12/04/2013 15:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γερμανοί αναρωτιούνται: «Γιατί τα Ελληνόπουλα είναι πιο ευτυχισμένα από τα πλούσια παιδιά μας;»

Το ερώτημα γιατί τα υγιή και πλούσια παιδιά των Γερμανών είναι δυστυχισμένα, σε σχέση με τα φτωχά ελληνόπουλα, θέτει η γερμανική εφημερίδα Welt, σχολιάζοντας σχετική έκθεση της Unicef.

Η εφημερίδα αναρωτιέται πως γίνεται τα παιδιά των Γερμανών που έχουν τα πάντα να είναι λυπημένα, σε σχέση με τα παιδιά των Ελλήνων.

Όπως αναφέρει, η συμπεριφορά των γερμανόπουλων είναι υποδειγματική, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, εδώ και τρία χρόνια καπνίζουν λιγότερο, έχουν λιγότερες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και πλέον η βία και οι ξυλοδαρμοί είναι κάτω από το μέσο όρο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Όμως υπάρχει πρόβλημα.

Όπως λέει ο Χανς Μπερτμαν, καθηγητής του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου  και μέλος της UNICEF, τα γερμανόπουλα δηλώνουν ότι είναι λυπημένα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανάμεσα σε 176.000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 11 ως 15 ετών σε 29 χώρες, δείχνουν πως η Γερμανία βρίσκεται στο νούμερο 22 της κλίμακας για την ευτυχία ενώ σε όλα τα άλλα είναι πολύ ψηλά. Πριν από μερικά χρόνια στην κλίμακα της ευτυχία τα γερμανόπουλα ήταν στη 12η θέση.

Αντιθέτως, τα ελληνόπουλα, όπως και τα παιδιά από άλλες χώρες του νότου, ενώ είναι πολύ χαμηλά στους τομείς όπου οι Γερμανοί πρωτεύουν, είναι πολύ ευτυχισμένα. «Εννέα στους δέκα Έλληνες και Ισπανούς αξιολογούν την ικανοποίησή τους για τη ζωή θετικά - παρά το ποσοστό ανεργίας των νέων που φτάνει το 25%. Η Ελλάδα βρίσκεται 17 θέσεις πιο πάνω από τη Γερμανία» σημειώνει η εφημερίδα. Το «γιατί» πάντως, παραμένει για τους Γερμανούς,  ένα αναπάντητο ερώτημα.

welt.de

ΣΧΟΛΙΑ

 1. euagelos avatar
  euagelos 12/04/2013 16:04:07

  Ας πάρουν νέα μέτρα λιτότητας στο νότο. Δε μπορεί... κάποια στιγμή θα μειωθεί η ευτυχία και στο νότο οπότε θα υπάρχει η ομοιομορφία. Και μια μαοϊκή στολή made in germany για όλη την ευρωζώνη και θα 'ρθουν όλοι στην ίδια ευτυχία.

 2. Νικήτας avatar
  Νικήτας 12/04/2013 16:05:47

  Τι γιατί;
  Αν ζείς λουσμένος στο φώς της μεσογείου είσαι ευτυχία παρα πέντε.
  Σε μάς το θυμίαμα και η επωδός Χριστέ και Παναγιά μου απο την συννεφιασμένη κυριακή στήνουν συνέχεια τη πανύγηρη .
  Ακόμα κανενού αθώου το αίμα δεν μας βαραίνει
  που να σκύβουμε το κεφάλι απο ντροπή
  οπότε μοιάζουμε σαν τα πουλιά
  ανεξήγητα ευτυχισμένοι

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Νικήτας 12/04/2013 18:07:00

   μακράν η ποιητικότερη ερμηνεία...

  • *Mara* avatar
   *Mara* @ Νικήτας 12/04/2013 18:25:27

   Νικήτα έγραψες....!!!!

  • aprile avatar
   aprile @ Νικήτας 12/04/2013 21:16:42

   Nικήτα, τα είπες όλα!!! :)

 3. Orgilos avatar
  Orgilos 12/04/2013 16:18:53

  Κάποιοι άλλοι θα έλεγαν βέβαια ότι τα ελληνόπουλα είναι πιο ευτυχισμένα γιατί τρώνε από τα λεφτά που με πόνο ψυχής στερεί από τα ανταγωνιστικά γερμανόπουλα η σπλαγχνική κυβέρνηση της Γερμανίας προκειμένου να ταΐσει τους τεμπελχανάδες γονείς τους. Μην εκπλαγείς αν το ακούσεις κι αυτό...

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 12/04/2013 16:21:12

  ..Εντάξει,κάτι τέτοια γράφονται και τρέφουν τη μεσογειακή
  αυτοικανοποίηση...δε χρειάζεται πολλή σκέψη,..το κλίμα,ό ήλιος,
  λιγότερη αυτολογοκρισία,εξωστρέφεια,αποστροφή στο βίαιο
  εξορθολογισμό...κλπ,κλπ...γνωστά και έχουν αναλυθεί κατα κόρον...
  βέβαια,τίποτε δεν είναι χωρίς κόστος...και μάλιστα τοις μετρητοίς
  καταβεβλημμένο,όπως καλή ώρα .....σε σύντομα ιστορικά διαστήματα
  ξένη πατρονεία,διεθνής οικονομικός έλεγχος,το πρόσφατο γερμανικό
  νταβατζηλίκι...διαλέγεις και παίρνεις.....τα παιδιά φίλου μου γιατρού
  στο Βερολίνο μοιράζονται το χρόνο...μισό στο Βερολίνο, μισό στο
  δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής....η κόρη επιχειρηματολογεί στον πατέρα
  υπέρ της άρσεως της απαγόρευσης της εισόδου των γυναικών στό
  Άγιο 'Ορος...ο πατέρας της απαντάει: "ούτε η Λένι Ρίφενσταλ δεν πήρε
  ειδική άδεια,επι κατοχής,να κινηματογραφήσει....εσύ,ώς τί θα πάρεις,
  ως οικονομολόγος;"...ο γυιός δεν έχει τέτοιο πρόβλημα,τα πίνει στο
  Μπέχ Τσινάρ....με αυτά και με παρόμοια κυλά η ζωή...κάτι όμως σ'αυτές
  τις αμετάβλητες αναλογίες πρέπει να αλλάξει...παρακράτησαν τα
  στερεότυπα!

