#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/04/2011 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια χαραμάδα αλήθειας στο σκοτάδι των καθεστωτικών ΜΜΕ
Που και που, ο καθεστωτικός έλεγχος των συμβατικών ΜΜΕ παρουσιάζει κάποια ρωγμή. Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την τηλεθέαση τους, οι mainstream ειδησεογραφικές εκπομπές προσκαλούν κάποιον ενδιαφέροντα καλεσμένο, αλλά όταν αυτός ξεφύγει από το προβλεπόμενο σενάριο, τότε ολόκληρο το σύστημα μπουρδουκλώνεται.

Κάτι τέτοιο έγινε πρόσφατα, όταν δυο «infobabes» του CNN κάλεσαν τον πρώην αναλυτή της  CIA  Michael Scheuer, για να συζητήσουν τη κατάσταση στη Λιβύη. Τον ρώτησαν σχετικά με την ανάμιξη της CIA στη χώρα, αλλά πολύ γρήγορα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, αφού η συζήτηση κινήθηκε σε κατεύθυνση που οι «μπίμπο» δεν ήθελαν, ούτε και περίμεναν. Αντί να μείνει πιστός στο σενάριο «Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι», ο Scheuer ξέφυγε, κατηγορώντας και τους δυο, και αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η Αμερική δεν έπρεπε να μπλεχτεί στη Λιβύη εξ αρχής.

Οι δυο παρουσιάστριες αγχώθηκαν καθώς ο καλεσμένος τους εξήγησε πως η πλειοψηφία των επαναστατών στη Λιβύη έχουν πολεμήσει εναντίον των Αμερικανών στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, και στο Ιράν. Μάλιστα ανέφερε πως ο εμφύλιος πόλεμος της Λιβύης «δεν είναι δουλειά μας», και πως όλος ο υπόλοιπος κόσμος θεωρεί πως οι Αμερικάνοι, για μια ακόμη φορά «σκοτώνουν Μουσουλμάνους για το πετρέλαιο». Οι infobabes ταράχτηκαν πραγματικά. Το πιο αστείο κομμάτι της συνέντευξης ήταν όταν ο Scheuer κατηγόρησε τη μία από τις δύο «δημοσιογράφους», ότι «κουβαλάει νερό στο μύλο του Ομπάμα». Προφανώς αιφνιδιασμένη, η κοπέλα πήγε αμέσως σε διαφήμιση.

Σαφέστατα, ο Scheuer έχει δίκιο. Οι ΗΠΑ δεν έπρεπε να εμπλακούν στα εσωτερικά της Λιβύης. Εδώ και δεκαετίες συμβαίνουν γενοκτονίες σε ολόκληρη την Αφρική, όμως η Αμερική ποτέ δεν νοιάστηκε. Σήμερα όμως βλέπουμε τα παραδοσιακά ΜΜΕ να προσπαθούν να περάσουν τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης ως μια τεράστια «ανθρωπιστική κρίση».

Αυτό μπορεί να πείθει κάποιους Αμερικανούς, αλλά όπως πολύ σωστά τόνισε ο Scheuer, ο υπόλοιπος κόσμος απλά βλέπει μια ακόμη αμερικανική εμπλοκή για το πετρέλαιο.

Όλα τα ΜΜΕ ελέγχονται από και ανήκουν στο κατεστημένο. Και το κατεστημένο υποστηρίζει τον πόλεμο στη Λιβύη. Όλα τα ΜΜΕ έχουν την ίδια γεύση, κι αυτό γιατί όλα έχουν κοινή γραμμή και κοινή ιδιοκτησία. Το 1983 περίπου 50 εταιρίες ήλεγχαν τη μεγάλη πλειονότητα όλων των ειδησεογραφικών ΜΜΕ των ΗΠΑ. Σήμερα, ο αριθμός έχει πέσει στις 6. Αυτές οι 6 ελέγχουν το τι βλέπουμε, το τι ακούμε, και το τι διαβάζουμε σε καθημερινή βάση. Έχουν στην ιδιοκτησία τους τηλεοπτικά δίκτυα, καλωδιακά κανάλια, κινηματογραφικά στούντιο, εφημερίδες, περιοδικά, εκδοτικούς οίκους, δισκογραφικές εταιρίες, και τους περισσότερους ιστότοπους.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικάνοι αγνοούν το ποιος ακριβώς τους τροφοδοτεί με όλη αυτή τη διασκέδαση και την ειδησεογραφία που διαρκώς καταναλώνουν. Και μάλλον δεν νοιάζονται. Όμως θα έπρεπε. Ο μέσος Αμερικανός παρακολουθεί 153 ώρες τηλεόρασης το μήνα. Είναι εθισμένος. Οι 6 εταιρίες που ελέγχουν όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι οι Time Warner, Walt Disney, Viacom, η News Corp του Rupert Murdoch., η CBS Corporation και η NBC Universal.

