#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2011 16:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με... γερμανικά γονίδια οι μισοί Βρετανοί!Γερμανικό αίμα ρέει στις φλέβες ενός στους δύο Βρετανούς! Παρά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και την αντιπάθεια ανάμεσα στους δύο λαούς, οι μισοί Βρετανοί έχουν... γερμανικά γονίδια, σύμφωνα με τους γενετιστές, συνέπεια της μετακίνησης των αγγλοσαξονικών φύλων μετά την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. "Δεν υπάρχει λόγος να το αρνούμαστε", έγραφε αυτή την εβδομάδα το γερμανικό περιοδικό "Spiegel", προσθέτοντας ότι "είναι τώρα ξεκάθαρο ότι το έθνος που αντιπαθεί πιο πολύ τους Γερμανούς ήταν κάποτε και οι ίδιοι Γερμανοί".

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL) μελέτησαν ένα τμήμα του χρωμοσώματος Υ, το οποίο εμφανίζεται σε σχεδόν όλους τους Δανούς και Γερμανούς άνδρες, και το ίδιο εντόπισαν και στους μισούς Βρετανούς. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Χάινριχ Χέρκε του Πανεπιστημίου Ρίντινγκ, "έως 200.000 μετανάστες" έφτασαν στη νότια Αγγλία κατά τον πέμπτο και έκτο αιώνα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63165136

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/06/2011 17:04:48

  Μα οι Σάξωνες και οι Νορμανδοί είναι οι πρόγονοί τους που εξαφάνισαν τους Κέλτες....που η απορία;

  • LEWNIDAS avatar
   LEWNIDAS @ Ο Ιθαγενής 22/06/2011 18:31:08

   οι νορμαδοι ησαν βικινγ που πηγαν μια βολτα πρωτα απο την γαλια

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ LEWNIDAS 22/06/2011 20:45:26

    Ναι οι αρχικοί, με την εγκατάσταση όμως στο βασίλειο των Φράγκων (...Ρόλλος) και τις επιμιξίες ο Γουλιέλμος ο Καταχτητής περισσότερο Γερμανόφωνε...

    ΥΓ

    πρώτα οι Αγγλοσάξονες νίκησαν τους Σκανδιναβούς υπό τον Χάρολντ και μετά ηττήθηκαν στη Μάχη του Χέιστινγκ από τους Νορμανδούς...

  • vonchristoforakos avatar
   vonchristoforakos @ Ο Ιθαγενής 22/06/2011 21:18:05

   ...όπου Κέλτες, οι Ιρλανδοί, τους οποίους έχουν καταπιέσει απίστευτα οι αγγλοσάξωνες.

   Τελικά, λέτε τα εγγλεζάκια να είναι οι ... "αδελφές" των γερμανών;

   • Εγώ avatar
    Εγώ @ vonchristoforakos 22/06/2011 21:59:44

    Και οι Σκωτσεζοι ειναι Κελτες γι' αυτο μισουν απιστευτα τους Αγγλους.

   • Αδράστεια avatar
    Αδράστεια @ vonchristoforakos 23/06/2011 11:18:55

    Ω ναι! Οι συγκεκριμένη φυλή (λευκο-κίτρινη) ήταν μάλιστα και από τις πιο πολεμοχαρείς. Οι πολεμιστές της ακολουθούσαν κατά πλήθος πολλές εκστρατείες συνεχώς, ειδικά προς Δυσμάς (με τελευταία αυτή του Τζέκινς Χαν) ως μισθοφόροι. Ως αρχικά σημεία προέλευσής τους θεωρούνται οι περιοχές βόρεια & βορειοδυτικά του Καυκάσου.

    Κατά τη διάρκεια του "θεάρεστου" έργου τους, πριν την "απόθεσή" τους στη Βαυαρία/Σαξονία και πριν τη βίαιη εισβολή τους στη νήσο των Κελτών, οι στρατοί τους διασπάστηκαν και μέρος αυτών κατέβηκε προς νότο κι εγκαταστάθηκε στην αγαπημένη μας Αλβανία!

    • διερωτώμαι avatar
     διερωτώμαι @ Αδράστεια 23/06/2011 13:22:39

     σε ποιά πηγή διάβασες οτι γερμανικά φύλα εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία
     ;;; τί σημαίνει "λευκο-κίτρινη" φυλή;;;

     • Αδράστεια avatar
      Αδράστεια @ διερωτώμαι 23/06/2011 15:13:29

      Φίλος και πρώην συνεργάτης μου είναι ιστορικός/αρχαιολόγος. Οι έρευνές του ήταν μαζί με Γερμανούς ιστορικούς και ήταν συχνά σημείο κρούσης σε διάφορα συνέδρια από τους ίδιους που προσπαθούσαν να περάσουν ότι ο όρος Ελληνισμός άνηκε στους Ιουδαίους. Τραγικό, αλλά αληθινό. Η τελευταία ενημέρωσή μου πάνω σ' αυτό το ζήτημα έληξε το 2005. Δε γνωρίζω πως και πόσο έχουν προχωρήσει.

      Δε μίλησα για Γερμανικά φύλα, μίλησα για Σαξονικά (κυρίως)/Βαυαρικά (δευτερευόντως) που εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία και στη συνέχεια πήραν την ονομασία Γερμανοί. Τα ίδια φύλα υπάρχουν και στην Αγγλία και κατ' επέκταση δεν είναι αποκλειστικά "Γερμανικά".

