03/02/2010 15:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ηλεκτρονικά σκονάκια στη Βρετανία

Περισσότεροι από 4.400 μαθητές κατηγορούνται ότι "αντέγραψαν" πέρυσι στη Βρετανία στις απολυτήριες εξετάσεις του σχολείου ή τις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή επιτήρησης των εξετάσεων Ofqual, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία έκανε χρήση κινητών τηλεφώνων ή συσκευών υψηλής τεχνολογίας για να "κλέψει" στις εξετάσεις.

Συνολικά 4.415 μαθητές τιμωρήθηκαν για "αντιγραφή" στις εξετάσεις, δηλαδή σημειώθηκε μια αύξηση 6% από το 2008, μολονότι ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με μόλις το 0,03% των μαθητών που έδωσαν εξετάσεις.

Τα περισσότερα προβλήματα "αντιγραφής" επικεντρώνονται στη λαθραία είσοδο μη εγκεκριμένου υλικού μέσα στην αίθουσα των εξετάσεων, σημειώνει η Ofqual. Το υλικό αυτό ποικίλλει από εγχειρίδια και απαγορευμένα λεξικά έως κινητά τηλέφωνα και ατομικές στερεοφωνικές συσκευές.

"Όπως και το 2008, ο πιο διαδεδομένος τύπος 'αντιγραφής' αφορούσε την εισαγωγή μη εγκεκριμένου υλικού μέσα στην αίθουσα των εξετάσεων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επρόκειτο για ένα κινητό τηλέφωνο ή κάποια άλλη συσκευή επικοινωνίας", αναφέρεται στην έκθεση της Ofqual.

Αλλα μεγάλα προβλήματα που εντοπίστηκαν ήταν η λογοκλοπή, η παράλειψη των πηγών και η αντιγραφή ή η "συνεργασία" στη διάρκεια των εξετάσεων με άλλους υποψηφίους.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.