#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2011 08:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η λιτότητα ... πλήττει και τα ακριβά ναρκωτικάΗ χρήση κοκαΐνης στην Ευρώπη παρουσιάζει πτώση εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ναρκωτικών της ΕΕ.

Υπάρχει όμως ο κίνδυνος της έξαρσης του ιού HIV (AIDS) μεταξύ των χρηστών ηρωίνης, αφού οι περικοπές δημοσίων δαπανών έχουν οδηγήσει σε περιστολή των διάφορων προγραμμάτων υποστήριξης των ναρκομανών.

Όπως λέει ο επικεφαλής της αρμόδιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας Wolfgang Götz: «Οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να χάσουν τον στόχο. Ήδη σε αρκετές χώρες μέλη της ΕΕ , υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες μελλοντικής ανάπτυξης του HIV,  που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών…Οι περιστολές των δαπανών υγείας κλπ σημαίνουν ότι δεν θα μπορούμε να αντιδράσουμε κατάλληλα όταν σημειωθεί έξαρση του AIDS σε αυτούς που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών, φαινόμενο που ήδη υπάρχει σε χώρες που γειτονεύουν με την ΕΕ».

Η Ελλάδα, που ιστορικά είχε χαμηλούς δείκτες όσον αφορά στον ιό HIV, έχει ήδη αναφέρει μεγάλη αύξηση σε νέες μολύνσεις τοξικομανών, με 170 περιστατικά μέχρι στιγμής. Κάτι ανάλογο συμβαίνει  στην Βουλγαρία, στην Εσθονία, και στη Λιθουανία.

Όπως σημειώνει ο Götz, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών είναι υπεύθυνη  για περίπου 2.000 θανάτους κάθε χρόνο στην ΕΕ».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χρήση ηρωίνης στην Ευρώπη ήταν σχετικά σταθερή, με περίπου 1.3 εκατομμύρια χρόνιους χρήστες. Υπήρχαν όμως σαφείς ενδείξεις ότι η χρήση κοκαΐνης είχε αυξηθεί (ως σύμβολο ευμάρειας και λάιφ σταιλ) ενώ η χρήση της κάνναβης είχε μειωθεί.

Σύμφωνα με την υπηρεσία  EMCDDA που εδρεύει στη Λισσαβόνα, περίπου 4 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έκαναν χρήση κοκαΐνης πέρσι. Οι χώρες όμως με τα μεγαλύτερα ποσοστά χρηστών κοκαΐνης (Δανία, Ισπανία, Βρετανία, και Ιταλία) ανέφεραν πτώση το 2010, όπως ακριβώς συνέβη και στις ΗΠΑ αλλά και στον Καναδά.

Όπως αναφέρει η έκθεση της υπηρεσίας, οι λόγοι της πτώσης αυτής σχετίζονται με την οικονομική κρίση  και τα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται,  που καθιστούν την χρήση της ακριβής κοκαΐνης απαγορευτική. Ένα γραμμάριο κοκαΐνης κοστίζει από €50 έως €80 στην Ευρώπη.

 

Financial Times

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 17/11/2011 09:45:12

  Κόκα, ινδική κάνναβη, ηρωίνη, AIDS...άντε ν' αντιδράσουν μετά οι άνθρωποι σε ο,τιδήποτε....

 2. ειδησεις avatar
  ειδησεις 17/11/2011 10:20:17

  Να και κάτι θετικό από την οικονομική κρίση!

 3. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 17/11/2011 10:55:36

  Δυστυχώς το μόνο που μας έμεινε για να χαρούμε κομμάτι χωρίς να πληρώνουμε χρήματα είναι ο αυνανισμός. Απορώ λοιπόν, για ποιον λόγο απολαμβάνουν οι πρόεδροι κρατών, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί τόσο υψηλών αποδοχών, εφόσον την βασική τους διανοητική ανάγκη ικανοποιούν κατά κόρον στο τζάμπα.

  Και για να μην μιλούν κάποια φρόκαλα για ανωνυμία:
  Συγγραφεύς σχολίου:
  Διονύσιος Κλαδάς, Βερολίνο
  Συντονιστής κινημάτων, αρκουδοτρόφος.

  Διατηρώ επίσης και το κόπυράιτ αυτού του σχολίου για τα οικονομικά οφέλη, που ήθελαν προκύψουν από αυτό, σε περίπτωση ενσωματώσεώς του σε φιλοσοφικά λεξικά, μελλοντικές κυβερνητικές διακηρύξεις, ή επιστολές ερωτικού περιεχομένου.

  Και μια προειδοποίηση:
  Όποιος τολμήσει να μου υποβάλει μήνυση ένεκα αυτού του σχολίου, θα απαιτήσω αυτός να καταθέσει υπεύθυνο δήλωση ενώπιον του δικαστηρίου, ότι ΔΕΝ αυνανίζεται.

 4. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 17/11/2011 13:38:41

  Μποτιλια παντα πιστευα οτι διαθετεις πνευμα!! .Τελευταια ομως ειχες χαθει απο το παρον blog.....

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ Μυρσινη 17/11/2011 16:34:31

   Αγαπητή φίλη Μυρσίνη,
   θερμά ευχαριστώ για τα εύσημα.΄Υπόσχομαι στο μέλλον να συμμετέχω στα σχόλια του αγαπητού μας Antinews με συχνό τρόπο.

 5. ειδησεις avatar
  ειδησεις 17/11/2011 20:29:02

  Κρίση σε όλα δηλαδή!

 6. factorx avatar
  factorx 17/11/2011 22:01:50

  Ηρεμία αδέλφια. Ενωμένοι ποτέ νικημένοι

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ factorx 17/11/2011 22:07:38

   Συμφωνῶ,σωστός!

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ factorx 17/11/2011 23:24:10

   Συμφωνώ και εγώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.