 5. kotstak avatar
  kotstak 12/04/2013 16:42:16

  Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι…

  Τα γερμανόπουλα έχουν αίσθηση της πραγματικότητας.
  Ξέρουν ότι το παιχνίδι και το chat σε λίγο τελειώνει και πρέπει να στρωθούν στη δουλειά.

  Τα ελληνόπουλα νομίζουν ότι το χρήμα το γεννά το ΑΤΜ.
  Θα ψηφίσουν Τσίπρα, για να δώσει αύξηση στον μπαμπά και στην μαμά, ώστε να πηγαίνουν στο ΑΤΜ και να παίρνουν, όπως και στο παρελθόν, πενηντάευρο και όχι εικοσάρευρο που παίρνουν τώρα.
  Έχουν μάθει το παραμύθι από τον μπαμπά και την μαμά:
  “Πως θα ζήσει ο “σκυλάς”, εάν δεν πάω στο σκυλάδικο να ξοδέψω 50 ευρώ;”.
  Τα προβλήματά τους θα τα αντιληφθεί όποιος μπει σε ένα αθλητικό site ή ακούσει ένα αθλητικό ραδιόφωνο που βγάζει ακροατές στον αέρα.

  • Ρίτα avatar
   Ρίτα @ kotstak 13/04/2013 11:59:20

   Από την εμπειρία μου και τις συζητήσεις με πολλούς Γερμανούς καθότι τυγχάνει να τους έχω συμφοιτητές, πρέπει να σου πω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των προπτυχιακών φοιτητών θέλει να κάνει 2-3 μεταπτυχιακά, όχι για να μορφωθεί επιπλέον, ούτε για να έχει καλύτερο μέλλον (συνήθη κίνητρα των Ελλήνων), αλλά αποκλειστικά και μόνο για να μπορούν να συνεχίζουν να τρώνε τα λεφτά των γονιών τους με την ωραιότατη δικαιολογία ότι "σπουδάζουν". Το παραδέχονται ευθαρσώς και είναι και περήφανοι για τη φαϊνή ιδέα τους!

 6. Panas avatar
  Panas 12/04/2013 16:44:08

  Πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα, πίσω από κάθε παιδί στη χώρα μας υπάρχουν γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, ακόμη και θείοι για τους οποίους το παιδί είναι το κέντρο του κόσμου. Παππούδες που πληρώνουν το καράτε, θείοι και θείες που παίρνουν δώρα και πολλές ευκαιρίες σε ονομαστικές εορτές και γενέθλια για συναντήσεις, όπου τα παιδιά έχουν την τιμητική τους.
  Τα παιδιά τέτοιων οικογενειών ζουν περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές από τα παιδιά πλουσιότερων, πλην όμως πολυάσχολων και ακοινώνητων γονιών...

  • Tasos avatar
   Tasos @ Panas 12/04/2013 17:35:32

   +1000
   Καλώς (για μας) ή κακώς (για τους βόρειους) αυτο το δέσιμο το οικογενειακό είναι από τα τελευταία αναχώματα πριν ισοπεδωθεί η κοινωνία μας. Φυσικά υπάρχει και η υπερβολή μέσα σε αυτό που κάνει τα παιδιά κακομαθημένα πολλές φορές αλλά από την άλλη όταν πχ μια οικογένεια έχει 1-2 ανέργους ή μια μικρή σύνταξη/μισθό, είναι λογικό ο μη έχων να πάρει χαρτζιλίκι. Αν δεν υπήρχε λοιπόν κι αυτό, η κοινωνική έκρηξη που πολλοί προλογίζουν (αλλά δε βλέπω να συμβαίνει) θα ήταν ήδη εδώ.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Tasos 12/04/2013 18:04:39

    Η Ελληνίδα μάνα, πάνω από όλα, (τα σωστά γραφόμενά σας), αγαπητοί Τάσο και Pana, κάνει τα παιδιά της τόσο ευτυχισμένα. Ακόμη και αν είναι άνεργη ή κακοπληρωμένη, διαζευγμένη ή υπερφορτωμένη από τις ατέλειωτες υποχρεώσεις, είναι πάντα εκεί δίπλα στα παιδιά της, είτε αυτά είναι 5, είτε 15 είτε 35 χρονών, πηγή ανεξάντλητης, ζεστής αγάπης και στοργής για αυτά. Αυτή η σιγουριά της μητρικής στήριξης, μαζί με τους υπόλοιπους συγγενικούς δεσμούς, ελευθερώνει τα Ελληνόπουλα (ενίοτε κακομαθαίνοντάς τα σε εύκολες λύσεις, αλλά όχι πολύ συχνά), τα κάνει εξωστρεφή ώστε να κοινωνικοποιούνται έντονα, και να χαίρονται, να νιώθουν ευτυχισμένα, κι ας περνάνε μέσα από τις στενωπούς των Μνημονίων και της πιθανής μελλοντικής ανεργίας τους. Αυτήν, την Ελληνίδα μάνα, που είναι εγγυημένα, «μάνα για πάντα», (και όχι μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών της) είναι "αδύνατο" να την φτάσει, καμία Γερμανίδα ή άλλη Βορειοευρωπαία.

    • Λευκαδιτης avatar
     Λευκαδιτης @ roadrunner 13/04/2013 14:10:51

     Αυτή η καήμενη ελληνίδα μάνα...
     τρώγαμε ενα μεσημέρι στη δουλειά και άκουσα μια νέα "δυτικότροπη" να λέει:θα πάρω από δω φαγητό για τα παιδιά,πήγα κομμωτήριο χτές και δεν πρόλαβα να μαγειρέψω...
     θυμήθηκα τη μακαρίτισσα τη γιαγιά μου,μια ζωή στα μαύρα,με το τσεμπέρι σφιχτά δεμένο στο κεφάλι της...τις άλλες λευκαδίτισσες να κουβαλάνε ξυπόλητες αλάτι στις αλυκές,με χαρακωμένα ποδάρια...τις ξηρομερίτισσες να ξεπατώνονται όλη μέρα στα καπνά...τις τζουμερκιώτισσες και αγραφιώτισσες σαρακατσάνες με τη ζαλίκα ολημερίς στην πλάτη...τις κεφαλονίτισσες να ασπρίζουν δακρυσμένες τις αυλές τους και να περιμένουν το γιο ή τον άντρα τους να γυρίσει απ το μπάρκο...
     πως την κάναν έτσι την πατρίδα μας...

