#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/08/2012 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετρώντας την θρησκευτικότητα των λαώνΠριν από επτά χρόνια, το 73% των Αμερικανών χαρακτήριζαν τους εαυτούς τους ως θρησκευόμενους. Σήμερα, το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 60%.

Παράλληλα, το ποσοστό των Αμερικανών που δηλώνουν άθεοι ανέβηκε στο 5%, από το 1% που ήταν πριν.

Τα αποτελέσματα αυτά, και πολλά άλλα,  προκύπτουν από μια ευρεία, διεθνούς εμβέλειας, δημοσκόπηση- έρευνα της WIN-Gallup International, που στηρίχτηκε σε συνεντεύξεις 50.000 ανθρώπων από 57 χώρες, σε πέντε ηπείρους.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να απαντήσουν στο ερώτημα: «Άσχετα αν εκκλησιάζεστε ή όχι, θεωρείτε τον εαυτό σας θρήσκο, μη θρήσκο, ή πεπεισμένο άθεο»;

Ο λόγος για την αύξηση αυτών που δηλώνουν άθεοι στην Αμερική, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ο εξής: Η τελευταία χρονιά που είχε διεξαχθεί μια παρόμοια δημοσκόπηση ήταν το 2005. Ήταν η χρονιά που είχε ξεκινήσει η δημοσίευση και διάδοση μιας σειράς από bestsellers για την αθεΐα, από τους Christopher Hitchens, Richard Dawkins και Sam Harris.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι Αμερικανοί μετατράπηκαν ξαφνικά σε άθεους, αλλά ότι πολύ απλά, όλο και περισσότεροι άρχισαν να παραδέχονται και να αισθάνονται άνετα με  την έλλειψη θρησκευτικής  πίστης τους.

Κάποιοι αμφισβητούν τα αποτελέσματα της έρευνας, θεωρώντας πως αυτή η μεταβολή κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες στην θρησκευτικότητα μέσα σε ελάχιστα χρόνια,  παραείναι απότομη.

Πάντως, η δημοσκόπηση φέρνει στο φως και κάποια άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία:

Η Πολωνία, η Μολδαβία και η Σαουδική Αραβία έχουν τα ίδια ποσοστά άθεων, με την Αμερική.

Το Βιετνάμ και η Ιρλανδία χαρακτηρίζονται από την μεγαλύτερη πτώση στο ποσοστό θρησκευτικότητας των κατοίκων τους, με μια μεταβολή προς τα κάτω 22 ποσοστιαίων μονάδων (από το 69% στο 47%).

Η Κίνα είναι η χώρα με τους περισσότερους δηλωμένους άθεους (47%), και την ακολουθεί η Ιαπωνία (31%), η Τσεχία (30%) και η Γαλλία (29%).

Τα πιο θρησκευόμενα κράτη βρίσκονται στην Αφρική και είναι η Γκάνα, η Κένυα και η Νιγηρία.

Ακολουθεί η Νότιος Αμερική (Βραζιλία, Περού), και τέλος η Ανατολική Ευρώπη (FYROM, Ρουμανία και Αρμενία).

washingtonpost.com

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορών avatar
  Απορών 16/08/2012 09:08:50

  Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η άνοδος των φονταμενταλιστών χριστιανών στις ΗΠΑ κατά τα τελευταία έτη, οι οποίοι με τις βλακείες στις οποίες πιστεύουν είναι λογικό να στρέφουν τον κόσμο στον αθεϊσμό.
  Ποιος λογικός άνθρωπος θα παραμείνει χριστιανός όταν ακούει ότι οι χριστιανοί δεν πιστεύουν στην εξέλιξη για παράδειγμα;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Απορών 16/08/2012 09:42:43

   Πιστεύουν; Για ρώτα και κατά δω μεριά κανέναν φίλο σου "ευλαβή".

