέες υπηρεσίες στο χρήστη :

-       μια βιβλιοθήκη από ηλεκτρονικά αρχεία όπως λογότυπα, οπτικοακουστικό υλικό, κείμενα κλπ

-       τεχνική υποστήριξη για δημιουργία άλλων sites κλπ

-       ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με υλικό σχετικό με το κόμμα

-        η δυνατότητα οικονομικής στήριξης του κόμματος με πιστοποιημένο και διαφανή τρόπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/01/2011 14:22:23

  Μπραβο τους.. Πολλα μπραβο !

  ΠΠ

 2. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 22/01/2011 18:58:51

  Έξυπνο, ευέλικτο κι ανοιχτό στους νέους ορίζοντες ενός ματαβαλλόμενου κόσμου.

 3. Xristoforos avatar
  Xristoforos 22/01/2011 19:28:03

  Είναι ότι χρειάζονται οι νέοι αλλά κ ο καθένας, για να κατατίθενται απόψεις, προβληματισμοί, προτάσεις , καταγγελίες, αλλά κυρίως οι επαίνοι για τα καλά στοιχεία της κοινωνίας μας που δεν είναι λίγα, και είναι αυτά που κυρίως χρήζουν δημοσιοποίησης σα φωτεινά παραδείγματα, για την κατεύθυνση όλων μας στην κοινωνικότητα μέσα από θετική σκέψη, λόγο και έργο.
  Συγχαρητήρια!

 4. thanasis avatar
  thanasis 22/01/2011 19:51:48

  επιτελους ενα portal θα μαθαινουμε με προτυπα του 21ου αιωνα
  το κομμα μας. ας δωσουμε συγχαρητιρια στους εμπευστες του
  και ας ελπισουμε οτι η καινουργια αρχη θα απογειωση το κομμα
  μας .συγχαρητηρια

 5. Tem avatar
  Tem 23/01/2011 08:39:20

  Καλη αρχή και καλή συνέχεια

 6. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 23/01/2011 12:57:02

  Bug Report : Μόλις μπεις στο portal βλέπεις την στήλη Κυριότερες Ειδήσεις. Ο προγραμματιστής αυτού του κομματιού έχει ξεχάσει να κάνει ταξινόμηση των ειδήσεων με βάση την ημερομηνία. Απλά ερασιτέχνης... Ουδέν σχόλιο παραπάνω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.