#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2013 17:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΗΠΑ: Στο Ανώτατο Δικαστήριο ο γάμος ομοφυλοφίλωνΤο ζήτημα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών θα εξετάσει σήμερα το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο, μετά την προσφυγή δύο γκέι ζευγαριών που θεωρούν ότι η περίφημη «Πρόταση 8» καταπατά τα προσωπικά του δικαιώματα. Οι υπερασπιστές της απαγόρευσης λένε ότι οι πολιτείες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίζουν για τον εαυτό τους και ότι, καθώς το σύνταγμα σιωπά για το θέμα, το δικαστήριο δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στην έντονη συζήτηση που απασχολεί ολόκληρο το έθνος.

Εννέα πολιτείες έχουν επιτρέψει τους γάμους ομοφυλόφιλων. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών τους υποστηρίζει, γεγονός που υποδηλώνει ότι σύντομα θα κερδίσουν περισσότερα νομοθετικά δικαιώματα.

Και τα δύο στρατόπεδα, υποστηρικτών και αντιτιθέμενων, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις μπροστά από το Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον και θα έχουν ισχυρή παρουσία μέσα στην αίθουσα.

Το Δικαστήριο έχει διάφορες επιλογές για να περιορίσει ή να επεκτείνει τη βαρύτητα της απόφασής του στη νομοθεσία, σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Πιθανόν να αποφανθεί ότι το σύνταγμα επιβάλλει σε όλες τις πολιτείες να επιτρέψουν στα  ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται, υπό το σκεπτικό ότι η απαγόρευση περιορίζει τις ελευθερίες που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα. Θα μπορούσε όμως να αποφανθεί ότι το Σύνταγμα δεν ορίζει τίποτε σχετικό και ότι η κάθε πολιτεία έχει το ελεύθερο να νομοθετήσει όπως θέλει. Από την άλλη, οι δικαστές μπορεί να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την Πρόταση 8 χωρίς αυτό να επηρεάζει τις ανάλογες νομοθεσίες σε άλλες περιπτώσεις.

www.nytimes.com/2013/03/27/us/supreme-court-same-sex-marriage-case.html?hp

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 27/03/2013 17:47:34

  Καταλαβαίνω τις ανησυχίες κάποιου για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά τις αντιρρήσεις κάποιων στο γάμο ή στο σύμφωνο συμβίωσης (στην ελληνική περίπτωση) πραγματικά δε μπορώ να τις καταλάβω!

 2. Ηλίας Κοντάκος avatar
  Ηλίας Κοντάκος 27/03/2013 18:15:17

  Είτε μας αρέσει είτε όχι, όσα έχουμε να καταλογίσουμε στους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες εδράζονται σε μία και μόνη βάση: τη θρησκεία. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός επιστήμονας που να υποστηρίζει ότι η ομοφυλοφιλία αυτή καθ' εαυτή δεν αποτελεί φυσιολογικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τουλάχιστον όχι λιγότερο από την ετεροφυλοφιλία. Αν λοιπόν οι αντιρρήσεις που διατυπώνουμε βασίζονται σε ιδεοληψίες ή σε διάφορες νεφελώδεις οιμωγές περί της ηθικής κατάπτωσης της κοινωνίας (που και πάλι εκπορεύονται από "θέσφατα" των θρησκειών), τότε ουδείς λογικός άνθρωπος δύναται να κατανοήσει για ποιο λόγο ορισμένοι συμπολίτες μας στερούνται δικαιώματα, την ίδια στιγμή που δεν απολαμβάνουν ανάλογες εξαιρέσεις από υποχρεώσεις. Αν π.χ. φορολογούνται το ίδιο όπως όλοι οι άλλοι (και μάλιστα εμμέσως περισσότερο, αφού ποτέ δεν θα μπορούσαν να έχουν τα φορολογικά προνόμια των παντρεμένων), για ποιο λόγο να μην τους αναγνωρίζονται τα ίδια δικαιώματα;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ηλίας Κοντάκος 27/03/2013 22:58:18

   Ναι ε; Άμα το πάμε έτσι, γιατί τότε η κοινωνική οργανωση αν βασίζεται στις νεφελώδεις οιμωγές και τα θέσφατα πχ του «φιλελευθερισμού» και όχι στη «θρησκεία»;

   • Ηλίας Κοντάκος avatar
    Ηλίας Κοντάκος @ ΚΜ 28/03/2013 06:56:05

    Αν πρόκειται να κάνετε λογικούς ακροβατισμούς, τουλάχιστον φροντίστε να μην είναι τόσο εξόφθαλμα παρανοϊκοί....