  • Γιώργης Α. avatar
   Γιώργης Α. @ Panas 25/04/2013 12:46:06

   Και όπως λέει μια διαφήμηση τελευταία " τα καλύτερα πράγματα στη ζωή , δεν είναι πράγματα"

 7. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 12/04/2013 16:54:46

  Μάλλον η σύγκριση δεν είναι σωστή καθότι το κατακεφαλήν ελλάδος γερμανίας ήταν σχεδόν ίδιο πριν 3 χρόνια και τώρα το ελληνικό έχει υποχωρήσει 23%.

  Θέλω να πω η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη και αν θέλανε να κάνουνε σύγκριση φτωχών πλουσίων, μία χώρα απο την αφρική, την ασία ή την νότιο αμερική, θα ήταν πιο λογική επιλογή απο την Ελλάδα, όσα προβλήματα κι αν έχει πρόσφατα.

 8. Περικλής avatar
  Περικλής 12/04/2013 16:58:21

  Έχεις γνωρίσει πολλά γερμανόπουλα; Η νέα γενιά των Γερμανών δεν είναι και τόσο καλύτερη από τη δική μας. Αρκετά χειρότερη λένε όσοι Έλληνες ζουν χρόνια στη Γερμανία. Εσύ από ποια προσωπική εμπειρία εβγαλες τα συμπεράσματά σου; Ή μήπως έτσι αυθαίρετα υπέθεσες ότι μετά το chat τα γερμανάκια στρώνονται στη δουλειά;

  • Orgilos avatar
   Orgilos @ Περικλής 12/04/2013 17:01:26

   Μάλλον του το σφύριξε ο Μπάμπης (ποιός είναι δυνατόν να αμφισβητήσει τον Μπάμπη!)

  • kotstak avatar
   kotstak @ Περικλής 12/04/2013 17:14:04

   Το συμπέρασμα μου για τα γερμανάκια το έβγαλα από το ότι στην εφηβεία τους προβληματίζονται, αν και έχουν τα μικρότερα προβλήματα.

 9. Περικλής avatar
  Περικλής 12/04/2013 17:25:43

  Σου λέω ότι δεν ισχύει. Αν μιλήσεις με ομογενή στη Γερμανία θα σου πει τα χειρότερα για τη νέα γενιά Γερμανών. Δεν προβληματίζονται και τόσο. Π.χ. διάβαζα ότι η πλειοψηφία δεν αγχώνεται καθόλου για το επαγγελματικό μέλλον και δε σπουδάζουν γιατί νιώθουν σίγουροι ότι θα βρουν δουλειά. Οι νότιοι λιώνουν στις σπουδές γιατί ζουν δυσκολότερη ζωή.

  • kotstak avatar
   kotstak @ Περικλής 12/04/2013 17:38:48

   Λειώνουν στις σπουδές, κρατώντας ομήρους τους καθηγητές.
   Λειώνουν στις σπουδές, κάνοντας καταλήψεις.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ kotstak 12/04/2013 18:25:30

    Αισχρές γενικεύσεις που και θα ζήλευαν ακόμα και το Σπήγκετ με την Βελτ.

   • Δαίμων avatar
    Δαίμων @ kotstak 12/04/2013 18:41:35

    kotstak παίζεις το τρολλ έτσι; Αποκλείεται να είσαι νηφάλιος και να σοβαρολογείς.

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Περικλής 12/04/2013 18:02:36

   Περικλή, μη δίνετε σημασία. Μερικοί ζουν σε άλλο κόσμο, δεν ξέρουν τίποτα απολύτως για τους νέους της Ελλάδας παρά μόνο τις καταλήψεις, τις καφετέριες και τα λοιπά ηλίθια. (Ενδεχομένως να κρίνουν με τις παραστάσεις του περιβάλλοντός τους βέβαια, μπορεί στην πραγματικότητα τα παιδιά τους να εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία). Έχω παρατηρήσει πως τέτοιου είδους άνθρωποι συνήθως είναι και οι πρώτοι που κομπάζουν εάν μάθουν για κανέναν "διακεκριμένο επιστήμονα του εξωτερικού" (άλλο στερεότυπο αυτό), χωρίς να σκεφτούν καθόλου από που ξεκίνησε αυτός...

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Περικλής 12/04/2013 18:08:27

   Για τον Περικλή, ένα καλό νέο:

   http://www.law.uoa.gr/proboli-ekdilwshs/1o-brabeio-nomikis-a8hnon-ston-6o-die8ni-diagwnismo-eikonikis-dikhs-rwmaikoy-dikaioy-sthn-o3fordh.html

   Η (παλιά) Σχολή μου διακρίνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς. Και τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος φτύνουν αίμα, διότι -δυστυχώς- είναι υποχρεωμένα να δουλέψουν υπό πολύ χειρότερες συνθήκες απ' ό,τι οι συνάδελφοί τους σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

   • Περικλής avatar
    Περικλής @ Αίθρα 12/04/2013 20:35:38

    Μπράβο!! Πολύ χαίρομαι αν και είμαι του 4ου πεδίου και όχι της Νομικής να βλέπω τους Έλληνες φοιτητές να αποδεικνύουν ότι τα σημερινά ελληνικά πανεπιστήμια (κάποια από αυτά) δεν είναι τα μπο*ρδέλα που παρουσιάζει η τηλεόραση.

    Μιας και μόλις αποφοίτησα να τονίσω ότι η γενιά που έρχεται είναι, από ότι είδα στο ΕΜΠ που ήμουν, πολύ πιο δυνατή από τις γενιές που πέρασαν ως τώρα.

