#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2011 07:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η σημερινή τεχνολογία αιχμής οφείλει πολλά στα ηλεκτρονικά παιχνίδιαΤον όχι και τόσο παλιό καλό καιρό, η αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας ήταν σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα στρατιωτικής έρευνας και ανάπτυξης. Αυτό τώρα έχει αλλάξει. Σήμερα, η σοβαρότερη έρευνα που οδηγεί τη τεχνολογία, οφείλεται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στα video games.

Αυτή τη στιγμή, ο ταχύτερος υπέρ-υπολογιστής του πλανήτη, λειτουργεί με επεξεργαστές τους οποίους κατασκεύασαν εταιρίες του τομέα των gaming graphics.

Ακόμη και το περίφημο iPhone, οφείλει τη τεχνολογία του (έγχρωμη LCD οθόνη, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ακρίβεια κατασκευής, κλπ) στις φορητές παιχνιδομηχανές τύπου Nintendo DS.

Συνεπώς, ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στο διαβόητο «βιομηχανικό-στρατιωτικό» κατεστημένο, και να καλωσορίσουμε το νέο «βιομηχανικό-διασκεδαστικό» κατεστημένο.

Ο λόγος αυτής της μετατόπισης όσον αφορά στη τεχνολογία αιχμής, οφείλεται κυρίως στον μεγάλο όγκο, ο οποίος και κατεβάζει το κόστος. Οι σημερινοί (geeks) προγραμματιστές δεν καταδέχονται να γράψουν κάποια νέα εφαρμογή, αν δεν αφορά σε εκατομμύρια, ή σε δεκάδες εκατομμυρίων, από  ενδεχόμενους πελάτες. Και αν δεν συνοδεύεται με πολλά εκατομμύρια σε δολάρια.

Μια φορά και έναν καιρό, τα χρήματα των φορολογουμένων ήταν αυτά που χρηματοδοτούσαν τις μεγάλες τεχνολογικές καινοτομίες μέσω κυρίως στρατιωτικών προγραμμάτων. Σήμερα, αυτό το ρόλο τον ανέλαβε το χρηματιστήριο. Και μπορεί κάποιος να το μισεί όσο θέλει, αλλά θα πρέπει να θυμάται, πως καλύτερα αυτό παρά οι πόλεμοι που κάποτε οδηγούσαν την τεχνολογική ανάπτυξη.

S.A.-Wall Street Journal

ΣΧΟΛΙΑ

  1. TopGunZ avatar
    TopGunZ 05/01/2011 10:00:36

    Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι σημαντικότερες και πιο "βαριές" δουλειές που έχει να κάνει ένας υπολογιστής είναι η προσομείωση και το rendering γραφικών, αμφότερα σημαντικά για τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, οπότε στην εξέλιξη των υπερυπολογιστών βοήθησε και αυτός ο τομέας.

    H σειρά playstation έχει στο παρελθόν απαγορευτεί ως υπερυπολογιστής σε ασιατικά κράτη, ενώ το σημερινο PS3 χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές για να δημιουργήσει υπερυπολογιστικά clusters (στρατιωτική χρήση, αναδίπλωση πρωτεινών κλπ.). Το kinect του xbox360 ήδη έχει χακαριστεί από indy pc developers και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στους υπολογιστές του minority report. Το wii board έχει χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστεί ιδιοκατασκευή υποβοήθησης κίνησης βρεφών με κινητικά προβλήματα!

    Η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών είναι ο ταχύτερα αναπτυσόμενος κλάδος στον τομέα της διασκέδασης με απίστευτα ποσά σε έρευνα και ανάπτυξη, και απίστευτα κέρδη, για να μην ξεχάσουμε φυσικά τις πολλές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι τα βιντεοπαιχνίδια αναπτύσουν πολλές πνευματικές ικανότητες. Φυσικά στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχουμε προσπαθήσει να εκμεταλευτούμε το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό μας, αλλά θυμόμαστε τα βιντεοπαιχνίδια μόνο όταν η Ανουσάκη θέλει να κατηγορήσει κάποιο βίαιο παιχνίδι ή όταν οι ηλίθιοι γονείς αφήνουν ένα παιδάκι να εθιστεί σε κάποιο MMORPG.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.