#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/01/2011 10:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέσα στο 2011, θα γίνουμε 7 δισεκατομμύρια ψυχές!Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που θα συμβούν μέσα στο νέο έτος, αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι κάποια στιγμή, εντός του 2011, θα γεννηθεί ο άνθρωπος που θα φέρει τον ανθρώπινο πληθυσμό στα 7 δισεκατομμύρια. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η υπηρεσία πληθυσμιακής καταμέτρησης του ΟΗΕ.

Ο άνθρωπος με τον οποίο ο πληθυσμός της γης έπιασε τα 6 δισεκατομμύρια, γεννήθηκε μόλις πριν από 11 χρόνια στη Βοσνία, ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμός  αναμένεται να φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια στα μισά περίπου του αιώνα που διανύουμε. Μπορεί όμως ο πλανήτης μας να αντέξει τέτοια νούμερα;

Η ανθρωπότητα χρειάστηκε να διανύσει σχεδόν ολόκληρη την ιστορία της μέχρι να φτάσει στο 1 δισεκατομμύριο ψυχών, όμως  σε μόλις 40 χρόνια από σήμερα, ο πληθυσμός της γης θα αυξηθεί κατά περίπου 3- 7 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο συνολικός πληθυσμός της γης το 2050 θα είναι μεταξύ 8 και 10.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Το πρόβλημα δεν είναι η επάρκεια του χώρου. Αν 9 δισεκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονταν ισομερώς σε όλες τις κατοικήσιμες περιοχές του πλανήτη, η πληθυσμιακή πυκνότητα θα ήταν η μισή από αυτήν που υπάρχει σήμερα στη Γαλλία.

Το βασικό πρόβλημα θα είναι όμως η επάρκεια των υδάτινων πόρων, των τροφίμων, και της ενέργειας. Και επίσης, ο υπέργηρος πληθυσμός.

Η επικέντρωση στον αριθμό των ανθρώπων δεν είναι η σωστή μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων του μέλλοντος. Σίγουρα ο υπερπληθυσμός  παίζει ρόλο στα όποια προβλήματα, όμως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνονται οι διαθέσιμοι όροι.

Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη γέννηση των μελλοντικών ανθρώπων, μπορούμε όμως να αλλάξουμε από τώρα τον τρόπο με τον οποίο θα παράγουμε και θα καταναλώνουμε τα τρόφιμα, το νερό , και την ενέργεια.

S.A.-National Geographic

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 01/01/2011 11:40:06

  Καλή χρονιά και πάλι
  Οι Ιουδαίοι επί 20 αἰῶνες περιμένουν τόν Messiah καί μουσουλμάνοι κατά ἰουδαϊκή ἔμπνευση, περιμένουν ἐπί 13 αἰῶνες, τόν Mahdi.

  Όσο οι δύο θρησκείες θα έχουν ως στόχο την εξαφάνιση του "οξυγόνου" από τους υπόλοιπους, θα αυξάνεται και θα διανέμεται ο πληθυσμός, η γη, το νερό...

 2. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 01/01/2011 11:49:49

  η Χριστιανική πηγή
  http://dorotheosmonahos.blogspot.com/2010/08/blog-post_7275.html

 3. A.M. avatar
  A.M. 01/01/2011 14:08:28

  Δεν τίθεται ζήτημα επιβίωσης ακόμα και 20 δισεκατομμυρίων ψυχών στον πλανήτη με την προϋπόθεση βέβαια πως τα εντελώς ΑΝΌΗΤΑ ξοδευόμενα χρήματα για όπλα και παρεμφερείς με την καταστροφή του ανθρώπου δραστηριότητες θα σταματήσουν να ξοδεύονται και θα διοχετευθούν ΌΛΑ στην παραγωγή τροφίμων, οικιών, παροχής υγείας, παιδείας και γενικά όταν οι πόροι που δίατίθενται για την εξόντωση της ζωής θα δίνονται για την διατήρησή της.

  Τόσο απλά.

  Καλή χρονιά!

 4. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 01/01/2011 14:39:36

  Συμφωνώ.
  Η Ελλάδα για παράδειγμα θα μπορούσε να έχει 25 εκ πλούσιους Έλληνες . Αντιθέτως έχει 8 εκ Έλληνες παινασμένους και 4 εκ νεόφερτους έτοιμους για όλα. Ποιος τους έφερε και ποιος νομοθετεί υπέρ τους είναι άλλο θέμα. Ο Αγιορείτης μοναχός στη σελίδα που έδωσα έχει γνώση. Διάβασε τις σελίδες του, θα μάθεις για τις ιδιοκτησίες Ρότσιλτ, για τα 93.400 ακίνητα που νοικιάζει στην Ελλάδα η.....
  και γιατί υπάρχουν διόδια μόνο όπου περνούν Έλληνες...