    • Αίθρα avatar
     Αίθρα @ Περικλής 13/04/2013 02:46:56

     Σε μεγάλο βαθμό συμμερίζομαι την εκτίμησή σας. Κι εγώ νέα απόφοιτος είμαι, πλέον συνεχίζω τις σπουδές μου στο εξωτερικό. Παρεμπιπτόντως, ξέρετε τι "περίεργο" έχω παρατηρήσει εδώ τους τελευταίους μήνες; Οι Γερμανοί συμφοιτητές μου είναι συμπαθέστατοι και ως επί το πλείστον, πολύ δυνατοί στα μαθήματα. Δεν έχουν όμως ούτε παραπάνω γνώσεις, ούτε μεγαλύτερη "επαφή με την πραγματικότητα" από εμένα. Δεν είναι συγκλονιστικό; :)

   • Σπύρος Δούκας avatar
    Σπύρος Δούκας @ Αίθρα 13/04/2013 09:23:47

    Μπράβο για τα βραβεία και μπράβο για τον τρόπο που υποστηρίζετε την άποψη για την αξία των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Είμαι παληός απόφοιτος Πολυτεχνείου και πιστεύω ακράδαντα ότι στα Ελληνικά πανεπιστήμια παρέχεται αφειδώςη γνώση. Όποιος επιθυμεί την λαμβάνει όποιος δεν την επιθυμεί κλαίγεται για τις αδικίες της παληοζωής ή χτίζει τις πόρτες των γραφείων των καθηγητών. Δώσατε την καλύτερη απάντηση σε σφελείς και απερίσκεπτους όπως ο "kotsak".

    • Γιώργος Αχαιός avatar
     Γιώργος Αχαιός @ Σπύρος Δούκας 13/04/2013 10:12:54

     Πραγματικά, έχω βαρεθεί να ακούω και να βλέπω συμπατριώτες μας πρόθυμους να κάνουν σκληρότατη κριτική σε κάθε πλευρά της ζωής των Ελλήνων.

     Ακόμη και σε ένα θέμα σαν κι αυτό, στο οποίο αναλύουμε γιατί τα παιδιά στην Γερμανία έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κάποιοι πανε να το αντιστρέψουν και να ρίψουν το φταίξιμο στα ελληνόπουλα που δεν έχουν ομοίως διαταραγμένο ψυχικό κόσμο!!!!!!!!!!!!

     Εύχομαι στα παιδιά των γερμανών να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

 10. B.Q avatar
  B.Q 12/04/2013 17:36:50

  ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

  Ότι μια μέρα θα δαγκάσεις μες στο νέο λεμόνι
  και θ' αποδεσμεύσεις
  τεράστιες ποσότητες ήλιου από μέσα του.

  Ότι όλα τα ρεύματα των θαλασσών
  άξαφνα φωτισμένα θα σε δείξουν
  ν' ανεβάζεις τη θύελλα στο ηθικό επίπεδο.

  Ότι και μες στο θάνατό σου πάλι θα 'σαι
  σαν το νερό στον ήλιο
  που γίνεται ψυχρό από ένστικτο.

  Ότι θα κατηχηθείς απ' τα πουλιά
  κι ένα φύλλωμα λέξεων θα σε ντύσει
  ελληνικά να μοιάζεις αήττητη.

  Ότι μια σταλαματιά θ' αποκορυφωθεί
  ανεπαίσθητα στα τσίνορά σου
  περ' απ' τον πόνο και μετά πολύ το δάκρυ.

  Ότι όλη του κόσμου η απονιά θα γίνει πέτρα
  ηγεμονικά να καθίσεις
  μ' ένα πουλί πειθήνιο στην παλάμη σου.

  Ότι μόνη σου τέλος θ' αρμοστείς
  αργά στο μεγαλείο
  της ανατολής και του ηλιοβασιλέματος.

  (Οδυσσέας Ελύτης από τη "Μαρία Νεφέλη")

 11. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 12/04/2013 17:57:51

  Γιατί η ευτυχία δεν εξαρτάται από το χρήμα μόνο, τι πιο πολλές φορές πάνε αντίστροφα. Γιατί οι Έλληνες γονείς τα καταστρέφουν με το να τα προστατεύουν από την πραγματικότητα (ο πατέρας άνεργος κι ο γιος με το άι φον) και με το να τους μαθαίνουν ότι δε φταίνε σε τίποτα, μόνο οι άλλοι φταίνε. Γιατί οι Γερμανοί έχουν τη μισή ανθρωπιά και το διπλάσιο καλβινισμό στις σχέσεις με τα παιδιά τους. Γιατί στην Ελλάδα οι δεσμοί της οικογένειας είναι στενοί και παρέχουν ασφάλεια ακόμη και μέσα στη χρεοκοπία. Διαλέχτε και πάρτε.

  • Η Μάγισσα του ΟΖ avatar
   Η Μάγισσα του ΟΖ @ MAYRO XABIARI 12/04/2013 18:25:51

   Διάλεξε η μοίρα για εμάς και την ευγνωμονούμε!! Ε Λ Λ Α Δ Α και μόνο.
   Εδώ μονάχα, συν επί πλην θα δίνει πάντοτε + !!!

   • The Don avatar
    The Don @ Η Μάγισσα του ΟΖ 12/04/2013 22:18:56

    Συγγνώμη, αλλά συν επί πλην δίνει πλην.

    • Η Μάγισσα του ΟΖ avatar
     Η Μάγισσα του ΟΖ @ The Don 13/04/2013 05:59:49

     Kι εγώ Don, αυτό ακριβώς λέω. Σ΄όλο τον κόσμο συν επί πλην = -, αλλά μονάχα στην Ελλάδα ανατρέπονται, όλες οι ....στείρες βεβαιότητες.
     '' Εδώ μονάχα, συν επί πλην θα δίνει πάντοτε + !!!''

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 12/04/2013 18:15:48

  «Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς. Πάντοτε αμετάβλητοι οι σχοινοβάται ούτοι οι Αθίγγανοι, οι γελωτοποιοί ούτοι πίθηκοι. Μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά δια τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των.»
  (από τους «Εμπόρους των Εθνών») του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη, με την απαράμιλλη γλώσσα, του «Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων», κοσμοκαλόγερου.

