10/09/2009 23:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα στοιχεία για τη καταγωγή του ανθρώπουΜια νέα αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να σκορπίσει το χάος στις επιστήμες που ασχολούνται με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Η ανακάλυψη έχει να κάνει με ανθρώπινα κρανία και οστά που βρέθηκαν πρόσφατα σε ανασκαφές στην  Τιφλίδα της Γεωργίας. Τα ευρήματα είναι 1.8 εκατομμυρίων ετών, δηλαδή 800.000 χρόνια πριν  από τη πρώτη μετανάστευση του ανθρώπου από την Αφρική, όπως υποστηρίζει η μέχρι σήμερα γενικά αποδεκτή θεωρία. Η ανακάλυψη αποτελεί απόδειξη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι οι πρόγονοί μας εξελίχθηκαν ως είδος στην Ευρασία πολύ πριν μετακινηθούν προς την Αφρική.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως οι πρώιμοι αυτοί άνθρωποι, διέθεταν εγκέφαλο που είχε  το μισό μέγεθος του σημερινού, περπατούσαν όρθιοι και κατασκεύαζαν εργαλεία. «Ο άνθρωπος αυτός,  είναι μάλλον  ο πιο παλιός εκπρόσωπος του είδους μας έξω από την Αφρική» λέει ένας Γεωργιανός καθηγητής. Μπορεί να είναι και ο πρόγονος όλου του είδους των «Homo erectus», κάτι που σημαίνει πως το είδος ξεκίνησε στην Ευρασία.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δημήτρης avatar
    Δημήτρης 11/09/2009 02:07:07

    Με αφορμή το άρθρο θα ήθελα να πω τα εξής: απόδειξη με την πραγματική έννοια του όρου υπάρχει μόνο στα μαθηματικά και στις μαθηματικές σχέσεις μεταξύ φυσικών μεγεθών. Δυστυχώς οι ίδιοι οι ερευνητές συχνά χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη και σε περιπτώσεις όπου δε συντρέχει η ίδια βεβαιότητα, ίσως για να τονίσουν την αφοσίωσή τους στη δική τους θεωρία, μια αφοσίωση που είναι βέβαια απαραίτητη, αρκεί να μην επηρεάζει την κριτική ικανότητα και την αντικειμενικότητα που πρέπει να έχει ένας επιστήμονας. Αποδεικνύω κάτι σημαίνει το καθιστώ απολύτως βέβαιο, ώστε να μην επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Στις φυσικές επιστήμες (και πολύ περισσότερο στην παλαιοντολογία, όπου τα εμπειρικά δεδομένα είναι ελάχιστα σε σχέση με το χρονικό και γεωγραφικό έυρος των φαινομένων στα οποία αντιστοιχούν) οι θεωρίες δε συνιστούν αιώνιες αλήθειες και δεν εξαντλούνται σε ένα σύνολο προτάσεων που μπορούν να απαντηθούν απλά με ένα ναι ή ένα όχι αλλά περιέχουν αιτιακές σχέσεις για τις οποίες ο επιστήμονας ποτέ δεν είναι τελείως σίγουρος. Μια επιστημονική θεωρία είναι ένας ορθολογικός τρόπος περιγραφής και ερμηνείας μιας ομάδας φυσικών φαινομένων, στηριγμένος σε μεθοδική και συστηματική ανάλυση εμπειρικών δεδομένων, που μπορεί όμως να αλλάξει ή και να εγκαταλειφθεί για χάρη νέων θεωριών. Είναι ένας τρόπος αναζήτησης της αλήθειας για τον φυσικό κόσμο, χωρίς όμως να γνωρίζει ο επιστήμονας κατά πόσο έχει προσεγγίσει αυτή την αλήθεια. Αν οι φυσικές θεωρίες αποδεικνύονταν τότε δε θα άλλαζαν ποτέ και δε θα υπήρχε καν λόγος για περαιτέρω έρευνα και πειραματική δοκιμασία τους. Η ίδια όμως η ιστορία των φυσικών επιστημών έχει δείξει ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.