#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2012 12:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε»Η κρίση του πολιτισμού μας είναι συνολική. Εκδηλώνεται καθημερινά επιδεινούμενη. Σε άλλους δείχνει το ανελέητο πρόσωπο της οικονομικής ένδειας. Σε κάποιους άλλους κατευθύνει τα βήματά τους στον ανεπίστροφο δρόμο της σύγκρουσης των θρησκειών. Μερικοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ένα ζήτημα «δεικτών» που πρέπει να «διορθωθούν» και πόρων που θα αποδειχτεί εύκολο να αναδιανεμηθούν. Οι περισσότεροι δεν φιλοσοφούν την κατάσταση και προσπαθούν απλά να βγάλουν την ημέρα. Μερικοί τα καταφέρνουν και μερικοί όχι.

Υπάρχει, ωστόσο, μια μειοψηφία που είναι πεπεισμένη ότι η γενιά μας θα ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και ότι η κρίση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αυτοί οι λίγοι, επειδή θέλουν να επιβιώσουν ακόμα και στα δύσκολα, σε συνθήκες «Αποκάλυψης», έχουν σαν οδηγό τους το βιβλίο του Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς, πρώην αξιωματικού της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και νυν «γκουρού» της αυτάρκειας και της ασφαλούς διαβίωσης σε απομακρυσμένες περιοχές. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε». Δυσοίωνος ο τίτλος, αλλά αισιόδοξο το μήνυμα. Μπορούμε να επιβιώσουμε ακόμα κι αν φαντάζει ανέφικτο!

Ο Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς δεν είναι απλώς ένας ευφάνταστος συγγραφέας που έκανε την «μπάζα» της ζωής του εισπράττοντας κέρδη από μια επιτυχία στην τεράστια αγορά της Αμερικής. Ούτε πρόκειται για τυχαία περίπτωση. Είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του SurvivalBlog.com, του πιο δημοφιλούς ιστολογίου του Διαδικτύου που αφορά την οικογενειακή προετοιμασία για επιβίωση. Οπως αναφέρθηκε προηγουμένως, διατέλεσε αξιωματικός της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και το γεγονός του… απαισιόδοξου περιεχομένου του βιβλίου του σε υποχρεώνει να ανησυχήσεις ακόμα περισσότερο. Μήπως ξέρει κάτι συγκεκριμένο που αγνοούμε ή απλά προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο; Επίσης ανησυχητική είναι η αποδοχή και εφαρμογή όσων συνιστά στο βιβλίο του από στελέχη της ελίτ της υπερδύναμης και ομάδων ανθρώπων που μπορούν να παρέμβουν καθοριστικά στις εξελίξεις. Οπως αναφέρει το βιογραφικό σημείωμα που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, «οι άνθρωποι του κύκλου του οι οποίοι τον συμβουλεύονται για θέματα προετοιμασίας και επιβίωσης είναι ανώτατα διοικητικά στελέχη που περιλαμβάνονται στις ετήσιες λίστες του περιοδικού “Fortune”, κληρικοί, επιχειρηματίες, και χρηματιστές. Ενα άτομο με μεγάλη επιρροή στο σύγχρονο κίνημα της προετοιμασίας για επιβίωση, ο Ρόουλς, εφαρμόζει στην πράξη όσα λέει και γράφει. Αυτός και η οικογένειά του ζουν σε ένα καλά εφοδιασμένο και πλήρως αύταρκες καταφύγιο, το οποίο είναι κρυμμένο σε μια οροσειρά κάπου δυτικά των Βραχωδών Ορέων».