   • Κώστας Χ. avatar
    Κώστας Χ. @ Strange Attractor 16/08/2012 11:27:49

    Εδώ όμως δεν έχουν βήμα για να μιλήσουν, τόσο άνετα όσο στις ΗΠΑ, συνεπώς η επιρροή τους είναι περιορισμένη. Επίσης εδώ αντιμετωπίζονται και ως γραφικοί (και όχι ως ιδεολογικοί αντίπαλοι) ακόμα.

    • Κώστας Χ. avatar
     Κώστας Χ. @ Κώστας Χ. 16/08/2012 11:28:49

     Φυσικά αναφέρομαι στους "ευλαβείς" με εισαγωγικά (για να μην παρεξηγηθώ).

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Strange Attractor 16/08/2012 12:11:33

    Δεν είναι θέμα ευλάβειας, αλλα μόρφωσης.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Απορών 16/08/2012 16:01:23

   Σε ποια εξέλιξη να πιστέψουμε οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Αν εννοείς του Δαρβίνου, πήγαινε και ρώτησε 10 βιολόγους. Θα καταλάβεις γιατί πλακώνονται μεταξύ τους να πείσει ο ένας τον άλλο για κάτι που εσύ ο εκτός επιστήμης το θεωρείς δεδομένο. Αν μιλάς πάντως για κάποια άλλου είδους εξέλιξη, αποσαφήνισέ το και το συζητάμε πάλι. Όσον αφορά τη μόρφωση των χριστιανών, ο Μέγας Βασίλειος, ο περισσότερο μορφωμένος άνθρωπος της εποχής του έχει γράψει την "ομιλία εις την Εξαήμερον". Καλό είναι να τη διαβάσουν όσοι νομίζουν οπισθοδρομική και καθυστερημένη την Εκκλησία στο πεδίο της επιστήμης. Και μαζί με αυτό να ψάξουν κέιμενα και συνεντεύξεις του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου που ήταν από τα δυνατότερα στελέχη της ΝΑΣΑ και τους την "έκανε" για το Άγιο Όρος όπου κρύφτηκε για χρόνια ως δραπέτης μέχρι να τον ξεγράψουν.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Γεώργιος Τ. 16/08/2012 16:17:36

    Δηλαδή τι θα μας πουν αυτοί οι 10 βιολόγοι σχετικά με την Εξέλιξη; Δεν κατάλαβα το εννοείτε!

   • Απορών avatar
    Απορών @ Γεώργιος Τ. 16/08/2012 18:09:51

    Βρε δεν πάει να ήτανε και ο μεγαλύτερος πανεπιστήμων; Όπως είπες "της εποχής του"! Και στην εποχή του δεν υπήρχαν τα μέσα που υπάρχουν σήμερα. Αν υπήρχαν σίγουρα θα τα αγκάλιαζε, και ο Μ. Βασίλειος κάπου γράφει για τη ζωή που ξεκίνησε ως σπόρεα κτλ. άρα δεν κακοέβλεπε και την εξέλιξη.
    Τώρα αν αλλού γράφει "ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα" αυτό δεν σημαίνει ότι κυριολεκτεί σίγουρα, εξάλλου και η θεολογική σχολή της Αλεξάνδρειας θεωρούσε αλληγορικά τα κείμενα (αλληγορική σχολή) και σχολή της Αντιοχείας χρησιμοποιούμε την ιστορικοκριτική μέθοδο άρα διάβαζε τις γραφές στο πλαίσιο της εποχής που γράφτηκαν. Με τη λέξη σχολή εννοώ "παράδοση". Κανείς δεν ερμήνευε κυριολεκτικά τις γραφές εκτός αν επρόκειτο π.χ. για τα Ευαγγέλια ή τις Επιστολές κτλ. όπου πρόκειται για μαρτυρίες επί γεγονότων.
    Επιπλέον τί θα πει "η εξέλιξη του Δαρβίνου"; Υπάρχουν πολλές εξελίξεις; Ο Δραρβίνος προφανώς μπορεί να είχε μερικά μεθοδολογικά κενά και η επιστημολογία έχει σοβαρά θέματα, αλλά το να επικαλείσαι αυτά τα ζητήματα για να αμφισβητήσεις τη θεωρία καθαυτή αυτό είναι αστείο. Είναι σα να σου λέω ότι η γη κινείται και να ακούω ως επιχείρημα "τί εννοείς είχε δίκιο ο Κοπέρνικος;". Όχι δεν είχε δίκιο επειδή θεωρούσε κυκλικές τις τροχιές των πλανητών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε άδικο ως προς την γενική ιδέα και ότι τελικά η γη είναι ακίνητη! Ήμαρτον δηλαδή...
    Και τί σχέση έχει ο Μεσογαίας; Εσύ πιστεύεις ότι ο Μεσογαίας δεν πιστεύει στην εξέλιξη; Για ρώτησέ τον! Μέχρι και στους εξωγήινους έχει πει ότι πιστεύει και ότι μπορεί να υπάρχουν...

