30/07/2009 00:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μην στέλνετε μηνύματα όταν οδηγείτε.

Η αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων την ώρα που οδηγούμε είναι, σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή μελέτη, η πλέον επικίνδυνη κατάσταση αναφορικά με τη πρόκληση αυτοκινητιστικού δυστυχήματος. Η μελέτη αφορούσε στην τοποθέτηση κάμερας μέσα στους θαλάμους φορτηγών μεγάλης απόστασης και τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι ότι τα ποσοστά πιθανότητας σύγκρουσης αυξάνουν κατά 23 φορές!.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι οδηγοί αποσπούσαν τη προσοχή τους από το δρόμο  για 5 περίπου δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο στη διάρκεια αποστολής του  μηνύματος. Ο χρόνος όμως αυτός αρκεί για να καλυφθεί με το όχημα μια απόσταση μεγέθους ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Μια πιο παλιά παρόμοια έρευνα, που όμως χρησιμοποιούσε προσομοίωση  οδήγησης, είχε σαν αποτέλεσμα τη θεώρηση ότι οι πιθανότητες ατυχήματος αύξαναν κατά 8 μόλις φορές στη διάρκεια απασχόλησης του οδηγού με μηνύματα.

«Είναι τελείως τρελό το να το κάνεις ενώ οδηγάς…» λέει ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην μελέτη. Η αποστολή και λήψη μηνυμάτων είναι σήμερα νόμιμη σε 34 από τις 50 πολιτείες της Αμερικής.

Πηγή: New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 30/07/2009 10:32:24

  Αφού χρειαζόμαστε πρωτοποριακές μελέτες, και το κόστος τους, για να ακούσουμε από επιστημονικά χείλη άλλο ένα αυτονόητο, τότε να μην απορούμε για το επίπεδο του πολιτισμού μας.

 2. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 30/07/2009 12:31:15

  Η αποστολή και λήψη μηνυμάτων είναι σήμερα νόμιμη σε 34 από τις 50 πολιτείες της Αμερικής. (στη διαρκεια της οδηγησης)

 3. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 30/07/2009 12:37:41

  Άρα εκεί, το νόμιμο είναι και υγιές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.