12/07/2009 00:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάντε αυτό που ξέρετε γιατί χανόμαστεΘυμάστε τι γράφαμε στο Νέα Τάξη υπέρ λαθρομετανάστευσης; Για τα επιχειρήματα που επιστρατεύουν Αμερικανοί αναλυτές υπέρ της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη ως μέσου αντιμετώπισης της πληθυσμιακής γήρανσης και αύξησης της απασχόλησης και των κερδών των πολυεθνικών;

 Ήρθε λοιπόν την περασμένη εβδομάδα η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ και μας είπε ότι Αλλάζει ο πληθυσμιακός χάρτης της Ε.Ε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ύστερα από περίπου πενήντα χρόνια (το 2060), ο συνολικός πληθυσμός στην ΕΕ θα μειωθεί αισθητά και ο πληθυσμιακός χάρτης των σημερινών 27 κρατών μελών της δε θα είναι πλέον ο ίδιος, Η Γερμανία δε θα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα, αλλά θα είναι η τρίτη κατά σειρά. Την πρώτη θέση θα κατέχει η Βρετανία, και τη δεύτερη η Γαλλία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ευρωπαίους πολίτες θα αρχίσει το 2015, χρονιά κατά την οποία, οι γεννήσεις θα υποχωρήσουν στο μηδέν, και σταδιακά θα φεύγουν από τον κόσμο αυτόν περισσότεροι από εκείνους που θα έρχονται.

Προσέξτε και τη συνέχεια: Η όποια ανάπτυξη θα οφείλεται στους μετανάστες, αλλά και αυτό μόνο έως το 2035, διότι στα χρόνια που θα ακολουθήσουν ούτε αυτός ο παράγοντας θα καλύπτει τα κενά, με αποτέλεσμα ο συνολικός πληθυσμός της ΕΕ, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2008 ήταν 495 εκατομμύρια, να φθάσει το 2035 στα 521 και στη συνέχεια να αρχίσει σταδιακή μείωση για να καταλήξει το 2060 στα 506 εκατομμύρια.

Φυσικά, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στα  κράτη μέλη της ΕΕ που θα υπάρξει η μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού: 0,9 %. (από 11.217.000 το 2008, σε 11. 118. 000 εκατομμύρια το 2060). Παράλληλα (στην Ελλάδα πάντα) θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στην ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού: Το ποσοστό των ατόμων ηλικίας άνω των 65 χρόνων από 18,6 % του πληθυσμού, που ήταν το 2008 θα αυξηθεί το 2060 στο 31,7 %. Ενώ τα άτομα ανά των ογδόντα από 4,1%, που ήταν το 2008 θα φθάσουν το 13,5% το 2060.

Εκτός της αύξησης της μετανάστευσης, ο άλλος τρόπος αντιστροφής αυτής της πορείας είναι, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, «γενναίες παρεμβάσεις που θα ενθάρρυναν τη γεννητικότητα».

Αλλά επειδή μέχρι να τις αποφασίσουν αυτές τις παρεμβάσεις θα περάσει καμιά δεκαετία, ας ξεκινήσουμε  μόνοι μας γιατί δεν μας βλέπω καθόλου καλά…  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/07/2009 01:33:17

  Tο οτι υπαρχει αντικειμενικα προβλημα δε σημαινει οτι πρεπει να καθορισουν αλλοι ποιος μεταναστες θα δεχθουμε.
  Ουτε ομως πρεπει να παριστανουμε οτι δεν υπαρχει προβλημα υπογεννητικοτητας γιατι δεν ειμαστε ρεαλιστες.
  Η λυση ειναι η ελεγχομενη μεταναστευση και η αφομοιωση των μεταναστων απο επιλεγμενες χωρες.Πρεπει να ιδρυθει Υπηρεσια Μεταναστευσης και Δημογραφιας που θα αναλαβει ολες τις σχετικες μελετες και χαραξη πολτικης.
  Θα πρεπει να υπαρξει καθορισμενος ετησιος αριθμος νομιμων μεταναστων που θα υπερκαλυπτει τη διαφορα γεννησεων - θανατων ωστε να υπαρχει μια λογικη αυξηση του πληθυσμου.Ο αριθμος αυτος ειναι σημερα γυρω στις 50.000.
  Οι χωρες απο τις οποιες πρεπει να προελθουν ειναι κατα το δυνατον πολιτισμικα συγγενεις,δηλ οι χριστιανικες χωρες της Αν.Ευρωπης και πρωην Σοβ.Ενωσης με αποκλεισμο των μουσουλμανικων.Ο αριθμος πρεπει να διαμοιρασθει κατα ποσοστα ωστε καμμια χωρα να μην εχει πανω απο το 20% του συνολικου αριθμου (π.χ. 10000 Γεωργιανοι,10000 Αρμενιοι,10000 Μολδαβοι κλπ) ενω θα υπαρχουν προγραμματα εξελληνισμου για οσους επιθυμουν υπηκοοτητα.
  Αυτα φυσικα μπορει να τα κανει ενα κρατος το οποιο πιστευει στη διαιωνιση του και στην αποστολη του υπερ των ελληνικων εθνικων συμφεροντων.