   • Γιαγκούλας avatar
    Γιαγκούλας @ Γεώργιος Τ. 17/08/2012 09:19:25

    Γεώργιε, έχεις δίκιο για τον Μεγάλο Βασίλειο, που είχε υποστεί και λάβει ελληνική εκπαίδευση, μόνον που η δική του άποψη δεν επικράτησε στα της Εκκλησίας εκείνους του αιώνες, αλλά η άποψη των σκοταδιστών της εποχής, ήτοι το δόγμα του ¨πίστευε και μη ερεύνα¨ και του ¨ερευνάτε τας γραφάς¨.
    Και το ίδιο και σε χειρότερη μορφή επικράτησε στη Δύση, που πήγαν να κάψουν τον Γαλιλαίο οι θεομπαίχτες.
    Και αργότερα δεν επικρατούσαν οι πιο μορφωμένοι της Εκκλησίας, αλλά οι φανατικοί, για ευνοήτους λόγους.

    • Απορών avatar
     Απορών @ Γιαγκούλας 17/08/2012 11:37:32

     Που τα είδατε αυτά; Ο Μ. Βασίλειος δεν επικράτησε και οι πατέρες του 4ου αιώνα; Έχετε μπλέξει τη δική μας παράδοση με την παράδοση των Ρωμαιοκαθολικών που έχουν για κορυφαίο θεολόγο τον Αυγουστίνο... τί σχέση έχει η δική μας παράδοση με αυτούς; Ποιους γιορτάζουμε των 3 ιεραρχών δηλαδή;

  • Antonios avatar
   Antonios @ Απορών 21/08/2012 22:38:55

   Απορών είπε:
   Ποιος λογικός άνθρωπος θα παραμείνει χριστιανός όταν ακούει ότι οι χριστιανοί δεν πιστεύουν στην εξέλιξη για παράδειγμα;
   Οι Έλληνες Ορθόδοξοι χριστιανοί και οι ομόδοξοι σλάβοι.
   Γνωρίζεις πως για την Ελληνορθόδοξοι εκκλησία δεν υφίσταται καν ερώτημα για την εξέλιξη.
   Πιστεύει στην 6ήμερο δημιουργία του κόσμου.
   Αν πάρεις μια βίβλο στις πρώτες σελίδες κατά παράδοση αναφέρει το χρόνο που πέρασε "από κτίσεως κόσμου", περίπου 6500 χρόνια!!!!!!
   Antonios

 2. αστυαναξ καυσ avatar
  αστυαναξ καυσ 16/08/2012 09:59:26

  Η Κύπρος έχει ποσοστό θρησκευομενων 97%. Απορώ που δεν αναφέρεται, σε αντίθεση με τις υποαναπτυκτες χώρες της αφρικής ώστε να δοθεί η εντύπωση "θρησκεία=πρωτογονισμος"

  • vildanden avatar
   vildanden @ αστυαναξ καυσ 16/08/2012 10:28:16

   Η Κύπρος δεν περιλαμβάνεται στις 57 χώρες όπου έγινε η μελέτη.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ vildanden 16/08/2012 19:07:51

