17/11/2009 21:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια νέα υπηρεσία του YouTube, για τους ερασιτέχνες ρεπόρτερ

Το  δημοφιλέστατο YouTube ξεκινάει μια νέα υπηρεσία, η οποία έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών ρεπόρτερ (citizen journalists) που βιντεοσκοπούν τα πάντα, να συνδεθούν άμεσα με τα διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα ΜΜΕ.  Η νέα υπηρεσία που ονομάζεται YouTube Direct, θα επιτρέπει στα διάφορα ανά τον κόσμο ΜΜΕ να αναζητούν, να επαληθεύουν, και τέλος να μεταδίδουν τα βίντεο που οι χρήστες του ανεβάζουν στο YouTube. Η νέα υπηρεσία ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα, και μεταξύ των πρώτων που συνδέθηκαν μαζί της είναι οι: NPR,  San Francisco Chronicle, και το  μπλογκσάϊτ Politico.

Ο επικεφαλής του τομέα ειδήσεων και πολιτικής του YouTube , Steve Grove δήλωσε: «Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί θέλουν να επαληθεύουν το υλικό που χρησιμοποιούν… η νέα μας υπηρεσία δεν είναι για να κερδοσκοπήσει το

YouTube ή και οι χρήστες του,   αλλά είναι ένα κίνητρο ώστε να ανεβαίνουν καλά βίντεο, και να υπάρχει η ανάλογη αναγνώριση  για τους χρήστες μας από τα καθιερωμένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Η υπηρεσία YouTube Direct, είναι σαν ένας κρίκος, που συνδέει κάποιο ΜΜΕ απευθείας με το YouTube».

 Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.