
Η ροζ απειλή...
Θυμάστε την ανάρτηση που είχαμε για τον «εμπλουτισμένο» αμερικανικό κιμά, τον επονομαζόμενο και ροζ γλίτσα; (oι διαπλεκόμενες...διαδρομές του αμερικανικού κιμά!)
Τελικά, τα αμερικανικά ΜΜΕ πήραν ζεστά το θέμα, και έτσι, μετά από την γενική κατακραυγή που προέκυψε, πολλές επιχειρήσεις (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, κλπ) αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν, δηλώνοντας ότι αποσύρουν το συγκεκριμένο προϊόν από τα ράφια τους.
Ακόμη και το υπουργείο Γεωργίας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή της γλίτσας, επιτρέπει πλέον στα σχολεία που συμμετέχουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Σχολικής Διατροφής, να επιλέγουν αν θέλουν κιμά με ή χωρίς συμπληρώματα ροζ γλίτσας.
Όπως όμως γράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο Mark Bittman, υπάρχουν ακόμη χειρότερα χημικά συμπληρώματα στο κρέας που καταναλώνουμε , από την ροζ γλίτσα.
Όπως λέει, «το συγκεκριμένο προϊόν είναι σίγουρα αηδιαστικό, αλλά όχι το πιο αηδιαστικό από αυτά που τρώμε… και στο κάτω κάτω ξεκίνησε ως μια προσπάθεια να γίνει το κρέας πιο ασφαλές».
Θυμίζουμε ότι ο ψεκασμός του κρέατος με αμμωνία είχε αρχικό σκοπό την εξουδετέρωση των βακτηρίων τα οποία προκαλούνται εξαιτίας της μαζικής πλέον παραγωγής και επεξεργασίας του κρέατος, που επικρατεί στη συγκεκριμένη βιομηχανία.
Οι αγελάδες και τα μοσχάρια τρέφονται με σιτηρά, και μεγαλώνουν μέσα σε άσχημες και αφύσικες συνθήκες βιομηχανικής παραγωγής.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, υπάρχει μια τάση να πλήττονται από το βακτήριο E. coli, το οποίο παρεμπιπτόντως άρχισε να αποκτά αντίσταση ακόμη και στις υγιείς αγελάδες, που πλέον τις φορτώνουμε με αντιβιοτικά.
«Η ροζ γλίτσα είναι σύμπτωμα, και όχι η ασθένεια…», γράφει ο Bittman, «αν δεν αναθεωρήσουμε ολόκληρη την διαδικασία παραγωγής κρέατος, αυτό που καταναλώνουμε ποτέ δε να θα είναι ασφαλές, είτε έχει , είτε δεν έχει ροζ γλίτσα… άλλωστε, η αμμωνία κάθε άλλο παρά το πιο επικίνδυνο χημικό που έχει εγκριθεί για χρήση στο κρέας που καταναλώνουμε είναι, και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουμε».
opinionator.blogs.nytimes.com
S.A.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Μπράβο στον Σ.Α. για την ανάρτηση.
Σε ευχαριστώ, αλλά δες κι αυτό:
h__p://www.reuters.com/article/2012/04/04/food-ammonia-idUSL2E8F4CR920120404
Η αμμωνία βρίσκεται παντού. Ακόμη και στις ... μπάμιες.
Οτι τρώει ο μέσος αμερικανός και προς τα κάτω είναι μόνο γλίτσα και όχι μόνο το κρέας, τα πάντα..... Ενα γεύμα με φυσικό φαγητό (μόνο σε ειδικά εστιατόρια) κοστίζει περίπου 300 δολλάρια, τουτέστιν μόνο οι πλούσιοι έχουν την δυνατότητα να τραφούν φυσιολογικά.
Γιατί το κέρδος να είναι πάνω από την υγεία μας; Από παντού πυροβολισμοί. !!!! Ας φυλαχτουμε μόνοι μας .
Πάρα πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφονται. Τελικά μάλλον είμαστε τυχεροί (ακόμα ) σε ό,τι αφορά στη διατροφή μας..
ΥΓ: Προτείνω νέο σύνθημα: Καλλιέργησε κι εσύ μια..κότα..μπορείς!
Μην είσαι τόσο σίγουρη, εκτός κι αν εσύ ανήκεις στο 1-6% αυτών που τρώνε μόνο όσα οι ίδιοι καλλιεργούν. Αλλιώς, αν αγοράζεις από το εμπόριο, άστα να πάνε.
Ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα για μας που ζούμε στην επαρχία SA...και προσωπικά, δεν είμαι καθόλου οπαδός των τυποποιημένων κρεάτων...
Μεγάλο το πρόβλημα της διατροφής, είναι πλέον αμφίβολο, αν υπάρχει κάτι, οτιδήποτε απο αυτά που καθημερινά καταναλώνουμε, και θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί "φυσικό".
Το θέμα με την αμμωνία, δεν είναι καινούργιο, και φυσικά χρησιμοποιείται σε όλα τα κατεψυγμένα τρόφιμα, ακόμη και λαχανικά. Ενας τρόπος γιά να "καθαρίσει" απο την αμμωνία ένα προιόν, εν αντιθέσει με τις οδηγίες χρήσης, είναι αν το βάζετε σε σουρωτήρι, και να το ξεπλένετε με άφθονο νερό.. (το οποίο με τη σειρά του όμως, είναι γεμάτο χλώριο...) Χαιρετισματα...
Εχουμε γίνει πολλοί...
Και ο τρόπος ζωής σύμφωνα με τα δυτικά κουλτουρο-πρότυπα, δεν αφήνει περιθώρια, γιά πολλές επιλογές, σε συνδιασμό πάντα με την αισχροκέρδεια που καραδοκεί παντού...
Ολοι στις πολεις, ποιοί θα μείνουν να καλλιεργήσουν γή? Αυτοί που τελικά μένουν, δεν επαρκούν γιά να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε ...ανίερες μεθόδους υπερ-υπερπαραγωγής.
Ας τα λουστούμε, η μάλλον ας τα φάμε...
Βράζεις τα κατεψυγμένα λαχανικά για λίγο αντί να τα πλείνεις, πετάς το νερο, στραγγίζεις και μετά μαγειρεύεις, προσθέτοντας νερό που έχει βράσει , το ίδιο και για τα κρεατικά....... οδηγίες από την χημικό ανηψιά μου.
Συμφωνώ με την Ευα εφ όσον μπορούμε.Ο μως να γνωρίζουμε Ότι παράγουμε τα καλλιτερα και νοστιμοτερα κρέατα Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε εισαγωμενα η κατεψυγμένα .Ας φάμε λιγότερο αλλα καλλίτερο