18/03/2010 15:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νόμιμo το ισπανικό... gamato

Με μια ιστορική απόφαση για τις εξελίξεις στο διαδίκτυο, ισπανικό δικαστήριο έκρινε ότι είναι νόμιμη η λειτουργία των web site και δικτύων τα οποία διανέμουν ψηφιακά αρχεία είτε με τη μέθοδο των torrents είτε από χρήστη σε χρήστη (P2P).


Σύμφωνα με τον Ισπανό δικαστή Raul N. García Orejudo η ανταλλαγή ψηφιακών αρχείων είναι απολύτως νόμιμη εάν δεν γίνεται για κερδοσκοπικούς λόγους, ακόμη κι αν αυτά τα αρχεία έχουν προστατευμένα πνευματικά δικαιώματα.

"Τα P2P δίκτυα δεν είναι παρά απλοί αγωγοί μεταφοράς δεδομένων μεταξύ χρηστών και σε αυτή τη βάση δεν αποτελούν τρόπο καταστρατήγησης των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων" αναφέρει το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που αποτελεί ένα ισχυρό χτύπημα προς τις εταιρείες οι οποίες ζητούν το κλείσιμο τέτοιων δικτύων και τυην καταδίκη των διαχειριστών τους.

Με βάση αυτή την απόφαση αθωώθηκε το δημοφιλές ισπανικό site elrincondejesus.com το οποίο είχε μηνυθεί από οργανώσεις προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. faceblogteam avatar
  faceblogteam 18/03/2010 16:21:15

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ TA FREE TORRENT....

 2. ραγος avatar
  ραγος 19/03/2010 12:17:42

  Κιεδώ το ίδιο πρόκειται να γίνει. Και το ξέρουν.

  Απλά υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
  1. Ολη η ιστορία να έγινε για να βάλουν χέρι στην τεράστια βάση χρηστών. Δηλαδή σε πιάνω, σε αφήνω αργότερα, και εσύ απλά μου δίνεις τη βάση. Κι εγω από κει και πέρα ξέρω τι θα κανω, γιατί, και σε ποιούς.
  2. Ολη η ιστορία να έγινε για να φοβηθεί ο κόσμος. Μια επαπειλούμενη προφυλάκιση για 6 μήνες είναι αρκετή για να τρομάξει τον κάθε πιτσιρικά επίδοξο p2p master.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.