#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συνωμοσία της … ζάχαρης!Από όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουμε σήμερα, η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι από τα πιο επικίνδυνα.

Στην Αμερική, η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, που περιέχουν ζάχαρη, κοστίζει  έως και $55 δισ ετησίως σε οδοντιατρικούς λογαριασμούς. Έτσι, υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που κερδίζει τεράστια ποσά από αυτήν την προγραμματισμένη εξάρτηση των ανθρώπων από την ζάχαρη.

Το 1915, ο μέσος Αμερικάνος κατανάλωνε 5-10 κιλά ζάχαρης τον χρόνο. Σήμερα, ο μέσος πολίτης καταναλώνει ζάχαρη ίση με το βάρος του σώματός του. Και αν αναλογιστούμε πως πολλοί δεν τρώνε γλυκά κλπ. τότε αυτό σημαίνει ότι αρκετοί είναι αυτοί που καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη και από το βάρος τους!

Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αντέξει τόση μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων υδατανθράκων. Στην πραγματικότητα, η ζάχαρη προκαλεί ανήκεστες βλάβες στον οργανισμό μας.

Η επεξεργασμένη ζάχαρη δεν περιέχει ίνες, μεταλλικά στοιχεία, λίπη, ένζυμα, κλπ. Το μόνο που περιέχει είναι θερμίδες. Έτσι, όταν τρώμε ζάχαρη, το σώμα μας δανείζεται ζωτικές θρεπτικές ουσίες από τα υγιή κύτταρα για να μεταβολίσει την ζάχαρη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση, και σε φθορά των δοντιών.

Η ζάχαρη ρουφάει βιταμίνες από αλλού, δημιουργεί οξέα, και προκαλεί γενική οργανική ανισορροπία. Οι τοξίνες που δημιουργεί κυκλοφορούν μέσω του νευρικού συστήματος, και επιταχύνουν τον κυτταρικό θάνατο. Το αίμα γεμίζει από απόβλητα, και μπορεί να οδηγηθούμε σε δηλητηρίαση. Παράλληλα, το αίμα γίνεται πιο πηχτό, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία του.

Εκτός από τις διάφορες οργανικές επιπτώσεις, η ζάχαρη έχει πλέον συνδεθεί και με διανοητικά προβλήματα. Ο εγκέφαλος μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και αντιδρά άμεσα σε χημικές αλλαγές στον οργανισμό. Η κατανάλωση ζάχαρης αφαιρεί την βιταμίνη Β από τα κύτταρα, κάτι που τα βλάπτει, ενώ μειώνει και την παραγωγή φυσικής ινσουλίνης. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερα επίπεδα γλυκόζης  στο αίμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική διαταραχή, ενώ μελέτες το έχουν συνδέσει και με αυξημένα ποσοστά νεανικής παραβατικότητας.

Πολλοί ειδικοί χαρακτηρίζουν την λευκή ζάχαρη φάρμακο και όχι τρόφιμο. Δεν περιέχει, λένε, κανένα στοιχείο από αυτά που εμπεριέχουν τα τρόφιμα. Μάλιστα, στις ποσότητες που καταναλώνεται σήμερα, είναι ίσως και πιο επικίνδυνη από φάρμακο.

Στο βιβλίο του Everything You Always Wanted to Know About Nutrition, ο Dr. David Reuben γράφει: «… η λευκή ζάχαρη δεν είναι τρόφιμο. Είναι ένα καθαρά χημικό προϊόν, που εξάγεται από φυτά, και μάλιστα μοιάζει σε πολλά με την καθαρή κοκαΐνη. Η χημική της φόρμουλα ονομάζεται C12H22O11. Αποτελείται από 12 άτομα άνθρακα, 22 υδρογόνου, 11 οξυγόνου, και απολύτως τίποτα άλλο… Η χημική σύνθεση της κοκαΐνης είναι C17H21NO4. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δυο είναι η απουσία του ατόμου του νάτριου από την ζάχαρη… οι φάσεις της επεξεργασίας της ζάχαρης αφαιρούν κάθε θρεπτική ουσία, μάλιστα καταστρέφονται 64 τέτοια θρεπτικά στοιχεία… στο τέλος η ζάχαρη λευκαίνεται τεχνητά με χρήση οστών βοοειδών ή και χοίρων».

Οι παραγωγοί ζάχαρης υπερασπίζονται με σθένος το προϊόν τους, και διαθέτουν ισχυρά πολιτικά λόμπυ, κάτι που τους επιτρέπει να συνεχίζουν να το διακινούν ελεύθερα, ενώ στη πραγματικότητα θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί.

Η ζάχαρη είναι εθιστική, όπως και τα ναρκωτικά. Για του λόγου το αληθές, προσπαθήστε να την αποβάλετε από την καθημερινή σας διατροφή για μερικές εβδομάδες. Θα πάθετε σύνδρομο στέρησης, και στο τέλος θα αισθάνεστε διαφορετικά.