    Χμμμ... Λέω νὰ κάνουμε μιὰ μεγάλη ἔρευνα γιὰ τὴν προτεσταντικὴ ἠθική, ἀλλὰ νὰ μὴ συμπεριλάβουμε τὴν Γερμανία... Ἢ μία γιὰ τὸν γλωσσικὸ σωβινισμό, ἀλλὰ νὰ μὴν συμπεριλάβουμε τὴ Γαλλία... Μὰ ποιός φωτεινὸς ἐγκέφαλος;

    • vildanden avatar
     vildanden @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 17/08/2012 00:12:38

     Πρώτον, η Κύπρος σε μέγεθος είναι πολύ μικρή για να αλλάξει σημαντικά τα αποτελέσματα οποιασδήποτε τέτοιας έρευνας.

     Δεύτερον, το "ποσοστό θρησκευόμενων 97%" έχει προκύψει φαντάζομαι με διαφορετική προσέγγιση (τύπου αναγραφής θρησκεύματος στις ταυτότητες) - η μεθοδολογία που ακολούθησαν οι άλλοι θα έδινε διαφορετικά νούμερα (προσωπική εκτίμηση: μάλλον υψηλό, αλλά όχι και τόσο μεγάλο).

 3. Παύλος avatar
  Παύλος 16/08/2012 11:31:26

  Τα μωρά του κόσμου και τα ασθενή εξελέξατο ο Θεός, ίνα τους σοφούς καταισχύνη !

  • Απορών avatar
   Απορών @ Παύλος 16/08/2012 14:18:17

   Δεν αρνήθηκε κανείς ότι η αποδοχή της επιστήμης και η ανθρώπινη γνώση είναι δεν κριτήριο σωτηρίας. Προφανώς και δεν εξαρτάται από αυτό η σωτηρία μας.
   Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι και ο σκανδαλισμός του κόσμου διδάσκοντας βλακείες και ηλιθιότητες ως επιβλεβλημένες χριστιανικές αλήθειες δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον κολασμό του "βλάκα" (για να μιλήσουμε λίγο θεολογικά).

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 16/08/2012 12:08:36

  Αυτός είναι ο στόχος. Ο αθεϊσμός διαφημίζει τον εαυτό του.

 5. Απορών avatar
  Απορών 16/08/2012 12:10:43

  Ε σε επίπεδο σοβαρής θεολογίας και παράδοσης, βλ. Οικ. Πατριαρχείο, τους περισσότερους Επισκόπους, τους ακαδημαϊκούς θεολόγους κτλ. δεν θα ακούσεις τέτοιες βλακείες. Τέτοια πράγματα θα ακούσεις από μέλη παρεκκλησιαστικών οργανώσεων, κάποιους παλαιοημερολογίτες κτλ. με λίγα λόγια από όσους έχουν ασυνείδητα δεχθεί πολλές δυτικές επιρροές. Αλλά αυτούς κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά...

 6. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 16/08/2012 20:20:56

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=397206

 7. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 16/08/2012 21:55:17

  Σε κάποιες χωρες πχ.Γερμανία τα ποσοστά των άθεων έχουν αυξηθεί για να μην πληρώνουν το φόρο της εκκλησίας.Οποιος δηλώνει πιστός,πληρώνει τον αντίστοιχο φόρο που προορίζεται για τις δαπανες της εκκλησίας του

 8. Stratis avatar
  Stratis 17/08/2012 04:32:23

  Μόνον οι Έλληνες ορθόδοξοι και οι απανταχού Μουσουλμάνοι πιστεύουν στην αερολογία περί Αάμ και Ευας και στο δημιούργημα των Εβραίων κάποιον Γιαχωβά που κάποτε είπε στον Ιακώβ. Ιακώβ παιδί μου έμαθα από που έρχωνται αυτοί οι κακοί Έλληνες! Κατοικούν σε μια μεγάλη χώρα νησί και θα τους καταστρέψω!και συνεχείζει. Τώρα τελευταία βλέπω πολούς ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω αλλά και δεν καταλαβαίνω την γλώσσα τους και για να σας ξεχωρίζω από εδώ και πέρα θα σας αποκαλώ Ισραηλίτες. Βγάλτε επιτέλους τις παρωπίδες και μεταχειρηστήτε λίγο την λογική

