29/08/2009 11:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαϊμού σεληνιακή πέτραΕδώ και πολλά χρόνια, κυκλοφορεί έντονα η θεωρία πως ο άνθρωπος δεν πήγε ποτέ στο φεγγάρι και πως η όλη ιστορία ήταν απλά μια σκηνοθεσία της ΝΑΣΑ για λόγους ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ-ΕΣΣΔ στα πλαίσια του ψυχρού  πολέμου. Τα στοιχεία  που στηρίζουν την εν λόγω θεωρία είναι πάμπολλα και η βιβλιογραφία τεράστια.  Μια περιήγηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Τώρα,  έρχεται μια φρέσκια είδηση που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν  τελικά η θεωρία στηρίζεται στην αλήθεια. Όπως λοιπόν αναφέρει το BBC, μια πέτρα από τη σελήνη που εκτίθετο επί χρόνια στο Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας, αποδείχθηκε πως πρόκειται απλά για απολιθωμένο ξύλο. Οι τρεις αστροναύτες του Apollo 11, είχαν χαρίσει την «πέτρα» στον πρώην πρωθυπουργό Willem Drees στη διάρκεια μιας περιοδείας που ακολούθησε την ιστορική τους αποστολή. Η ΝΑΣΑ μοίρασε πολλά τέτοια «σουβενίρ» σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου. Η συγκεκριμένη «σεληνιακή λίθος» είχε μάλιστα ασφαλιστεί κάποτε για το ποσό των $500.000.

Όταν ο Willem Drees πέθανε, κληροδότησε την πέτρα στο Rijksmuseum, οι υπεύθυνοι του οποίου προχώρησαν πρόσφατα σε χημικές εξετάσεις της, που αποκάλυψαν την πικρή αλήθεια. Παρ`όλη την απογοήτευσή τους,  οι υπέυθυνοι του μουσείου δήλωσαν, πως θα συνεχίσουν να την εκθέτουν ως «αξιοπερίεργο».

 BBC,AFP

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δημήτρης avatar
    Δημήτρης 29/08/2009 18:53:31

    Η αμερικανική σημαία που κυματίζει είναι όλα τα λεφτά στο βίντεο με τους αστροναύτες. Είχα δει κάποτε ένα ντοκυμαντέρ που παρουσίαζε αρκετά στοιχεία που στήριζαν τη θεωρία ότι η πρώτη προσελήνωση ήταν σκηνοθετημένη. Προσωπικά είχα σχεδόν πειστεί. Όσο για το γιατί η ΕΣΣΔ δεν αντέδρασε αν η όλη ιστορία ήταν πράγματι σικέ, ίσως να σκέφτηκαν ότι χωρίς αποδείξεις θα μπορούσαν οι κατηγορίες να στραφούν εναντίον τους, να τους θεωρήσουν δηλαδή οι Δυτικοί, και όχι μόνο, ως 'sore losers'. Πάντως εκείνη την εποχή, δεδομένης της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας στις ΗΠΑ, του προβαδίσματος που φαινόταν να έχει η ΕΣΣΔ στη διαστημική τεχνολογία (πρώτη εκτόξευση δορυφόρου, του Σπούτνικ, πρώτη αποστολή ανθρώπου στο διάστημα, Γκαγκάριν)και του έντονου ανταγωνισμού των δύο χωρών στο πλαίσιο του Ψυχρού πολέμου, ήταν πολύ σημαντικό για τις ΗΠΑ να δείξουν στους πολίτες τους ότι δεν είχαν χάσει τα παγκόσμια πρωτεία ισχύος. Για όσους σκέφτονται ότι είναι ρίσκο μια τέτοια κίνηση, αφού κινδυνεύεις να γίνεις ρόμπα αν αποκαλυφθείς, έχει σημασία πότε θα αποκαλυφθείς. Αν έχεις ήδη κάνει τη δουλειά σου τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα. Άλλωστε και στο Ιράκ υποτίθεται ότι υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής και με αυτή τη δικαιολογία έκαναν πόλεμο-εισβολή. Μετά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν όπλα ούτε και αποδείξεις για την ύπαρξή τους, αλλά η κυβέρνηση είχε κάνει ήδη τη δουλειά της, ή τουλάχιστον ένα μέρος της. Θέλω να πω ότι ακόμη κι ένα τεράστιο ψέμα είναι δυνατό να κατασκευαστεί αν αναμένονται ανάλογα οφέλη. Γενικά, δεν ξέρω αν η πρώτη προσελήνωση ήταν ψεύτικη, το θεωρώ πάντως πιθανό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.