«Ελληνες, προετοιμαστείτε για το χάος και θυμηθείτε τους προγόνους σας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Η επικοινωνία με τον Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς δεν είναι δύσκολη. Στο ιστολόγιό του αναφέρεται η διεύθυνση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του. Το να λάβεις απάντηση σε όσα τον ρωτάς είναι δύσκολο. Οχι λόγω… σνομπισμού, αλλά επειδή σε καθημερινή βάση ο συγγραφέας λαμβάνει περίπου 250 e-mails απ’ όλο τον κόσμο. Ο όγκος των ηλεκτρονικών επιστολών που λαμβάνει δείχνει και την αυξανόμενη αγωνία του κόσμου για όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον. Οι απαντήσεις του στα ερωτήματα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» δεν είναι καθησυχαστικές. Κάθε άλλο. Ομως, μπορεί να φανούν χρήσιμες, αν το χειρότερο σενάριο πάρει σάρκα και οστά. Αξίζει να τύχουν της προσοχής μας όσα λέει για την Ελλάδα αλλά και για την ύψιστη προτεραιότητα της πίστης στον Θεό. Ο ίδιος είναι πιστός χριστιανός και θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση και τη βοήθεια του Κυρίου.

Ερ.: Γιατί είστε βέβαιος ότι πλησιάζει «το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε» και αποτραβηχτήκατε με την οικογένειά σας σε ασφαλές και αύταρκες καταφύγιο στα Βραχώδη Ορη;

Απ.: Αντιλαμβάνομαι πόσο εύθραυστη είναι η σύγχρονη κοινωνία. Γι’ αυτό αποφάσισα ότι έπρεπε εγώ και η οικογένειά μου να ζήσουμε σ’ ένα πολύ ασφαλές μέρος. Ενα πρόσθετο όφελος είναι ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε μια πολύ όμορφη και παρθένα περιοχή. Μας αρέσει πολύ η ζωή εδώ. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι τρία άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ερ.: Η θητεία σας στις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού σάς κατέστησε κοινωνό… μυστικών που ενισχύουν την άποψή σας ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε το τέλος;

Απ.: Η δουλειά μου στις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού είχε να κάνει με το (SIGINT – Signals Intelligence – συλλογή και επεξεργασία πάσης φύσεως ηλεκτρονικών σημάτων επικοινωνίας). Η διαβάθμισή μου μού επέτρεπε να γνωρίζω μελέτες και τα σχέδια αντιμετώπισης απρόοπτων καταστάσεων διάφορων χωρών, που με προβλημάτισαν. Διαβάζοντάς τα οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι όλες οι σύγχρονες κοινωνίες εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και ότι οποιαδήποτε διαταραχή κάποιου δικτύου για περισσότερο από μερικές ημέρες θα ήταν καταστροφική. Η έλλειψη πόσιμου νερού, απλά από μόνη της, θα ήταν αρκετή για να κατρακυλήσουν οι περισσότερες πόλεις στο χάος!

Ερ.: Ποιες χώρες θεωρείτε ότι θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα;

Απ.: Τον μεγαλύτερο κίνδυνο θα αντιμετωπίσουν οι χώρες με τη μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού. Συνεπώς, οι πιο επισφαλείς είναι η Σιγκαπούρη, οι Βερμούδες, η Ιαπωνία, το Μπαχρέιν και το Μπανγκλαντές. Αυτές οι χώρες δεν μπορούν καν να θρέψουν τον εαυτό τους, αν υπάρξει διαταραχή στη ροή του παγκόσμιου εμπορίου.Ερ.: Οι πέντε βασικές προτεραιότητες για εκείνον που θέλει να ετοιμαστεί για το κακό ενδεχόμενο;

Απ.: Πίστη στον Θεό, νερό, φαγητό, αυτοάμυνα, ομαδική δουλειά και πρακτικές γνώσεις (19ου αιώνα) που εξασφαλίζουν αυτάρκεια.

