#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/09/2012 08:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η καταδικασμένη γενιά των σημερινών ανδρώνΌπως υποστηρίζει ο ψυχολόγος Philip Zimbardo, η σημερινή γενιά των ανδρών είναι καταδικασμένη να αποτύχει, εξαιτίας των παιχνιδιών βίντεο και του πορνό.

Στο βιβλίο τους, που προκαλεί έντονες συζητήσεις, The Demise of Guys: Why Boys Are Struggling And What We Can Do About It, οι Zimbardo και  Nikita Duncan εξηγούν το πώς και το γιατί, οι σημερινοί άνδρες αποτυγχάνουν τόσο στην μόρφωση, όσο και στις προσωπικές τους σχέσεις.

Μια λύση, κατά τον Zimbardo, είναι οι γονείς των αγοριών να περιορίσουν, ή και να κόψουν εντελώς την πρόσβαση των παιδιών τους στους Η/Υ και στα βιντεοπαιχνίδια, προκειμένου να τα επαναφέρουν στη σωστή πορεία.

Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο:

Τα κορίτσια σήμερα, τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από τα αγόρια, σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα, από το δημοτικό ως τα μεταπτυχιακά.
Τα αγόρια έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να παρατήσουν το σχολείο και το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Στατιστικής.
Το 2011, η βαθμολόγηση των νεαρών ανδρών στα τεστ SAT (για είσοδο σε ΑΕΙ) ήταν σε ιστορικό  χαμηλό, για τα τελευταία 40 χρόνια.
Ακόμη και το Χόλλυγουντ έχει αντιληφτεί αυτήν την πραγματικότητα, και την εκμεταλλεύεται μέσα από κινηματογραφικές ταινίες όπως είναι οι Failure to Launch, Knocked Up και  Jackass, που λοιδορούν την σημερινή αποτυχημένη γενιά ανδρών.
Το 70% των χαμηλών και αρνητικών  βαθμολογιών στα σχολεία, δίνονται στα αγόρια.
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται πλέον να παντρευτούν, να κάνουν παιδιά, ή να γίνουν οι αρχηγοί της οικογένειας.
Τα αγόρια έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν  από το σύνδρομο της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής, την αφηρημάδα και από υπερκινητικότητα, από ότι τα κορίτσια.
Τα δυο τρίτα των μαθητών στα ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης, είναι αγόρια.
Το μέσο αγόρι σπαταλά 13 ώρες την εβδομάδα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Το μέσο κορίτσι, μόλις 5.
Μέχρι να κλείσει τα 21 του χρόνια, ο μέσος νεαρός Αμερικανός θα σπαταλήσει 10.000 ώρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Πρόκειται για τον διπλάσιο χρόνο από αυτόν που απαιτείται για να αποκτηθεί ένα πανεπιστημιακό πτυχίο.
Ο μέσος μαθητής λυκείου ξοδεύει τουλάχιστον δυο ώρες την εβδομάδα παρακολουθώντας πορνό. Οι άνδρες δεν μπορούν να ξεφύγουν από το πορνό. Μόνο μέσα στο 2011, παρήχθησαν και κυκλοφόρησαν 13.500 εμπορικές και μεγάλης διάρκειας ταινίες πορνό. Οι αντίστοιχες κανονικές ταινίες του Χόλυγουντ ήταν μόλις 600.
Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, η διαδικτυακή πορνογραφία βλάπτει παντελώς την ικανότητα των νεαρών αγοριών να δημιουργήσουν ουσιαστικές ρομαντικές σχέσεις, επειδή τείνουν να βλέπουν τις γυναίκες ως αντικείμενα.
Σύμφωνα με τις σημερινές προβλέψεις, μέχρι το 2016, το 60% των πτυχίων ΑΕΙ θα ανήκουν σε γυναίκες.
Το 63% των ερωτηθέντων ανδρών, δηλώνει ότι δεν έχει κανέναν κίνητρο, εξαιτίας των ανάμικτων μηνυμάτων που δέχεται καθημερινά από τα ΜΜΕ και από την κοινωνία, αναφορικά με τον ανδρικό ρόλο.
Το 70% των νεαρών ανδρών της Αμερικής, δηλώνει πως η γενιά τους δεν πρόκειται να είναι τόσο έξυπνη, ή καινοτόμος, όσο οι αντίστοιχες γενιές άλλων αναπτυγμένων χωρών.

businessinsider.com

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TasosC avatar
  TasosC 10/09/2012 08:47:20

  Προς επίρρωση όσων γράφονται :
  Στο σχολείο του γιου μου (ένα από τα πιο πετυχημένα επαρχιακά γυμνάσια της Μακεδονίας με μεγάλο ποσοστό επιτυχιών διαχρονικά στις πανελλαδικές από το αντίστοιχο λύκειο που ακολουθεί) συμβαίνει το εξής:
  Κάθε τάξη αποτελείται από 120-130 παιδιά .
  Περίπου 20-25 παιδιά σε κάθε τάξη είναι αριστούχοι (πάνω από 18,5).
  Τα αγόρια είναι 5-7.
  Στα παιδιά πάνω από 19,5 (περίπου 7-8 σε κάθε τάξη) . Τα αγόρια είναι ο-1.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ TasosC 10/09/2012 13:18:47