 2. mesapola avatar
  mesapola 12/07/2009 01:53:39

  καταργήθηκε το pressmme

 3. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 12/07/2009 03:08:57

  Λένε ότι έχει εφεδρικό αλλά δεν ξέρω ποιο είναι. Όταν του έβαλαν επισήμανση είχε ανοίξει ένα αλλά δεν ξέρω ποιο είναι.

 4. ataktos avatar
  ataktos 12/07/2009 08:52:55

  Αυτές η «επιστημονικές» εκθέσεις φαντασίας έχουν στόχο την τρομοκρατήσει τον πολιτών και απ ότι θυμάμαι όλες τέτοιες προβλέψεις στο παρελθών έπεσαν στο καινό και ξεχάστηκαν .Δεν ανήκουν ούτε σε ειδήσεις ούτε σε επιστημονική φαντασία .. να γεμίζουν τα άδεια χαρτιά σκουπίδια τον «έγκυρων» εφημερίδων

 5. ataktos avatar
  ataktos 12/07/2009 09:00:46

  Ας πάψει επιτέλους η «ελληνάδικη άρχουσα τάξει» να σκοτώνει και εξοντώνει τον γηγενή πληθυσμό της με την υπερεντατική εκμετάλλευση τον φυσικών πόρων της Ελλάδας .

 6. Lavazza avatar
  Lavazza 12/07/2009 09:11:55

  @ψυχραιμία,

  οποιαδήποτε μέτρα πρέπει να παρθούν 'ΑΜΕΣΑ δεδομένου οτι οι ξένοι που έρχονται εδώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία έρχονται για να διαπράξουν εγκληματικές πράξεις καθότι έχουν πάρει χαμπάρι τη χαλαρότητα της Αστυνομίας, την ανοχή του κράτους και τη δεδομένη πρεμούρα των δύο Κομμάτων εξουσίας μην τυχόν χαρακτηριστούν ρατσιστικά.

  Το πρώτο μέτρο θα πρέπει να είναι σκούπα και απέλαση όλων των ΛΑΘΡΟμεταναστών.

  Συμφωνώ οτι πρέπει να αποκλειστούν οι μουσουλμάνοι δεδομένης της εξτρεμιστικής τάσης της θρησκείας τους που μόνο προβλήματα δημιουργεί (βλέπε Γαλλία, Γερμανία).

  Τα προγράμματα εξελληνισμού θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά γιατί δεν μπορεί να κυκλοφορούν και να διαπράττουν αξιόποινες πράξεις στην Ευρώπη Νιγηριανοί, Αφγανοί κτλ. με ελληνικα διαβατήρια.

  Οι Γερμανοί έδωσαν σε 1,5 εκατομύρια Τούρκους γερμανικά διαβατήρια με συνέπεια να φυλακίζονται σε Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Δανία και λοιπές γείτονες αβέρτα γερμανοί πολίτες για διάφορες αξιόποινες πράξεις!

  Αναφέρω ως παράδειγμα ελέγχου της μετανάστευσης το Λουξεμβούργο και την Ελβετία.

  Να παρενθέσω οτι εάν προσπαθήσεις να εισέλθεις από τις Άλπεις στην έχουν μπουμπουνίσει αβλεπή...

  Εάν δεν είσαι πολίτης χώρας της Ε.Ε και θέλεις να μεταναστεύσεις (όχι να πας τουρίστας ή φοιτητής) σε Λουξεμβούργο/Ελβετία κι εφόσον δεν έχεις κάποιον εκεί να σου κάνει invitation και να εγγυηθεί για σένα, πρέπει να κάνεις τα εξής βήματα:

  1.) Να πας στην αντίστοιχη πρεσβεία του Λουξεμβούργου ή της Ελβετίας στη χώρα σου και να πεις "θέλω να έρθω στη χώρα σας μετανάστης".
  Θα σου ζητήσουν να προσκομίσεις:
  α) πρόσφατο αντίγραφο ποινικού μητρώου το οποίο πρέπει να είναι πεντακάθαρο ώστε να σιγουρευτούν οτι δεν είσαι κυνηγημένος και ψάχνεις μία χώρα για να την κάνεις.
  β) Ιατρικές βεβαιώσεις οτι δεν πάσχεις από κολλητικές αρρώστειες AIDS, Ηπατίτιδα, φυματίωση κτλ. (π.χ. το να έχεις έλκος δεν πειράζει).
  γ) Βεβαίωση από τράπεζα οτι έχεις τουλάχιστον 50.000 Ευρώ ρευστό που σου ανήκουν (ή εγγυητική επιστολή) ώστε να ξέρουν οτι μέχρι να βρεις δουλειά έχεις πόρους να ζήσεις και δεν θα υποπέσεις σε αξιόποινες πράξεις για να επιβιώσεις.

  2.) Εφόσον προσκόμισες τα παραπάνω και είναι εντάξει, θα σε καλέσουν σε interview στην πρεσβεία. Ως πρώτον θα πρέπει να γνωρίζεις έστω και στοιχειώδη την επίσημη γλώσσα του κράτους ή/και Αγγλικά.
  Στην πρεσβεία λοιπόν θα δώσεις interview και στη συνέχεια πρέπει να συντάξεις και μία μικρή Έκθεση όπου θα εξιστορείς γιατί ακριβώς θέλεις να πας στη χώρα τους και προπάντων με τί θα ασχοληθείς εκεί πέρα. Θα σε ρωτήσουν εάν έχεις ήδη ενημερωθεί για το συγκεκριμένο αντικείμενο στη χώρα τους ή και αν έχεις ήδη κανονίσει κάποια interview σε εταιρείες.

