#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιρανικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τη…Λήμνο

... Και το ΓΕΣ εκπαιδεύει τον στρατό σε… videogameΊσως ακούγεται παράξενα, αλλά η Ελληνική νήσος Λήμνος είναι πράγματι ο τόπος στον οποίο εκτυλίσσεται η πλοκή του εμπορικού στρατιωτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού  «Arma 3», που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2012 και το οποίο εμφανίζει το ελληνικό νησί να έχει καταληφθεί από ιρανικά (!!) στρατεύματα…

Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Γαληνός σε ερώτησή του το ηλεκτρονικό αυτό παιχνίδι έχει δημιουργήσει έντονη ενόχληση στους κατοίκους και φορείς του νησιού διότι στο videogame εμφανίζονται αεροφωτογραφίες του νησιού και πραγματικές εικόνες από υποδομές και κτίρια. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στο Υπουργείο Άμυνας ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχει αξιολογηθεί το παιχνίδι και αν υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

Ασκήσεις με πολεμικά παιχνίδια… videogame

Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη είναι η αποκάλυψη από τον Υπουργό Άμυνας(!!!), πως το ΓΕΣ για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων και για προσομοίωση καταστάσεων που δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν σε συμβατικά πεδία ασκήσεων χρησιμοποιεί πολεμικά παίγνια και εξομοιωτές για εκπαίδευση των Διοικήσεων, των Επιτελείων και των χειριστών οπλικών συστημάτων….

Δηλαδή, όπως αναφέρει ο Υπουργός «το ΓΕΣ διαθέτει τμήμα πολεμικών παιγνίων το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της προσομοίωσης.. Τα παραπάνω πολεμικά παίγνια και οι εξομοιωτές είναι πιστοποιημένα είτε από το ΝΑΤΟ, είτε από την εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων, είτε από το αρμόδιο τμήμα πολεμικών παιγνίων του ΓΕΣ»…!!!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ισχυρίζεται πως το  «Arma 3» είναι μόνο ένα εμπορικό στρατιωτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι…

Επιβεβαιώνει ότι θα διατεθεί στο κοινό εντός του 2012… Επιβεβαιώνει ότι η πλοκή του εν λόγω ηλεκτρονικού παιχνιδιού γίνεται στη νήσο Λήμνο, την οποία αναφέρει ως μία από τις «τέως σημαντικότερες Ελληνικές αεροπορικές βάσεις» η οποία καταλήφθηκε από ιρανικά στρατεύματα το 2025, μετά από σκληρές μάχες με το ΝΑΤΟ…!

Επίσης γίνεται αναφορά στα γεωγραφικά δεδομένα της νήσου Λήμνου, ενώ στη διαδικτυακή διαφημιστική προώθηση του εν λόγω παιγνίου από την εταιρεία κατασκευής του, παρουσιάζονται με πολύ καλή ευκρίνεια εικόνες υποδομών και περιοχών του νησιού χωρίς όμως να εμφανίζονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή η εν λόγω απεικόνιση να συνοδεύεται από αντίστοιχη ακρίβεια συντεταγμένων.

Κατόπιν αυτών, αναφέρει ο κ. Μπεγλίτης το «Arma 3» δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα αξιόπιστο εκπαιδευτικό ή επιχειρησιακό μέσο σε στρατιωτικό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε να γίνει αυτό με τη χρήση της υφιστάμενης ψηφιακής τεχνολογίας και των δυνατοτήτων τηλεπισκοπικής (δορυφορικής ή μη) παρατήρησης γης.

Δηλαδή, δηλώνει ότι οι στρατιωτικές βάσεις είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού, μέσω της υφιστάμενης ψηφιακής τεχνολογίας και των δυνατοτήτων τηλεπισκοπικής (δορυφορικής ή μη) παρατήρησης γης.

Δεν θα έπρεπε για παράδειγμα η δορυφορο - φωτογράφηση να απαγορεύεται;

Antiκοινοβουλευτικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 26/10/2011 10:17:23

  ΤΙ ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΑ,ΧΑΧΑΧΑΧΑ

 2. Γιώργος Θωμαϊδης avatar
  Γιώργος Θωμαϊδης 26/10/2011 11:12:35

  Ιρανικά;

  και γιατί όχι τουρκικά, γερμανικά ή της Συνθήκης της Λισσαβόνας; Θα ήταν πιο αληθοφανές...

  Γιατί όχι μιας άσχετης γεωπολιτικά χώρας ή μας φανταστικής χώρας; Αυτό δεν παράγει μίσος;

  Από που είναι οι πηγές του software; Είναι ελληνικές ή είναι από αλλού; Και από που;

  Επίσης, γιατί να περαστεί στα παιδιά ένα παρανοϊκό σενάριο, παρουσιάζοντας ως εχθρικό τον ιρανικό πολιτισμό, με τον οποίο έχουμε καλές σχέσεις εδώ και χίλια χρόνια ; Μήπως στόχος δεν είναι το Ιράν αλλά το Ισλάμ;

  Η εξωτερική πολιτική, αλλάζει κάθε μέρα. Αύριο, το Ιράν, μπορεί να είναι ένας φιλικός ουδέτερος σε μια σύρραξη με την Τουρκία (ας μην ξεχνάμε πως στη διεθνή πολιτική, το (ισλαμικό) Ιράν έχει συνεργασθεί με το Ισραήλ, κατά του Ιράκ, την περίοδο του πολέμου Ιράν- Ιράκ.

