28/08/2009 00:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλά και κακά νέα για την Apple.Την ίδια ώρα που στην Ευρώπη, η Apple αντιμετωπίζει έντονες κριτικές για «επικίνδυνα» iPhones που εκρήγνυνται, ετοιμάζει ένα μεγάλο άνοιγμα στην αγορά της Κίνας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με την κινεζική κυβέρνηση προκειμένου να κυκλοφορήσει μια έκδοση της δημοφιλούς συσκευής της, η οποία θα είναι συμβατή με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Δεν έγινε ακόμη γνωστή η ημερομηνία έναρξης της πώλησης των συσκευών στην αχανή αγορά της Κίνας, αλλά οι προβλέψεις την θέλουν να πραγματοποιείται στους τελευταίους μήνες του 2009. 

Αν και το iPhone δεν τα έχει πάει ιδιαίτερα καλά στην ασιατική αγορά, όπου τα διάφορα smartphones αποτελούν κοινό τόπο,  εν τούτοις πιστεύεται ότι θα καταφέρει να κερδίσει το κινέζικο καταναλωτικό κοινό. Τα διάφορα τηλέφωνα με οθόνες αφής είναι ήδη πολύ δημοφιλή στη Κίνα, και υπάρχει επίσης και μια τεράστια μαύρη αγορά «ξεκλειδωμένων» iPhones. Κάποιοι μάλιστα υπολογίζουν πως στη Κίνα ήδη κυκλοφορούν περίπου 1.5 εκατομμύρια  «μαϊμού» συσκευές iPhone.

Παρά την προσδοκία της κατάκτησης της κινεζικής αγοράς, η Apple έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα στην Ευρώπη καθώς υπάρχουν αναφορές ότι αρκετά iPhones και  iPods, έχουν τη τάση να αυτοεκρήγνυνται προκαλώντας μάλιστα και ελαφρούς τραυματισμούς σε ανύποπτους κατόχους τους.  Ομάδες προστασίας καταναλωτών διερευνούν 8 παρόμοιες υποθέσεις στη Γαλλία, ενώ υπάρχει μάλιστα και μια έντονη φήμη, ότι ήδη η εταιρεία, προχώρησε σε εξωδικαστική και μυστική χρηματική  αποζημίωση σε κάποιον Βρετανό του οποίου η κόρη τραυματίστηκε από iPod.

 BBC, Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.