  3.) Εφόσον κριθούν οι τοποθετήσεις σου ικανοποιητικές θα σου δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα τους για ένα χρόνο.

  4.) Αφού παίρνεις λοιπόν την προσωρινή άδεια παραμπνής (σημειωτέον οτι ακόμη δεν έχεις φύγει από τη χώρα σου!) πρέπει να τους στείλεις αντίγραφο του αεροπορικού σου εισιτηρίου. Αυτοί με τη σειρά τους ειδοποιούν την υπηρεσία αλλοδαπών στη χώρα τους και έτσι η συγκεκριμένη υπηρεσία γνωρίζει οτι τις τάδε του μηνός και τάδε ώρα θα εισέλθει στη χώρα ο Mohammed al τάδε...

  5.) Εισέρχεσαι στη χώρα τους λοιπόν και στο αεροδρόμιο θα σου ελέγξουν την προσωρινή άδεια παραμονής. Θα σε ρωτήσουν εάν έχεις ήδη κλέισει ξενοδοχείο αλλά μπορείς να πεις "τώρα θα ψάξω". Το ξενοδοχείο είναι υποχρεωμένο με το check in να στείλει αντίγραφο του διαβατηρίου σου στο τοπικό αστυνομικό τμήμα το οποίο επικεινωνεί με τις αρχες του αεροδρομίου να δει οτι είναι όλα εντάξει.

  6.) Είσαι εκεί λοιπόν και ψάχνεις για δουλειά. Σε κάθε interview το τμήμα human resources είναι υποχρεωμένο πρώτα να κοιτάζει τα χαρτιά σου και μετά να σου παίρνει συνέντευξη.

  Ας πούμε οτι σε προσέλαβε κάποια εταιρεία.

  Θα πρέπει με το συμβόλαιο εργασίας ανά χείρας να ψάξεις για σπίτι (χωρίς συμβόλαιο εργασίας δεν μπορείς να νοικιάσεις σπίτι!).

  Σε αυτό το σημείο σημειώστε οτι ο Ιδιοκτήτης του οποίου το σπίτι θέλεις να ενοικιάσεις είναι υποχρεωμένος να σε πάρει από το χέρι και να πάει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και να πει "αυτος ο κύριος θέλει να νοικιάσει το σπίτι μου". Το τοπικό αστυνομικό τμήμα πρέπει να ελέγξει τα χαρτιά σου καί το συμβόλαιο εργασίας και μόνο έτσι δίνει το ΟΚ (συνάμα καταχωρεί πού μένεις και πού εργάζεσαι και στέλνει αντίγραφο στο τμήμα αλλοδαπών).

  7.) Μετά από λίγες ημέρες σου έρχεται ένα χαρτί και σου λέει ποιός κοινωνικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για εσένα και τον οποίον είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να επισκέπτεσαι ανά τρίμηνο και να τον ενημερώνεις για το πώς περνάς εκεί, πώς τα βλεέπεις τα πράγματα, αν έχεις αποκτήσει φίλους κτλ. αλλά και στον οποίον μπορείς να καταφεύγεις σε κάθε πρόβλημά σου.

  8.) Εάν σε αυτόν τον έναν χρόνο υποπέσεις σε ποινικό αδίκημα απελαύνεσαι αβλεπή χωρίς δεύτερη κουβέντα (συμμετοχή σε βίαιες διαδηλώσεις και δει πολιτικού χαρακτήρα που αφορούν τα εσωτερικά της χώρας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!). Εάν λοιπόν δεν υποπέσεις σε ποινικό αδίκημα τότε μετά από ένα χρόνο και κατόπιν συνεννοήσεως του τμήματος αλλοδαπών με τον κοινωνικό λειτουργό και τον εργοδότη σου, σου χορηγείται άδεια παραμονής για 5 χρόνια και πλεόν δεν είσαι υποχρεωμένος να επισκέπτεσαι τον κοινωνικό λειτουργό (στον οποίον όμως μπορείς να συνεχίσεις να καταφεύγεις σε οποιοδήποτε πτόβλημα).
  ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ μπορείς να φέρεις και την οικογένειά σου (μόνον γυναίκα και παιδιά) οι οποίοι παίρνουν (με εσένα εγγυητή) και αυτοί για 5 χρόνια άδεια παραμονής.

  Η φοίτηση για τα παιδιά είναι υποχρεωτική (σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο) και θα πρέπει να συμμορφωθείς (οικογενειακώς) με τα ήθη της χώρας π.χ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κλειτοριδεκτομή, η προτροπή ή συγκατάθεση σε παντρειά ή συμβίωση ανηλίκου τέκνου με ανήλικο ή ενήλικα, ο ξυλοδαρμός των παιδιών (εφόσον αναφερθεί), ο εξευτελισμός (και δει δημόσιος) του/της συζύγου ή εξευτελιστική προς αυτόν/αυτήν συμπεριφορά κτλ.

  Για ελβετικό η λουξεμβουργιανό διαβατήριο ούτε λόγος...

