#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/02/2011 13:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Αμερικανοί ανακάλυψαν τον αντιφεμινισμό στην ...Ιταλία

Η Ιταλία είναι ένας τόπος γεμάτος με αντιφάσεις. Διαθέτει ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά ελάχιστες ευκαιρίες για καριέρα. Εξαιρετική κουλτούρα και ομορφιά, αλλά σχεδόν καμία προστασία των καλλιτεχνικών και φυσικών της θησαυρών.

Αποτελεί μέλος του G8, των οκτώ δηλαδή πιο βιομηχανικά ισχυρών κρατών του πλανήτη, αλλά όσον αφορά στη μεταχείριση των γυναικών, είναι σαν να ζει στον μεσαίωνα. Πάντα βρίσκεται στο πάτο των στατιστικών στοιχείων της ΕΕ, που αφορούν στη γυναικεία απασχόληση, τα μεροκάματα των γυναικών, και τον αριθμό των γυναικών που κατέχουν θέσεις επιρροής.

Πρόκειται για μια χώρα όπου ο κάθε πολίτης έχει ισχυρούς δεσμούς με τη κοινότητά του, αλλά παραμένει απομονωμένος εξαιτίας ενός άνισου, απόμακρου, και συχνά διεφθαρμένου κράτους.

Το προηγούμενο όμως διάστημα είδαμε κάτι να κινείται,  κάτι που αφήνει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Πρόκειται για την αντίδραση των Ιταλίδων (και των Ιταλών) απέναντι στα τελευταία σκάνδαλα που συμβαίνουν πολύ συχνά, και που δείχνουν την Ιταλία ως μια χώρα στην οποία οι  γυναίκες δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Τα σκάνδαλα αυτά έχουν προκαλέσει γενικές συζητήσεις για το ρόλο της γυναίκας στην ιταλική κοινωνία. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν από το 2009, όταν στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, ο πρωθυπουργός Silvio Berlusconi είπε σε μια αξιοσέβαστη 58χρονη πολιτικό «Γίνεσαι όλο και περισσότερο όμορφη από ότι έξυπνη…». Αυτή ανταπέδωσε λέγοντας «Δεν είμαι μια από αυτές, που είναι στη διάθεσή σας κε πρωθυπουργέ…».

Πολλές Ιταλίδες αισθάνονται πως για τους άνδρες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά αναλώσιμα προϊόντα. Τη περασμένη όμως εβδομάδα, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της περιφρόνησης του γυναικείου φύλου. Οι διαδηλώσεις αυτές έγιναν σε πολλές πόλεις, και ήταν όλες πολυπληθείς, αλλά και ειρηνικές. Οι οργανωτές ζήτησαν να μην υπάρχουν πολιτικά συνθήματα, καθώς οι διαμαρτυρίες εκπροσωπούσαν κάθε Ιταλίδα ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων. Πολλοί όμως, και όχι χωρίς λόγο, είδαν τις διαμαρτυρίες αυτές σαν στρεφόμενες εναντίον του Berlusconi.Για πολλές δεκαετίες, η ιταλική τηλεόραση παρουσιάζει τις γυναίκες ως άφωνα κορμιά που απλά εξυπηρετούν τη τηλεθέαση. Ότι ώρα ανοίξεις την ιταλική τηλεόραση, θα το δεις. Οι διαφημίσεις χρησιμοποιούν το γυναικείο σώμα για να πουλήσουν το οτιδήποτε, πολλές φορές χρησιμοποιώντας σλόγκαν σεξουαλικής φύσης.

Για τους περισσότερους Ιταλούς, αυτή είναι και η φυσιολογική εικόνα της γυναίκας. Για τις περισσότερες έφηβες, η εμφάνισή τους είναι πολλές φορές το μοναδικό όπλο για μια επιτυχημένη καριέρα, πλούτη, ακόμη και πολιτική ενασχόληση. Όταν όμως οι γυναίκες αναλαμβάνουν κάποιο πολιτικό αξίωμα με βάση την ομορφιά τους, όπως έχει γίνει πάμπολλες φορές, μπορεί να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά οι άνδρες ποτέ δεν θα τις πάρουν στα σοβαρά.