 13. Geros avatar
  Geros 12/04/2013 18:16:56

  Μια στιγμή βρε παιδιά γιατί θα με τρελάνετε.
  Εσείς που περιγράφετε την Ελλάδα ως Άουσβιτς , Νταχάου και κολαστήριο , εσείς που μιλάτε για κραυγές απόγνωσης και παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα , εσείς που θεωρείτε ότι οι γενναίοι Έλληνες αυτοκτονούν επειδή τους έκοψαν τα εφάπαξ , εσείς βγαίνετε και λέτε ότι και καλά είναι φυσικό που είναι τα παιδιά μας πιο χαρούμενα από τα Γερμανάκια????
  Πετάτε ένα "λίγο κρασί , λίγο θάλασσα και το αγόρι μου" και καθαρίσατε?
  Όπα! Δεν είναι τόσο απλό.
  Ή θα δεχτείτε ότι όλα αυτά που μας λέγατε ήταν ΓΕΛΟΙΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ή θα πείτε ότι οι Γερμανοί έχουν ΑΔΙΚΟ και τα Ελληνάκια είναι απείρως δυστυχέστερα από τα Γερμανάκια.
  Έτσι πάει, όχι μονά ζυγά δικά σας!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Geros 12/04/2013 18:38:24

   :)

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Geros 12/04/2013 18:46:40

   οκ, αυτά που λένε ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. :)

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ Geros 12/04/2013 21:20:27

   Το 1 στα 2 ελληνάκια υποφέρει από άπειρες ελλείψεις. Το άλλο 1 στα 2 δεν έχει καταλάβει και πολύ κρίση. Αυτό από στατιστικά στον περίγυρό μου.

   • Geros avatar
    Geros @ Περικλής 12/04/2013 21:32:26

    Τι σημαίνει άπειρες ελλείψεις για εσάς?

  • Tasos avatar
   Tasos @ Geros 12/04/2013 23:22:33

   Αγαπητέ μου θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Έχω ένα ανήψι μοναχοπαίδι της αδερφής μου (είναι σε μικρή ηλικία ακόμα αλλά καταλαβαίνει). Παρά τα προβλήματα (άνεργη μάνα, σύζυγος τα φέρνει ίσα-ίσα), "προστατεύουν" το παιδί από τη "κρίση", με την έννοια και του να μη του λείπει τίποτε το σημαντικό (όσο είναι δυνατό) αλλά ακόμα και στη μορφή των εικόνων που μπορεί να εισπράξει από τα μμε, το σχολείο, τους συγγενείς κλπ. Μέσα λοιπόν στον πανικό της κρίσης για την οποία όπου κι αν παν οι μεγάλοι καταλήγουν να συζητούν για αυτή, το παιδί δε συμμετέχει μέχρι τουλάχιστον να γίνει αυτό απαραίτητο (όταν μεγαλώσει, σπουδάσει και βγεί στην αγορά εργασίας).

   Ομοίως και πάρα πολλοί γονείς κάνουν το σκ.. παξιμάδι για να μη λείψει τίποτε και στο μαθητη γυμνασίου, λυκείου, πανεπιστημίου, διδακτορικού και ό,τι άλλο θέλεις. Θα μου πείς δεν είναι σωστό να μπαίνουν σε απομόνωση. Σωστό κι αυτό αλλά έτσι λειτουργούν οι Έλληνες γονείς, τί να γίνει!

   Η κρίση λοιπόν χτυπάει τους ενήλικες κυρίως, ενώ το θέμα μας αφορά παιδιά, και στην Ελλάδα της κρίσης τα παιδιά - ακόμα - δεν έχουν "δεί" το πρόβλημα τόσο έντονο όσο είναι.

   Για να το αντιστρέψουμε κιόλας, αν τέτοια κατάσταση σα τη δική μας, τη βίωνε ένας βορειοευρωπαϊκός λαός, αποκλείεται να έβλεπες τα αποτελέσματα της έρευνας να έβγαιναν ανάποδα (δηλαδή τα φτωχοποιημένα γερμανάκια να δηλώνουν ευτυχισμένα περισσότερο από τα πλούσια ελληνόπουλα).

   Ήλιος και οικογένεια είναι υπεραρκετά για ένα παιδάκι 11 - 15 ετών που ανακαλύπτει το κόσμο.

  • mara avatar
   mara @ Geros 13/04/2013 22:19:42

   @geros
   Οχι αγαπητέ γέροντα δεν είναι ΓΕΛΟΙΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ είναι η πραγματικότητα απλά δεν δεν είναι η πλειοψηφία αλίμονο αν ήταν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναφερόμαστε σ'αυτά τα τραγικά γεγονότα που αναφέρετε, που πριν ήταν σχεδόν ανύπαρκτα, να οργιζόμαστε με τις καταστάσεις που βιώνουν χιλιάδες συνανθρώπων μας και να διαφωνούμε με τις πολιτικές που εξαθλιώνουν όλο και περισσότερους.
   Οσο για τα παιδιά μας, μπορούμε να στερηθούμε τα πάντα προκειμένου να στερηθούν όσο το δυνατόν λιγότερα, όσο αντέχουμε ακόμα, αλλά αυτό που δεν τους στερούμε ποτέ είναι η ατελείωτη αγάπη μας και η αμέριστη συμπαράστασή μας. Ασφάλεια και αγάπη είναι δύο από τα συστατικά της ευτυχίας. Ετσι είναι η Ελλάδα, έτσι είναι οι Ελληνες.

 14. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 12/04/2013 18:25:13

  Θα ήθελα, όχι να αμφισβητήσω τα παραπάνω σχόλια, αλλά να επισημάνω την λάθος χρήση του όρου "ευτυχία" από την συγκεκριμένη έρευνα αλλά και γενικότερα από τους περισσότερους που ταυτίζουν την αγγλική λέξη happiness με την ελληνική "ευτυχία".
  Η γλώσσα μας, μας δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης του αληθινού νοήματος μίας λέξης αναλύοντας τα μέρη που την σχηματίζουν. Η λέξη ευτυχία σχηματίζεται από το "ευ" και "τύχη". Για το "ευ" γνωρίζουμε ότι εννοείται αυτό που σήμερα, κυρίως, λέμε "καλό", "ωραίο" αντίθετα με το "δυσ" που εννοείται το "κακό", "άσχημο". Η λέξη "τύχη" είναι νομίζω σωστό να πούμε ότι εννοεί αυτό που σου έρχεται στο δρόμο σου, στη ζωή σου, αναπάντεχα ή χωρίς να το έχεις επιδιώξει.
  Άρα, σαν συμπέρασμα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι "ευ-τυχία" είναι η καλή, η ωραία τύχη. Δηλαδή να σου έρθουν τα πράγματα, η ζωή, ωραία, εύκολα (πάλι το -ευ-), κοινώς "να σου έρθουν όλα δεξιά".
  Το happiness/happy είναι μία συναισθηματική κατάσταση χαράς, ευθυμίας (πάλι το -ευ-), ευχάριστων σκέψεων (ευ-χαρις) και κατά συνέπεια δεν συμπίπτει με την ελληνική λέξη "ευτυχία" που περιγράφει κυρίως τον βίο, ή μία χρονική περίοδο του βίου.
  Αυτό, για όσους συμφωνήσουν με την παραπάνω ερμηνεία, δίνει μία άλλη διάσταση (ή μάλλον τη σωστή διάσταση) στην από εδώ και πέρα χρήση του όρου. Το να ζητάμε να είμαστε ευτυχισμένοι ή να ευχόμαστε σε άλλους ευτυχία, είναι πια αρκετά διαφορετικό από ό,τι έχουμε ως τώρα συνηθίσει να εννοούμε. Άνδρες και γυναίκες καλούμαστε να αντιληφθούμε τι είναι η "ευτυχία" και να μην την ψάχνουμε στα ωραία αυτοκίνητα, τη νίκη της ομάδας, τη νέα γκόμενα, τα παπούτσια, τα κοσμήματα κλπ.
  Αρκεί να μας έρχονται τα πράγματα βολικά, δεξιά, εύκολα και θα μπορούμε να λέμε ότι είμαστε ευτυχείς.
  Μία μικρή άσκηση θα σας βοηθήσει. Καταγράψτε όσες λέξεις γνωρίζετε να ξεκινούν από ευ- και δυσ- (είναι φυσικά αντίθετα). Θα εκπλαγείτε με τον διαφορετικό τρόπο που θα παρουσιαστούν τα νοήματά τους μπρος στα μάτια σας. Αλήθεια, τι σημαίνει η λέξη "ευθεία";