  Φυσικά εδώ εάν ο Κ.Κ ή ο ΓΑΠ έβγαζαν τέτοιο νομοσχέδιο, το τι "φασισμός" και "ρατσιστικές τάσεις" θα τους επιρρίπτονταν από την αντιπολίτευση, τον "καλλιτεχνικό κόσμο" και την "πανεπιστημιακή κοινότητα" δεν λέγεται...

  Χώρια που θα βούιζαν τα αυτιά μας από τις συναυλίες στο Λυκαβηττό που θα διοργάνωναν οι διάφορες "συνιστώσες" με Μαρία Φαραντούρη (η οποία σημειωτέον μένει στην Εκάλη), με Μητσιά (ο οποίος σημειωτέον μένει κι αυτός στην Εκάλη) και λοιπούς "επαγγελματίες" ανθρωπιστές...

  Υ.Γ:
  Τώρα, όσον αφορά το κόλπο του "πολιτικού ασύλου" δεν πρέπει να υπάρξει καμία διάκριση ή ιδιαίτερη μεταχείριση.
  Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ αποικίες στην Αφρική ή στην Ασία.
  Εάν τον τάδε Χούτου τον καταδιώκει ο τάδε Τουτσι τοτε μπορεί να πάει στη διπλανή χώρα και όχι να έρθει 5.000 χλμ. στην Ελλάδα.
  (Επειδή κάποτε είχε αναφερθεί εδώ μέσα), ο ελληνικός στρατός που φτιάχνει δρόμους στο Αφγανιστάν ΔΕΝ είναι αποικιακός ούτε κατοχικός στρατός! Αλλά και έαν ήταν έτσι τότε να απελαθούν άμεσα όλοι οι Ιρακινοί, Πακιστανοί, Νιγηριανοί, Σενεγαλέζοι, Μπαγκλαντεσιανοί, Σριλανκέζοι και λοιποί όπου στις χώρες τους δεν υπάρχει ελληνικός στρατός!

 7. Lavazza avatar
  Lavazza 12/07/2009 09:21:04

  Υ.Γ 2:

  Δεν αμφιβάλλω οτι υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα που συμφωνούν οτι δεν έχουμε ανάγκη τέτοια νομοσχέδια καθότι είμαστε μια "βαθειά δημοκρατική" και συνάμα πιο ευημερούσα χώρα από το Λουξεμβούργο ή την Ελβετία...

  Αλλά προ(σ)καλώ τον οποιονδήποτε να επισκεφθεί οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και εάν θα δεί στο απόλυτο downtown, 50m από μουσεία και μνημεία, να είναι άσπρα σεντόνια απλωμένα στο πεζοδρόμιο όπου διάφοροι Αφρικανοί έχουν απλωμένα τσάντες, γυαλιά, πορτοφόλια και λοιπά προς πώληση τόοε αυτός έχει δίκιο κι εγώ άδικο...
  Αν έχει δει στο κέντρο οποιασδήποτε ευρωπαϊκής πρωτεύουσας να υπάρχουν κτίρια "κατειλλημένα" από λαθρομετανάστες οι οποίοι πετροβολούν από τα παράθυρα οποιονδήποτε περνάει από έξω (ως πρώτον την Αστυνομία)...

 8. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 12/07/2009 09:30:05

  Lavazza, έγραψες. Συμφωνώ απόλυτα.

 9. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 12/07/2009 09:50:03

  Το να τους στειλουμε ΟΛΟΥΣ πακετο πισω,τη συνοδεια αντιφαδων,συριζαιων και λοιπων κρατικοΣΟΡΟδιαιτων κοπριτων,περναει απ το μυαλο μας;
  Βεβαια καποιοι-γυναικες και ανδρες(λεμε τωρα)-θα ξεμεινουν απο φτηνη σαρκα.
  Ε! Ας κανει και ο Ελληνας καμμια θυσια..
  Εκ περιτροπης να δημιουργησουμε ομαδες σωτηριας των λιμοκτονουντων για ωμο κρεας συμπατριωτων μας.

 10. perastikos avatar
  perastikos 12/07/2009 10:03:21

  Δεν μπορούμε να συζητάμε στη χώρα για ελεγχόμενη μετανάστευση και λοιπά, τι στιγμή που σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχιας , το γεγονός αποτελεί παραβίαση των αρχών της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης..

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/07/2009 10:47:47

  Αυτό το ποσοστό μείωσης 0,9% δεν είναι ένα άξιο λόγου ποσοστό (μιλάει για μείωση κατά 100.000 άτομα από το 2008 μέχρι το 2060).
  Το ελληνικό πρόβλημα είναι η γήρανση. Ο Πούτιν έχει χειρότερο πρόβλημα μείωσης, μιλάμε για κάτι εκατομμύρια πληθυσμού μείωση. Αυτός είναι πιο προχωρημένος, έχει δημιουργήσει camping επιδοτούμενα από το κράτος, συναναστροφής και γνωριμίας για το νεαρόκοσμο της Ρωσίας με το σκοπό να ενθαρρύνονται να κάνουν οικογένεια νωρίς.