Όλες οι γυναίκες παντού, αναγκάζονται να υποστούν κάποια μορφή ανδρικού machismo. Οι καθηγητές δεν τις παίρνουν στα σοβαρά, οι άνδρες περιμένουν από αυτές να διεκπεραιώνουν τις δουλειές του σπιτιού, οι συγγενείς να τις υπενθυμίζουν πως αφού είναι γυναίκες ας μην είναι ιδιαίτερα φιλόδοξες, κλπ. Ο ρόλος της γυναίκας λένε, είναι να παντρευτεί, να προσέχει το σπίτι, να κάνει παιδιά, να φροντίζει τους παππούδες, και να βρει μια μέτρια δουλειά για να βοηθά στα οικογενειακά έξοδα.

Αν κάποια τολμήσει να αναζητήσει την εργασία για την οποία αγωνίστηκε σπουδάζοντας σκληρά, τότε χαρακτηρίζεται «σιδηρά», «άκαρδη», και «καριερίστρια». Πολλές σπούδασαν, αλλά κατέληξαν στο να ακολουθούν απλά τον άνδρα τους, παρατώντας την όποια δική τους σταδιοδρομία.

Όλα αυτά δεν είναι αποκλειστικά ιταλικό φαινόμενο, αλλά όπου και να ταξιδέψει κανείς στο κόσμο, δεν θα δει πουθενά τόσο σοκαριστικά σεξιστικές  διαφημίσεις όσο αυτές της Ιταλίας, ή τόσες ημίγυμνες  γυναίκες στις μεσημεριανές εκπομπές της τηλεόρασης, ή τόσες γυναίκες που κρίνονται από την εμφάνισή τους και μόνο.

Υπάρχει όμως και μια άλλη Ιταλία. Αποτελείται από ανθρώπους που έχουν σιχαθεί αυτή τη στενοκεφαλιά, και που δεν δέχονται τους γηραλέους ερωτύλους, που εκμεταλλεύονται τα πλούτη τους για να ξεγελάσουν τις πιτσιρίκες, ως πρότυπα ανδρών. Υπάρχουν πολλοί άντρες που σέβονται τις συντρόφους τους, και πολλοί καθηγητές που εκτιμούν το μυαλό των φοιτητριών τους.

Πρόκειται για άνδρες που μαγειρεύουν και σιδερώνουν, και που είναι περήφανοι για την επαγγελματική επιτυχία των γυναικών τους, που απολαμβάνουν τη γυναικεία ομορφιά, και που τη θεωρούν πολύ πιο ελκυστική όταν αυτή δεν προσβάλλει τη γυναικεία νοημοσύνη.

Αυτού του είδους οι άνδρες σέβονται τον επαγγελματισμό των γυναικών, θαυμάζουν τις πνευματικές τους δυνατότητες, και δεν φέρνουν αντίρρηση στις επαγγελματικές φιλοδοξίες τους. Συνεπώς, υπάρχει μια άλλη Ιταλία, και επιτέλους έφτασε η ώρα να αναδειχθεί.

S.A.- NY Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 20/02/2011 14:25:11

  Ώχ, κεντροαριστερά !

  Την ξέρει καλά η Ιταλία, την έχει δοκιμάσει. Ότι πρέπει για αιώνιες συζητήσεις, αναποφασιστικότητα, μεγαλεπήβολα σχέδια που ούτε που αρχίζουν ποτέ, κωλυσιεργία, ευθυνοφοβία, απλή διαχείριση των υπαρχόντων χωρίς ανάληψη ρίσκου - όλα τα καλούδια που ξέρουμε κι εμείς και που τα εφαρμόζει και η Δεξιά μάλιστα !

  Όμως... τη γυναίκα την σέβονται ! Ά, όλα κι όλα ! Και αυτή η "άλλη Ιταλία, επιτέλους έφτασε η ώρα να αναδειχθεί". Και θα βγεί απ'το μεσαίωνα, όπως λέει ο αρθογράφος των ΝΥ Times, ο συμπατριώτης του Κλίντον.

  • thanasis avatar
   thanasis @ τσώφλι πασατέμπου 20/02/2011 17:55:11

   λιγο μπουτι λιγο στηθος και κατα την παγκοσμιοποιηση
   ο λαος κοιμηθηκε

 2. parsifal avatar
  parsifal 20/02/2011 17:39:34

  Μετά την εξαγωγή "δημοκρατίας" στην Μέση Ανατολή, τα "πορτοκαλλί" καραγκιοζιλίκια στην Ουκρανία ηλθε η ωρα του "φεμινισμού" στην Ιταλία ! Τι ααλο θα σκαρφισθούν οι αμερικάνοι για να ανατρέψουν οσους ηγέτες δεν του "κάθονται" !
  Πάντα με το προσωπείο της πολιτικής ορθότητος, του σεβασμού του "αλλου", των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" αλλά το Γκουαντάναμο Γκουαντάναμο !