 9. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 17/08/2012 10:05:54

  Είναι γνωστό το: ¨και να μην υπήρχαν θεοί, θα έπρεπε να τους ανακαλύψουμε (επινοήσουμε)¨.
  Αυτό αντιστοιχεί σε μιά υφιστάμενη προαιώνια ανθρώπινη ανάγκη για την αντιμετώπιση των εν ζωή νόσων και κινδύνων και του φόβου ως προς αυτά και το θάνατο, αλλά και την ανάγκη να εξηγηθούν τα φυσικά σώματα και φαινόμενα και η ίδια η ύπαρξη της ζωής.
  Ετσι, κατά τόπους επινοήθηκαν από τον άνθρωπο διάφοροι θεοί (Μανιτού, Γιαχβέ, Δίας κλπ.), που τους απέδωσε διάφορα χαρακτηριστικά, απτά ή αφηρημένα.
  Ετσι, άλλο πράγμα είναι το καθαρά δογματικό μέρος και άλλο ο ρόλος των ανά εποχή και τόπο ιερατείων, που χρησιμοποίησαν -συνήθως σε αγαστή συνεργασία ή και σε σύγκρουση με την οικονομική-πολιτική εξουσία- τις θρησκείες ως όπιον.
  Εάν μιλήσει κανείς με κάποιον Εβραίο (αυθεντικό εκφραστή της θρησκείας του Γιαχβέ) για αυτά τα θέματα, θα καταλάβει πολλά περισσότερα για το ρόλο της θρησκείας στην ιστορική διαδρομή. Ζητήστε του δε να σας αναλύσει ιδιαίτερα εκείνο το περιβόητο ¨κατακυριεύσατε της γής¨.
  Επειδή δε οι θρησκείες δεν βασίζονται (κυρίως) στη γνώση, αλλά στην εξ αποκαλύψεως αλήθεια και στη σωτηριολογία, ως πρώτο, κύριο και εκ των ων οικυ άνευ χαρακτηριστικό στοιχείο ενός οπαδού θεωρείται η πίστις.
  Τον καιρό που ο Χριστιανισμός (ή Παυλιανισμός, κατ΄αρκετούς) έδινε ιδεολογική μάχη με το αρχαιοελληνικό πνεύμα του ορθού λόγου, η επιστημονική έρευνα λοιδωρήθηκε και διώχθηκε απηνώς όταν κυριάρχησε (όχι λόγω ιδεολογικής υπεροχής, αλλά λόγω πολιτικής νίκης, ήτοι με επιβολή παντοίω τρόπω, κυρίως στην Ελλάδα). Δεν είναι τυχαίο που η Μάνη και η ορεινή Δωρίδα υπήρξαν από τις τελευταίες περιοχές όπου προβλήθηκε αντίσταση από τους Ελληνες, ούτε ότι κλείστηκε η Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών, πολλώ δε μάλλον που η Επικούρεια φιλοσοφική σκέψη και τρόπος ζωής ετιμωρείτο με βασανισμούς, εξανδραποδισμούς, θανατώσεις, δηώσεις. Μετά τους επικούρειους σειρά είχαν και οι νεοπλατωνικοί, ως η Υπατία.
  Ιστορικά, δυστυχώς, καμμιά θρησκεία δεν επικράτησε με την εθελοντική προσχώρηση σ΄αυτή των ανθρώπων, ως αποτέλεσμα ωμής στρατιωτικής και πολιτικής βίας και για στρατηγικούς, οικονομικούς, πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους.
  Αλλά, όπως προείπα, θα πρέπει να κανείς να διακρίνει το δογματικό πλαίσιο κάθε θρησκείας από τα πεπραγμένα των ¨θεσμικών¨ εκπροσώπων των θεών, γιατί σίγουρα πραγματικά μορφωμένοι άνθρωποι σαν τον Μεγάλο Βασίλειο δεν θα επικροτούσαν ούτε την καταστροφή των Ελληνικών ναών, ούτε τους απηνείς διωγμούς και τις μαζικές σφαγές σε βάρος των Ελλήνων ¨ειδωλολατρών¨ (που δεν ήταν όμως κατά κύριο λόγο ειδωλολάτρες).
  Κατά κάποιους στοχαστές, στη ροή του ιστορικού χρόνου από τα τοτέμ και τον ανιμισμό, περάσαμε στον πολυθεΐσμό, μετέπειτα στον μονοθεϊσμό (τη φάση που διανύουμε) και πιθανόν στην πορεία να μεταβούμε στον αθεϊσμό ή την έλλειψη θρησκειών, όπως τις γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.
  Δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στις επιταγές της ηθικής διδασκαλίας κάθε θρησκείας και στα πεπραγμένα ιερατείων και πιστών της.
  Ετσι, ασχέτως του πόσο ¨θρησκευόμενη¨μπορεί να θεωρηθεί μιά κοινωνία, αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο μπορεί να ανεχθεί και να σεβασθεί τη διαφορετική θρησκευτική ή φιλοσοφική δοξασία ή κοσμαντίληψη του Αλλου.
  Εκεί θα κριθεί ο πολιτισμός κάθε λαού και κοινωνικής-θρησκευτικής ομάδας.
  Γιατί στο διάβα του χρόνου έγιναν τα αγριότερα των εγκλημάτων στο όνομα των θεών και της οσιότητας.
  Πόσο καλός χριστιανός ή μουσουλμάνος ή βουδιστής κλπ. μπορεί να είναι κάποιος που θέλει να φάει ζωνταντό τον ¨άπιστο¨;