  Μόνο αν πειστούν οι νεαρές Ελληνίδες να ξεκινήσουν να κάνουν νωρίς τα παιδιά παράλληλα με τις σπουδές μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση.
  Για να γίνει αυτό όμως προϋποθέτει στροφή στις προτεραιότητες του κράτους - όπως έγινε στη φιλελεύθερη Γαλλία που έχουν τρία παιδιά οι νεαρές γιατί το κράτος πήρε τα κατάλληλα μέτρα και ενισχύει τη μέλλουσα μητέρα οικονομικά και κοινωνικά, είτε είναι παντρεμένη είτε ανύπαντρη. Γι' αυτό η Γαλλία πήρε κεφάλι πληθυσμιακά.
  Προϋποθέτει επίσης αλλαγή της άγραφης νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικογένειας προς το πραγματικά φιλελεύθερο (γιατί σήμερα είναι πλασματικά φιλελεύθερη), ώστε να στηρίζει την νεαρή, πιθανότατα ανύπαντρη ακόμα μητέρα, με ουσιαστικά μέτρα να συνεχίσει έγκυος ούσα τις σπουδές, αντί να "οδηγείται" σε εκτρώσεις από τα 16, 17, οι οποίες καταστρέφουν ανεπανόρθωτα την οργανική δυνατότητα τεκνοποίησης. Φτάνοντας μετά στα 30 και στα 35 που αποφασίζει να κάνει το βήμα, αντιμετωπίζει οργανικές δυσκολίες σύλληψης, καταφεύγει σε θεραπείες και έτσι με το ζόρι τελικά θα κάνει 2 παιδιά.
  2 παιδιά είναι το όριο για να διατηρηθεί ο ελληνικός πληθυσμός ως έχει.
  Χρειάζονται 3 παιδιά ανά οικογένεια.

 12. donaE avatar
  donaE 12/07/2009 11:06:41

  Οι ελληνες δεν εχουν καθολου ανεπτυγμενη ευθυνη για το κοινωνικο κεφαλαιο.Ετσι δυσκολα δεχονται παροχες πασης φυσεως για κοινωνικες ομαδες.
  Το πρωτο που ακους,ειναι'θα πληρωνω εγω να καθεται αυτη'.Εξαιρει βεβαια τον εαυτο του οταν ειναι να παρει κανενα επιδομα.Και δεν τον ενοχλει που τον κλεβουν,το νομιμο τον πειραζει.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/07/2009 11:17:06

  @ αλλενακι
  Mην εισαι πολυ σιγουρος για τη Γαλλια.Πραγματικα στοιχεια ιθαγενων Γαλλιδων δεν υπαρχουν γιατι απαγορευεται να διαχωρισθουν στατιστικα απο τις μουσουλμανες που εχουν γαλλικη υπηκοοτητα.Στη Γαλλια το 10% του πληθυσμου ειναι μουσουλμανοι.Αν συμβαινει αυτο που υποπτευομαι και οι ιθαγενεις Γαλλιδες εχουν 1-2 παιδια και οι αλλες 5-6,το φαρμακο ειναι χειροτερο απο την αρρωστια γιατι θα γινει Λιβανος σε μερικες δεκαετιες.
  Και η προβλεψη για Ελλαδα βεβαια δεν ειναι για 11 εκ εποκλειστικα ελληνικης καταγωγης το 2060 αλλα περιλαμβανει και μεταναστες.
  Η υπογεννητικοτητα ειναι σχεδον αναποφευκτη σε καθε αστικοποιημενη κοινωνια.Η Ιαπωνια εχει μπει σε φαση δημογραφικης καταρρευσης και δεν υπαρχει πολιτικος που να ισχυρισθει οτι μπορει να ανεβασει το ελληνικο επιπεδο πανω απο το ιαπωνικο χωρις να γινει ρεζιλι.
  Αρα το θεμα ειναι τι μεταναστες και ποσους θα εχουμε και απο ποιες χωρες.
  Αυτο πρεπει να συζητηθει και να μπουν πολιτιστικα κριτηρια για την εξασφαλιση ομαλης ενταξης στο μελλον αδιαφορωντας για πολυπολιτισμικες ορθοτητες.
  Για οσους μιλουν για κριση η απαντηση ειναι οτι δεν μπορει να ξεπερασθει η κριση με συρρικνωη του πληθυσμου αλλα θα επιδεινωθει π.χ. η οικοδομη εχει καθησει και γιατι δεν υπαρχουν αρκετοι αγοραστες σπιτιων.Ποτε δεν αναπτυχθηκε μια χωρα με μειουμενο πληθυσμο που επι πλεον οδηγει σε καταρρευση το συνταξιοδοτικο.

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/07/2009 11:20:43

  αν είναι έτσι να μην γκρινιάζουν τότε οι κήνσορες της Ελληνικότητας, γιατί οι Ελληνίδες είχαν πολύ σοβαρούς λόγους που τράβηξαν το δρόμο αυτό που τράβηξαν τις τελευταίες δεκαετίες, μετά βέβαια έγιναν και αυτές συνυπεύθυνες ως ένα βαθμό για την υπογεννητικότητα,
  δεν κάθεται καθόλου η μητέρα και νοικοκυρά, η πιο υπεύθυνη δουλειά είναι να αναθρέφεις υγιή και σωστά τα παιδιά, και ας είναι και με λιγότερες ανέσεις,
  το θέμα είναι από δω και πέρα τι γίνεται