  • factorx avatar
   factorx @ parsifal 20/02/2011 18:48:16

   Λες να την πεφτουν οι Αμερικανοι στον Μπερλουσκονι επειδή παιζει με τους Ρώσους; κατσε να αλλαξω τον τίτλο μην εκτεθούμε

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ factorx 20/02/2011 23:10:30

    ΣΥΜΦΩΝΩ!!
    Γι αυτο γινεται ολη η ιστορια απο πισω ειναι αμερικανικες μυστικες υπηρεσιες.... τα προσχηματα που χτυπουν τον Μπερλουσκονι ειναι
    γελοια..!!

 3. Έρεβος avatar
  Έρεβος 20/02/2011 18:17:50

  Όρμησαν οι αδερφές και οι λεσβίες να ρίξουν τον Μπερλουσκόνι.

  Το συμβολάκι στο πανό της παρέλασης είναι το σύμβολο πλέον των λεσβιών και όχι της αδελφότητας των γυναικών.

 4. καινός avatar
  καινός 20/02/2011 18:22:11

  Εμένα πάλι, γιατί όλα αυτά μου θυμίζουν τις ΕΓΕς;

  Γιατί πιστεύω ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι κατευθυνόμενες και η παρακάτω πρόταση του άρθρου είναι πέρα για πέρα αυθαίρετη;

  "Το προηγούμενο όμως διάστημα είδαμε κάτι να κινείται, κάτι που αφήνει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Πρόκειται για την αντίδραση των Ιταλίδων (και των Ιταλών) απέναντι στα τελευταία σκάνδαλα που συμβαίνουν πολύ συχνά, και που δείχνουν την Ιταλία ως μια χώρα στην οποία οι γυναίκες δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη."

  να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στην Ιταλία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι στην Ελλάδα, και σε θεσμικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο σεβασμού από τους άντρες και την κοινωνία...

  Άκου οι γυναίκες δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν!!! Που? Στην Ιταλία;;;;

 5. vassilis avatar
  vassilis 20/02/2011 18:38:31

  Το ποιο ηλιθιο ον ειναι ο ανθρωπος που την ιδια τη φυση του δεν μπορει να την αποδεχθει και ολο την περιπλεκει με αστειες κορονες και καταγγελιες!Στη θεση του νου εβαλλε τους γεννητικους αδενες και ετσι τα εχασε και τα δυο!Ειναι για γελια!

 6. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 20/02/2011 18:41:27

  Ας συγκρίνει ο συντάκτης του άρθρου την Ιταλίδα που έβαλε ο Φάκτορας με
  αυτή
  http://img262.imageshack.us/i/iranp.jpg/

 7. Aggelos avatar
  Aggelos 20/02/2011 21:34:54

  λεμε οτι η το ελληνικο κρατος ειναι μπουρδελο..λαθος,,μεγαλο,,εμεις ειμαστε απλα ανοργανωτοι,,χαοτικοι..
  Η Ιταλια ειναι ενα τεραστιο μπουρδελο..κυριολεκτικα,,οι ιδιοι οι Ιταλοι το ξερουν πια..

  αλλα ετσι ηταν παντα..
  ο Μουσολινι ηταν ενας Σεξομανης δικτατορας σαν τον μπερλουσκονι,,

  αυτο θελουν οι Ιταλοι πανω απο όλα..

  Αρτον,Θεαμα και πολυ γυναικειο κρεας..

  τι να την κανουν τη δημοκρατια..
  οι Ελληνες ειμαστε πολυ πιο γεννετικα σχεδον πολιτικοποιημενοι απο τους απολιτικ Ιταλους..

 8. καινός avatar
  καινός 21/02/2011 12:40:10

  Γιατί παρακαλώ αλλάξαμε τίτλο και νόμιζα ότι ήταν καινούριο άρθρο??

  :P

 9. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/02/2011 00:05:20

  Έλα τώρα οι αμερικάνοι που μας λένε ότι σέβονται την γυναίκα. Στην Αμερική δεν ξέρουν πόσες τσόντες τραβάνε καθημερινώς. Μιλάμε για πολύ σεβασμό στη γυναίκα...
  Τι υποκρισία ρε ουστ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.