#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/08/2011 07:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε μορφή τατουάζ
Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε τον υπολογιστή μας, ή το κινητό μας τηλέφωνο, κάτω από το μανίκι μας, χάρη στην εφεύρεση ενός υπέρ-λεπτού και ελαστικού ηλεκτρονικού κυκλώματος, που θα μπορούμε να κολλάμε στο δέρμα μας σαν προσωρινό τατουάζ.

Αυτές οι συσκευές θα είναι σχεδόν αόρατες, και θα αποδίδουν εξίσου καλά με τις συμβατικές ηλεκτρονικές συσκευές, χωρίς όμως την ανάγκη καλωδίων και μπαταριών.

Η εξέλιξη αυτή θα φέρει μια νέα εποχή στις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε. Παράλληλα, η τεχνολογία τους θα είναι χρήσιμη σε διάφορες εφαρμογές, από τις ιατρικές διαγνώσεις, έως τις μυστικές στρατιωτικές αποστολές.

Το νέο «επιδερμικό ηλεκτρονικό σύστημα» βασίζεται σε ένα υπερελαστικό ηλεκτρονικό κύκλωμα, που αποτελείται από «φιδίσια» κανάλια αγωγιμότητας, που λυγίζουν και τεντώνονται, χωρίς να επηρεάζουν την απόδοση. Το κύκλωμα έχει το μέγεθος ενός γραμματόσημου, είναι πιο λεπτό από μια ανθρώπινη τρίχα, και κολλάει στο δέρμα βάσει φυσικών ηλεκτροστατικών δυνάμεων, και όχι κάποιας κόλλας.

Όπως λέει ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Illinois Todd Coleman, που ηγείται της ερευνητικής ομάδας, «Πιστεύουμε πως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στα φορητά ηλεκτρονικά, και δεν θα είναι  αντιληπτό ούτε από αυτόν που θα το φοράει. Η τεχνολογία αυτή θα μας συνδέει τόσο με τον φυσικό όσο και με τον κυβερνοχώρο, με έναν άνετο και φυσικό τρόπο».

Η συγκεκριμένη συσκευή θα μπορεί να παρακολουθεί τη καρδιακή λειτουργία και τις μυϊκές κινήσεις κάποιου ασθενή, τόσο καλά όσο και οι σημερινές συμβατικές ιατρικές συσκευές. Θα είναι όμως χωρίς καθόλου βάρος, και εντελώς αόρατη.

Οι επιστήμονες ελπίζουν πως θα μπορέσουν να φτιάξουν και ένα κύκλωμα που θα εντοπίζει κινήσεις του λάρυγγα, έτσι ώστε να μεταδίδει τις όποιες πληροφορίες ασύρματα, με τη καταγραφή της ομιλίας του ασθενή, ακόμη κι αν αυτός δεν παράγει ήχους!

Οι μέχρι στιγμής δοκιμές έχουν αποδείξει ότι ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα ελέγχου κάποιου ηλεκτρονικού παιχνιδιού, που ενεργοποιείται με τη φωνή, ή και σε μυστικές αστυνομικές και στρατιωτικές αποστολές , όπου θα ήταν επικίνδυνη η χρήση ασυρμάτων.

«Το σημείο κλειδί εδώ, είναι η μίξη των ηλεκτρονικών με τη βιολογία», λέει ο καθηγητής μηχανολογίας Yonggang Huang. «Όλες οι καθιερωμένες ηλεκτρονικές συσκευές είναι σκληρές και ανελαστικές. Η βιολογία είναι απαλή, και ελαστική. Πρόκειται για δυο διαφορετικούς κόσμους. Κι αυτός είναι ένας νέος τρόπος για να τους ενώσουμε».

 

S.A.-The Independent

http://www.independent.co.uk/news/science/how-computers-will-soon-get-under-our-skin-2336246.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 15/08/2011 08:38:15

  Με μια πρώτη ματιά, βολικό ίσως..
  με μια δεύτερη, τρομακτικό...

 2. ΚΜ avatar
  ΚΜ 15/08/2011 10:09:20

  Οι συνειρμοί με το «σφράγισμα» είναι αναπόφευκτοι...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΚΜ 15/08/2011 10:17:46

   Ακριβώς ΚΜ
   αλλά κάποιοι θα μας πουν και γραφικούς!

