16/10/2009 07:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επιλογή του Ομπάμα για την απονομή του βραβείου Νόμπελ ειρήνης, δεν ήταν ομόφωνη τελικάΚαι ενώ οι αντιδράσεις για τη βράβευση του προέδρου Ομπάμα συνεχίζονται, όπως προκύπτει, η απόφαση  κάθε άλλο παρά ομόφωνη ήταν. Σύμφωνα με νορβηγική εφημερίδα, τα τρία από τα πέντε μέλη της επιτροπής που αποφάσισε για τη βράβευση, διαφωνούσαν με την επιλογή του Ομπάμα. Πείστηκαν όμως χάρη στη σκληρή πίεση που άσκησε ο πρόεδρος της επιτροπής Thorbjoern Jagland, ο οποίος ήταν και φανατικά τοποθετημένος υπέρ της βράβευσης του Αμερικανού προέδρου.  Τα υπόλοιπα μέλη, συμφωνούσαν στο ότι ο Ομπάμα έχει ξεκινήσει κάποιες ορθές πρωτοβουλίες σε σχέση με τον πυρηνικό αφοπλισμό και την παγκόσμια συμφιλίωση, αλλά είχαν ενστάσεις όσον αφορά στο τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής. Ένα από τα νεότερα μέλη της επιτροπής μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα σκεπτικό για την τελική απόφαση. «Ανέμενα κάποια συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που θεωρούσα ως πολύ σοβαρά, όπως ο πόλεμος στο Αφγανιστάν», είπε σε εφημερίδα της Νορβηγίας. Στην ανακοίνωση όμως που έκανε για τη τελική απονομή, ο πρόεδρος της επιτροπής Jagland, την χαρακτήρισε ως «ομόφωνη». Ο Jagland, που έχει διατελέσει πρωθυπουργός της Νορβηγίας, είναι γενικά γνωστός τόσο για τις «μεγαλειώδεις» χειρονομίες του όσο και για τις κατά καιρούς γκάφες του.

 Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 16/10/2009 12:41:37

  Την ίδια ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλής στη χώρα του, οι ευρωπαϊκές ελίτ εξακολουθούν να δείχνουν ενθουσιασμένες που βρήκαν επιτέλους έναν Αμερικανό Πρόεδρο που ενστερνίζεται πολλές από τις αξίες τους.

  Το λυπηρό είναι πως οι Ευρωπαίοι cheerleaders του Ομπάμα, τυφλωμένοι από το θαυμασμό τους για το νέο… σωτήρα της ανθρωπότητας, δεν καταλαβαίνουν καν πως με κάτι τέτοιες κινήσεις γελοιοποιούν όχι μόνο το θεσμό των βραβείων Νόμπελ, αλλά ακόμη και αυτό το ίδιο το ίνδαλμά τους.

 2. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 16/10/2009 13:22:22

  Βανζέτι, μήπως τυχόν πέρασε από το μυαλό σου, ότι πρέπει πιά να επιλέξουν οι πέραν του Ατλαντικού φίλοι μας έναν Μπούς τρίτης γενιάς, αντί του Ομπάμα;
  Και εμείς, ίσως σε λίγο, ν' αναζητήσουμε κάποιον ... Καραμανλή τρίτης γενιάς;
  Ο Αχιλλέας μας κάνει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.