   Περίεργο. Ήμουν σίγουρος ότι οι αριστούχοι είναι πιο πολλοί άντρες συνήθως. Στο σχολείο μου (δημόσιο) από τους 5 άνω του 19000, ήμασταν 3 αγόρια και 2 κοπέλες. Μήπως το σχολείο σας ήταν ιδιωτικό;

   Εγώ είχα την εντύπωση ότι αυτό που λέει το άρθρο ισχύει γιατί ενώ οι γυναίκες είναι πολλές που είναι μέτριες/καλούτσικες (βαθμοί 14-18), οι άντρες είναι ή άριστοι συνήθως (18+) ή πολύ κακοί μαθητές (14-).

   • TasosC avatar
    TasosC @ Νικόλας 11/09/2012 00:10:37

    Δεν κατάλαβες τον χρονικό ορίζοντα του άρθρου και του σχολίου μου. Μιλάει για το σήμερα.
    Συμφωνώ σχεδόν μαζί σου για το τότε (μάλλον ήμαστε της ίδιας εποχής των '80ς) .
    Δε συμφωνώ μαζί σου για το τώρα. Τα στοιχεία που αναφέρω δεν τα ξέρω επειδή είμαι εκπαιδευτικός (δεν είμαι), αλλά είναι δημοσιευμένα στον ημερήσιο επαρχιακό τύπο (όπως γίνεται κάθε χρόνο σχεδόν στις πρωτεύουσες των νομών) του νομού μου τον Ιούνιο του 2012 και υπάρχουν (με ονοματεπώνυμο) τα στοιχεία όλων των Αριστούχων μαθητών ΟΛΩΝ των Γυμνασίων και Λυκείων. Και σε ότι αφορά το δημόσιο ή ιδιωτικό και να ήθελα (που σαφώς ΔΕΝ θέλω) στο νομό μου δεν υπάρχει ιδιωτικό Γυμνάσιο ή Λύκειο.
    Δυστυχώς (και το εννοώ), επειδή ως γονιός το παρακολουθώ , είναι ακριβώς όπως το λέει το άρθρο.

  • Θthymios avatar
   Θthymios @ TasosC 10/09/2012 17:32:13

   τότε φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα._

 2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ avatar
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 10/09/2012 09:41:06

  Κι όμως ακόμη υπάρχει η υποχρέωση στρατιωτικής θητείας μόνο για τους άνδρες.
  Θα υπηρετώ από το Νοέμβριο ως φαντάρος και θα χάσω ένα μεταπτυχιακό λόγω θητείας, που η Χ ανταγωνίστριά μου στον εργασιακό στίβο θα το χρησιμοποιήσει ως συγκριτικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό της για να καπαρώσει μια από τις λίγες θέσεις εργασίας που υπάρχουν για νέους.
  Βλέπετε αγαπητοί μου, το απολυτήριο του στρατού δεν έχει καμμία σημασία στον ιδιωτικό τομέα.
  ΥΓ:Η Νέα Δημοκρατία που ψήφισα και θα ξαναψηφίσω είχε στο πρόγραμμά της ειδική μνεία για την καθιέρωση θητείας για τις γυναίκες.
  Δεν αιτούμαι κατάργηση θητείας ή υπηρεσία για λιγότερους μήνες.
  Απλά απαιτώ να εφαρμοστεί επιτέλους η συνταγματική επιταγή της ισότητας των 2 φύλων και ως προς τις υποχρεώσεις!

 3. Θth avatar
  Θth 10/09/2012 10:27:04

  "islam"!

  • Θth avatar
   Θth @ Θth 10/09/2012 10:28:53

   “israel-islam”! (donmeδικο)...