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/07/2009 11:44:08

  @Ψυχραιμία: δεν το ξέρω και εγώ αυτό που λες, αν είναι έτσι η Γαλλία ας πρόσεχε γιατί έχει ωμό αποικιοκρατικό παρελθόν, οι Γάλλοι αριστοκράτες τους έφερναν στην αρχή για δούλους και υπηρέτριες, η Δύση τι νόμιζε ότι οι πληθυσμοί της Αφρικής θα κάθονται αιώνια να κοιτάζουν από μακριά τον "παράδεισο" και δεν θα θελήσουν να γευτούν τα φρούτα του; σκλάβοι ήταν, όχι ηλίθιοι

  πάντως μόνο αν αλλάξει κάπως η νοοτροπία των δυτικών γυναικών θα αντιστραφεί η κατάσταση, πράγμα δύσκολο, ενώ αντίθετα οι μουσουλμάνες που ζουν στην Ευρώπη δεν εμφανίζουν δείγματα "δυτικοποίησης" στο συγκεκριμένο θέμα, σε μερικά χρόνια ίσως

  διάβαζα ότι ένας πατέρας Τούρκος σε ευρωπαϊκή χώρα σκότωσε τη 16χρονη κόρη του γιατί ήθελε να ντύνεται δυτικά πηγαίνοντας στο σχολείο, αν κάνουν αυτές οι μικρές την επανάστασή τους κάτι μπορεί να γίνει σε επίπεδο πολιτισμικού πλησιάσματος, ανοχής καλύτερα θα έλεγα

 16. Tsertos avatar
  Tsertos 12/07/2009 14:05:41

  Μετα το γκρεμισμα του καταυλισμου, των Αφγανων στην Πατρα,
  οι κυριες και οι κυριοι,τωρα που εχασαν τη ΄΄φθηνη σαρκα΄΄,
  που λεει και ο (ΑRIS LALIDIS)στο σχολιο του, στις 9.50,
  αναρτησαν φωτογραφια τους, κλαιουσες στα αποκαιδια.

  http://dakrygono-a.blogspot.com/

 17. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 12/07/2009 14:34:31

  Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων σχολιαστών να γίνουν λογικές και ίσως χρήσιμες προτάσεις σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης, πιστεύω ότι η συζήτηση - αλλά και η γενικότερη προβληματική - διεξάγεται στις παρυφές του ζητήματος και εν τέλει εξυπηρετεί αντικειμενικά μόνο μόνο στόχους παρηγοριάς στον άρρωστο, και εξομολογήσεις πόνου ή έκφραση δυσφορίας.
  Το ίδιο ισχύει και για τις διαφωνίες, που σε ακραίες περιπτώσεις λαμβάνουν τον χαρακτήρα ανοικτής σύγκρουσης, μεταξύ του αριστερού και λεγόμενου αναρχικού χώρου, που θεωρεί ότι εμφορείται από "φιλομεταναστευτικές" θέσεις και του (κυρίως) συντηρητικού χώρου, που εκφράζεται εναντίον της μετανάστευσης.
  Από πλευράς διαθέσεων είμαι σε θέση να κατανοήσω τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, τα οποία όμως μπορούν να εκφράζουν μόνο διαθέσεις και δεν σχετίζονται με το ρεαλισμό. Οι οπαδοί της "φιλομεταναστευτικής" πολιτικής, μπορεί να έχουν αφηρημένα και θεωρητικά κάποιο δίκιο, από την στιγμή που εμφορούνται από ανθρωπιστικά κριτήρια, αλλά και τοποθετώντας την βάση των κοινωνικών προβλημάτων - γενικά και αφηρημένα - στο ισχύον πολιτικό καθεστώς και τις σχέσεις εξουσίας.
  Αλλά και οι οπαδοί της "αντιμεταναστευτικής" πολιτικής, μπορεί να έχουν θεωρητικά και αφηρημένα κάποιο δίκιο, εάν αναλογιστούμε τις πρακτικές συνέπειες μιας ακατάσχετης μαζικής μετανάστευσης, στην οποία συμμετέχουν οργανωμένα κάθε είδους μαφίες και συμπαγή στελέχη και οπαδοί του ισλαμικού ιερού πολέμου (τζιχάντ).
  Το όλο δράμα, που χαρακτηρίζει αυτήν την διελκυστίνδα, είναι όχι μόνο ότι πρόκειται για διάλογο κουφών - με προφανείς πολωτικές συνέπειες, που έχουν αρνητικότατες συνέπειες στην κοινωνική συνοχή του τόπου - αλλά και για μια συζήτηση πλήρως εκτός θέματος και από τα δυο μέρη.
  Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους συσχολιαστές στο βαθμό που δημιουργείται η εντύπωση, ότι απορρίπτιντας το σύνολο της κριτικής στο συγκεκριμένο θέμα, διεκδικώ την ορθή φρόνηση αποκλειστικά για την δική μου οπτική. Έχοντας ζήσει όμως σχεδόν τέσσερεις δεκαετίες ως ενεργός μετανάστης και έχοντας αναπτύξει πολλές δραστηριότητες στην κατεύθυνση ευρέος φάσματος μετανασταυτικών θεμάτων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και αρκετές υπευθυνότητες και αρμοδιότητες, θεωρώ ότι έχω ζυμωθεί επί μακρόν με το θέμα.
  Κατ' αρχήν θα πρέπει να γίνει, όσο αφορά την μετανάστευση, ένας πρώτος σημαντικός διαχωρισμός, ανάμεσα στην μετανάστευση μεγάλης κλίμακας λαών και πληθυσμών που έλαβε χώρα πριν από πολλούς αιώνες και την οικονομική μετανάστευση, ως σύγχρονο φαινόμενο, που συντελάστηκε τον 20ό αιώνα και εντεύθεν. Τα δυο αυτά είδη πληθυσμιακής μετακίνησης, είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε ο παραλληλισμός είναι ανούσιος.