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 01/01/2011 16:10:35

  Όταν ήμουν μαθητής στο γυμνάσιο μας έλεγαν ότι το 2000 θα έχει στερέψει το πετρέλαιο και ότι ο πληθυσμός τής Γης θα ήταν 7 δις.

  Είμαστε στο 2011, ο πληθυσμός ακόμη δεν έφτασε τα 7 δις, όσο για το πετρέλαιο, να φαν κι οι κότες.

  Έχω βαρεθεί τις κασσάνδρες τής οικολογίας που τρομοκρατούν τον κόσμο.
  Η αλήθεια είναι η εξής:
  Οι πληθυσμοί τής Ευρώπης, της Ρωσσίας και της Ιαπωνίας φθίνουν.
  Ο πληθυσμός τής Κίνας είναι στάσιμος και σύντομα θα αρχίσει να φθίνει κι αυτός.
  Ο πληθυσμός τής Β. και της Ν. Αμερικής απλώς ανανεώνεται.
  Η δε Αφρική αποδεκατίζεται από δεκάδες ασθενειών που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί επιτυχώς αν ο δυτικός κόσμος νοιαζόταν ουσιαστικά για την Αφρική.
  Τι μας μένει; Μια Ινδία μόνο, που γεννοβολάει ασύστολα ενάμισι εκατομμύριο μωρά τον μήνα. Μόνο αυτή.

  Έχω την εντύπωση ότι μέσα στον 21ο αιώνα ο πληθυσμός τής Γης θα σταθεροποιηθεί. Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά αυτή είναι η εντύπωση που έχω.

 6. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 01/01/2011 18:41:14

  Στην Ινδία δίνουν με νόμο μεταλαγμένα.
  Στην Αμερική ο πρώτος νόμος που πέρασε ο Ομπάμα ήταν για τις εκτρώσεις.
  Αντί να περιορίσουν την αύξηση του πληθυσμού στην πηγή (κοράνι, υποανάπτυκτες κοινωνίες, εξωτερική πολιτική βλ. Τουρκία) προσπαθούν να το περιορίσουν με πολέμους, με τις ασθένειες, με μεταφορά προβλημάτων σε άλλες χώρες, με τις λέσχες εξόντωσης ανθρώπων (Μπίλντεμπεργ)

 7. hasu avatar
  hasu 02/01/2011 00:26:16

  Οι ανεπτυγμένες κοινωνίες έχουν τάσεις να φέρουν υπογεννητικότητα σε αντίθεση με τις αναπτυσσόμενες...Συγκρίνετε ας πούμε Αγγλία ή Γερμανία σε σχέση με Κίνα,Ινδία ή Βραζιλία...

  Και παρόλαυτα οι σωτήρες μας με τις διάφορες οργανώσεις τους και τον ΟΗΕ προπαγανδίζουν και λένε ψέμματα σε όλους τους λαούς με την δήθεν κλιμάτική κρίση που παρεπιπτόντως πλέον δεν περνάει διότι έχουν χάσει σε εγκυρότητα και όλο και περισσότεροι τους έχουν πάρει χαμπάρι τι είναι...

  Πλέον το νέο "trend" είναι ο υπερπληθισμός του πλανήτη.Άνθρωποι σαν τον Bill Gates, George Soros και πολλοί άλλοι υποστηρίζουν πλέον την παγκόσμια μείωση πληθυσμού...γιατί θα έχουμε πρόβλημα σοβαρό λέει....

 8. sakis avatar
  sakis 02/01/2011 01:37:01

  Να έρθουν και τα 7 δισσεκατομμύρια του πλανήτη στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι που πεινάνε και να μην έρθουν στην πάμπλουτη Ελλάδα να τους χαρίσουμε από μία βίλα και μια μόνιμη και σταθερή δουλειά με βασικό μισθό 10.000 ευρώ τον μήνα πεινασμένοι όλου του κόσμου ελάτε στην Ελλάδα να σωθείτε αφού καταφέραμε και δώσαμε οριστική λύση στο βιοποριστικό πρόβλημα των Ελλήνων είναι υποχρέωσή μας ως υπερδύναμη να σώσουμε και τον υπόλοιπο πλανήτη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.