      Εάν θέλεις να βρεις πηγές, μπορείς να ψάξεις στις μεγάλες εκστρατείες και τους μισθοφορικούς στρατούς εξ ανατολών. Δε γνωρίζω βιβλία απ' έξω να σου αναφέρω. Το πιο απλό που μπορείς να κοιτάξεις είναι ποιος ποταμός -κάποτε- ονομαζόταν Αλβανός και θα πάρεις τα πρώτα στοιχεία. Μη ψάξεις ωστόσο στα χνάρια του Ινδο-ευρωπαϊσμού μιας και αυτή η αυθαίρετη θεωρία δε στέκει πια επιστημονικά.

      Τέλος, λευκοκίτρινη (απλός ορισμός, κακώς που δεν τον έχεις συναντήσει) ονομάζεται μία φυλή παράγουσα από επιμιξίες λευκών φυλών με κίτρινες-ασιατικές (κινέζικες ή/και μογγολικές). Παρομοίως και οι μελανο-κίτρινες (αντίστοιχα με Αφρικανούς ή γενικότερα "μαύρους"). Για κάποιο παράξενο λόγο, μιγαδικές έχει επικρατήσει να ονομάζονται οι φυλές που παράγονται μεταξύ λευκών και μαύρων.

      Τ' αντίστοιχα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά προέρχονται ανάλογα με τα ποσοστά των επιμειξιών.

     • διερωτώμαι avatar
      διερωτώμαι @ Αδράστεια 23/06/2011 19:35:27

      δεν θυμάσαι βιβλιογραφία, διότι απλούστατα δεν υπάρχει σοβαρό βιβλίο που να μην κατατάσσει τους Σάξωνες στα γερμανικά φύλα. Θα ήθελα δε νασ μάθω πως γίνεται να υπάρχουν βαυαρικά φύλα και να ονομάζονται έτσι, πρίν φθάσουνστηνΒαυαρία! Όσο δε για τους μισθοφορικούς στρατούς και τον Αλβανό ποταμό, μάλλον σε μπερδεύει η εκδοχή καταγωγής των σύγχρονων Αλβανών από την Ιβηρία, όπου και ο Αλβανός ποταμός. Εκδοχή που προπαγάνδιζε διαρκώς ο κ. Λιακόπουλος από τις εκπομπές του. Να ένας άλλος λόγος που δεν θυμάσαι βιβλιογραφία.
      Η δε λευκοκίτρινη φυλή δεν αναφέρεται πουθενά. Από την
      περιγραφή σου φαίνεται να εννοείς την τουρανική φυλή, η οποία προήλθε από επιμειξία λευκών και κίτρινων. Θα είχε ενδιαφέρον να
      μας παρουσιάσεις την αναλογία ποσοστών επιμειξίας και
      δημιουργίας αντίστοιχου ανθρωπολογικό τύπου.
      Ευχαριστώ για την συμβουλή σου για την επιστημονικότητα της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας. Μάλλον η ύπαρξη λευκοκίτρινων Σαξώνων και κιτρινόμαυρων νέγρων της Αφρικής αποδεικνύουν περίτρανα
      οτι η θεωρία αυτή είναι απορριπτέα από τους επιστήμονες, αυθαίρετη κλπ

     • Αδράστεια avatar
      Αδράστεια @ διερωτώμαι 24/06/2011 11:01:36

      Με τον κύριο Λιακόπουλο δεν έχω ασχοληθεί μιας και τον θεωρώ εντελώς ανάρμοστο και υπερβολικό. Τον Κωνσταντίνο Κουτρουβέλη τον γνωρίζεις; Μία ελάχιστη παρέμβαση στην επίθεσή σου περί "Βιβλιογραφίας". Αν δε γνωρίζεις, τότε χάνω το χρόνο μου μαζί σου. Γιατί δε φαίνεσαι γι' άνθρωπος που θα έψαχνε/ερευνούσε κάτι, μόνο για επιθέσεις σε κόβω.

      Τακτική αυτού του τύπου είναι παλιά. Βάζετε ανθρώπους να ξεσκίζονται στη σύνταξη και παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων (κοινώς να τα δίνουν όλα στο πιάτο) και στο τέλος, μετά τη σπατάλη ωρών, ξεκινά η διαδικασία γελοιοποίησης μιας και δε θα υπάρχει επιχείρημα του εναντίου. Την έχω ζήσει την ιστορία και η ηλικία μου πλέον δεν επιτρέπει ν' ασχολούμαι με "νήπια".

      Κιτρινόμαυροι νέγροι της Αφρικής; Ενημερωμένο σε κόβω! Έχεις κι άλλα τέτοια ωραία; Όχι, μου αρέσουν! Η ισχύς της εκούσιας παρωπίδας! Ώστε μαύροι υπάρχουν μόνον στην Αφρική. Εύγε!
      Μήπως για "κιτρινόμαυρους" έχεις ρίξει καμιά ματιά προς Ινδονησία; Προς Μαλαισία; Προς Σιγκαπούρη; Μα τι λέω! Στην Αϊτή μήπως δεν υπάρχουν νέγροι;

      Προς πληροφόρησή σου, εκ του Αλβανού ποταμού ήταν η τελευταία μετακίνηση μισθοφορικού στρατού. Όχι η μόνη. Μήπως κατά τύχη... λέω τώρα... μήπως κατά μεγάλη τύχη γνωρίζεις το ΠΩΣ παίρνουν από την αρχαιότητα τις ονομασίες τους οι περιοχές; ΑΛΛΟ τι κάνουν τους τελευταίους αιώνες. Έχεις ακούσει ποτέ φυλές να παίρνουν την ονομασία τους από περιοχές; Ναι; Όχι;

      Η συμβουλή μου είναι να ρίξεις κανένα βλέμμα πέρα από τα "mainstream". Εκτός αν κυκλοφορείς στις ιστοσελίδες μόνο για προβοκατόρικους/άθλιους σκοπούς δίχως τη παραμικρή δίψα για έρευνα.