 4. Θth avatar
  Θth 10/09/2012 10:51:11

  «Κι όμως ακόμη υπάρχει η υποχρέωση στρατιωτικής θητείας μόνο για τους άνδρες.»
  γιατί δεν καθιερώνετε “μόρια στρατού”; για “προσλήψεις στο δημόσιο”, “διάφορες επιδοτήσεις”, “τοποθετήσεις Ο.Α.Ε.Δ.”. όσες γυναίκες θέλουν να παν “πενταετείς”, να γίνονται “δεκτές για ένα εννιάμηνο (9μηνο)”, και μετά “να’ αποφασίζεται η τύχη τους”. των ανδρών η θητεία να ’ναι από “16μηνη” έως “21μηνη”. να ’χουν όμως κι’ αυτές “μόρια στρατού”.
  «Θα υπηρετώ από το Νοέμβριο ως φαντάρος και θα χάσω ένα μεταπτυχιακό λόγω θητείας, που η Χ ανταγωνίστριά μου στον εργασιακό στίβο θα το χρησιμοποιήσει ως συγκριτικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό της για να καπαρώσει μια από τις λίγες θέσεις εργασίας που υπάρχουν για νέους.»
  «Τι ζητάν οι παλαιοί πολεμιστές και τα θύματα στρατού».
  (Παντελής Πουλιόπουλος)
  «Βλέπετε αγαπητοί μου, το απολυτήριο του στρατού δεν έχει καμμία σημασία στον ιδιωτικό τομέα. Η Νέα Δημοκρατία που ψήφισα και θα ξαναψηφίσω είχε στο πρόγραμμά της ειδική μνεία για την καθιέρωση θητείας για τις γυναίκες.
  Δεν αιτούμαι κατάργηση θητείας ή υπηρεσία για λιγότερους μήνες.
  Απλά απαιτώ να εφαρμοστεί επιτέλους η συνταγματική επιταγή της ισότητας των 2 φύλων και ως προς τις υποχρεώσεις!»

  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ avatar
   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ @ Θth 10/09/2012 11:25:41

   Ποιος νοιάζεται για τα μόρια στρατού αυτή την περίοδο;
   Προσλήψεις στο Δημόσιο θα ξαναγίνουν μετά από 10-15 χρόνια και αν.
   Κι έπειτα προς τι η αναφορά στον Τροτσκιστή του 1920;
   Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι μήνυμα θες να περάσεις...
   Αναγνώστες είμαστε, όχι αποκωδικοποιητές...

  • akalyptos avatar
   akalyptos @ Θth 15/09/2012 18:36:45

   Μη μου πεις ότι θες δημόσιο!!!

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/09/2012 13:49:33

  Νά τονιστεῖ καί νά ἐπαναληφθεῖ S.A.,ὅτι ἡ ἔρευνα πού ἀναφέρεις,ἀφορᾶ τά ἀμερικανάκια...

  • φαρμακογλωσσα avatar
   φαρμακογλωσσα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/09/2012 19:34:43

   Προφανως, επειδη εδω δεν γινονται τετοιες ερευνες...Εμεις τα ξερουμε ολα και εχουμε λυσει ολα τα προβληματα σχετικα με την εκπαιδευση.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ φαρμακογλωσσα 10/09/2012 22:32:49

    Ἐμεῖς εἴμαστε ὑπεράνω τέτοιων ἐρευνῶν.

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 15/09/2012 22:41:29

  Λογικό το βρίσκω οι μοντέρνοι άντρες να μην έχουν κατεύθυνση και να μην θέλουν να παντρευτούν και να γίνουν "αρχηγοί" μίας οικογένειας. Οι νόμοι διαζυγίων του δυτικού κόσμου έχουν μετατρέψει τον άντρα σε μηχάνημα ΑΤΜ, part time πατέρα που βλέπει τα παιδιά του σπάνια, χωρίς αναπαραγωγικά δικαιώματα και αρχηγό μόνο μπροστά στον υπολογιστή του όταν βλέπει τσόντες η παίζει παιχνίδια.

  Τι "κίνητρο" έχει ένας νέος άντρας σήμερα για να παντρευτεί? Για να μπορεί η μέλλουσα σύζυγος να τον χωρίσει ανά πάσα στιγμή, να του πάρει τα παιδιά και να τον βουλιάξει οικονομικά? Γιατί να εργάζεται για μία οικογένεια που δεν του ανήκει?

  Όσο για το "η διαδικτυακή πορνογραφία βλάπτει παντελώς την ικανότητα των νεαρών αγοριών να δημιουργήσουν ουσιαστικές ρομαντικές σχέσεις, επειδή τείνουν να βλέπουν τις γυναίκες ως αντικείμενα" αφήστε το καλύτερα. Το πορνό είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια που μπορεί να πάει ένας άντρας για να νιώσει άντρας. Στις τσόντες είναι "οκ" να είσαι άντρας...

  Παράλληλα οι γυναίκες ζουν σε μία κοινωνία που μπορούν να κάνουν τα πάντα, με ένα νομικό σύστημα που τις προστατεύει και τις νταντεύει σε ακραίο βαθμό. Η γυναίκα μπορεί να είναι μοντέρνα εκεί που την συμφέρει, και παραδοσιακή όταν δεν την συμφέρει να είναι μοντέρνα και όταν τελειώσουν τα επιχειρήματα μπορεί να κατηγορήσει τον σοβινισμό, το κράτος, τον σεξισμό κλπ κλπ κλπ.

  Όσοι πιστεύετε ότι αυτά ισχύουν στην Αμερική κάνετε μεγάλο λάθος. Σίγουρα κάποια από τα παραδείγματα παραπάνω είναι τρανταχτά Αμερικάνικα προβλήματα αλλά και η Ελλάδα δεν πάει πίσω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.