Ερ.: Τα χρήματα κάνουν τη διαφορά, αν θέλεις να σώσεις τη ζωή σου; Οι πλούσιοι έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στον αγώνα για επιβίωση;

Απ.: Σίγουρα τα χρήματα διευκολύνουν την προετοιμασία. Ομως, το να ρίχνεις λεφτά πάνω σ’ ένα πρόβλημα για να το εξουδετερώσεις δεν είναι λύση. Το να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ακριβό εξοπλισμό δεν σημαίνει ότι θα γνωρίζεις να το χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει. Η πρακτική εξάσκηση στις παραδοσιακές ενασχολήσεις παίζει τεράστιο ρόλο. Για παράδειγμα, χρειάζονται χρόνια για να μάθεις πώς να γίνεις ένας αληθινά παραγωγικός κηπουρός, καλλιεργητής. Το να είσαι κάτοχος όπλου δεν σε κάνει εκπαιδευμένο σκοπευτή, όπως και η κατοχή μιας σανίδας σερφ δεν σε καθιστά σέρφερ.

Ερ.: Επικοινώνησε κάποιος μαζί σας που δεν θα περιμένατε ποτέ να ενδιαφερθεί (για παράδειγμα, αξιωματικοί του στρατού, πολιτικοί κ.ά.);

Απ.: Η μεγαλύτερη έκπληξη για εμένα ήταν ότι την περασμένη χρονιά είχα τόσους πολλούς τραπεζίτες, επιχειρηματίες και μάνατζερ σε επιχειρήσεις hedge fund (επενδυτικά κεφάλαια) που με προσέλαβαν ως σύμβουλο. Ξαφνικά, πολλοί άνθρωποι που έχουν θέσεις-κλειδιά στην παγκόσμια οικονομική ζωή θέλησαν να δημιουργήσουν αυτάρκη και καλά εξοπλισμένα καταφύγια σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό δείχνει ότι θα συμβεί κάτι μεγάλο. Σύντομα…

Ερ.: Ελληνες ήρθαν σε επαφή με εσάς για να ζητήσουν περισσότερες διευκρινίσεις και συμβουλές;

Απ.: Ναι. Αρκετοί. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και μερικοί Αγγλοι και Γερμανοί συνταξιούχοι που μετακόμισαν στην Ελλάδα πριν από την κρίση χρέους. Η Ελλάδα προσέφερε στον υπόλοιπο κόσμο μια πρόγευση από τις περιοριστικές πολιτικές, τις διαδηλώσεις και τις ελλείψεις ειδών, που σύντομα θα υποχρεωθούν όλοι να αντιμετωπίσουν. Η βασική συμβουλή μου είναι η ακόλουθη: Δείτε πώς τα κατάφεραν οι πρόγονοί σας στην Ελλάδα με τις τρομερές ελλείψεις αγαθών που προκλήθηκαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί θα βρείτε πολύ χρήσιμα διδάγματα. Μετακομίστε στην περιφέρεια, αν μπορείτε. Αλλά ακόμα κι αν βρίσκεστε στην πόλη, φυτέψτε έναν μεγάλο κήπο, τώρα! Αγοράστε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα για να μπορείτε να φορτίζετε τις μπαταρίες σας, επειδή σύντομα θα προκύψουν συχνές διακοπές ρεύματος. Εντοπίστε πηγές ύδατος, που θα είναι προσβάσιμες και διαθέσιμες ακόμα κι αν πέσει το ρεύμα. Αποθηκεύστε φαγητό και καύσιμα – όσα περισσότερα μπορείτε. Προμηθευτείτε οπλισμό και δημιουργήστε ομάδες με τους γείτονές σας. Μάλλον θα χρειαστείτε τη βοήθειά τους τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Ολική κατάρρευση με την εξάπλωση ενός ιού