 

 

World Mysteries

http://blog.world-mysteries.com/science/the-sugar-conspiracy/

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 02/01/2012 11:32:40

  Και εδώ δυστηχώς δρουν μονοπωλιακά τα διάφορα λόμπυ που εμπορεύονται το προιόν.
  Τη στιγμή μάλιστα που έχει ανακαλυφθεί ΗΔΗ φυτό το οποίο έχει τις ιδιες γλυκαντικές και γευστικές ιδιότητες με αυτήν...
  Ενα ισχυρό sock με ένα hardware reset θέλει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, και οχι παγκόσμια διακυβέρνηση ...

 2. Lampros avatar
  Lampros 02/01/2012 11:53:38

  Μου θυμίζει λίγο την υπόθεση του ΠΑΣΟΚ. Ολοι ξέρουμε πόσο κακό κάνει, δεν εχει προσθέρει τίποτε, απομυζει την κοινωνία, και μας γεμίζει δηλητήριο, όμως, αρκει να ερθει ένας να πει "λεφτα υπαρχουν" και ξαναπέφτουμε με τα μουτρα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Lampros 02/01/2012 13:47:10

   "Κουραμπιέδες υπάρχουν!"

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 02/01/2012 14:14:22

  ΠΩΣ Η ¨Ε.Ο.Κ. – Ε.Ε. ΚΑΤΕΣΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨ ( ¨ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ¨ )

  ¨ΑΛΠΕΙΣ – ΕΟΚ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΒΟΥΝΑ…¨

  H καταστροφή της βιομηχανίας ζάχαρης στην Ελλάδα από την ΕΕ
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  http://www.istrilatis.blogspot.com/2012/01/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html

 4. anonymous avatar
  anonymous 02/01/2012 14:44:48

  Υπερβολικό το άρθρο. Ο οργανισμός χρειάζεται ζάχαρη και την παίρνει από φρούτα μέλι κλπ. Πάντως όποιος θέλει να την κόψει μπορεί να την ελαττώσει σιγά σιγά. Να μην πίνει ζαχαρώδη αναψυκτικά, να μην τρώει γλυκά και να μη ρίχνει ζάχαρη στον καφέ του. Έτσι σιγά σιγά επανέρχεται ο οργανισμός.

  • prop avatar
   prop @ anonymous 05/01/2012 23:52:04

   Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται γλυκόζη και όχι ζάχαρη - έχει διαφορά. Όσον αφορά το άρθρο κινείται σε σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας την επίδραση επεξεργασμένων τροφών (και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό) στον άνθρωπο. Δεν καταφέρεται εναντίον φυσικών σακχάρων (φρουκτόζη στα φρούτα, λακτόζη στο γάλα κλπ).
   Και δίνει και ένα ερέθισμα, με την οικονομική δυσπραγία που έχουμε, να εξετάσουμε: τι τρώμε, από που το αγοράζουμε, και πόσο τελικά το πληρώνουμε. Μια αναλυση κόστους - ωφέλειας βρε αδερφέ!

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 02/01/2012 21:38:15

  Κάποια χρόνια δούλευα σε εργοστάσιο παραγωγής ζάχαρης και πριν την έναρξη της παραγωγής σφάζαμε όλα τα βοοειδή και τα γουρούνια της περιοχής για να βγάλουμε καλό χρώμα !!!! Μην τρελαθούμε όντως υπερβάλει το άρθρο...

 6. Kostas avatar
  Kostas 03/01/2012 12:04:11

  Αυτος που εγραψε το αρθρο ειναι παντελως ασχετος απο χημεια και απο τεχνολογια παραγωγης ζαχαραρης!

  Ν=Αζωτο οχι Νατριο!

  • Χάρις avatar
   Χάρις @ Kostas 03/01/2012 16:48:13

   Θα διαφωνήσω. Ο αρθρογράφος ίσως να υπερβάλλει, αλλά το συγκεκριμένο σφάλμα δεν είναι δικό του αφού το στοιχείο στο πρωτότυπο κείμενο αναφέρεται ορθώς ως nitrogen.

   Το "παράξενο θέλγητρο" μετέφρασε εσφαλμένα:

   > Η χημική σύνθεση της κοκαΐνης είναι C17H21NO4. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δυο είναι η απουσία του ατόμου του __νάτριου__...

   Τέλος πάντων, για τους περαιτέρω ενδιαφερόμενους: το σύμβολο N του αζώτου προέρχεται από το λατινικό (και αργότερα αγγλικό) όνομα του στοιχείου (Nitrogen, το οποίο σημαίνει αυτό που παράγει/γεννά νίτρο), ενώ το σύμβολο του νατρίου είναι Na και το λατινικό (και αργότερα αγγλικό) όνομα του στοιχείου είναι Sodium (που σημαίνει αντίδοτο για τον πονοκέφαλο).

   Και φυσικά παρά τα όποια τέτοια λαθάκια μετάφρασης του "παράξενου θελγήτρου", τον/την ευχαριστούμε για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλει για να μεταλαμπαδεύσει γνώση και απόψεις του κόσμου σε μη γνωρίζοντες επαρκώς ξένες γλώσσες για να τα διαβάσουν μόνοι τους.

   • ήγγικεν avatar
    ήγγικεν @ Χάρις 04/01/2012 15:21:55

    Όντως ο SA είναι Au(ror)- χρυσάφι, και όχι απλό διαμάντι- C(arbon). Χαιρετισμούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.