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 27/03/2013 21:38:04

  Ως Χριστιανός έχω να πω το εξής:

  Ο Ιησούς δεν είπε ούτε μία λέξη εναντίον τής ομοφυλοφιλίας.

  Μόνο ο Απόστολος Παύλος καταφέρθηκε εναντίον τής "αρσενοκοιτίας", αλλά ο Απόστολος Παύλος δεν έπαυε να είναι ένας αμαρτωλός άνθρωπος όπως όλοι μας, ένας άνθρωπος που ζούσε μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο της Δυτικής Ασίας τού 1ου αιώνα και αντιλαμβανόταν τα κοινωνικά θέματα με βάση αυτά που ίσχυαν τότε.

  Πιστεύω ότι αν ο Ιησούς ήθελε να καταδικάσει την ομοφυλοφιλία θα το έκανε, όπως καταδίκασε την πνευματική οκνηρία, τη φιλαργυρία, την υποκρισία, την ασωτεία, τον αγοραίο έρωτα...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Στέργιος 28/03/2013 02:26:41

   Δεν είναι μόνο του Αποστόλου Παύλου αυτή η θέση. Ανέκαθεν, η Εκκλησία είχε ενιαία στάση ως προς το ζήτημα αυτό. Εξάλλου, τους Αποστόλους τους διάλεξε ο ίδιος ο Χριστός, για την αποστολή τους. Αυτοί, τον ζήσαν και ξέραν τί είπε και τί δεν είπε καλύτερα από σένα.

   • Ηλίας Κοντάκος avatar
    Ηλίας Κοντάκος @ ΚΜ 28/03/2013 07:02:53

    Με την ίδια λογική, η Παλαιά Διαθήκη ορίζει τον θάνατο για τον ανυπάκουο και μέθυσο γιο (Δευτερονόμιον 21, εδάφια 18 έως 21). Πού το ενέκρινε αυτό ο Χριστός; Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, καταδίκασε π.χ. το διαζύγιο, αλλά ποτέ την ομοφυλοφιλία. Αν το επιχείρημά σας είναι τι είπε ο Απόστολος Παύλος ή η προ αυτού και οι μετά από αυτόν στον όνομά Του, τότε κάπου μπερδευτήκατε. Εν πάση περιπτώσει, ακόμα και να είχε καταδικάσει ο Χριστός την ομοφυλοφιλία, το ζήτημα δεν είναι θρησκευτικό, αλλά πολιτειακό. Ή επιβάλλεις σε όλους τις ίδιες υποχρεώσεις και τους αναγνωρίζεις τα ίδια δικαιώματα ή αφαιρείς δικαιώματα από ορισμένους και τους ελαφρύνεις από τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. Δεν είναι πρέπον να ισχυριζόμαστε ότι ο Χριστός (ή ο παπα-Τσάκωνας) θα υποδείξει σε μια πολιτεία ποιοι πολίτες της αξίζει να έχουν δικαιώματα και ποιοι όχι - και μάλιστα όχι με όρους νομικούς, αλλά με όρους θρησκευτικής ηθικής.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ηλίας Κοντάκος 28/03/2013 10:39:24

     Μπορεί εδώ να συζητάμε την νομική πτυχή του ζητήματος, όμως ο Στέργιος αναφέρθηκε στον Χριστό και του απάντησα. Από'κει και πέρα (για να ξεκαθαρίζει το θέμα με τον Χριστό και επειδή, κλασικά για «φιλελεύθερο», στρεψοδικείς), για να στο κάνω πιο λιανά, δεν είσαι σε θέση να πεις τάχα ότι δεν καταδίκαζε ο Χριστός την ομοφυλοφιλία ή ότι ποτέ δεν το έκανε ποτέ ρητά γιατί δεν ήσουν εκεί. Τα Ευαγγέλια, άν έγραφαν χαρτί και καλαμάρι όλα όσα είπε ο Χριστός, θα ήταν χιλιάδες σελίδες το καθένα. Το ότι σύμπασα η Εκκλησία όμως (και όταν αναφέρομαι στην Εκκλησία, αυτή χρονολογείται με την έλευση του Χριστού στον κόσμο, άρα δεν επικαλέστηκα καν την Παλαιά Διαθήκη, στην οποία αναφέρεσαι, ασχέτως άν θα μπορούσα να το κάνω) τήρησε ενιαία στάση (όλοι όσοι τον ζήσαν τον Χριστό από κοντά) κάτι μου λέει. Και οι διάφορες φιλελεύθερες στριγγλιές δεν μου λεν τίποτα.