 15. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 12/04/2013 18:58:59

  Ὅλα τά παιδιά,στή Γερμανία,στήν Ἑλλάδα,σέ ὅλο τόν κόσμο,τοῦς Θεοῦ εἶναι.
  Καί σέ ὅλο τόν κόσμο,ἐτσι κι ἐδῶ στήν Ἑλλάδα,τά παιδιά εἶναι καί δύσκολα καί δύστροπα μερικές φορές καί τίς ἴδιες φοβίες ἔχουν καί ἀνασφάλειες.
  Γιατί ὅμως τά ἑλληνόπουλα εἶναι πιό εὐτυχισμένα ἀπό τά γερμανάκια;
  Διότι εἶναι οἱ γονεῖς τους πιό εὐτυχισμένοι.Καί αὐτό περνάει καί στά παιδιά.

 16. B.Q avatar
  B.Q 12/04/2013 18:59:14

  H ευτυχία του ανθρώπου, βρίσκεται εντός ψυχής κι εντός νου. Γύρω μπορεί να επικρατεί το χάος, η διάλυση, η μιζέρια και η παρακμή, μπορεί να θριαμβεύει το άδικο, η χυδαιότητα και η ύβρις, ενώ ταυτόχρονα ο παράλληλος κόσμος ο εντός σου, να αμύνεται κι όλα εκεί να συντηρούνται έγχρωμα, να βρίσκονται σε τάξη, σε αρμονία και σε γαλήνη. Μπερδεύετε γέροντα (σκοπίμως; εκ φύσεως; εκ πεποιθήσεως;) τις υλικές ανάγκες με τις ψυχοπνευματικές. Η χαρά, η ''ευτυχία'' και η αισιοδοξία, τροφοδοτούνται από τον άλλο...πλούτο, όχι απ΄αυτόν (τον αναγκαίο φυσικά) που καθημερινά μας αφαιρείται και που γι αυτόν διαμαρτυρόμαστε. Απλά, αυξάνοντας και μεγενθύνοντας την περιρρέουσα δυστυχία, οι δράστες, οι ληστές, οι υπαίτιοι, απειλούν κάθε μέρα να διαταράξουν τις εσωτερικές ισορροπίες μας, που με κόπο παλεύουμε να διατηρούμε.
  Τα παιδιά, όλο ετούτο που σας περιγράφω, το καταφέρνουν φυσικά, με το ένστικτο. Εννοήσατε άραγε τώρα, αυτό που επιπολαίως χλευάσατε;

  • Geros avatar
   Geros @ B.Q 12/04/2013 20:39:30

   Την μιζέρια δηλαδή μας την πουλάτε και δεν την νιώθετε , κάτι είναι και αυτό.
   Δεν μπερδεύω καθόλου αγαπητή τις υλικές και τις ψυχικές ανάγκες του ατόμου , παρατηρώ μόνο ότι τα στερεότυπα μιζέριας που χρησιμοποιείτε οδηγούν μοιραία σε αντιφάσεις.
   Τα στερεότυπα αυτά δεν είναι τωρινά , δεν είναι γέννημα της κρίσης , χρόνια τώρα μας βομβάρδιζαν τα κανάλια με δόσεις πρωινής δυστυχίας που τις ονόμαζαν "πρωινή ενημέρωση". Δεκάδες οι καταστροφές που παρέλασαν από τις οθόνες μας τα τελευταία 20 χρόνια , εκατοντάδες οι φοβερές κρίσεις που μας απειλούσαν, χιλιάδες οι δυστυχισμένοι αναξιοπαθούντες που μας ανέλυσαν τον πόνο τους , αμέτρητη η δυστυχία που κατέγραφαν οι κάμερες σε λαϊκές αγορές και καφενεία.
   Όλο αυτό που σας περιέγραψα ξέρετε πως το λέμε τώρα? Παλιές καλές μέρες, χρόνια παχέων αγελάδων και εποχή ξεγνοιασιάς! Το δράμα της Ελλάδας δεν είναι ότι έχασε 30% του βιοτικού της επιπέδου , το δράμα είναι ότι όταν το βιοτικό της επίπεδο ήταν 30% πάνω από το σημερινό ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΙ.
   Η ανάκαμψη μπορεί να έρθει μόνο αν αρχίσουμε να βλέπουμε την ζωή όπως τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την έρευνα και όχι όπως εσείς.

   Κάτι ακόμα , με τόσα ψευδώνυμα που γράφετε εδώ μέσα σας βρήκα το κατάλληλο : "Λερναία Ύδρα".