Εκτός από κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις, όλες οι ειδήσεις σε όλα τα μέσα είναι πάντα της ίδιας γραμμής. Για αυτό και όταν παρουσιάζεται μια ρωγμή, όπως αυτή με τη συνέντευξη του αναλυτή της CIA στο  CNN, πρόκειται για εξαιρετικό γεγονός.

Κάτι ανάλογο έγινε όταν πρόσφατα εμφανίσθηκε ο Donald Trump στο The View του ABC. Αν και δεν πρόκειται για κάποιον «επαναστάτη», μάλλον δεν πήρε στα σοβαρά το μήνυμα ότι δεν πρέπει να συζητά το ζήτημα του πιστοποιητικού γέννησης του Ομπάμα στη τηλεόραση. Για αυτό και η παρουσία του στη εκπομπή ήταν ανατρεπτική.

Στην Αμερική, αν κάποιος θέλει να μπει στο πανεπιστήμιο, ή να πιάσει μια καλή δουλειά, θα πρέπει να παρουσιάσει πολλές πληροφορίες για το παρελθόν του, και να διαθέτει αρκετά έγγραφα ως αποδεικτικά στοιχεία. Κάποιες μάλιστα θέσεις εργασίας, απαιτούν μια άκρως εξαντλητική και ενδελεχή έρευνα του παρελθόντος του υποψήφιου.

Ότι και να πιστεύει κανείς για τον Ομπάμα, θα πρέπει να παραδεχτεί πως κατάφερε κάτι το πραγματικά αξιοθαύμαστο. Υπέβαλλε αίτηση για τη μάλλον πιο σημαντική θέση στο πλανήτη, καταφέρνοντας να κρατήσει μυστικό ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του παρελθόντος του. Δεν παρουσίασε ποτέ το πιστοποιητικό γέννησης του, ούτε το μαθητολόγιο του πανεπιστημίου Columbia, ούτε και άλλες πληροφορίες για την εκπαίδευσή του. Υπάρχουν αρκετά χρόνια της ζωής του τα οποία παραμένουν μυστήριο, και υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά ακόμη και για τον αριθμό της κοινωνικής ασφάλισης του (Social Security) .

Κι όμως, κατάφερε να πείσει τους πολίτες να τον κάνουν πρόεδρό τους. Ας ελπίσουμε πως στο μέλλον θα υπάρχει κάποιος νόμος που θα υποχρεώνει τους πολιτικούς να αποκαλύπτουν όλο τους το παρελθόν.

Το πώς τα κατάφερε ο Ομπάμα είναι εκπληκτικό. Πάντως, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, που ακόμη και σε αυτό το ζήτημα, βλέπουμε επιτέλους κάποιες ρωγμές στα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Είτε πρόκειται για τη Λιβύη, είτε για το παρελθόν του Ομπάμα, έχει σημασία να μπορούμε να θέτουμε ελεύθερα τα ερωτήματά μας.

Οι ιδρυτές των ΗΠΑ πίστευαν μανιωδώς στην ελευθερία της έκφρασης. Αυτή είναι που φέρνει τη αλήθεια και που υποχρεώνει τους πολιτικούς να λογοδοτούν. Η ελευθερία της έκφρασης προστατεύει τα πολιτικά δικαιώματα και κρατά τη τυραννία σε απόσταση. Είναι όμως πολύτιμο αγαθό και χάνεται πολύ εύκολα. Κι αν χαθεί, δύσκολα ξαναβρίσκεται.

 

S.A.-Prison Planet

 

Τα βίντεο των δυο περιστατικών εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=dDVt_hSo_EU

http://www.youtube.com/watch?v=9W2MDUHkPJY

ΣΧΟΛΙΑ

 1. effie B. avatar
  effie B. 06/04/2011 09:49:05

  Ο Michael Scheuer, για την κατάσταση στη Λιβύη είπε μια αλήθεια που διατρέχει την αμερικανική εξωτερική πολιτική χρόνια τώρα: "The rush of battle is often a potent and lethal addiction, for war is a drug!" (Chris Hedges for the The Hurt Locker, 2009).
  και πάλι την καλημέρα μου...

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 06/04/2011 11:25:40

  Κάποια στιγμή τα ψέμματα καταρρέουν. Θα φύγουν κι αυτοί..

 3. Nick avatar
  Nick 06/04/2011 14:15:12

  Χαχαχαχα, τάπωμα! Μιλάμε τα κοριτσάκια βραχυκυκλώθηκαν παντελώς! :rofl:

 4. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 06/04/2011 15:01:26

  Χα χα πολύ καλό.
  τετοιες μπίμπο εχουμε και μεις μπόλικες.