     Πάμε τώρα και στην νομική διάσταση. Ο νόμος είναι η κωδικοποίηση της κουλτούρας και του πολιτισμού και των αντιλήψεων ενός λαού. Στον λαό μας, οι ελευθεριάζουσες αντιλήψεις που διακονείς δεν έχουν πέραση (πλην ροζ και μπλε συριζαίων). Άρα οποιαδήποτε απόπειρα επιβολής τους, στο όνομα νεφελωδών αρχών και αυθαίρετα ορισμένων δικαιωμάτων (των οποίων οι ορισμοί αλλάζουν κατα πώς βολεύει ορισμένους) είναι αυταρχική εκ φύσεως. Οι κρατούσες αντιλήψεις της κοινωνίας προέχουν των ψευτο-θεσφάτων σου.

     • Ηλίας Κοντάκος avatar
      Ηλίας Κοντάκος @ ΚΜ 28/03/2013 11:29:39

      Κατ' αρχάς, χαίρομαι που επικαλείσθε την Εκκλησία α λα καρτ, δηλαδή εκεί που θεωρείτε ότι εξυπηρετεί τη δική σας θέση. Κρίμα που η Εκκλησία δεν συμμερίζεται την τμηματοποίηση των "θεσφάτων" της ανάλογα με τη χρονολογία τους. Αλήθεια, τα γραφόμενα της Παλαιάς Διαθήκης δεν ήταν αποτέλεσμα "θείας φώτισης", όπως υποστηρίζει η Εκκλησία μας; Δεύτερον, ο νομοθέτης δεν απεικονίζει την κοινωνική αντίληψη, ο νομοθέτης τη διαμορφώνει και την εκπαιδεύει (ακριβώς όπως έκανε με τον πολιτικό γάμο σε μια εποχή που κάτι τέτοιο ήταν περίπου αδιανόητο). Ο νομοθέτης δεν σούρνεται πίσω από αναχρονισμούς ούτε πλάθει την κοινωνική του πολιτική με βάση το τι θεωρείτε εσείς κι εγώ ηθικό, ιδίως όταν η επιστήμη έχει εδώ και δεκαετίες αποφανθεί πολύ πιο εύγλωττα και από εσάς και από εμένα. Τρίτον, αυταρχισμός είναι να διαχωρίζεις τους πολίτες ανάλογα με την ιδιωτική τους ζωή και επί τη βάσει αυτής να τους κρίνεις ως άξιους ή ανάξιους να απολαμβάνουν της κρατικής προστασίας. Αυταρχισμός είναι τα δικαιώματα που αναγνωρίζεις στους δολοφόνους, τους μοιχούς, τους καταχραστές, τους βιαστές κ.λπ. να τα αρνείσαι σε ανθρώπους που δεν έχουν διαπράξει παρανομίες, δεν έχουν βλάψει, άλλοι είναι πολύ ικανότεροι από εσάς ή από εμένα, άλλοι είναι πιο ανιδιοτελείς, άλλοι είναι πιο επιτυχημένοι κ.ο.κ., και όλα αυτά επειδή κάποιοι άλλοι που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν σας υπέδειξαν ότι η ζωή τους είναι ανήθικη, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μέχρι πρόσφατα υποδείκνυαν τον Γαλιλαίο ως μάγο (με ελευθεριάζοντα τρόπο ζωής, καταπώς λέτε κι εσείς) επειδή είπε ότι η Γη είναι στρογγυλή.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ηλίας Κοντάκος 28/03/2013 12:15:50

      Και πάλι στρεψοδικείς. Δεν επικαλέστηκα πουθενά την ηθική, ασχέτως του ότι θεωρώ την ομοφυλοφιλία ανήθικη, άρα το όλο κατεβατό σου είναι ένα straw man argument (γκουγλίσατε για τον ορισμό) . Άλλους λόγους επικαλέστηκα. Ομοίως, όπως ήδη έγραψα, παρόλο που δέχομαι την Παλαιά Διαθήκη, ούτε αυτή την επικαλέστηκα. Αντιθέτως, εσύ επικαλέστηκες ένα μάτσο αυθαίρετες δοξασίες. (Πχ βάσει ποίων αρχών ο νομοθέτης οφείλει να «διαμορφώνει και να εκπαιδεύει» (sic) την κοινωνική αντίληψη; Βάσει του ... φιλελευθερισμού;) Πρεσβεύεις λοιπόν την φωτ(αδ)ισμένη δεσποτεία με φερετζέ. Δηλαδή, την αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα.

