29/07/2009 20:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Νέα Υόρκη στέλνει τους άστεγους … διακοπέςΗ πόλη της Νέας Υόρκης ακολουθεί μια δική της προσέγγιση στο πελώριο ζήτημα της αντιμετώπισης των αστέγων της. Από το 2007, ο Δήμαρχος της πόλης  Bloomberg, έχει προμηθεύσει περισσότερες από 550 οικογένειες αστέγων με εισιτήρια μονής διαδρομής προκειμένου να απομακρυνθούν από τη Νέα Υόρκη. Οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου βοηθούν τους άστεγους να εντοπίσουν ακόμη και μακρινούς  συγγενείς τους οι οποίοι ίσως και να είναι πρόθυμοι να τους αναλάβουν και έτσι έχουν αποσταλεί πάρα πολλοί άστεγοι εκτός πόλης με  μερικούς να  έχουν μεταβεί  μέχρι και στη Γαλλία αλλά ακόμη και στη Νότια Αφρική… Ο Δήμος πληρώνει περίπου $500.000 ετησίως για το εν λόγω πρόγραμμα που θεωρείται πετυχημένο καθώς καμία από τις οικογένειες δεν έχει επιστρέψει μέχρι στιγμής στα «άσυλα» όπως  γράφουν οι New York Times.

 

Τα άσυλα και τα καταφύγια αστέγων είναι μια πολύ ακριβή λύση για την πόλη της Νέας Υόρκης καθώς η παροχή στέγης σε κάποια οικογένεια μπορεί να κοστίσει μέχρι και   $36.000 τον χρόνο. Πολλοί όμως κατακρίνουν το εν λόγω πρόγραμμα κατηγορώντας τις Αρχές ότι απλά μεταφέρουν το όποιο πρόβλημα σε άλλη πόλη. Οι άστεγοι πάντως  έχουν αγκαλιάσει την μοναδική για αυτούς ευκαιρία να εγκαταλείψουν την πόλη. Ένας άστεγος που επέστρεψε «δωρεάν»στο Πουέρτο Ρίκο, δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν περίμενε την πόλη έτσι όπως την βρήκε καθώς «… περίμενα  κάτι διαφορετικό… κάτι καλύτερο.»

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.