(Ξανα)ρχεται το τέλος του κόσμου;
20/02/2014 07:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

(Ξανα)ρχεται το τέλος του κόσμου;

Το τέλος του κόσμου αναμένεται να συμβεί το Σάββατο. Αυτή τη φορά, η προφητεία ανήκει στους Βίκινγκ…

Το Σάββατο, σύμφωνα με έναν νορβηγικό μύθο τουλάχιστον, η σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στο Ράγκναροκ θα κορυφωθεί σε μια επική μάχη, όπου οι Σκανδιναβοί θεοί Θορ, Λόκι, Όντιν, Φρέιρ, Χέρμοντ θα αγωνιστεί. Ο Όντιν θα σκοτωθεί από τον Φενίρ και οι άλλοι δημιουργοί θεοί θα πεθάνουν. Η Γη θα πέσει στη θάλασσα και η ζωή όπως την ξέρουμε θα πάψει να υπάρχει.

Δεν είναι όλα άσχημα όμως, καθώς ο κόσμος θα επανεμφανιστεί νέος και γόνιμος και δύο άνθρωποι επιζώντες θα αναλάβουν να κατοικηθεί εκ νέου η Γη. Τα γεγονότα που οδηγούν στην αποκάλυψη των Βίκινγκ, το Ράγκναροκ, έχουν προφανώς αρχίσει ήδη, αφού ο λύκος Φενίρ, γιος του Λόκι, δραπέτευσε από τη φυλακή του και το γιγάντιο ερπετό Μιγκάρντ αναδύθηκε από τον ωκεανό. Το Ράγκναροκ περιγράφεται στις Έντα του 13ου αιώνα, που έγραψε ο Σνόρι Στούρλουσον. Οι Βίκινγκς πιστεύουν ότι το Ράγκναροκ θα εμφανιστεί μετά από τρεις παγωμένους χειμώνες, χωρίς καλοκαίρια στο ενδιάμεσο.

Εμπειρογνώμονες του Κέντρου Βίκινγκ Jorvik προέβλεψαν ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 22 Φεβρουαρίου για να συμπέσει με το μεγάλο φινάλε του 30ου Φεστιβάλ Βίκινγκ JORVIK. Σύμφωνα με την ομάδα, ο ήχος ενός αρχαίου κέρατος ακούστηκε σε όλες τις στέγες της Υόρκης στις 15 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, ως «ένα προμήνυμα καταστροφής που σήμανε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης στη Σκανδιναβική αποκάλυψη». Το κέρας ανήκε στον Νορβηγό θεό Χέιμνταλ, ο οποίος με αυτό σήμανε τις 100 ημέρες πριν από την μοιραία μέρα, ενώ η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει ήδη στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.
Η διευθύντρια του φεστιβάλ Danielle Daglan είπε: «Το Ράγκναροκ είναι το απόλυτο ορόσημο στη μυθολογία των Βίκινγκ, όταν οι θεοί πεθαίνουν, κι έτσι αυτό είναι πραγματικά ένα γεγονός που δεν πρέπει να υποτιμάται. «Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε πολλές προβλέψεις όπου θα συνέβαινε το τέλος του κόσμου, μέσα από μάντεις και οραματιστές, αλλά ο ήχος του κέρατος είναι ίσως ο καλύτερος δείκτης ότι η προφητεία των Βίκινγκ για το τέλος του κόσμου, πραγματικά θα συμβεί στις 22 Φεβρουαρίου».
Νορβηγοί από ολόκληρη την Βρετανία συρρέουν στην πόλη για να γιορτάσουν το φεστιβάλ Jorvik, το οποίο διαρκεί από 15 - 23 Φεβρουαρίου. Το φεστιβάλ είναι απολύτως συμβατό και… με την τεχνολογία, αφού οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν το hastag # ragnarok2014 στο Tweeter. Το φεστιβάλ υπόσχεται ακόμη και να εξοπλίσει τους επισκέπτες «με τα εργαλεία επιβίωσης μετά την αποκάλυψη, από το κυνήγι για τους δυνατότερους και ισχυρότερες πολεμιστές ως την εκπαίδευση παιδιών σε δεξιότητες μάχης».

Σε περίπτωση που η αποκάλυψη δεν συμβεί το Σάββατο, δεν βαριέσαι… Θα είναι άλλη μια αποτυχημένη πρόβλεψη, όπως αυτή των Μάγια που είπαν ότι ο κόσμος θα καταστραφεί από ένα διαπλανητικό αντικείμενο, στις 21 Δεκεμβρίου 2012.

http://www.independent.co.uk/news/weird-news/viking-apocalypse-end-of-the-world-predicted-to-happen-on-saturday-but-dont-cancel-your-weekend-plans-yet-9138092.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ξερόλας avatar
  Ξερόλας 20/02/2014 13:23:57

  AXAXXAAXXA Tι να πρωτοσχολιάσεις???? Και μετά λένε ότι μόνο εμείς έχουμε βαρεμένους με το Τέλος του Κόσμου.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ξερόλας 20/02/2014 15:18:49

   Μη γελάς,είναι αλήθεια! Το λέει και η Ε.Ω....

 2. Γιώργος avatar
  Γιώργος 21/02/2014 01:07:14

  Οι Μάγια δεν είπαν τίποτα για καταστροφή του κόσμου, θεωρίες ευφάνταστων ήταν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.