Ο συγγραφέας του βιβλίου, που… σπάει ταμεία παγκοσμίως, λόγω της προϋπηρεσίας του στην Αντικατασκοπία του Στρατού των ΗΠΑ, ήταν υποχρεωμένος να σκέφτεται τα χειρότερα σενάρια. Ενα απ’ αυτά, το οποίο θα μπορούσε να αποδείξει πόσο χρήσιμο -έως σωτήριο- είναι το πόνημά του, παρατίθεται στις πρώτες σελίδες της εισαγωγής: «Φανταστείτε τη μεγαλύτερη πανδημία γρίπης να εξαπλώνεται με την απλή επαφή – έναν ιό τόσο ισχυρό που να σκοτώνει τους περισσότερους από τους μισούς απ’ όσους μολύνει. Φανταστείτε την εξέλιξη μιας ασθένειας τόσο γρήγορης ώστε να κάνει τον γύρο του κόσμου σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Σκεφτείτε πως έχουμε παγκόσμια μέσα ενημέρωσης τόσο λυσσασμένα για καυτές ειδήσεις ώστε δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό και δείχνουν εικόνες ανθρώπων με αναπνευστικές μάσκες, λαστιχένια γάντια και φόρμες να βγάζουν από σπίτια φορεία φορτωμένα με σάκους γεμάτους πτώματα. Αυτές οι σκηνές θα επαναλαμβάνονταν τόσες φορές, ώστε η πλειονότητα των πολιτών θα σκεφτόταν: “Δεν θα πάω στη δουλειά αύριο, ούτε και μεθαύριο, μέχρι τουλάχιστον τα πράγματα να καλυτερέψουν”. Ομως, αποφεύγοντας να πάνε στη δουλειά, κάποια σημαντικά γρανάζια της Μεγάλης Μηχανής θα έπαυαν να λειτουργούν.

Τι θα συμβεί αν λείψουν κάποια κομμάτια στη Μεγάλη Μηχανή; Οι παραγγελίες δεν θα εκτελούνται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Οι μεγάλες νταλίκες δεν θα φέρνουν τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ. Τα βενζινάδικα θα ξεμείνουν από βενζίνη. Μερικοί αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά, έχοντας κρίνει ότι η προστασία της οικογένειάς τους πρέπει να είναι το πρώτο τους μέλημα. Τα αγροτικά προϊόντα θα σαπίζουν στα χωράφια και τους οπωρώνες. [...] Η Μεγάλη Μηχανή θα χαλάσει».

Η συνέχεια του σεναρίου είναι αυτή που άπαντες μπορούν να εικάσουν. Ελλειψη βασικών ειδών, κατάρρευση κρατικής μηχανής, λεηλασίες και οικογένειες έρμαια της βίας. Ο Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς περιγράφει βήμα προς βήμα τον τρόπο διαφυγής από τον κοινωνικό Τιτανικό, που βυθίζεται αύτανδρος. Το καλό είναι ότι όσα προτείνει δεν είναι ανεφάρμοστα, ουτοπικά. Οποιοσδήποτε θελήσει να αφιερώσει το σύνολο του διαθέσιμου χρόνου του στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση του χάους θα δει τους κόπους του να ευοδώνονται.

Παναγιώτης Λιάκος στην “Δημοκρατία”

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 01/10/2012 12:36:58

  Δεν ασχολουμεθα με τετοια κυριε εμας το μονο που μας ενδιαφερει ειναι τα 31δις το psi να μη μιλησει ο Χριστοφορακος να μη υπαρχει διαροη της λιστας Φαλσιανι
  και αλλα τετοια ωραια!!!!
  Ξεχασα και πως θα χαρισουμε τον ΟΠΑΠ που ειναι ζημιογονος!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 01/10/2012 13:30:54

  Στην αμερική υπάρχει πραγματική υστερία όσον αφορά το θέμα της επιβίωσης μετά απο μία γενικευμένη κατάρρευση της οικονομίας. Υπάρχουν άπειρες ιστοσελίδες και βίντεο με σχετικό υλικό. Το θέμα δεν είναι καθόλου αστείο αφού αντιμετωπίζεται σαν σοβαρό ενδεχόμενο απο εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο.
  Ας προετοιμαστούμε. Αν έλθει κάποια καταστροφή θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Αν δεν έλθει δεν χάνουμε και τίποτα...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Γιώργος Αχαιός 01/10/2012 22:04:25

   Παραμύθια της χαλιμάς .. η ανθρωπότητα ανά την υφήλιο και με τη βοήθεια των ΜΜΕ και του ίντερνετ έχει περιέλθει σε «τοξική και εξαρτησιογόνο κατάσταση για υπέρμετρες δόσεις παραπληροφόρησης και τρομοκράτησής της». Θα το χαρακτήριζα από ένα σημείο και μετά, ως «αυτοάνοσο νόσημα των κοινωνιών», με την έννοια ότι, από τη στιγμή που εθιστήκαμε στην ανίχνευση-υιοθέτηση των καταστροφολογικών σεναρίων, συνεχίζουμε να τα επιζητούμε, να τα διαδίδουμε και συχνά να τα κατασκευάζουμε μόνοι μας.

