Και τώρα διαφημίσεις και στο φεγγάρι
17/05/2014 07:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τώρα διαφημίσεις και στο φεγγάρι

Μια εταιρεία παραγωγής ποτών σύντομα θα βάλει ένα ενεργειακό ποτό στην επιφάνεια της Σελήνης

Ιδού ένας μερικός κατάλογος των σκουπιδιών που οι άνθρωποι έχουν αφήσει στο φεγγάρι: περισσότερα από 70 διαστημόπλοια, 12 ζευγάρια μπότες, δύο μπάλες του γκολφ, διάφορες κενές συσκευασίες διαστημικού φαγητού, τηλεοπτικές κάμερες, διάφορα σφυριά, πένσες, τσουγκράνες, φτυάρια και σακίδια, μονωτικές κουβέρτες, πετσέτες, χρησιμοποιημένα υγρά μαντηλάκια, πεταμένα προσωπικά είδη υγιεινής και 96 σακούλες που περιέχουν ούρα, κόπρανα και εμετό από τους αστροναύτες που αναχώρησαν. Οι άνθρωποι έχουν αφήσει, συνολικά, σχεδόν 181.437 κιλά πραγμάτων στην επιφάνεια του φεγγαριού. Ο Μπαζ Όλντριν και ο Νιλ Άρμστρονγκ μόνο άφησαν πίσω τους πάνω από 100 αντικείμενα στη Θάλασσα της Γαλήνης, συμπεριλαμβανομένης μιας πλάκας που γράφει: «ήρθαμε εν ειρήνη για όλη την ανθρωπότητα».

Ειρήνη ναι, αλλά και βαριές σακούλες. Διότι σύντομα, η σεληνιακή επιφάνεια θα φιλοξενήσει ακόμη περισσότερα από τα συντρίμμια των ανθρώπινων ονείρων: αυτή τη φορά, ένα μικρό, μεταλλικό κουτί ενεργειακού ποτού. Το κουτί θα αποτελείται από τιτάνιο και το περιεχόμενό του θα είναι σε σκόνη. Επίσης, σύμφωνα με τη Verge, θα είναι «το πρώτο εμπορικό προϊόν που παραδίδεται σε έναν άλλο κόσμο για εμπορικούς σκοπούς». Με άλλα λόγια, η πορεία της ανθρώπινης προόδου έχει έρθει σε ένα αναπόφευκτο σημείο εξέλιξης: είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τον ουράνιο γείτονά μας ως μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα. Το εν λόγω προϊόν είναι ένα αθλητικό ποτό σε σκόνη. Επειδή, τι σημασία έχει αν κατακτήσαμε το διάστημα, αλλά δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε εδώ στη Γη;
Η εταιρεία πίσω από το σχέδιο είναι η ιαπωνική κατασκευάστρια ποτών Otsuka, η οποία κατασκευάζει ένα αθλητικό ποτό με το όνομα (ατυχές μάλλον στα αγγλικά, αφού το δεύτερο συνθετικό σημαίνει «ιδρώτας») Pocari Sweat. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η πρώτη ιδιωτική αποστολή προσσελήνωσης θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015. Η Otsuka σχεδιάζει να βάλει κάποια Pocari Sweat στον πύραυλο Falcon 9 που θα κάνει το ταξίδι και στη συνέχεια να βάλει την εταιρεία Astrobotic Technology (μια εταιρεία που, κατά ειρωνεία της τύχης, ειδικεύεται στην εκκαθάριση των διαστημικών απορριμμάτων) να τοποθετήσει το κουτί στο φεγγάρι.

Σύμφωνα με την Otsuka, η παρουσία του Pocari Sweat στην επιφάνεια της σελήνη δεν θα είναι τόσο πολύ για την σεληνιακή παροχή ιόντων, αλλά για τα όνειρα. Επειδή η εξερεύνηση είναι μια δουλειά που φέρνει δίψα! Η Otsuka διατείνεται ότι έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους νέους αστροναύτες. Που μια μέρα, προφανώς, θα ταξιδέψουν στο φεγγάρι, θα ανοίξουν ένα κουτάκι Pocari Sweat και θα αισθανθούν τελικά ότι όλα άξιζαν τον κόπο.

http://www.theatlantic.com/technology/archive/2014/05/a-now-were-putting-ads-on-the-moon/370958/

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.