   • B.Q avatar
    B.Q @ Geros 12/04/2013 21:56:20

    1) Τη μιζέρια (εν αντιθέσει μ΄εσάς που δε σας ενοχλεί όταν πλήττει άλλους), τη διαπιστώνω, την πολεμάω και την καταγγέλω, γιατί με προσβάλει ακόμη και όταν δεν τη βιώνω (ακόμη) προσωπικά.
    2) Από τηλεοράσεως αντιλαμβάνονται τη ζωή και ....διαμορφώνουν άποψη οι μη ζώντες, οι μη ικανοί να διαθέτουν άποψη και οι ''γερασμένοι'' εγκεφαλικά που παραθέτουν σαθρά επιχειρήματα με αγελάδες παχιές κι αδύνατες, ενίοτε και με αρνάκια άσπρα, της μάνας τους καμάρι.
    Δείτε (βγάζοντας τα πρεσβυωπικά σας γυαλιά) λίγο πιό πέρα από τη μύτη σας. Υπάρχει μιά πραγματικότητα που όσο και να της γυρνάτε την πλάτη αλαζονικά και εκ του ασφαλούς λαλώντας παράφωνα, είναι τραγική και καπίνει ανθρώπινες ζωές.
    3) Τα παιδιά δεν γνωρίζουν, τα παιδιά δεν υποχρεούνται, τα παιδιά δεν έχουν ευθύνες, τα παιδιά είναι ελεύθερα και γι αυτό χαρούμενα.
    Οι ενήλικες, καθώς το υπάρχον κοινωνικοπολιτικοοικονομικό σύστημα τους πνίγει σιγά-σιγά, υποχρεώνονται να θωρακίσουν την παιδική τους πλευρά, για να την προστατεύσουν από τη βία των συνεχών εξωτερικών απειλών. Έτσι καταφέρνουν να είναι ''ευτυχείς'' με τρόπο ...συνωμοτικό, ερήμην του έξωθεν πολέμου.
    Μην κοιτάτε εσείς, που είσαστε βολεμένος μιά χαρά στην παρακμή κι όλα σας φαίνονται ...ζάχαρη! Έχετε κληρονομικό χάρισμα :-).
    4) Πολύ ωραίο το ''Λερναία Ύδρα'', αλλά μην τα παραλέτε κι όλας! Με κολακεύετε!! (Εξ ιδίων κρίνετε πάντως τα αλλότρια κάποιοι εδώ μέσα).

 17. Περικλής avatar
  Περικλής 12/04/2013 19:20:11

  Πήγαινε σε οποιοδήποτε top πανεπιστήμιο της Ευρώπης (Αγγλία/Ολλανδία/Ελβετία/Σουηδία) να δεις πόσοι Γερμανοί κάνουν προχωρημένες σπουδές (βαρβάτα master/PhD) σε δύσκολους κλάδους (engineering, computer science, finance) και δες πόσοι Έλληνες υπάρχουν.

  • kotstak avatar
   kotstak @ Περικλής 12/04/2013 20:11:32

   Εγώ μιλάω για τον κανόνα, εσείς μιλάτε για τις εξαιρέσεις.
   Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις.
   Προφανώς και υπάρχουν νέοι “διαμάντια”.
   Προφανώς και τα “διαμάντια” αυτά θα γίνουν οι καλύτεροι επιστήμονες του κόσμου.
   Επιβεβαιώνονται αυτά που λέω, με το ότι οι νέοι αυτοί είναι εξαιρέσεις.

   Μου θυμίζετε τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Για να μας πείσουν ότι το επάγγελμά τους είναι επικίνδυνο μας δείχνουν τις εξαιρέσεις, τους πέντε – δέκα εναερίτες.

   • Περικλής avatar
    Περικλής @ kotstak 12/04/2013 20:32:11

    Όπως υπάρχουν αλητήριοι και καταληψίες στην Ελλάδα έτσι και χειρότεροι ακόμη υπάρχουν στη Γερμανία. Και στη Γερμανία οι αλητήριοι είναι αρκετά χειρότεροι από τους αντίστοιχους δικούς μας.

   • Αίθρα avatar
    Αίθρα @ kotstak 13/04/2013 02:59:41

    @kostak: Mα δεν αρνήθηκα πουθενά τα σοβαρότατα προβλήματα κύριε και νομίζω πως δεν τα αρνήθηκε κανείς απ' όσους σας απάντησαν. Εσείς τοποθετηθήκατε πρώτος, όχι εστιάζοντας σε αυτά αλλά κάνοντας χρήση "αισχρών γενικεύσεων" όπως πολύ σωστά περιέγραψαν άλλοι σχολιαστές. Κατόπιν προσπαθήσατε να μετριάσετε κάπως τη θέση σας κάνοντας λόγο τάχα μου για κανόνα και εξαιρέσεις. Η αρχική σας τοποθέτηση δεν αφορούσε σε κάποιον κανόνα, ήταν απλώς ένα (ακόμα) στερεότυπο στο στυλ της Bild και τίποτα άλλο. Αν πράγματι αποσκοπούσατε σε καλοπροαίρετη αντιπαράθεση, δε θα είχατε υιοθετήσει αυτού του είδους την έκφραση, είναι προφανές.

  • Συντηρητικός avatar
   Συντηρητικός @ Περικλής 18/04/2013 15:40:21

   Καταρχάς δεν είμαστε βέβαιοι γιαυτό που λέτε ότι δηλαδή οι Έλληνες υπερέχουν σε σπουδές και κάνουν πολλά πτυχία περισσότερα από Γερμανούς.
   Ξέρετε κάποια φορά Ελλάδα θα ήθελα να δω στοιχεία, αποδείξεις όχι την διαίσθηση του καθενός μας που στηρίζεται σε υποθέσεις.
   Μετά εσείς ο ίδιος το λέτε: σπουδές σε Ελβετία, Αγγλία κ.τ.λ...ΟΧΙ όμως Ελλάδα!
   Και μετά δεν μένουν Ελλάδα.
   Σημασία έχει τι κάνει κανείς μέσα το έξω εντάξει συγχαρητήρια και μπράβο αλλά δεν αφορά την χώρα σαν σύνολο.
   Ευχαριστώ.

 18. fe avatar
  fe 12/04/2013 19:53:51

  Το γερμανικο αρθρο ειναι για πεταμα.Εχει κανεις πανω του το ευτυχομετρο;

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ fe 12/04/2013 21:10:00

   @fe: Ακριβώς αυτό.

