#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκπομπές CO2 αναβάλλουν τους παγετώνες;Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει και μια αισιόδοξη πλευρά. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να αναβάλλουν την επόμενη εποχή παγετώνων!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο επόμενος παγετώνας που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε περίπου 1.500 χρόνια, θα καθυστερήσει εξαιτίας των αυξημένων εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

Όπως λέει ο Luke Skinner του πανεπιστημίου του Cambridge, «με τα σημερινά επίπεδα CO2, ακόμη και αν σταματούσαν τώρα όλες οι εκπομπές του, ο επόμενος παγετώνας θα αργούσε στο ραντεβού του…».

Τα σημερινά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα θα έπρεπε να μειωθούν κατά 150 μέρη ανά τρισεκατομμύριο, προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία.

Η παραπάνω αποκάλυψη έχει ενθουσιάσει όλους όσους αντιτίθενται στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και στην αποτροπή του  φαινομένου του θερμοκηπίου που «απειλεί» την γη. Όπως λένε, μια νέα εποχή πάγων θα μειώσει την δυνατότητα παραγωγής τροφίμων για την ανθρωπότητα, και η καθυστέρηση αυτή είναι καλή!

Από την πλευρά του, ο Skinner διαφωνεί με αυτήν τη λογική, αφού όπως λέει, «είναι εκτός θέματος…στην πραγματικότητα δεν διατηρούμε τις παρούσες θερμές θερμοκρασίες, αλλά ζεσταίνουμε τον πλανήτη ακόμη περισσότερο… και αυτό θα επιφέρει τεράστιες συνέπειες, αν δεν αντιμετωπιστεί».

 
S.A.-BBC
 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. katalytikos avatar
  katalytikos 11/01/2012 13:20:06

  Σήμερα σε άλλη είδηση: ¨Ένα λεπτό πιο κοντά στα μεσάνυχτα οι δείκτες του «Ρολογιού της Ημέρας της Κρίσης»¨, λόγω των κλιματικών αλλαγών!!!
  ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 11/01/2012 13:25:49

  Μας τα έχουνε κάνει τσουρέκια με το CO2. Μην πίνετε αναψυκτικά ρε χλεχλέδες, χίππηδες, treehuggers. Η φύση είναι πιο προσαρμοστική από μας και εκεί που εμείς θα πάμε και θα εξαφανίσουμε ένα είδος, αυτή θα μας πετάξει μετά 5-6 να μας σκίσει. Άντε και υπερθερμάνθηκε ο πλανήτης. Τι θα γίνει, θα ανατιναχτεί? Ή μήπως θα αναφλεγεί με 2 και 3 βαθμούς παραπάνω, 5 σου λέω εγώ. Άντε λέμε θα λιώσουνε οι πάγοι. Το ότι όλη η υπόλοιπη θάλασσα θα εξατμίζεται περισσότερο το έχετε λάβει υπ'όψιν? Πόση έκταση πιάνουν οι πάγοι και πόση η θάλασσα? Πόσο να ανέβει αυτή η ρημάδα η στάθμη? Πιο πιθανό είναι να αρχίσει να βρέχει στη Σαχάρα και άντε εμείς με τα κατεστραμμένα γόνατα να υποφέρουμε λίγο παραπάνω από την υγρασία! ΑΝ αυξηθεί η θερμοκρασία. Και λέει θα εξαφανιστεί κάποιο άσχετο τρωκτικό σε κάποιο παγετώνα της αμερικανικής Ηπείρου. Εδώ εξαφανίσθηκαν τα ντερέκια οι δεινόσαυροι και μετά τα τρωκτικά κάνανε πάρτυ, εδώ θα κωλώσει η φύση? Σε καμιά περίπτωση δεν επικροτώ την ανεύθυνη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση, αλλά είναι δυνατόν να μας απασχολούν περισσότερο οι σόδες από τις διοξίνες και τα αιωρούμενα σωματίδια???

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 11/01/2012 15:48:35

  CO2 Πράσινος Φόρος "Tobin" προ των θυρών
  ≥ € 200 Δις Ετησίως
  Ποιός ωφελείται;


  Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, στη σύνοδο ηγετών του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, 16/6/2010, Βρυξέλλες:

  “Η Ελλάδα κάνει μεγάλες, ριζοσπαστικές ανατροπές και αλλαγές και βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο, παρότι χρειάζεται να συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειές μας. Προσπάθειες, που θα αποδώσουν εν τέλει για τον ίδιο τον πολίτη, για μια ευνομούμενη Πολιτεία, μια Πολιτεία δικαιοσύνης, μια Πολιτεία ουσιαστικής Δημοκρατίας, συμμετοχής και ευημερίας.

  Και τα νέα μέσα που προτείνουμε, είναι πολύ συγκεκριμένα. Πρώτα απ’ όλα, ένας Φόρος, «Τobin Τax», όπως λέγεται, δηλαδή, στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, που μπορεί να φέρει περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την ανάπτυξη στην Ευρώπη.

  Ενας Φόρος, ο Πράσινος όπως λέγεται, για τους εκπεμπόμενους ρύπους.
  Και βεβαίως, τα ευρω-ομόλογα που θα στηρίξουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις για την ανάπτυξη.

  Και τέλος, οι δημόσιες πολιτικές μας πρέπει να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή, πρέπει να στηρίξουν την εργασία, τη δημιουργία δηλαδή θέσεων εργασίας και βεβαίως, πρέπει να στηρίξουν και τη μετατροπή των οικονομιών μας σε πράσινες και ανταγωνιστικές οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή είναι η προοδευτική πρόταση για την Ευρώπη.” (Eχω μάτια και βλέπω 17/6/2010: “To άλλο με το «Tobin Tax» το ξέρετε;”)


  “O Φόρος "Tobin" μπορεί ν'αφήσει € 116 Δις (£ 95 Δις) τρύπα στις οικονομίες της ΕΕ”, προειδοποίησε Βερολίνο και Παρίσι στις 9/1/2012 μέσω Telegraph.co.uk, η Εrnst & Young, μία από τις 4 μεγαλύτερες Εταιρείες Oρκωτών Ελεγκτών Λογιστών του κόσμου (KPMG, Deloitte & Touche, PriceWaterHouseCoopers).

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/01/2012 18:27:57

  Ενα σχετικά άρθρο της Εστίας του 1900.
  http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/07/blog-post_21.html

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ archaeopteryx 12/01/2012 02:31:14

   Eντυπωσιακό! Ευχαριστίες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.