  Ή νομίζουν πως θα φανούν "καλοί" στους αντι-ιρανούς της στιγμής; Οι αντι-ιρανοί της στιγμής, ξέρουν πως αύριο οι διεθνείς ανάγκες θα είναι άλλες. Και τους υποτακτικούς θα τους πετάξουν χωρίς πρόβλημα. Μόνο αξιοπρεπείς και ευέλικτες επιλογές, δημιουργούν ουσιαστικούς και αξιόπιστους συνεταιρισμούς.

 3. Vrennus avatar
  Vrennus 26/10/2011 11:14:31

  «Δεν θα έπρεπε για παράδειγμα η δορυφορο – φωτογράφηση να απαγορεύεται;»

  Να καταρρίψουμε τότε τους δορυφόρους που μας φωτογραφίζουν - όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης Μαρούδας!

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/10/2011 11:31:30

  Χαχαχα! Το Google maps έχει κάνει καλή δουλειά για τις υπηρεσίες των ασπόνδων φίλων μας. Οι εδώ ιθαγενείς που το επέτρεψαν σίγουρα είναι ακόμα στις θέσεις τους "υπηρετώντας" την Πατρίδα. Κανείς δεν μπορεί πλέον να μας βεβαιώσει ότι λεπτομέρειες άλλων πιο ευαίσθητων "τόπων ιδαιτέρου ενδιαφέροντος" για τους απέναντι.

 5. AegeanHawk avatar
  AegeanHawk 26/10/2011 11:47:11

  "Φοβερή" ανάρτηση.....
  Συγχαρητήρια, μόλις ανακαλύψατε ότι ανακαλύφθηκε ο "τροχός"...ή η "φωτιά" ή και τα δύο.

  • factorx avatar
   factorx @ AegeanHawk 26/10/2011 12:08:59

   Ποιό είναι το πρόβλημά σου;

   • manos avatar
    manos @ factorx 26/10/2011 13:10:28

    Πιστεύω ότι θέλει να πει, ότι το google earth παρέχει τόσες πληροφορίες τζάμπα, άμεσα προσβάσιμα, και με απίστευτες λεπτομέρειες.
    Φαντάσου factorx ότι έχω βρει την μονάδα που υπηρέτησα, με όλες τις λεπτομέρειες, σημεία που φύλαξα σκοπιά, τις σκουπιδιάρες παρκαρισμένες, τα παροπλισμένα οχήματα, κλπ.
    Το γεγονός ότι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι παρουσιάζει ένα τέτοιο σενάριο, με ενοχλεί σίγουρα. Αλλά πως θα μπορούσαμε να προστατέψουμε τα Εθνικά μας θέματα?

   • AegeanHawk avatar
    AegeanHawk @ factorx 26/10/2011 21:50:24

    Το "πρόβλημά" μου είναι η ανεξέλεγκτη διαδικτυομπουρδολογία και άχρηστη αναρτησιολογία με μόνο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων στον μέσο δύσμοιρο διαδικτυακό επισκέπτη που ψάχνει την......κατακρεουργημένη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    Εξ' ου και η "χαζή" χρήση θαυμαστικών και έντονων γραμμάτων στην ανάρτηση. Και όλα αυτά για ένα θέμα που καμμία σχέση δεν έχει με θέματα εθνικής ασφάλειας ή κυριαρχίας ή...ή... κλπ.

    Λες και όλοι όσοι έχουν δορυφόρους δεν "χτενίζουν" τα εδάφη του αντιπάλου. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι δηλαδή δεν φωτογραφίζουν το έδαφος των ΗΠΑ.......και ωωω τι "έκπληξη" που το ΓΕΣ κάνει ακήσεις προσομοίωσης με υπολογιστές......χρόνια τώρα.... Τακτική Ασκηση Ανευ Στρατεύματος (ΤΑΑΣ)

    • factorx avatar
     factorx @ AegeanHawk 26/10/2011 22:09:54

     Αυτά γιατί δεν τα λες στον υπουργό Άμυνας που έκανε τις δηλώσεις; - γι αυτές γράφουμε αν δεν το πρόσεξες. Και επειδή ισχύει παντού - και για ορισμένους - το μάθανε οτι γ... πλακώσανε και οι γύφτοι δεν σημαίνει οτι θα το δεχτουμε κι εμείς

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ AegeanHawk 26/10/2011 13:20:56

   Γερακι του Αιγαιου κοιμησου τον υπνο του Μπεγλιτη κι'εσυ και οταν θα ερθει ο Τουρκος με τους πυραυλους πανω απο την πραγματικη Λημνο που παρουσιαζεται στο βιντεο -παιχνιδι τοτε καληνυκτα !Μηπως ετσι δεν ανοιγουν οι κερκοπορτες της προδοσιας στο ονομα της πολυπολιτισμικης ΠΑΣΟΚΟβλακειας που μας κυβερνα δυστυχως ακομα !