   Η δυνατότητα στιγμιαίας καταστροφής τεράστιων εκτάσεων και ανθρώπινων πληθυσμών υπήρχε τεχνικά εδώ και αρκετές δεκαετίες (και όχι μόνο στα χέρια των υπερδυνάμεων). Σποραδικά και σε μικρό βαθμό έγιναν και πραγματικές δοκιμές και μάλιστα εντός ή πλησίον της Ευρώπης και δίπλα μας. Απλό και γνωστό παράδειγμα και με θύματα στη Βόρεια Ελλάδα (Κοσλοντούι, Τσερνομπιλ). Πολύ λίγοι άνθρωποι όμως το γνώριζαν, γιατί ποτέ δεν ήταν τόσο χρήσιμο να γίνουν κοινωνοί των σεναρίων καταστροφολογίας, όσο τα λίγα τελευταία χρόνια… Το απόλυτο όπλο σήμερα είναι η δυνατότητα μαζικής υπερ- και παραπληροφόρησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης περί παντός πιθανού ή απίθανου σεναρίου κινδυνολογίας ή καταστροφής.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ roadrunner 02/10/2012 01:46:55

    Καλή η ανάλυση αλλά σου εύχομαι να έχεις και συγγενείς στο χωρίο.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/10/2012 13:43:55

  Λέει διάφορα ευφάνταστα, αλλά δεν βλέπω καμμιά έμφαση στο βασικό και ρεαλιστικό σενάριο: Το καταστροφικό ντόμινο που ήδη προβάλλει λόγω πλανητικής κλιματικής αλλαγής.
  Δείτε πως πετούν στο διάστημα οι τιμές βασικών τροφίμων (σιτηρά, ζωοτροφές), εξαιτίας της εφετεινής ασυνήθηστης ξηρασίας σε ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία...
  Το όλο αθέλητο "φάλτσο" μου θυμίζει τα υπέροχα και ηθελημένα χιουμοριστικά "Οι τελευταίες ημέρες της ανθρωπότητας" (1918) και "Η καταστροφή του κόσμου με μαύρη μαγεία", που έγραψε ο Αυστριακός συγγραφέας και δημοσιογράφος Κάρλ Κράους (1922).
  Δεκαεφτά χρόνια μετά (1939) άρχισε όντως η πραγματική καταστροφή του Ευρωπαικού κόσμου - όχι με μέσο την μαύρη μαγεία, αλλά με δράστη τον μαύρο ναζισμό και φασισμό.

  • Ανηψιός avatar
   Ανηψιός @ Ο Θείος 01/10/2012 14:44:43

   Γι' αυτό σου προτείνει ρε θείο να πας να χτίσεις ένα αγρόκτημα σε περιοχή που έχει άφθονο νερό και εκεί να μάθεις να καλλιεργείς έναν λαχανόκηπο με βιολογικά μέσα και τεχνολογίες 19ου αιώνα. Το έχεις διαβάσει;

   • dimitrtf avatar
    dimitrtf @ Ανηψιός 01/10/2012 17:16:16

    Και που θα βρουμαι ρε παιδια ενα αγροκτημα ο καθε ενας και μαλιστα με νερο??και καλα οσοι γνωριζουν και κατι εμεις που δεν εχουμε ουτε γνωσεις να φυτεψουμε κουκουτσι τι κανουμε??Μας βλεπω το πολυ με καναβουριες να ξεχναμαι και τη πεινα μας.