      Εάν εδώ ήταν επιστημονικό φόρουμ, θα έθετα ένα συρφετό από στοιχεία. Αλλά...
      1. Δεν είναι επιστημονικό φόρουμ,
      2. Δε προσφέρεις τίποτε στη συζήτηση πέραν μιας άθλιας και ανενημέρωτης επίθεσης
      3. Έχω εργασία να τελειώσω και δε μπορώ να διαθέσω χρόνο για ένα κακομαθημένο "νήπιο".

      Σ' ευχαριστώ!

     • vildanden avatar
      vildanden @ διερωτώμαι 24/06/2011 11:28:59

      Επειδή δε γνώριζα τον κ. Κουτρουβέλη έκανα μια σύντομη αναζήτηση στο ίντερνετ και το μόνο βιβλίο που βρήκα ήταν το "Η αναχρονολόγηση της προϊστορίας", το οποίο φαίνεται να αφορά την ελληνική προϊστορία και όχι τους Αγγλοσάξωνες. Επίσης, φαίνεται να βασίζεται σε αστρονομικά δεδομένα και όχι σε γονιδιακές μελέτες που είναι και το αντικείμενο της συζήτησης.

      Όσον αφορά τη θεωρία για τους Ινδοευρωπαίους, δεν έχω καμία αίσθηση ότι έχει καταρριφθεί πλέον επιστημονικά - αντιθέτως, έχω την αίσθηση ότι παραμένει η επικρατούσα επιστημονική θεωρία για την προέλευση των Ευρωπαϊκών γλωσσών. Δες βιβλίο του 2007: http://books.google.com/books?id=rOG5VcYxhiEC&dq

      Τώρα αν κάποιοι προτείνουν εναλλακτικές θεωρίες, θεμιτό είναι, αλλά πρέπει να προσφέρουν και στοιχεία, έτσι;

     • διερωτώμαι avatar
      διερωτώμαι @ διερωτώμαι 24/06/2011 15:33:41

      Εν μέρει με καλύπτει η απάντηση του vildanden. Αλλά ω του θαύματος, ο ΔΑΥΛΟΣ μπροστά μας! Το περιοδικό που βάπτιζε Έλλληνες τους Κέλτες και που ανακάλυπτε ελληνική γλώσσα σε γραφές των σαμάνων της Σιβηρίας (αυτοί μάλλον ανήκουν στους λευκοκίτρινους) ή στις ρουνικές επιγραφές των βορείων. Το περιοδικό που εντόπιζε ίχνη ελληνικού πολιτισμού και ελληνικά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά σε δραβιδικούς
      πληθυσμούς (μαυροκίτρινοι μήπως;).
      Καταπώς λοιπόν, φαίνεται οτι ακολουθείς την λογική αυτού του είδους προσεγγίσεων, underground και όχι mainstream, και επειδή προφανώς ανήκω στο ιερατείο που κατά καιρούς ο ΔΑΥΛΟΣ κατακεραύνωνε,
      θα έπρεπε να νοιώθω εκτεθειμένος που απεκάλυψες την πραγματική μου ταυτότητα, έστω και εάν την έκτισα με εκούσιες παρωπίδες.
      Εξαιτίας, όμως, της έλλειψης στοιχειώδους λογικής
      αναπτύξεως και των ελάχιστων δήθεν επιχειρημάτων σου
      δεν έχεις περιθώρια απαντήσεως στα ερωτήματα που σου
      τίθενται ή στις παρατηρήσεις που σου υποβάλλονται και
      περιορίζεσαι στο να ανακαλύπτεις
      επιθέσεις, να αναπτύσσεις συνομωσιολογίες και να
      προβαίνεις σε χαρακτηρισμούς.
      Ως κακομαθημένο νήπιο, λοιπόν, σου απαντώ οτι όση σχέση έχουν οι Σάξωνες και τα λοιπά γερμανικά φύλα με την λευκοκίτρινη φυλή
      και με την μαυροκίτρινη φυλή, άλλη τόση έχει το βιβλίο που μουέτριψες στα μούτρα, και έχω συντριβεί είναι η αλήθεια, με το θέμα μας.
      Η δε δικαιολογία σου για το οτι δεν παραθέτεις βιβλιογραφία και δεν αναπτύσσεις επιχειρήματα, επειδή το φόρουμ δεν είναι επιστημονικό, επιβεβαιώνει την την έλλειψη τουλάχιστον ενημερώσεως εκ μέρους σου. Το
      οτι με παραπέμπεις σε μη mainstream βιβλιογραφία, με χαροποεί που αρκούμαι σε συγγραφείς ιστορίας, ανθρωπολογίας,γλωσσολογίας,αρχαιολογίας και δεν έχω δίψα για "έρευνα", όπως αυτή που κάνουν πολλά χρόνια τώρα διάφοροι .
      Κατά τα άλλα, προβαίνεις σε ερωτήσεις που επιβεβαιώνουν τις παρατηρήσεις μου. Ακριβώς επειδή θεωρεί ο κ. Κουτρουβέλης οτι οι Ολυμπιακοί αγώνες θεσπίσθηκαν το 7.320 π.Χ., δεν σημαίνει οτι οι λευκοκίτρινοι Σάξωνες είναι πρόγονοι των Αλβανών. Κια ακριβώς επειδή η Σαξωνία πήρε το όνομά της από τους Σάξωνες, δεν σημαίνει οτι υπήρχαν βαυαρικά φύλα, από τα οποία πήρε
      το όνομά της η Βαυαρία. Πότε έγινε λοιπόν η τελευταία μετακόινηνση μισθοφορικού στρατού;Από ποιές φυλές ή φύλα απαρτιζόταν αυτός; Ποιός ηγείτο αυτού; Γιατί έγινε η μετακίνηση; Πότε έπαυσαν να συγκροτούνται μισθοφορικοί στρατοί στην Ευρώπη;
      Το ποιός, λοιπόν, προσφέρει στην συζήτηση διατυπώνοντας την άποψη οτι οι αλβανοί έχουν γερμανική καταγωγή, είναι προφανές.
      Το ποιός επιτίθεται με φράσεις, υπονοεί κίνητρα
      σκοτεινά και ειρωνεύεται ελλείψει επιχειρημάτων είναι εξίσου προφανές. Για τους ίδιους ανωτέρω λόγους μάλλον η εργασία σου δεν σου επιτρέπει να ασχοληθείς με ένα κακομαθημένο νήπιο. Καλή συνέχεια
      στην εργασία σου, λοιπόν!

