Οι αστικοί εξερευνητές της πρώην ΕΣΣΔ
12/02/2014 11:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αστικοί εξερευνητές της πρώην ΕΣΣΔ

Η αστική εξερεύνηση, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει την αναρρίχηση σε πολυώροφα κτίρια, σε πύργους και γέφυρες, ή την έρευνα πολλά μέτρα κάτω από τη γη

Ένα χόμπι ιδιαίτερα επικίνδυνο, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρον, έχει γίνει δημοφιλές στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ: η εξερεύνηση των εγκαταλελειμμένων μεγαλοπρεπών κτιρίων και βιομηχανικών υποδομών που έχουν απομείνει. Η αστική εξερεύνηση, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει την αναρρίχηση σε πολυώροφα κτίρια, σε πύργους και γέφυρες, ή την έρευνα πολλά μέτρα κάτω από τη γη.

Η τεράστια επικράτεια της Ρωσίας είναι διάσπαρτη με βιομηχανικές περιοχές, μερικές από τις οποίες είναι άδειες. Πολλοί αστικοί εξερευνητές είναι ειδικευμένοι φωτογράφοι που λαμβάνουν εντυπωσιακές εικόνες. Αλλά οι κίνδυνοι είναι προφανείς. Δεν είναι ένα χόμπι που θα πρέπει να ενθαρρυνθεί. Πολλοί από τους εξερευνητές δεν προνοούν καν να φορούν κράνος. Τουλάχιστον ένας έχει πεθάνει. Το έργο τους όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς, όπως λέει ένας από αυτούς, οι φωτογραφίες τους «αφηγούνται την ιστορία της βιομηχανικής παρακμής στην πρώην Σοβιετική Ένωση». Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες.

bbc.co.uk

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.