 19. Nik avatar
  Nik 12/04/2013 20:41:53

  Οι στατιστικές της υπηρεσίας δίωξης ευρωαπάτης είναι αμείλικτες: πρώτη στην ευρωαπάτη είναι η Γερμανία. Η παραοικονομία τους είναι μεγαλύτερη σε απόλυτα μεγέθη όλων των άλλων χωρών της ΕΕ. Εχουν λαδώσει το σύμπαν για να πάρουν κρατικές maxibusiness. Στίγματα αυτό του αληθινού κλίματος που υποβόσκει στην δήθεν ορθολογική δομή της χώρας και τα παιδιά βλέπουν και κρίνουν.

 20. τασούλης avatar
  τασούλης 12/04/2013 20:56:08

  στο σπίτι που μπαίνει ο ήλιος, δεν μπαίνει ο γιατρός.

 21. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 12/04/2013 23:20:54

  Γιατι ενα καλοκαιρι ολοκληρο χρειαζονται μονο ενα ποτηρι γαλα, μια φετα καρπουζι, μια ντοματα κι ενα χερι ξυλο απο τη μανα τους γιατι δεν φορανε καπελο στον ηλιο. Τα κωλοπαιδα...

  • Νίκος Δραγασιώτης avatar
   Νίκος Δραγασιώτης @ ΝΕΚΚ 13/04/2013 12:02:28

   Ἄχ, τί μοῦ θυμίζεις!

 22. νεφέλη avatar
  νεφέλη 12/04/2013 23:31:59

  Προφανώς η ηθική, που αγγίζει έστω κι υποσυνείδητα τη δομή της οικογένειας, ενδυναμώνεται, όταν χρωματίζεται από την ανθρωπινότερη ορθόδοξη χροιά, παρά όταν στρατολογείται στον προτεσταντικό υλιστικό μονόδρομο!

  ...κι η ηθική είναι εκείνη που καθορίζει την πορεία και την έκφρασή της, ξεκινώντας νωρίς, από τις πρώτες εξερευνήσεις μέσα από τα παιδικά παιχνίδια...!

 23. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 13/04/2013 01:26:18

  Ο ήλιος χρυσός τις περισσότερες μέρες του χρόνου, ταξιδεύεις με το καράβι στα γαλανά νερά με συνοδούς από αέρος τα γλαροπούλια και από θαλάσσης τα δελφίνια, κι ο ουρανός από πάνω καταγάλανος.

  Αρχαίες κολώνες σκόρπιες παντού! Όπου κι αν κοιτάξεις στον ορίζοντα θα χωθεί στο οπτικό σου πεδίο ένα εξωκκλήσι και θα νοιώσεις αυτόματα την ανάγκη να σταυροκοπηθείς, γιατί το κάνει η μάνα σου και η γιαγιά σου η παραμυθατζού. Ο Αη- Λιάς στις κορφές και ο Αη-Νικόλας στα νησάκια και στις παραλίες κι η Παναγιά με χίλια ονόματα πανταχού παρούσα.
  Τα μουσεία γεμάτα με εκθέματα που ξέρεις πως είναι καταδικά μας, ούτε κλεμμένα ούτε δανεικά κι αγύριστα. Σε πάει εκδρομή το σχολειό σου στους Δελφούς, στην Ολυμπία, στην Επίδαυρο και απορείς για το πώς διαλέγανε αυτούς τους ξεχωριστούς τόπους εκείνοι οι αρχαίοι μας!

  Άμα είχαν αυτά τα παιδιά του Βορρά ίσως να έβλεπαν τη ζωή αλλιώς, αλλά επειδή δεν τα έχουν ενηλικιώνονται και γίνονται κάτι σαν την Άνγκελα και τον Σόιμπλε και τους γνωστούς προγόνους τους, δηλαδή κανονικά αρπακτικά!

  Δεν κατάλαβα λοιπόν γιατί αναρωτιούνται για κάτι τόσο αυτονόητο οι Γερμανοί.

 24. Νίκος Δραγασιώτης avatar
  Νίκος Δραγασιώτης 13/04/2013 12:12:18

  Πολλὰ δὲν θέλει ὁ ἄνθρωπος
  νά 'ν' ἥμερος νά 'ναι ἄκακος

  λίγο φαΐ λίγο κρασί
  Χριστούγεννα κι Ἀνάσταση

  κι ὅπου φωλιάσει καὶ σταθεῖ
  κανεὶς νὰ μὴν τοῦ φτάνει ἐκεῖ.

  Μά ῤθαν ἀλλιῶς τὰ πράματα
  τονε ξυπνᾶν χαράματα

  τὸν πᾶν τὸν φέρνουν πίσω μπρὸς
  τοῦ τρῶνε καὶ τὸ λίγο βιός

  κι ἀπὸ τὸ στόμα τὴν μπουκιά
  πάνω στὴν ὥρα τὴ γλυκιά

  τοῦ τηνε παίρνουνε κι αὐτὴ
  Χαρὰ στοὺς πού 'ναι οἱ Δυνατοί!

  Ὀδυσσέας Ἐλύτης, Ὁ Ἥλιος ὁ Ἡλιάτορας (ἀπόσπασμα)

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Νίκος Δραγασιώτης 13/04/2013 12:43:33

   Τελεια και τα δυο!!!Αφροδιτη και Νικο Δραγασιωτη..
   Να προσθεσω κι εγω οτι τα παιδια εχουν τη ξενοιασια που τα κανει ευτυχισμενα που τους την παρεχουν απλοχερα οι Ελληνες γονεις ενω οι Γερμανοι και αλλοι πασχιζουν απο νωρις να κανουν τα παιδια τους.....υπευθυνα.
   Η μητερα μου ακομα αναπολει τα ομορφα παιδικα της χρονια που ηταν στη Κατοχη.....

  • nikias avatar
   nikias @ Νίκος Δραγασιώτης 15/04/2013 12:12:05

   Έξοχο !

 25. αρχιμήδης avatar
  αρχιμήδης 16/04/2013 08:38:04

  O Γερμανός αρθρογράφος, αναζήτησε την Αλήθεια και την βρήκε...

 26. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 14/05/2013 16:13:49

  Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κατά πόσο κάποιος "αισθάνεται" ευτυχισμένος εξαρτάται κατά 50% από την ατομική του ιδιοσυγκρασία, είναι δηλαδή θέμα γονιδιακό, κατά 40% από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή, την προσωπική του δηλαδή "φιλοσοφία" και κατά 10% ΜΟΝΟ από εξωτερικούς παράγοντες.
  Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.