     • διερωτώμαι avatar
      διερωτώμαι @ διερωτώμαι 24/06/2011 15:47:01

      υγ. Όσο δε για το εάν οι σάξωνες είναι γερμανικό φύλο ή όχι και πότε επεκράτησε η ονομασία Γερμανοί, θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσεις . Αλλά ξέχασα, έχεις σημαντικότερα πράγματα να κάνεις, από το να επιχειρηματολογείς.

     • mayrh_trypa avatar
      mayrh_trypa @ διερωτώμαι 26/06/2011 22:42:45

      διερωτώμαι,

      Around 600 B.C. Greek traders from Phocaea (the modern Turkish town of Foça) founded a colony in southern France which they called Marsalia. It is the modern city of Marseilles. It lasted a long time until the Roman general, Julius Caesar conquered it along with the rest of Gaul (or France) in 51 B.C.

      While the the Greeks were in Marseilles, they traded with the local inhabitants and intermarried with them. They called these people "Keltoi."

      answers.yahoo.com/question/index?qid=20070504170714AAo2sWb

      The first recorded use of the word Celts (Κελτοί) to refer to an ethnic group was by Hecataeus of Miletus, the Greek geographer, in 517 BC,[10] when writing about a people living near "Massilia" (Marseille).[11] The Latin name "Celtus" (pl. "Celti" or "Celtae") seems to have been borrowed from Greek (Κέλτης pl. Κέλται or Κελτός pl. Κελτοί), according to testimony of Caesar itself taken from a native Celtic tribal name.[12]

      en.wikipedia.org/wiki/Celts


      Ιστορικά και γλωσσικά μελετήματα. Ι. Τα ονόματα της Μασσαλίας, ΙΙ. Ο Μασσαλιώτικος πολιτισμός
      Συγγραφέας :ΑΛΟΥΠΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Π.
      Τόπος Έκδοσης :χ.τ.[ΑΘΗΝΑΙ
      Έτος Έκδοσης :1930


      Ο βαρώνος Ντε Κουμπερτιέν πρόεδρος μιας επιτροπής με έδρα την Βασιλεία, ζήτησε να γραφτεί ένα πόνημα για τις πολιτισμικές ρίζες της Γαλλίας. Ο Σταύρος Αλούπης έγραψε ενα υπέροχο βιβλίο που εκδόθηκε το 1924 και εξηγεί συγκεκριμένα για την λέξη κελτός, πως προέρχεται απο το ρήμα Κελεύω.. ορίζω.. προστάζω.. και πως θέλοντας η γερουσία των 600 που ήταν το κεντρικό όργανο εξουσίας στην αρχαία Μασσαλία να κρατήσει τις τιμές των εμπορευμάτων σταθερές για το εμπόριο που γινόταν ανάμεσα στην πόλη τους και τις γύρω πόλεις, όρισαν, Κελτούς τους ονόμασαν εμπόρους που μόνο αυτοί είχαν το δικαίωμα συναλλαγης. Δε θα επεκταθώ περισσότερο. Μπορείς να χρησιμοποίησεις και το εργαλείο της αυτομόρφωσης αντί να σε οδηγεί η άγνοια σε παραληρηματα..

 2. Μήτσος avatar
  Μήτσος 22/06/2011 17:45:09

  Μα και τα αγγλικά στις "γερμανικές" γλώσσες κατατάσονται από γλωσσολογικής άποψης... Ούνα φάτσα - ούνα ράτσα είναι

 3. Roulis avatar
  Roulis 22/06/2011 17:47:08

  "To εθνος που μισει πιο πολυ τους γερμανους ηταν καποτε κ οι ιδιοι γερμανοι".Δεν εχει ερθει απο δω τελευταια...

 4. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 22/06/2011 17:58:35

  τι να λέμε τώρα... αυτό ισχύει παντου.
  Μια αντίστοιχη μελέτη στη δικιά μας περιοχή θα μας γλίτωνε από πολλαααααα έξοδα για εξοπλισμούς για "άμυνα" από τους γείτονες.
  Αν δε εξεταστεί και η νοοτροπία, ε εκεί είμαστε εντελώς αδέρφια.

