#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2012 16:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα συνταγή για Coca-Cola και Pepsi λόγω καρκινικής ουσίαςΗ Coca-Cola και η Pepsi αλλάζουν τη συνταγή για τα αναψυκτικά τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στα μπουκάλια προειδοποίηση για καρκινογόνο ουσία, όπως απαιτεί η νομοθεσία της Καλιφόρνιας.

Η ουσία συνδέθηκε με καρκίνο μετά από πειράματα σε ποντίκια, σύμφωνα με μία μελέτη, αλλά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ποτών (American Beverage Association), δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.

Η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) υποστηρίζει ότι κάποιος θα έπρεπε να καταναλώσει περισσότερα από 1.000 κουτάκια Coca-Cola ή Pespi ημερησίως για να λάβει την ίδια δόση της ουσίας που χορηγήθηκε στα ποντίκια στο εργαστήριο.

Η νέα συνταγή για το χρώμα καραμέλας που χρησιμοποιείται στα αναψυκτικά θα έχει μικρότερη ποσότητα του χημικού 4-methylimidazole, που η πολιτεία της Καλιφόρνιας προσέθεσε στη λίστα της με τις καρκινογόνους ουσίες.

«Παρόλο που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε τους προμηθευτές καραμέλας να κάνουν αυτό το βήμα ώστε τα προϊόντα μας να μην χρειάζεται να γίνουν αντικείμενα μιας μη τεκμηριωμένης επιστημονικά προειδοποίησης», δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της Coca-Cola.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=182097

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 09/03/2012 16:59:18

  Σε κάθε πολιτισμένο κράτος (π.χ. ΗΠΑ) υπάρχουν νόμοι και μάλιστα αυστηροί που επιβάλλονται ακόμα και σε μεγαθήρια όπως η Coca-Cola. Ενώ εδώ στο Ελλαδιστάν, οι νόμοι είναι διακοσμητικοί και εφαρμόζονται αυστηρά μόνο στους φουκαράδες...

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Χαλκιδέος 09/03/2012 23:41:51

   Γιατί εκεί δηλαδή την πίεσαν;Για να μην αναγκαστούν να το γράψουν στην ετικέτα,θα χρησιμοποιούν λιγότερη ουσία,λέει η ανακοίνωση.Τι σημασία έχει; Ή είναι καρκινογόνα ή όχι..
   Να πίνετε Λουξ και Εψα!!

 2. The Saint avatar
  The Saint 09/03/2012 17:07:20

  Kαλά, εδώ τόσα και τόσα mail έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας, και είμαι σίγουρος ότι τα έχουν δεί σχεδόν όλοι, που περιγράφουν λεπτομερώς ένα σωρό ουσίες που έχει μέσα το σατανικό ηδύποτο, που προκαλούν ένα σωρό παρενέργειες, πειράματα με μάρμαρα κλπ, στο καραμελόχρωμα που πρέπει να πιεί κανείς ...1000 κουτάκια σε μιά μέρα γιά να πάθει καρκίνο κόλλησαν αυτοί?
  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ....

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/03/2012 17:22:54

  Η συνταγή του συμπυκνώματος (καραμέλας) από την οποία φτιάχνεται η κόκα κόλα δεν είναι η ίδια σε κάθε γεωγραφική περιοχή του πλανήτη.
  Υπάρχουν διαφορές, που έχουν να κάνουν με τοπικές διακυμάνσεις στη γεύση, και στα γούστα, σε τοπικούς νομικούς περιορισμούς, κλπ.
  Έτσι, η κόκα κόλα στην Αυστραλία (πχ) διαφέρει από την κόκα κόλα στην Ινδία.
  Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, εμείς εδώ στα Βαλκάνια πολύ πιθανόν να έχουμε καταναλώσει τα πιο επιβαρυντικά στοιχεία, που σε πολιτισμένες χώρες θα έχουν απαγορευτεί από δεκαετίες.

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/03/2012 21:39:31

  Κρασάκι μου ἀθῶο καί εὐχάριστο,τί πιό καλό...,πού πᾶμε καί δηλητηριαζόμαστε μέ τά μαυροζούμια.Οἲνος εὐφραίνει καρδίαν καί γεμίζει κοιλίαν ἀνθρώπου.

 5. juliet avatar
  juliet 09/03/2012 21:55:40

  Να σας δώσω και μιά άλλη ουσία που υπάρχει στα φρουι-ζελε, κοχενίλη στην Αμερική δεν την χρησιμοποιούν πια.Είναι το Ε120.Τι τρώμε ...τι πίνουμε..(:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.