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ Ο Θείος 01/10/2012 16:01:34

   Αγαπητέ Θείε, το ξέρεις πως σε σέβομαι αν και συχνά διαφωνώ μαζί σου.Δεν περίμενα από σένα όμως να υιοθετείς - να μην πω προπαγανδίζεις - τα περί "πλανητικής κλιματικής αλλαγής" δηλ. της μεγαλύτερης ΑΠΑΤΗΣ των τελευταίων 30 ετών.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Εμμανουήλ Πρόιος 01/10/2012 18:15:06

    Ελπίζω να έχεις δίκιο - φοβάμαι όμως ματαίως...

  • Μαρκος avatar
   Μαρκος @ Ο Θείος 01/10/2012 16:03:31

   Καμια κλιματικη αλλαγη δεν υπαρχει τα τελευταια 200 χρονια η μεση θερμοκρασια εχει ανεβει κατα μισο βαθμο...ολη σχεδον η Αμερικη καλλιεργειται για biodiesel

 4. DebbyTant avatar
  DebbyTant 01/10/2012 13:53:08

  Τα καταφυγια θα εχουν τηλεοραση, κομμωτηρια, μπουτικς, σπα, η τζαμπα θα στριμωχτουν οι πλουσιες μεσα? Ρωταω να ξερω να δω προλαβαινω να παντρευτω ενα ευκαταστατο να μου παρει καταφυγιο. Οι σελεμπριτις θα μενουν σε ξεχωριστα καταφυγια? Την διακοσμηση σε ποιον θα την δωσουν? Τι στυλ θα προτιμηθει? αχ ενημερωστε μας.

  • Μαρκος avatar
   Μαρκος @ DebbyTant 01/10/2012 16:04:44

   ρωτα την γυναικα του Ακη ξερει...

 5. dimitrtf avatar
  dimitrtf 01/10/2012 17:21:36

  Ρε στην περιοχη πειραια και περιξ ξερει κανα καλο κοκορετσαδικο κανεις??Εχει μεγαλη ελλειψη τελευταια ,αυτα ειναι ζορια ολα τα αλλα στην πορεια (Προς το τελος του πλανητη)αλλα μεχρι τοτε περιμενω πληροφοριες.

 6. Dr_who avatar
  Dr_who 01/10/2012 18:12:02

  "θείο" ώστε λέει διάφορα ευφάνταστα ε; Γι αυτό αυτός έχει δουλέψει στο SIGINT, είναι σύβμουλος τραπεζιτών και επιχειρηματιών, ενώ εσύ είσαι απλά "ο θείος".

 7. franc avatar
  franc 01/10/2012 20:27:34

  Πολύ ζηλεύω αυτόν τον Ρόουλς και γενικά τα "Αμερικανάκια" ρε παιδιά.
  Δεν το βάζουν κάτω ακόμα κι αν μπεί και το δεύτερο πόδι τους στον τάφο. Αυτοί επιμένουν να ζήσουν για πάντα, ακόμα κι αν οι άλλοι έχουν ξεπαστρευτει σαν κατσαρίδες. Δεν είναι σαν εμάς που μόλις δούμε οτι αρχίζουν να "φεύγουν" οι φίλοι μας, ετοιμαζόμαστε να τους ακολουθήσουμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε αν δεν πούμε καμμια δεκαριά καλημέρες...
  Μου θυμίζουν κάτι άλλα γερόντια στη δεκαετία του '60 που είχαν κάνει πάμπλουτους κάτι μπαγαπόντηδες Ελβετούς που μοσχοπούλαγαν σέ πλούσιους γέροντες πυρηνικά καταφύγια την εποχή του παροξυσμού του Ψυχρού Πολέμου.
  Σου πούλαγαν κυριολεκτικά στη φτήνια, 1.000.000 ευρώ ας πούμε, ένα υπόγειο δωμάτιο με τοίχους απο χοντρό μπετόν και εξοπλισμό που θα σου επέτρεπε να ζήσεις ακόμα και 5 χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή της γής...
  Μετά, λέγανε θα έχει κατακάτσει το πυρηνικό νέφος και θα έχεις βάσιμες ελπίδες να αρχίσεις μια νέα ζωή στα 80 σου ας πούμε (μάλλον είχαν προβλέψει και το viagra) , έμπλεος αισιοδοξίας και ονείρων για το μέλλον σου...
  Ετσι και τουτος τώρα, που ήδη τα κονόμησε χοντρά και πίνει εις υγείαν των κορόιδων.
  Του φαίνεται λέει εξαίσιο να είναι 3 ατομα ανα τετραγωνικό χιλιόμετρο. Τόσο φιλάνθρωπος και κοινωνικός...
  Οσοι σκοπεύετε να αρχίσετε την εφηβεία σας στα 80, ακολουθήστε τον. Και μην παραλείψετε να αγοράσετε το βιβλίο του. Οχι πως έχει ανάγκη απο λεφτά, άλλωστε πιστεύει οτι αυτά σε κανα χρόνο θάναι άχρηστα (αλήθεια μήπως το διαθέτει δωρεάν και τον κακολογώ άδικα?) αλλά όπως παραδέχεται μπορείς ακόμα μ' αυτά τα ρημάδια να αγοράσεις τα αναγκαία. "Σίγουρα τα χρήματα διευκολύνουν την προετοιμασία. "