   • danaos avatar
    danaos @ ΕΥΑ 15/08/2011 11:08:44

    Καλημέρα!Χρόνια Πολλά σ' όλους!Προτιμώ να είμαι γραφικός!

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ danaos 15/08/2011 13:07:42

     Το δικό μου θα το κολλήσω στο μέτωπο!

     • danaos avatar
      danaos @ Strange Attractor 15/08/2011 13:17:18

      Αχ εσύ της τεχνολογίας!!Το Ροδινό τι να κάνουμε με τον άβακα υπό μάλης!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ danaos 15/08/2011 13:43:06

      Ο Ροδινός ακόμη πασχίζει να καταλάβει πως λειτουργεί αυτό το μηχάνημα του διαβόλου, ο τηλέγραφος!

     • danaos avatar
      danaos @ Strange Attractor 15/08/2011 13:49:19

      Μα ναι, γιατί μέχρι τις φρυκτωρίες έφτασε!Από κει και πέρα άρχισε να μπερδεύεται!

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ danaos 15/08/2011 22:17:39

     Χρόνια πολλά σε όλους και η Παναγία ας μας σκέπει.

 3. The Saint avatar
  The Saint 15/08/2011 11:47:38

  Εμ, πώς να μην είμαστε γραφικοί;
  Ο Η/Υ σκέτος καλά θα ήταν. Να "κολάγαν" και τα windows να σε βλέπουν να βαράς το χέρι σου θα'χε και πλάκα...
  Τα υπόλοιπα περι ελεγχων καρδιακών παλμών, φωνής, και μυών τι τα θέλουν?

 4. κυριάκος παπαδόπουλος avatar
  κυριάκος παπαδόπουλος 16/08/2011 02:16:01

  Τσιπάρισε με Αγά μου,να αγιάσω...!!!

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/08/2011 08:55:26

  Κάπου άκουσα ότι το σύστημα με τα τσιπ άρχισε να το εφαρμόζει πιλοτικά κάποιος Δήμος (στα Τρίκαλα;) για να ελέγχει το ωράριο των εργαζομένων του!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Strange Attractor 16/08/2011 09:17:24

   Θα ήταν στο ατομικό προεκλογικό πρόγραμμα της Σούλας.... (της Μερεντίτη ντε)

 6. ΑΡΜΑΔΑ avatar
  ΑΡΜΑΔΑ 24/08/2011 14:33:06

  Κοίτα τους πουσταρ....ες πως το φέρνουν! Σιγά σιγά ωστε στο τέλος να παρακαλέσουμε κιόλας να μας τσιπάρουν.
  Ακόμα κι αυτό όμως είναι προπομπός. Μέρος της "εκπαίδευσής" μας... Εξοικίωση με την "τεχνολογία" και τα νανοκυκλώματα πάνω στο κορμί μας...
  Δείτε ακόμα και τις ταινίες που παίζει η τηλεόραση τελευταία. Προχθές είχε μια στο star όπου η αστυνομία, πάντα στα πλαίσια της ένομης τάξης, είχε τσιπάρει κάποιον και τον παρακολουθούσαν. Στο τέλος δε, κι εκεί είναι και το μήνυμα, το μικροτσίπ του έσωσε τη ζωή διότι η αστυνομία τον εντόπισε εκεί όπου κινδύνευε...
  Ενορχηστρωμένη δουλειά λέμε...

 7. Misailidis Nikos avatar
  Misailidis Nikos 29/08/2011 17:56:55

  Αλήθινά όσα αναφέρετε, τρομακτική εξέλιξη της τεχνολογίας και όπως πάντα ένα εργαλείο η επιστήμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για καλό όσο και για κακό. Πάντως ο εκάστοτε χειριστής της είναι υπεύθυνος και όχι η τεχνολογία. Από την αλλη η Ιστορία μας έχει αποδείξει πως ως "Ανθρωποι" κοιτάζουμε να κυριαρχήσουμε με όλα τα μέσα σε όλα , συμπεριλαμβάνομένων και των "συνανθρώπων".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.