  • vildanden avatar
   vildanden @ βροντόσαυρος 22/06/2011 18:28:07

   Από κανένα έξοδο δε θα μας γλύτωνε, μόνο από μερικούς φασίστες ίσως.
   Την εμμονή με τη σύνδεση φυλετικής ή γονιδιακής καθαρότητας με το έθνος ποτέ δεν την κατάλαβα. Οι Αμερικάνοι περιλαμβάνουν ανθρώπους από κάθε μέρος και γωνιά της γης, όμως κινητοποιούνται ως έθνος (ή η ηγεσία τους τους κινητοποιεί ως τέτοιους αν προτιμάτε).
   Δεν έχει σημασία αν οι Άγγλοι είναι γονιδιακά Γερμανοί ή όχι. Εθνικά και κρατικά αποτελούν πλέον ξεχωριστή οντότητα και τα συμφέροντά τους μπορεί να τους φέρουν αντιμέτωπους. Τα ίδια και στα καθ' ημάς.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ vildanden 22/06/2011 19:10:21

    Που είδες να γράφεται για "γονιδιακή καθαρότητα"; Τι είναι αυτο που δεν καταλαβαίνετε στις αναλυσεις αυτές και "ξεσκονίζετε" από το μυαλό σας όλες τις ιδεολογικές "προοδευτικές" ηλιθιότητες (μην τυχόν και σας προσαψουν τη ρετσινια της "αντιδρασης" που τόσο συνηθίζουν να κανουν οι ιερείς της νεοταξικής θρησκείας;
    Αν δεν καταλαβαίνετε γιατί δεν ρωτάτε;

    • vildanden avatar
     vildanden @ Νίκος Αργεάδης 22/06/2011 19:52:36

     Μάλλον δεν καταλαβαίνεις όσα γράψω και ψάχνεις να βρεις "προοδευτικές" ηλιθιότητες για να περάσεις ένα ευχάριστο απόγευμα.
     Θα το ξαναπώ άλλη μια φορά: δεν έχει καμία σημασία αν οι Άγγλοι είναι 10, 50 ή 100% Γερμανοί. Εφόσον αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως ξεχωριστό έθνος, έτσι θα λειτουργούν.
     Τα ίδια και εδώ. Δεν πα να είμαστε 0, 10, 50 ή 100% Τούρκοι, Σλάβοι ή ο,τιδήποτε, εφόσον θεωρούμε τους εαυτούς μας Έλληνες, ως τέτοιοι θα ενεργούμε. Δε χρειάζεται να περιμένω κάποιο τεστ DNA για να νιώσω περισσότερο ή λιγότερο Έλληνας. Τώρα αν αυτό εσένα σου φαίνεται προοδευτική ηλιθιότητα, λυπάμαι, αλλά θα χρειαστεί αν σου επιστρέψω το χαρακτηρισμό.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ vildanden 22/06/2011 20:38:10

      Άντε πάλι μία από τα ίδια.
      Γιατί αφιονίζεστε;
      Ουτε εμενα θα με πείραζε αν δεν είμασταν, αλλά τι να κανουμε, είμαστε απόγονοί τους, σας αρέσει-δεν σας αρέσει. Και αφού δεν έχει σημασία για σας γιατί το κα΄νετε θέμα.
      Τι διαολο Σταλινισμός είναι αυτός; ο Στάλιν έσβηνε τον Τρότσκυ από τις φωτογραφίες, εσείς τηην συνέχειά μας.
      Τόσο πολύ σας ενοχλεί που έχουμε ιστορική και ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ συνέχεια; Μα τοσο πολύ;
      Άντε στον ψυχολόγο σας για κανένα σέσιον, if you catch my drift.

     • vildanden avatar
      vildanden @ Νίκος Αργεάδης 22/06/2011 23:17:15

      Είπα πουθενά ότι με ενοχλεί που έχουμε πληθυσμιακή συνέχεια; Με ενοχλεί που κάποιοι τη χρησιμοποιούν ως απόδειξη φυλετικής ανωτερότητας.

      Σε τελική ανάλυση, στο "βροντόσαυρο" απάντησα που η άποψη του είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που θέλεις να αντικρούσεις, παρά η δική μου.

      Συμπερασματικά: διάβαζε καλύτερα το τι γράφει ο κόσμος και άσε τις photoshop-ιές.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ vildanden 23/06/2011 20:41:38

      "Με ενοχλεί που κάποιοι τη χρησιμοποιούν ως απόδειξη φυλετικής ανωτερότητας".

      Που το είδε αυτό γραμμένο;

      Μονο οι ΝΑζίδες και οι Αγγλοαμερικανοί (αυτο)θεωρούνται ανώτεροι και το επικαλείστε και σείς, και το έχαψαν και οι ¨δικοί μας" οι νεοραγιάδες με το "προοδευτικό" προσωπειο, σε βαθμό που η Διαμαντοπούλου να μας προωθεί τα Αγγλικά ως δεύτερη ΕΠΙΣΗΜΗ γλώσσα.

      Εμείς μικάμε για ανώτερο πολιτισμό, όχι για οντολογική ανωτερώτητα όπως χυδαία την επικαλούνται οι Ναζιδες και οι Αγγλοσάξωνες.
      ΟΛΑ αυτά συνδέονται και ας φαίνονται ασύνδετα. ΟΛΗ η σιαπιοκουλτουρα της Αθήνας περιστρέφεται γύρω από αυτό, αν δεν το κατάλαβες.

