Καταρρέει το Internet;
15/08/2014 18:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταρρέει το Internet;

Σημαντικά τεχνικά προβλήματα στο Διαδίκτυο θα μπορούσαν να γίνουν ένα συχνό φαινόμενο στο μέλλον, καθώς εξαντλείται ο διαθέσιμος χώρος, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Μία online κατάρρευση προκάλεσε χάος την Τρίτη, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων στο εμπόριο, καθώς έκλεισε η πρόσβαση σε μια σειρά από τεράστιες ιστοσελίδες.

Η ιστοσελίδα οnline δημοπρασιών eBay ήταν εκτός λειτουργίας για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με τους αγοραστές και τους πωλητές να καταγγέλλουν την απώλεια, καθώς δεν μπορούσαν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους. Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες δεν μπορούσαν να συνδεθούν και η ιστοσελίδα δημοπρασιών γέμισε από εμπόρους που διεκδικούσαν αποζημιώσεις.

Το πρόβλημα θεωρείται ότι προκλήθηκε από το «Α και το Ω» του Διαδικτύου, το Πρωτόκολλο Border Gateway (BGP). Εταιρείες Internet και μεγάλα δίκτυα χρησιμοποιούν αυτόν τον «χάρτη διαδρομής» - που αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες πολύπλοκες διαδρομές μέσα στο διαδίκτυο- για να στέλνουν τις πληροφορίες ο ένας στον άλλο. Όταν επισκέπτονται μια ιστοσελίδα, οι χρήστες βασίζονται σε μηχανήματα που ονομάζονται routers.

Αλλά τα παλαιότερα routers δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη νεότερη τεχνολογία, ενώ τα smartphones και τα tablets έχουν αυξήσει δραματικά τον αριθμό των ανθρώπων που είναι online. Έχουν επιβάλει ένα τεράστιο όγκο επιπλέον κίνησης στο διαδίκτυο, αφήνοντας μερικά routers να παλεύουν με την έλλειψη μνήμης και την επεξεργαστική ισχύ.

Ορισμένα μηχανήματα επιβάλουν ένα αυθαίρετο ανώτατο όριο των 512.000 διαφορετικών «διαδρομών», ένας αριθμός που οι ειδικοί λένε ότι είναι ξεπερασμένος.

Το σύστημα είναι παρόμοιο με το ανθρώπινο μυαλό που δεν είναι σε θέση να απομνημονεύσει «όλα τα σοκάκια» σε ένα μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο, όπως το θέτει ο Δρ Joss Wright, ένας ερευνητής στο Oxford Internet Institute. Για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο, οι δρομολογητές πρέπει να ενημερώνονται με περισσότερη μνήμη και επεξεργαστική ισχύ. Αλλά οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι κάποιες μηχανές αρχίζουν να γίνονται ιδιαίτερα αναχρονιστικές.

Ο Δρ Ράιτ δήλωσε στην Daily Telegraph: «Είναι πραγματικά μια περίπτωση υπερφόρτωσης των routers λόγω του ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες συσκευές και όλο και περισσότερο κατακερματισμένο τοπίο στο Διαδίκτυο από πολλά μικρά δίκτυα».

Ο James Gill, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης παρακολούθησης της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο GoSquared, είπε: «Αυτό είναι πιθανό να συμβεί καθώς οι συσκευές όλο και αυξάνονται και η υποδομή δεν είναι αρκετά μεγάλη για να αντεπεξέλθει. Σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία που ακούμε για διακοπές του BGP».

Οι εβδομαδιαίες πωλήσεις λιανικής στο Internet έφτασαν κατά μέσο όρο τα 729 εκατομμύρια λίρες τον Ιούνιο, κάτι που σημαίνει ότι πιθανές διακοπές θα σημαίνουν και τεράστιες ζημιές. Ο Richard Perks, από τους αναλυτές της αγοράς Mintel, δήλωσε: «Οι οnline επιχειρήσεις βασίζουν τη φήμη τους στην εμπιστοσύνη, στην παροχή μιας άψογης εμπειρίας για τους πελάτες τους. Αν αυτά τα προβλήματα γίνουν ένα τακτικό χαρακτηριστικό, τότε αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την οικονομία γενικότερα».

http://www.telegraph.co.uk/technology/internet/11032430/Is-the-Internet-full-Major-sites-brought-down-by-technical-problems.html

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.