     • Ηλίας Κοντάκος avatar
      Ηλίας Κοντάκος @ ΚΜ 28/03/2013 14:30:38

      Είναι προφανές ότι η ικανότητά σας στην ανάγνωση περιορίζεται στο που και α πα, που και ι πι. Όπως λοιπόν έγραψα παραπάνω, ο νομοθέτης οφείλει να διαμορφώνει κοινωνικές συνειδήσεις και όχι να σούρνεται από αυτές (και όπως επίσης έγραψα - αν είχατε κάνει τον κόπο να το αναγνώσετε - αν δεν συνέβαινε αυτό, δεν θα έπρεπε ποτέ να ισχύσει ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα). Αν πάντως εσείς πιστεύετε ότι ο νομοθέτης οφείλει να υπακούει στις κοινωνικές αντιλήψεις - όποιες κι αν είναι αυτές - τότε είναι εντελώς αυτονόητο το γιατί έχετε αυτές τις απόψεις περί ομοφυλοφιλίας, περί κοινωνικών δικαιωμάτων και περί κράτους δικαίου (και περί άλλων θεμάτων φαντάζομαι).

     • Γιάννης avatar
      Γιάννης @ ΚΜ 28/03/2013 12:19:08

      ΚΜ, βλέπω ότι με χριστιανική ταπεινοφροσύνη μάς λες τι θα ήθελε να αφήσει ο Χριστός σαν παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα αλλά δεν πρόλαβε να καταγραφεί από τους Ευαγγελιστές. Είσαι ένας Ισαπόστολος, να υποθέσω;

 4. Απορών avatar
  Απορών 27/03/2013 21:50:20

  Κάθε όργανο του σώματός μας έχει ορισμένη λειτουργία.
  Ποίο όργανο έχει λειτουργία σχετιζομένη με την ομοφυλοφιλία;

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Απορών 27/03/2013 21:59:56

   Η καρδιά.

 5. Α.Σ.Χ.Α. avatar
  Α.Σ.Χ.Α. 27/03/2013 22:52:47

  Η ομοφυλοφιλία μπορεί να είναι ως τρόπος ζωής σεβαστός. Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις όμως δεν έχουν κανένα λόγο να τυγχάνουν κρατικής προστασίας.

  • Ioannis avatar
   Ioannis @ Α.Σ.Χ.Α. 28/03/2013 00:39:48

   Ta Epidomata gia oikogenies exoun sto mati. Giafto ta dikeomata gia tous omo. Otan anagnoristi o gamos isotimos, tha kopsoun ta epidomata gia olous. Apli mathimatiki

  • Ηλίας Κοντάκος avatar
   Ηλίας Κοντάκος @ Α.Σ.Χ.Α. 28/03/2013 07:05:36

   Δεν τυγχάνουν κρατικής προστασίας ούτε οι ομοφυλοφιλικές ούτε οι ετεροφυλοφιλικές σχέσεις. Τυγχάνει κρατικής προστασίας το δικαίωμα ενός ανθρώπου που έχει ζήσει όλη του τη ζωή με έναν άλλο άνθρωπο π.χ. να μην κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο από τους συγγενείς-αρπακτικά όταν ο σύντροφός του πεθάνει (που δεν είναι και απίθανο όσο ζούσε να άκουγε τα εξ αμάξης πίσω απ' την πλάτη του από κάποιους από αυτούς τους συγγενείς).

 6. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 27/03/2013 23:13:12

  Γιατί;

 7. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 27/03/2013 23:27:34

  Γιατί ο φιλελευθερισμός προστατεύει την ελευθερία ενός θρησκευόμενου να διαμορφώνει τη βιοτική του σφαίρα όπως προστάζει η θρησκεία του ως αναφαίρετο δικαίωμά του που αποτελεί και μέριμνα του Κράτους, ενώ οι περισσότερες θρησκείες προσπαθούν ή επιβάλλουν η μέριμνα του Κράτους να μην περιλαμβάνει δικαιώματα αναγκαία για τη διαμόρφωση της βιοτικής του σφαίρα ενός ατόμου (π.χ. γάμος ομόφυλων ζευγαριών) επειδή είναι εκτός του νοήματος ή των αρχών των διδασκαλιών τους.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/03/2013 10:25:29

   Όπου η «βιοτική σφαίρα» (sic) ορίζεται σύμφωνα με μία θρησκεία, την εξής μία: τον φιλελευθερισμό (ξέχασες να αναφέρεις).