  Εξετάζοντας το σύγχρονο μεταναστευτικό φαινόμενο ειδικότερα, αξίζει και εκεί να γίνουν τρεις βασικές διαφοροποιείσεις στα εξής είδη, που χαρακτηρίζουν και διαφορετικές χρονικές φάσεις:
  1. Υπερπόντια μετανάστευση
  2. Οικονομική μετανάστευση από τον Νότο προς τις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  3. Η μαζική μετανάστευση στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και μετά την κατάρευση του Ανατολικού Μπλοκ, στις αρχές του 21ου αιώνα.
  Αυτά τα είδη μετανάστευσης είναι ριζικά διαφορετικά μεταξύ τους. Οι μηχανισμοί που τα ρύθμισαν είναι τελείως διαφορετικοί, όπως και οι συνέπειες και οι σκόπιμότητες.
  Η βασικότερη διαφορά μεταξύ 2 και 3 είναι ότι ενώ η οικονομική μετανάστευση τον περασμένο αιώνα έγινε συγκροτημένα και με πρωτοβουλία των χωρών υποδοχής, η πρόσφατη λάθρομετανάστευση γίνεται ακατάσχετα και ως (συχνά απεγνωσμένη) προσπάθεια για επιβίωση των λαθρομεταναστών.
  Η κύρια ειδοποιός διαφορά είναι ότι τα δυο αυτά είδη ανάγονται σε διαφορετικές φάσεις αναπαραγωγής ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
  Το κυρίαρχο στοιχείο που μόνιμα παραβλέπεται, είναι ότι πίσω από τον σύγχρονο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΥΛΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, δεν βρίσκονται μόνο τα αδιέξοδα επιβίωσης των μετακινούμενων (τα οποία κάθε άλλο παρά μια νέα ποιότητα είναι) αλλά κύρια ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΙΤ.
  Συνεχίζεται...

 18. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 12/07/2009 14:37:28

  @Tsertos
  Φιλε μου η δολιοτητα και η βρωμια τους δεν εχει ορια.Ο ανθελληνισμος τους,τους εχει αρρωστησει.Μιλουν για πυρκαγια σε στεκι Αφγανων,μιλουν για νυχτα των κρυσταλλων !!! και οι ξεφτυλισμενοι βαζουν τη φωτογραφια της κοπελλας απο το Διστομο που θρηνει τους δικους της μετα τη σφαγη τους απο τα ναζιστικα γουρουνια.
  Αν δεν κανω λαθος λεγεται Μαρια Παντισκα;
  Διορθωστε με.

 19. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 12/07/2009 15:07:50

  Με αφετηρία τον εντοπισμό που προηγήθηκε, θα πρέπει να τονιστεί ακόμη μια φορά, το γνωστότατο σε όλους και πολλαπλά αναφερθέν ως επιχείρημα από τους ίδιους τους κυβερνώντες, ότι τα πλαίσια επιβολής μέτρων στην φάση της πολιτικής και οικονομικής ολοκλήρωσης είναι υπερβολικά περιορισμένα.
  Από τη στιγμή που οι πλανητάρχες κατήργησαν τους διεθνεις δασμούς, δίνοντας χαρακτήρα ανάπτυξης της παραγωγής και της κατανάλωσης όχι μόνο υπερεθνικό, αλλά κύρια υπεράνω μπλοκ, η κάθε χώρα καταναλώνει σε βασικό βαθμό κινέζικα προϊόντα, στην ενσωματωμένη αξία των οποίων η ενέργεια υπερέχει ποιοτικά της εργατικής δυνάμεως. Καταναλώνει δηλαδή κύρια υπερκοστολογημένα πετρέλαια των Ρόκφέλερ και των Αγγλοαλλανδών. Άρα δέχεται και τους Κινέζους, ελαίω Ουάσιγκτον.
  Από την στιγμή που η Ελλάδα ζει κύρια από τα πακέτα-ενέσεις της ΕΟΚ, τα οποία επενδύονται κύρια σε κακοτεχνημένα και συχνά άχρηστα/αναξιοποίητα, αλλά πάντοτε χαρατσωμένα, "έργα" υποδομής, οι κύριοι παγκοσμιοποιηταί επιβάλουν και την διαπλοκή, την διάλυση της εγχώριας εργατικής και αγροτικής τάξης, την διάλυση των καλώς νοουμένων οικονομικών υποκειμένων, επιβάλλοντας τα κολλητάρια, τα παράσιτα, τις υπεργολαβίες, τα λαδώματα και τους σύγχρονους σκλάβους με την μορφή λαθρομεταναστών.
  Επόμενο είναι μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών να νομιμοποιείται με βασικό κριτήριο εάν εχει κινητό τηλέφωνο, όπως έγινε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, με στόχο το μπάχαλο, την δημογραφική αλλοίωση, την εξουθένωση και υποβάθμιση του εθνικού στοιχείου, που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την πολιτική της παγκομιοποίσης.
  Φυσικώ το λόγω, για να μείνουν οι μάγκες στο απυρόβλητο, δημιουργούν με τις εγχώριες πρακτοράτζες τους, που βρίσκονται τόσο στον "αριστερό"-μπαχαλάδικο, όσο και στον "συντηρητικό" χώρο την δοτή αντίθεση ημεδαπών και αλλοδαπών, "φιλομεταναστών" και "αντιμεταναστών".
  Να γιατί κάποιοι κύριοι εν είδη Καρατζαφέρη και Αλαβάνου δεν λένε κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος. Και να γιατί οι κύριοι Καρατζαφέρης και Βορίδης καταπίνουν στην ουσία το πρόβλημα της μετνάστευσης, δημιουργώντας μόνο ρατσιστικές ψυχώσεις, με ανεδαφικά ευχολόγια για "ποσοστώσεις" και απελάσεις των μεταναστών που διαπράτουν ποινικά αδικήματα, μιλώντας γενικά και αόριστα για παγκομιοποίηση και δυο αβγά τουρκίας.
  Το πρόβλημα της μετανάστευσης μπορεί να προωθηθεί μόνο με αμφισβήτηση της διεθνούς απάνθρωπης ελίτ, με αμφισβήτηση της παγκοσμιοποίησης, με την προώθηση της επαναστατικής διαδικασίας σε όλες τις χώρες, με πρωτοπόρα την επαναστική δύναμη που αποτελεί ο αληθής Ελληνισμός.

