10/09/2009 23:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μονόπολη» onlineΤο πιο δημοφιλές ίσως παιγνίδι όλων των εποχών, η «Μονόπολη», από χθες παίζεται πλέον online, με δυνατότητα ταυτόχρονης συμμετοχής παιχτών. Το «Monopoly City Streets» (Μονόπολη Δρόμοι της Πόλης), που δημιουργήθηκε από την εταιρία παιγνιδιών Hasbro, σύμφωνα με το BCC, θα παίζεται δωρεάν online επί τέσσερις μήνες και...όσοι πιστοί προσέλθετε! Το παιγνίδι θα «κλείσει» στις 31/1/2010.

Η μεγάλη πρωτοτυπία είναι ότι, αντί για το διάσημο επιτραπέζιο χάρτινο πίνακα του παιγνιδιού, όπου κινούνται τα πιόνια και γίνονται οι συναλλαγές στα ακίνητα, η ηλεκτρονική παραλλαγή παίζεται με την χρήση των ηλεκτρονικών χαρτών του Google Maps ή του εναλλακτικού Open Street Map.

Η Hasbro δήλωσε ότι θα πρόκειται για «το μεγαλύτερο παιγνίδι Μονόπολης όλων των εποχών» και θα επιτρέπει στους παίχτες «να αγοράσουν σχεδόν οποιονδήποτε δρόμο στον κόσμο».

Μόλις ένας παίχτης ελέγξει κάποιο δρόμο, θα μπορεί να χρεώνει νοίκια ή να κτίζει νέα κτίρια σε αυτόν ή να πουλά το δρόμο σε άλλον παίχτη. Αυτό και αν είναι ικανοποίηση των φαντασιώσεων!

Στόχος του ηλεκτρονικού παιγνιδιού, όπως και του συμβατικού, είναι κανείς να κερδίσει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα από την ακίνητη περιουσία του. Οι νέοι ηλεκτρονικοί παίχτες θα παίρνουν στην αρχή 3 εκατ. δολάρια (δυστυχώς χρήματα Μονόπολης και όχι πραγματικά!) για να οικοδομήσουν στην πορεία – αν μπορέσουν- μια εικονική αυτοκρατορία ακινήτων.

Οι προγραμματιστές του παιγνιδιού, για να δώσουν λίγο…σασπένς, έχουν σχεδιάσει ηλεκτρονικές «κάρτες τύχης», που επιτρέπουν στους παίχτες να σαμποτάρουν την περιουσία των γειτόνων τους, χτίζοντας χωματερές, φυλακές ή ανεμογεννήτριες στα ακίνητά τους, ώστε να μειώσουν την αξία της ακίνητης περιουσίας των άλλων.

Όμως άλλες κάρτες τύχης επιτρέπουν στους παίχτες να πάρουν το αίμα τους πίσω, εξαφανίζοντας με μπουλντόζες από την περιουσία τους ό,τι τους ενοχλεί και μειώνει την αξία της. Σαν να θυμίζει αδιόρατα κάτι

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.