  • Ανηψιός avatar
   Ανηψιός @ franc 02/10/2012 02:26:17

   Δυστυχώς για σένα franc, τα αμερικανάκια είναι χρόνια μπροστά σε όλα αυτά: αυτάρκεια, αυτοάμυνα, βιολογικές καλλιέργειες, πρακτική τεχνολογία, επιβίωση. Οι παντογνώστες και παν-επιστήμονες Χατζηελληνάρες είναι καλοί μόνο για καμιά πρέφα και υψηλή κριτική. Αυτό σας έφαγε. Αν θες να διαβάσεις κριτική από κάποιον Έλληνα σχετικό με αυτά τα θέματα, δες εδώ: http://www.ftiaxno.gr/2011/05/blog-post_6761.html

   • aristos avatar
    aristos @ Ανηψιός 02/10/2012 11:01:08

    Aγαπητέ Ανηψιέ ,
    Μη βιάζεσαι να μας χαρακτηρίσεις Χατζηελληνάρες .
    Εμείς τη δεκαετία του 60 ήμασταν στα Μάταλα και ξέραμε απ' έξω κι ανακατωτά αυτάρκεια, αυτοάμυνα, βιολογικές καλλιέργειες, πρακτική τεχνολογία, επιβίωση.
    Επίσης είχαμε δοκιμάσει τα πάντα απο χόρτο μέχρι LSD, και δεν το έχουμε μετανοιώσει, αφου τελικά τη γλυτώσαμε.
    Τέλος, πολύ πριν απο τα Αμερικάνάκια και εσάς τους Πρωτευουσιάνους, έχουμε "αποσυρθεί" στα χωράφια μας όπου σας περιμένουμε. Παραδίδουμε μαθήματα για αυτάρκεια, αυτοάμυνα, βιολογικές καλλιέργειες, πρακτική τεχνολογία, επιβίωση, έναντι λογικής αμοιβής.
    Εχουμε στη διάθεσή σας ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ 0-3 κατοίκους. Διαθέτουμε ξύλινα σουφλιά για φύτεμα, αυτοσχέδια τσίγκινα ποτιστήρια, τσαπιά και αξίνες για σκάψιμο, σπόρια κάθε είδους, γκλίτσες, σαμάρια, ξυλοβάρελα, πυροστιές και εν γένει κάθε εργαλείο 18ου και 19ου αιώνα, λιόδεντρα και μελισσια για επάρκεια τροφής για πολλά χρόνια και εν γένει κάθε είδους απαραίτητο για την επιβίωση. Σκεφτόμαστε μάλιστα να αρχίσουμε εξαγωγές στα Αμερικανάκια όταν το κίνημα Γουέσλεϊ Ρόουλς φουντώσει για τα καλά. Σκεφτόμαστε να το οργανώσουμε και μέσω internet με προσφορά δωρεάν το βιβλίο του Ρόουλς.
    Αν είστε του νέου κινήματος, σας περιμένουμε εδώ κάτου στου Βάλτου τα χωριά, να μας αποδείξετε έμπρακτα οτι θέλετε κάλους στα χέρια και τα πόδια σας...
    Το "Μπροστά" αγαπητέ ανηψιέ είναι εντελώς σχετική έννοια και εξαρτάται απο ποιά πλευρά το βλέπεις... (Το σύστημα αναφοράς που έλεγε και ο Αινστάιν)