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/10/2011 13:31:07

  Η αεροφωτογράφηση όντως απαγορεύεται στην Ελλάδα, με βάση έναν νόμο του... 1948.
  Αν κάποιος θέλει να κάνει αεροφωτογράφηση χρειάζεται:
  1-Άδεια του ΓΕΑ
  2-Άδεια της ΥΠΑ
  3-Παρουσία αξιωματικού της Π.Α. στο αεροσκάφος.
  Όλα αυτά όμως είναι στη πράξη άχρηστα, από τη στιγμή που υπάρχει το διαδίκτυο με πρόσβαση σε δορυφόρους, και το google earth.
  Και ας μη ξεχνάμε τα κανάλια, που ότι και να γίνει μισθώνουν ελικόπτερα και κάνουν ρεπορταζ από τον αέρα (φωτιές, κίνηση, κλπ) χωρίς να έχουν την ειδική άδεια και βεβαίως χωρίς να τιμωρούνται από κανέναν.
  Ο νόμος όμως συνεχίζει να ισχύει.

 7. Chris Theocharis avatar
  Chris Theocharis 26/10/2011 13:39:41

  Την εποχή που οι πιλότοι είτε F16 είτε Α380 "μαζεύουν" νομιμότατα ώρες πτήσης σε εξομοιωτές πτήσης (π.χ. X-Plane), την εποχή που όλοι ανεξαιρέτως οι στρατοί των ανεπτυγμένων χωρών εκπαιδεύονται σε κάθε είδους ενέργεια σε αντίστοιχους εξομοιωτές, την εποχή που το Google Earth απεικονίζει με ακρίβεια ακόμα και κινεζικές ή αμερικανικές βάσεις (τουλάχιστον ό,τι φαίνεται στην επιφάνεια), την εποχή που με τα PC κλπ. games μπορείς να "εισβάλεις" με ακρίβεια εκατοστού στο Κρεμλίνο, η ερώτηση του κου Γαληνού είτε είναι αποτέλεσμα άγνοιας των παραπάνω ή αποτέλεσμα πιέσεων τοπικών παραγόντων (βλ. ψηφοφόρων).

 8. Απορία avatar
  Απορία 26/10/2011 13:42:16

  Ένα ...αμημένο παιγχνίδι είναι επιτέλους, ας σοβαρευτούμε λιγάκι.

  Το digital terrain του arma 3 περιμένουν οι τούρκοι για να επιτεθούν ή τις συνεχιζόμενες ...αλακίες όλων των ελλήνων πρωθυπουργών εδώ και σαράντα χρόνια;

  Έλεος πια.

 9. NM avatar
  NM 26/10/2011 15:14:30

  +1000000000

 10. Γεώργιος Α. Παπανδρέα avatar
  Γεώργιος Α. Παπανδρέα 26/10/2011 15:57:59

  Οι ιρανοί είναι φίλοι μας. Τους υποδεχόμαστε θερμά

 11. ΕΡΕΥΝΩ!!! ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !!! avatar
  ΕΡΕΥΝΩ!!! ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !!! 26/10/2011 20:08:48

  Απαντηση στο σχολιο Γιώργος Θωμαϊδης είπε:
  26/10/2011 στις 11:12 am

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=234847953234947&set=a.139729072746836.42580.139278009458609&type=1&ref=nf

 12. μαρικα avatar
  μαρικα 27/10/2011 02:06:21

  Ξεφτιλησαν τα παντα.

 13. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 27/10/2011 10:47:47

  Αν θεωρείται τόσο σημαντικό ενα video game ,τότε να αισθανομαι κι'εγώ πως με τις χιλιάδες των Γερμανών που έχω σκοτώσει (με το γιό μου μαζί) στο Call of Dutty έχω εκδικηθεί τα Καλάβρυτα και το Δίστομο...

  Πάντως αν το σκεφτείτε το παιγνίδι "εκπέμπει" θετικά μηνύματα : Oι "κακοί" απο την ανατολή είσβάλουν σε ένα Ελληνικό νησί, και οι δυτικοί "Ράμπο" τους κατραπακιάζουν... Not bad!

 14. Ignoramus avatar
  Ignoramus 27/10/2011 12:15:34

  Για ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Άγιο Δημήτριο, συνελήφθη απόψε αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος υπηρετεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο 46χρονος αρχιφύλακας μπήκε στο πρακτορείο και με την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου άρπαξε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγε.
  Ωστόσο, ο δράστης έγινε αντιληπτός από ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας ο οποίος υπηρετεί στην Άμεση Δράση. Ο ειδικός φρουρός ενημέρωσε την υπηρεσία του και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι εντόπισαν τον 46χρονο και τον συνέλαβαν.

  Ο αρχιφύλακας οδηγήθηκε στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων η οποία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

  • Chris Theocharis avatar
   Chris Theocharis @ Ignoramus 27/10/2011 21:01:34

   καλά ρε Ignoramus, πού κολλάει αυτό?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.