13/07/2009 23:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάντε ποδήλατο μπας και … αυξηθούμε

Όσοι άνδρες αθλούνται ποδηλατώντας, έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα σπέρματος που πολλές φορές «αγγίζει τα όρια της στειρότητας» αναφέρει η ιστοσελίδα LiveScience.

 Μια πρόσφατη μελέτη Ισπανών αθλητών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοί που ποδηλατούν για περισσότερο από 250 χλμ. την εβδομάδα, είδαν  το ποσοστό του υγιούς σπέρματός τους  να πέφτει από τον ομαδικό μέσο όρο του 10% στο 4%. «Βρήκαμε πως υπάρχει αντίστροφη σχέση μεταξύ έντασης ποδηλασίας και μορφολογίας σπέρματος…» αναφέρει ο επικεφαλής της επιστημονικής έρευνας. «Ακόμη χειρότερο, βρήκαμε πως η φυσιολογική ομοιόσταση, η κατάσταση δηλαδή βάσει της οποίας το σώμα ρυθμίζει το περιβάλλον του, μπορεί να μεταλλαχτεί καταλήγοντας σε πολύπλοκες ανωμαλίες…»

Οι ερευνητές καταλήγουν λέγοντας πως μάλλον η αυξημένη θερμότητα σε συνδυασμό με τις επαναλαμβανόμενες μηχανιστικές βλάβες που προκαλεί η ποδηλασία στους όρχεις, είναι οι αιτίες των χαμηλών αποτελεσμάτων  στα σπερμοδιαγράμματα. Παρ`όλα αυτά, οι περιστασιακοί ποδηλάτες δεν πρέπει να ανησυχούν. Τα αποτελέσματα της εν λόγω  έρευνας  αφορούν σε ακραίες και μόνο ποδηλατικές εμπειρίες, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι ερευνητές επιστήμονες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. occultist avatar
  occultist 14/07/2009 00:40:53

  Και είχα την απορία γιατί άφησε το ποδήλατο και επιασε το κανώ. Θα διαβάζει αντινιους φαίνεται.

  • Vatopaidis avatar
   Vatopaidis @ occultist 14/07/2009 02:28:37

   χαχαχα
   ωραίος φίλε ωραίος :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.