    • Ανηψιός avatar
     Ανηψιός @ aristos 02/10/2012 17:27:29

     Αγαπητέ Νικόλα, το βιβλίο το πουλάει γιατί ξέρεις ο ίδιος δεν ανήκει σε καμιά ΜΚΟ και όπως καταλαβαίνεις κάπως πρέπει να ζήσουν συγγραφείς και εκδότες. Στην τελική δεν θα σε ρωτήσουν. Φαίνεται ότι δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη σχέση με τα βιβλία.
     Τώρα για το πόσο μπροστά είστε οι παντογνώστες Έλληνες βιβλιοκριτικοί φαίνεται από το γεγονός ότι από την λίστα βιβλίων που προτείνει o Rawles ούτε 2 με αντίστοιχα θέματα δεν υπάρχουν στα ελληνικά (και αυτά εννοείται γραμμένα όχι από Έλληνες συγγραφείς). http://survivalblog.com/store/amazonbooks.html

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ franc 02/10/2012 02:27:45

   Χαχα έχεις μεγάλο δίκιο. Γιατί το πουλάει το βιβλίο και δεν το διαθέτει δωρεάν αφού τότε δε θα έχουν αξία τα χρήματα;;; :-)

 8. rasputin avatar
  rasputin 01/10/2012 22:36:55

  Εμεις θα φωναξουμε το Γιωργακη να μας συμβουλεψει.

  • DebbyTant avatar
   DebbyTant @ rasputin 01/10/2012 22:49:15

   Και θαρθει στο ρουσια ο γιωργακης? Ρωτα καλυτερα μενα. Μεντιουμ κ θαυμαστρια του βλαντιμιρ.

 9. DebbyTant avatar
  DebbyTant 01/10/2012 23:20:41

  Roadrunner, σημερα χαζευα στο χαρτη δορυφορικου gps την αφρικη κατω απο την λιβυη. Συνηγορει με την αποψη σου. Σαν να χτυπηθηκε απο μετεωριτη η κομητη. Και σεις χαλιεστε για δημοκρατιες, δικαιωματα και κουραφεξαλα.

 10. δημης avatar
  δημης 02/10/2012 02:22:36

  Άξιος ο..μισθός του ...ΑΞΙΟΣ.....
  Σάν βουβουζέλα της παγκοσμιοποίησης ....σαν ένα γρανάζι του Δόγματος ΣΟΚ που εφαρμόζεται....
  "Η Μεγάλη Μηχανή θα χαλάσει"...
  -Πάντως η...δική σας μηχανή που στήνετε σίγουρα.....
  Όσο για τους δασκάλους σας είναι όντως καλοί κηπουροί...

 11. Evrimedon avatar
  Evrimedon 02/10/2012 09:00:19

  Βαρεθηκα να ακουω και να διαβαζω για την συντελεια του κοσμου , εμεις σαν Ελλαδα και σαν Ελληνες για να ειμαστε ησυχοι πρεπει απο τωρα να κανουμε ισχυρες συμμαχιες και να εχουμε πολυ ισχυρο στρατο, ναυτικο και αεροπορια , ωστε σε εσχατες καταστασεις και να επιβιωσουμε και να εκμεταλλευθουμε ευκαιριες που θα δημιουργηθουν απο την παγκοσμια αναταραχη και αναμπουμπουλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.