     • vildanden avatar
      vildanden @ vildanden 23/06/2011 22:30:36

      Στο κείμενο της είδησης δεν υπάρχει πουθενά. Μη μου πεις ότι δεν υπάρχουν Έλληνες που χρησιμοποιούν την ιστορική συνέχεια για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους για φυλετική ανωτερότητα. Τουλάχιστον συμφωνούμε στον χαρακτηρισμό Ναζίδες.

      Τώρα τα άλλα για τους Αγγλοαμερικάνους, δεν πολυκαταλαβαίνω γιατί μου τα λες. Ή που κολλάει η Διαμαντοπούλου. Μάλλον κάτι δεν έχω πάρει και δε βλέπω τις συνδέσεις στα ασύνδετα...

     • βροντόσαυρος avatar
      βροντόσαυρος @ vildanden 24/06/2011 00:02:28

      Ανώτερο πολιτισμό;;;
      Σήμερα, αύριο ή προχτές;

     • anetos avatar
      anetos @ vildanden 23/06/2011 07:40:26

      ετσι λοιπον και οι σκοπιανς ειναι "μακεδονες"
      φτανει να το πιστεύουν ...αντε και κανα δυο αγάλματα !

     • vildanden avatar
      vildanden @ anetos 23/06/2011 11:22:05

      Άλλο η ιστορική αλήθεια και άλλο η πολιτική πραγματικότητα - η πρώτη δεν εμπόδισε τους Σκοπιανούς (σλαβικής καταγωγής) να χαρακτηρίζονται ως "Μακεδόνες" (και να στήνουν αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου), ούτε εμπόδισε πολλά κράτη να τους αναγνωρίσουν με αυτό το όνομα.

      Για χρόνια η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας κοιμόταν και επέτρεψε στους γείτονες να χτίσουν τον εθνικό τους μύθο. Τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση σχετικά παγιωμένη. Προφανώς, η όποια λύση πρέπει να εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα κατά βέλτιστο τρόπο, δε νομίζω όμως ότι είναι εύκολο να βρεθεί.

 5. triptokarudos avatar
  triptokarudos 22/06/2011 19:38:51

  Οι μισοί όχι όλοι...

  και καλόν είναι να σταματήσουν να επιχαίρουν μερικοί μερικοί προοδευτικούληδες. Άλλα λέγει η γενετική για τα καθ`ημάς.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ triptokarudos 22/06/2011 20:45:39

   Χαχαχα! Έτσι ακριβώς "Τρυποκάρυδε".
   Σύμφωνα με τις (ρατσιστικές) γερμανικές θεωρίες, συνδέονται και φυλετικά με τους αρχαίους (Οι θεωρίες ότι οι Έλληνες ήρθαν κυρίως από το Βορρά. Φυσικά, δεν ήταν δυνατό οι "κατώτεροι" μεσανατολίτες να δώσουν τον "λαμπρό" πολιτισμό. Μόνο βόρειοι ανώτεροι.)
   Εμ πως, και μετά μετανάστευσαν βορείως και ανακάλυψαν τα λουκάνικα και την "καθαρότητα".
   Και να θυμάστε κάτι, ΈΧΟΥΝ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ" εδώ και 60 χρόνια. Παραμένουν καραρατσιστές και καρασωβινιστές. Πολλοι.

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Νίκος Αργεάδης 22/06/2011 21:06:34

    Πάντως, υπάρχει ένα δεδομένο..
    Οι σημερινοί Έλληνες έχουν κατά 50% περίπου ομάδα αίματος Ο+ και Ο- (πιο σπάνια).
    Η ομάδα αυτή είναι σπάνια και απαντάται κατά 10% στους Ευρωπαίους που με την λογική αυτή θα μπορούσαν να θεωρηθούν Ελληνογενείς..

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Φακ Κωστας 22/06/2011 21:48:34

     "...θα μπορούσαν να θεωρηθούν Ελληνογενείς". Που δεν είναι. Οι ομάδες αίματος δεν μπορούν χρησιμοποιηθούν για τέτοιες μελετες. Και είναι και φορτισμένες με πολύ κακές μνήμες, όπως και η κρανιομετρία.
     Συνιστώ το βιβλίο του (μακαρίτη) Steven Jay Gould "The Μismeasure of Man" για να δείτε τι εγκλήματα έχουν διαπραξει οι Αγγλοαμερικανοί.

     • διερωτώμαι avatar
      διερωτώμαι @ Νίκος Αργεάδης 23/06/2011 13:26:47

      και με ποιά στοιχεία πρέπει να γίνονται οι ανθρωπολογικές μελέτες;

     • Αδράστεια avatar
      Αδράστεια @ διερωτώμαι 23/06/2011 15:27:22

      Το πιο απλό που πρέπει κάποιος να γνωρίζει με ακρίβεια είναι οι κατατμήσεις & αναλογίες του προσώπου. Τα πρωταρχικά στοιχεία πάντα προέρχονται από τη σκελετική δομή ("αρχιτεκτονική" όχι εσωτερική χημεία). Από εκεί και πέρα, το θέμα βαθαίνει.

      Θέλεις να κάνεις τέτοιες μελέτες;

     • διερωτώμαι avatar
      διερωτώμαι @ Αδράστεια 23/06/2011 19:37:44

      όχι, ευχαριστώ, μου αρκούν οι μελέτες που βασίζονται στο dna.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Αδράστεια 23/06/2011 20:46:10

      Αυτού του είδους οι μελέτες είναι ψευτομελετες. Μόνη η Γενετική μπορεί αν απαντήσει σε ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ζητήματα.