 8. ΚΜ avatar
  ΚΜ 28/03/2013 02:05:52

  Γιατί η κοινωνία είναι εχθρική προς τις ελευθεριακές επιδιώξεις σας. Και γιατί είστε ξένο σώμα στην κεντροδεξιά παράταξη, η οποία σας εξέμεσε επανειλημένως και θα το ξανακάνει. Δεν θα καταφέρετε να την αλώσετε εκ των έσω. Ούτε τα στρεβλά δόγματά σας θα καταφέρετε, όσα λεφτά και να πέσουν, να επιβάλετε ως θέσφατα, προς τα οποία η δημοκρατία θα πρέπει να βαράει προσοχές.

  • Ηλίας Κοντάκος avatar
   Ηλίας Κοντάκος @ ΚΜ 28/03/2013 07:10:58

   Παρατηρώ τις απαντήσεις σας στο θέμα αυτό. Το αντεπιχείρημά σας στο ότι λόγω της θρησκείας (κατ' αντίθεση προς την επιστήμη) οι ομοφυλόφιλοι αποκλείονται από ένα στοιχειώδες πεδίο κρατικής προστασίας (που διασφαλίζεται ακόμα και για τους δολοφόνους και τους βιαστές) είναι: α) ότι το είπε ο Απόστολος Παύλος, β) ότι το λέει γενικά η Εκκλησία, γ) ότι όσοι υποστηρίζουν τέτοιες ιδέες είναι ξένοι προς την κεντροδεξία παράταξη. Φαντάζομαι έχετε ακόμα κι εσείς αρχίσει να αντιλαμβάνεστε ότι οι συγκεκριμένες θέσεις σας αγγίζουν πλέον τα όρια του παραλογισμού.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ηλίας Κοντάκος 28/03/2013 12:21:59

    Διαστρέφεις αυτά που λέω. Δεν επικαλέστηκα την θρησκεία, απλώς απάντησα στον τύπο που πρώτος εκείνος ανέφερε τη θρησκεία. Αυτό που επικαλέστηκα είναι οι κρατούσες αντιλήψεις και η θέληση του λαού. Αντιθέτως, εσείς οι ακροφιλελεύθεροι ταλεμπάν είστε εκείνοι που επικαλούνται θρησκευτικά δόγματα: αυτά της θρησκείας του φιλελευθερισμού.

    • Ηλίας Κοντάκος avatar
     Ηλίας Κοντάκος @ ΚΜ 28/03/2013 15:47:57

     Εγώ ο ακροφιλελεύθερος ταλιμπάν επικαλούμαι ένα και μόνο δόγμα: το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να κρίνονται και να τους αναγνωρίζονται δικαιώματα με βάση το αν είναι άξιοι, ικανοί, έντιμοι, ανιδιοτελείς, συνεπείς φορολογούμενοι και αν μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι με βάση το τι κάνουν στο κρεβάτι τους (όσο αυτά που γίνονται είναι μεταξύ συναινούντων ενηλίκων) και ουδόλως θα έπρεπε να ενδιαφέρει και το κράτος το τι κάνουν στο κρεβάτι τους. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχετε να μου εισφέρετε ούτε μισό επιχείρημα πέραν της θρησκείας για ποιο λόγο τα παραπάνω δεν θα έπρεπε να ισχύουν για τους ομοφυλόφιλους. Και αν όλα αυτά είναι ακροφιλελεύθερος ταλιμπανισμός, μετά τιμής αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό.