 20. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 12/07/2009 15:21:40

  Όσο αφορά το πληθυσμιακό θέμα, καλό είναι να κατανοούμε τα αντίθετα από αυτά που διαδίδει η διεθνής ελίτ.
  Με προπαγανδιστική αιχμή τους δήθεν οικολόγους του "Luci Trust" (Λούσιφερ) του ΟΗΕ, Club of Rome, "πράσινοι", Al Gore ετοιμάζεται χοντρή αποψίλωση με πολέμους, μικρόβια, τεχνητές καταστροφές και άλλα τινά.
  Όσοι πιστεύουν ότι η Αλήτ γεμίζει το κοτέτσι με κότες για να τις επιδοτεί χωρίς λόγο, σφάλουν. Καθώς και όσοι πιστεύουν ότι η Αλήτ τους χρειάζεται ως καταναλωτές.

 21. thle8eaths avatar
  thle8eaths 12/07/2009 15:54:40

  > μικρόνοου απόφοιτου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλητήρα εφορίας, Κρούεζα (ο κομματάρχης του Κωνσταντάρα στο “υπάρχει και φιλότιμο

  Γκρούεζα...
  έχει το συμβολισμό του το ΓΚ

 22. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 12/07/2009 16:45:37

  Τὰ πράγματα δὲν εἶναι ἔτσι ὅπως λέγει τὸ ἄρθρο· εἶναι πολὺ χειρότερα. Διότι ἀριθμοὶ τοῦ ἄρθρου δὲν ἀναφέρονται σὲ Εὐρωπαίους. Ἀναφέρονται στὸ σύνολο τῶν εὐκαιριακῶν κατοίκων καὶ ἐποίκων τῆς Εὐρώπης, νομίμων καὶ παρανόμων, ἀκαθορίστου προελεύσεως, φυλῆς, θρησκεύματος, γλώσσας, πολιτισμοῦ καὶ ἐθνικότητος.

  Ἐὰν δοῦμε τοὺς ἀριθμοὺς τῶν Εὐρωπαίων -καὶ Εὐρωπαῖος σημαίνει Εὐρωπαῖος· ὄχι ἀλλόφυλος-, ὁ πληθυσμός τῆς Εὐρώπης δὲν μειώνεται ἁπλῶς, ἀλλὰ ἀφανίζεται. Πρόκειται γιὰ πλήρη ἐθνολογικὴ ἀλλοίωσι, οἰκολογικὴ καταστροφὴ πλανητικῶν διαστάσεων - ἀφανισμὸ φυλῶν, ἐθνῶν, πολιτισμῶν, καὶ μάλιστα τῶν σημαντικότερων τῆς Ἱστορίας τοῦ πολιτισμοῦ, τῶν ἐθνῶν τῆς Εὐρώπης.

  Δεῖτε (γιὰ ὅσους ἀποκαλοῦν τὸν μαζικὸ ἐποικισμὸ καὶ τὴν ἐθνολογικὴ ἀλλοίωσι τῆς Ευρώπης... «λύσι τοῦ δημογραφικοῦ προβλήματος»): Muslim demographics

  Ὅσο γιὰ τὶς «λύσεις» - λαθρομεταναστευτικὴ πυραμίδα- φούσκα ποὺ προτείνουν τό... capitalism.org καὶ ἡ Διεθνὴς Τράπεζα, δεῖτε ἂν θέλετε τὶς παραπομπές μου στὸ ἄρθρο σας «Νέα Τάξη υπέρ λαθρομετανάστευσης».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.