      Π.χ. Από πού προέρχονται οι σημερινοί Έλληνες;

      Απ: Κατά κύριο λόγο από πληθυσμούς που ζούν στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο εδώ και 10.000 χρονια. Ελπίζω να σας αρκεί αυτό.
      Τα περί καθαρότητας τα επικαλούνται ΜΟΝΟ οι Ναζί και ο ιδεολογικός τους αντίποδας, οι νεοτερικοί μας προοδευτικοραγιαδες, η νεα μορφή του διεθνιστικού φασισμού.

     • Αδράστεια avatar
      Αδράστεια @ Αδράστεια 24/06/2011 11:08:56

      Κατ' αρχήν εστίασα στα οπτικά χαρακτηριστικά και μετά ανέφερα ξεκάθαρα ότι το θέμα βαθαίνει. Εκτός εάν θεωρείτε ότι η κατατομή ενός προσώπου δεν είναι προϊόν γενετικής αλλά προϊόν... αέρα. Γιατί το άκουσα κι αυτό από Κινέζο της Αμερικής... ότι τα μάτια τους και το πρόσωπό τους είναι προϊόν των... μουσώνων!

 6. vildanden avatar
  vildanden 22/06/2011 19:53:32

  Και, φυσικά, δε σχολιάζω ούτε αμφισβητώ τη χρησιμότητα τέτοιων επιστημονικών μελετών.

 7. xmm avatar
  xmm 22/06/2011 20:18:28

  αναμενομενο. οι βαζιβουκοι γερμανοι πηγαν και ισοπεδωσαν την ρωμαικοελληνικα πολιτισμενη ρωμαικη Μ.Β. τον 5ο αιωνα (να υπενθυμισω οτι ο Μεγας Κων/νος ηταν διοικητης της Βρετανιας) οπως σαρωσαν και την μιση δυτικη ευρωπη.

  Ωστοσο προφανως οι Βρετανοι δεν πολυεκτιμουν την τοτε εισβολη ουτε και τα βαρβαρα ξαδελφια τους.
  Τι να μας πουν και οι τευτονες βασικα για πολιτισμο

 8. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 22/06/2011 20:38:18

  Ο πολιτισμός δεν είναι στα γονίδια.

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/06/2011 20:58:29

  Για να μπεί λίγο τάξη στη συζήτηση αυτού του είδους την οποία ελάχιστοι καταλαβαίνουν και η οποία υφίσταται ακραία ιδεολογική κακομεταχείρηση του χειρίστου είδους από τα μετανεωτερικά φασιστάκια της νεας ταξης, θα έπρεπε να λέμε ότι Βρετανοι και Γερμανοί μοιράζονται μια περιοχής του γονιδίου Υ (Ανδρικό γονίδιο), δλδ 1/2 βρετανούς έχει την ίδια περιοχη με μεγάλο ποσοστό των Γερμανών, και όχι ότι οι Βρετανοί έχουν ...Γερμανικά γονίδια ;ή αντιστρόφως. Απλά, και οι δύο κατάγονται από πρωτογερμανικούς πληθυσμούς (Νορμανδούς κ.α.) που εισέβαλλαν στα βρετανικά νησιά. έτσι, και η πλειψηφία των σημερινων Τούρκων έχει Ελληνική καταγωγή.
  Άλλες μελετες δείχνουν ότι επίσης έχουν καταβολές και από τους Βικινγκ. Σε γλωσσικό επίπεδο αυτό αντανακλάται σε καταλήξεις ονομάτων οπως -by -wick πχ. Overby και Chadwick κ.α. που είναι Δανέζικα.
  Ελπίζω να βοήθησα πολλούς να δουν το θέμα αντικειμενικά.
  Και, για να μήν παθει και κανείς από τους "προοδευτικούς" φίλους της σελιδας μας εγκεφαλικό, θα σας προέτρεπα να αλλάξετε τον τίτλο, π.χ. σε " Βρετανοι και Άγγλοι μοιράζονται γονίδια λόγω κοινής καταγωγής...". Διότι, το ομολογώ, ότι είναι τόσο κωμικό να ακούς τα παραληρήματά τους για "φυλετική" καθαρότητα.
  Χαχαχαχαχαχα!

  • vildanden avatar
   vildanden @ Νίκος Αργεάδης 22/06/2011 23:57:21

   Οι Νορμανδοί δεν είναι πρωτογερμανικό φύλο.... τα προσπέρασαν παρά κάτι αιώνες.

   Τα κοινά γονίδια πρέπει να ανάγονται στην εποχή των Αγγλοσαξόνων, όλοι τους γερμανικά φύλα, και οι πρώτοι για τους οποίους χρησιμοποιήθηκε ο χαρακτηρισμός "Άγγλοι". Οι Νορμανδοί, αν και κατά ένα ποσοστό Σκανδιναβικής καταγωγής, πρέπει να επηρεάσαν πολύ λιγότερο τη γενική πληθυσμιακή σύνθεση - αν και αντικατέστησαν γρήγορα την αριστοκρατία, αφομοιώθηκαν πολύ γρήγορα και ενσωματώθηκαν στους "Άγγλους". Η επιρροή των Νορμανδών φαίνεται περισσότερο στην αγγλική γλώσσα και στην ενσωμάτωση γαλλικών λέξεων και τύπων, ιδίως στις πιο επίσημες καταστάσεις.