 5. Γιάννης Ι. avatar
  Γιάννης Ι. 06/04/2011 16:15:53

  Εκπληκτικό άρθρο. Αναμένομε κάτι ανάλογο και για τα ελληνικά ΜΜΕ. Καλά, πάλι οι Αμερικανοί στο ίδιο στρατόπεδο με τους ταλιμπάν;

 6. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 06/04/2011 21:49:23

  Ρε παλληκαριά για καθίστε καλά, εδώ θα τρελαθούμε. Στην Αμερική ο αριθμός Social Security είναι σαν τον αριθμό ταυτότητας το δικό μας και παίρνεις αυτόν τον αριθμό από τη στιγμή που γεννιέσαι στις ΗΠΑ ή μπαίνεις στη χώρα νόμιμα (π.χ. σπουδές). Αν δεν ξέρουν πως και πότε πήρε Social Security ο Ομπάμα, τότε ο άνθρωπος αυτός δεν είναι Αμερικάνος!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Κώστας Σταματάκης 06/04/2011 22:19:18

   Δες αυτό:
   h__p://www.youtube.com/watch_popup?v=tCAffMSWSzY#t=28

 7. Μάρκος avatar
  Μάρκος 06/04/2011 22:55:26

  Κάτι τέτοια τους έκανε ο Καμμένος και ο Τζαβάρας, και τώρα έχουν κάνει μόνιμους καλεσμένους το Γιακουμάτο και τον Παναγιωτόπουλο....

 8. AxristEllin avatar
  AxristEllin 30/04/2011 12:38:01

  Εντυπωση προκαλει οτι μετα απο την υπογραφη του μνημονιου ΟΛΑ τα ΜΜΕ στη χωρα ακολουθουν πιστα τη γραμμη των δυτικων "συμμαχικων" μεσων ΧΩΡΙΣ καμια αποκλιση , οπως γινοταν τουλαχιστων στα πολεμικα θεματα (ιρακ , σερβια , αφγανισταν) . ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ "ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ" παραμυθι . Πχ οσον αφορα συρια και λιβυη οπου απροκαλυπτα αναπαραγουν ολοι αυτοι οι υπαλληλοι που αυτοανακυρυχτικαν "δημοσιογραφοι" (τελικα οι ταλιμπαν ξεραν τι καναν , η καταχριστικη φυση μερικων ανθρωπων μπορει να αποδυχτει πολλαπλασια επιζημια για το συνολο της κοινωνιας - βλεπε συμφεροντα που εξυπηρετουνται απο τους "δημοσιογραφους" και τα διαχρονικα αποτελεσματα στη οικονομια μας - αν δεν τιμωρηθουν ολοι αυτοι αυστηρα δεν αξιζει αυτο το "κρατος" να υπαρχει - αλα ξεχασα στη δημοκρατια η "ηλιθιοτητα" των πιο "εξεχοντων προσωπικοτητων" δεν ποινηκοποιηται ) ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ 5 χρονια ( ελληνες ειμαστε δεν θελουμε και περισσοτερο!) ,με ολα τα οικονομικα τερτιπια κολπα και αφου μας εθισαν πληρως σε ενα πανηλιθιο και ασκοπο υπερκαταναλωτισμο, ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΟΙΩΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΥΛΟΝΙΚΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΓΕΛΑΩ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ "ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ" Η' ΥΠΟΔΟΥΛΟΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. ΚΡΙΜΑ μας κυβερνησαν ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και αυτη θα ειναι η καταλυξη μας, ΚΡΙΜΑ.....


  DERAA πολη στη συρια που μας πασαρουν ως εξεγερθεντα! για ριξτε μια ματια στο χαρτη να δειτε που βρεισκεται η πολη αυτη??? μηπως στα συνορα με την πιο φιλοεβραικη και φιλοαμερικανιη χωρα της περιοχης γνωστη σε μας εως Ιορδανια??? μηπως??? συμπτωση ......εσεις τι νομιζετε???

  οι συριοι ειναι πραγματι γενεος λαος και απο τους λιγους που εδωσε να καταλαβουν σε αμερικη και ισραελ οτι στη αραβια μενουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!! μηπως για αυτο γινονται ολα αυτα??? μηπως?

  Εχουμε προβλημα με τους Οβρεους που ελενχουν τη οικονομια (μαζευουν για χρονια και αυγατιζουν τα λεφτα τους - που παρεπιπτοντως ειναι ΜΕΤΡΙΜΕΝΑ οπως και ο πραγματικος πλουτος - ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΤΛ ΤΑ ΣΤΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ!!!) η κριση δημιουργηθηκε απο τους ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ (στη συντριπτικη πλειοψηφεια τους Οβρεοι) και τους ΑΝΟΗΤΟΥΣ υπερκαταναλωτες που δεν τους γειρναν τη πλατη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.