Η «χαμένη Ατλαντίδα» της Κίνας
17/02/2014 22:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «χαμένη Ατλαντίδα» της Κίνας

Ονομάζεται Πόλη των Λεόντων και είναι γνωστή ως η «χαμένη Ατλαντίδα» της Κίνας. Η πόλη που πλημμύρισαν εσκεμμένα το 1959 προκειμένου να χτίσουν έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας, παραμένει εντελώς άθικτη, σχεδόν μισό αιώνα μετά. Περί τα 40 μέτρα κάτω από τη θάλασσα πλέον, η Σι Τσενγκ ήταν κάποτε το κέντρο της πολιτικής και της οικονομίας στην ανατολική επαρχία Ζεγιάνγκ. Καλύφθηκε με νερό για την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού το 1959 και ξεχάστηκε.

Τώρα, δύτες θέλετε να εκμεταλλευτούν τη μητρόπολη ως τουριστικό χώρο και έχουν πάει για να σχεδιάσουν διαδρομές.Μπορεί να μην είναι η αυθεντική Ατλαντίδα, το νησί που κατάπιε η θάλασσα μέσα σε μια στιγμή όπως ανέφερε ο Πλάτωνας, η κινεζική βερσιόν πάντως αναμένεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς δύτες. Είναι ένας λαβύρινθος με λευκούς ναούς, μνημειώδεις αψίδες, πλακόστρωτους δρόμους και σπίτια, κρυμμένα στο βυθό.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2561147/Chinas-Atlantis-How-Lion-City-purposely-flooded-make-way-power-station-remains-completely-intact-130ft-underwater-50-years.html

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.