   Άλλοι περαστικοί, όπως οι Δανοί, άφησαν περισσότερο ή λιγότερο το στίγμα τους στη γλώσσα και τον πληθυσμό, αλλά δεν είμαι και ειδικός για να τα ποσοτικοποιήσω.

 10. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/06/2011 21:01:29

  Είναι ΚΑΙ στα γονίδια, αλλά όχι με φυλετική έννοια. Απλά η πληθυσμιακή συνέχεια επιτρεπει, εκτός ολίγων εξαιρέσεων (Φιλλανδοί και Ούγγροι) και την πολιτισμική συνέχεια (εξέλιξη γλώσσας και λαϊκού πολιτισμού, που τόσο περιφρονούν οι δυτικόπληκτοι γυφτοαστοί μας).

  • βροντόσαυρος avatar
   βροντόσαυρος @ Νίκος Αργεάδης 24/06/2011 00:05:10

   "Απλά η πληθυσμιακή συνέχεια επιτρεπει και την πολιτισμική συνέχεια"

   Δεν το πιάνω... πώς γίνεται αυτό;

 11. remali avatar
  remali 22/06/2011 22:24:20

  δεν καταλαβα για το γονιδιο Υ. Χρομωσωμα Υ γνωριζω. Τμημα αυτου ειναι καπιο γονιδιο με καποιο χαρακτηριστικο. Τι εννοειτε Κε Νίκο Αργεάδη;

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ remali 23/06/2011 20:49:55

   Έχεις δίκιο, με την πληκτρολογική ταχύτητα έκανα λαθος. Πρόκειται για το χρωμόσωμα Υ, που καθορίζει το ανδρικό φύλο.
   Για τους μη γενετιστές φιλους της σελιδας:

   ΧΧ=γυναικα (ένα χρωμοσωμα από καθε γονιό)
   ΧΥ= Ανδρας (Χ από την μητέρα, Υ από τον πατέρα)

 12. berliner avatar
  berliner 22/06/2011 22:55:06

  δηλ. ο Τσωρτσιλ μακρινο ξαδερφακι του Αδολφου;

 13. Decodex avatar
  Decodex 23/06/2011 00:36:19

  Στην αρχαια Αγγλια οι πλειοψηφια ηταν Κελτες (με ελληνικες επιρροες) και Πικτες στο Βορρα. Οι πικτες αρεσκονταν στην ζωγραφικη του δερματος (για αυτο και η ομωνυμη λατινικη ονομασια πικτ, picture κλπ) κατι που μενει ως σημερα ως τατουαζ. Μετα τον 5ο αιωνα πλακωσαν τα γερμανικα φυλλα: Αγγλο-σαξωνες, γιουτοι (απο περιοχες Δανιας) και φριζοι απο ολλανδοβελγικες περιοχες. Τα Γερμανικα φυλλα ειχαν κυριευσει το μεγαλυτερο μερος της Ευρωπης. Οι αμοιροι Κελτες μαζευτηκαν στην Ιρλανδια και οι Πικτες παλευαν για τα δικαιωματα τους.

 14. mayrh_trypa avatar
  mayrh_trypa 26/06/2011 22:52:38

  Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι περίπου 200.000 μετανάστες σάξωνες του 5ου αιώνα μ.Χ. έγιναν κοντά στα 40.000.000 τον 21ο αιώνα.. Οι Ελληνικές πολιτείες 15.000 περίπου στον αριθμό τον 5ο αιώνα π.Χ, απλωμένες σε όλη την Μεσσόγειο τον Εύξηνο πόντο και την Ιβηρική τι αριθμό έχουν γεννήσει τον 21ο αιώνα;

  Μετά οι σχέσεις ανάμεσα στους Βρετανους και Γερμανούς είναι γνωστές κι ας έχουν καλυφτεί πίσω απο το πέπλο της Ιστορίας που αποσιωπάτε.. και για παράδειγμα θα αναφέρω το "μυστηριώδες" ταξίδι του Ες στην Βρετανία το 1941 και τον αδιευκρίνιστο λόγο του ταξιδιου του αυτού. Να θυμήσω ότι ο Ες ήταν ο μόνος κάτοικος της φυλακής του Σπαντάου και σε απομόνωση μέχρι το τέλος της ζωής του. Η φυλακή αυτή έμεινες για δεκαετείες ανοιχτή μόνο και μόνο για αυτό τον άνθρωπο. Αλλο μυστηριο...η μήπως όχι;

 15. remali avatar
  remali 30/06/2011 21:52:31

  μηπως ηταν κρυφο Αχαιος;

 16. Ορώμενος avatar
  Ορώμενος 02/10/2011 16:36:20

  Ναί σιγά είναι εχθροί, ας μην αργούσε ο Μόσλεϊ να συλληφθεί απο τον Τσώρτσιλ και θα βλέπαμε την Βρετανική αεοροπορεία να πετάει με τη σβάστικα.

  Μια χαρα ναζι ηταν και οι Άγγλοι.

 17. Great Lord avatar
  Great Lord 03/10/2011 14:00:44

  http://greekns.blogspot.com/2011/09/sir-oswald-ernald-mosley.html

 18. Ηρώ avatar
  Ηρώ 28/01/2012 23:58:38

  Οι ναζί (κ φασίστες) είναι μια πολύπλοκη ιστορία, την οποία δεν γνωρίζετε σύμφωνα με τα όσα διάβασα παραπάνω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.