  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ avatar
   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ @ Γιαγκούλας 08/09/2012 09:21:36

   Απλά να διορθώσω για ιστορικούς λόγους ότι η ορεινή Δωρίδα εκχριστιανίστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα μΧ, περίοδο που ακόμη υπήρχαν αρκετοί ειδωλολατρικοί θύλακες στη Μεσόγειο.
   Οπότε οι ντόπιοι Δωριείς εκχριστιανίστηκαν σε εύλογο χρόνο σε σχέση με το δυσπρόσιτο της περιοχής και την έντονη παρουσία και επίδραση του Μαντείου των Δελφών.
   Αντίθετα οι Μανιάτες εκχριστιανίστηκαν μετά το 950 μΧ, οι Εκκλησίες τους χτίστηκαν κυρίως μετά το 12 αιώνα και οι τελευταίοι Μανιάτες ειδωλολάτρες εκχριστιανίστηκαν παρακαλώ επί Τουρκοκρατιας.
   Αν πάει κανείς σήμερα στη Μάνη θα διαπιστώσει την έντονη αρχαιολατρεία που ακόμη υπάρχει, τα παγανιστικά έθιμα του γδικιωμού(βεντέτας) και του Μανιάτικου μοιρολογιού καθως και τη μεγάλη στήριξη που έχουν οι Μανιάτες στη Χρυσή Αυγή.
   Οι Μανιάτες εκχριστιανίστηκαν παρακαλώ ακόμη αργότερα και από τους Σκανδιναβούς.
   ΥΓ:Όλα αυτά σε αντίθεση με τους υπολοιπους Λάκωνες και ειδικά τους Σπαρτιάτες .Άλλο Σπαρτιάτης ,άλλο Μανιάτης!

 10. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 17/08/2012 22:07:36

  Εγώ τόν είδα τόν θεό στά λούλουδα π' ανθούνε.
  Στίς κοπελιές πού παίζουνε,
  Κι στ'ς άνδρες πού γλεντούνε.

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Ιαπετός 18/08/2012 12:02:42

   Συμφωνώ απόλυτα!!!!!!!!
   Άντε τώρα να πείσεις τους ανόητους,πού αρνούνται το Θεό επειδή δεν τους ικανοποιούν οι θεοί των μουτζαχεντίν..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.