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ Ηλίας Κοντάκος 28/03/2013 17:31:30

      Μά,σᾶς ἐξηγεῖ ὁ ΚΜ,ὅτι ΠΕΡΑΝ τῆς θρησκείας,ὅλα αὐτά τά προνόμια οἱ ὁμοφυλόφιλοι τά ἀπολαμβάνουν ἀπό τό κράτος!
      Κι ἐγῶ βεβαίως εἶμαι ὑπέρ τοῦ νά μήν ἀσχολεῖται ὁ καθένας μέ τί κάνει ὁ ἄλλος μές στό σπίτι του καί μέ ποιόν.
      Ἀλλά πέραν αὐτοῦ,θέλουν καί γάμο; Νά παντρεύονται,νά πηγαίνουν στό Δημαρχεῖο καί νά ὑπογράφουν,κανένα πρόβλημα!
      Ὅταν ὅμως θά θελήσουν νά υἱοθετήσουν παιδί,τότε ἐδῶ ἴσως ξεκινοῦν μιά σειρά ἀπό κάποιες ἄβολες καταστάσεις πού θά πρέπει πρωτίστως τό ζευγάρι νά ἐπιλύσει.Ὅπως ποιόν ἀπό τούς δύο γονεῖς τό παιδί, θά ἔχει ὥς τό πρότυπο τοῦ πατέρα ἄς ποῦμε.
      Ἔπειτα ἡ ἀντιμετώπιση τῆς εἰρωνίας ἴσως ἀπό ἄλλα παιδιά πού ἔχουν γονεῖς πατέρα καί μάνα,γιατί κακά τά ψέματα,τό φυσιολογικό ἔτσι εἶναι.
      Ἀλλά,πέρα κι ἀπ'αὐτό,ἐγῶ πού δέν συμφωνῶ μ' αὐτόν τόν τρόπο συμβίωσης-δικαίωμά μου δέν εἶναι καί μένα;-πῶς θά ἐξηγήσω στό μικρό μου τό παιδί τή σχέση αὐτή τῶν γονέων τοῦ συμμαθητή του,ὅταν ἔρχονται συνέχεια δύο ἄνθρωποι τοῦ ἰδίου φίλου νά τόν παίρνουν ἀπό τό σχολεῖο;
      Ἤ ἄμα τούς δοῦν στό δρόμο νά φιλιοῦνται;
      Σάν κάτι φυσιολογικά; Μά,δέν εἶναι.
      Μήν κολλᾶμε λοιπόν σέ κάτι πού τό λέει ἡ θρησκεία,γιατί τό θέμα εἶναι καί κοινωνικό,ἤ ἐπειδή ἡ θρησκεία μας μᾶς συμβουλεύει ΑΝ θέλουμε νά ἀκολουθήσουμε ἕναν συγκεκριμμένο τρόπο ζωῆς,τότε ἡ ἄποψή μας για τό συγκεκριμμένο θέμα εἶναι de facto σκοταδισμός;

     • Ηλίας Κοντάκος avatar
      Ηλίας Κοντάκος @ Κυθήριος Τ. 28/03/2013 19:45:37

      Οι κοινωνικές προεκτάσεις της ομοφυλοφιλίας (όλα αυτά τα δυσάρεστα που περιγράφετε) έχουν την έναρξή τους στις θρησκευτικές αγκυλώσεις. Υποθέτω εξ ίσου ντροπιαστικό ήταν πριν από 60 χρόνια να φιληθούν ένας άνδρας και μια γυναίκα στη μέση του δρόμου ή να γνωρίζει η γειτονιά ότι μια γυναίκα έχει σεξουαλικές σχέσεις πριν τον γάμο. Και εκεί η ντροπή βασιζόταν αποκλειστικά σε θρησκευτικές επιταγές. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν πρέπει να μάθουμε να τις ξεπερνάμε; Ότι δεν πρέπει να εξελιχθούμε ως κοινωνία και ως πολίτες; Όσο για την υιοθεσία, εξ όσων γνωρίζω ο Χίτλερ είχε για γονείς έναν άντρα και μια γυναίκα.

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ Ηλίας Κοντάκος 28/03/2013 20:21:48

      Ἑάν σάν κατακλείδα τῶν δικῶν μου ἐπιχειρημάτων καί τῶν δικῶν σας ἀντεπιχειρημάτων,καταθέτετε,ὅτι καί ὁ Χίτλερ εἶχε γιά γονεῖς ἕναν ἄντρα καί μιά γυναῖκα,τότε τί νά πῶ,πάω πάσο...

     • Ηλίας Κοντάκος avatar
      Ηλίας Κοντάκος @ Κυθήριος Τ. 28/03/2013 19:51:08

      Και για να συμπληρώσω την απάντησή μου, το τι συμβουλεύει η Εκκλησία ως τρόπο ζωής είναι θέμα της, γούστο της και καπέλο της. Το αν το ποίμνιό της θα ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής είναι επίσης θέμα του, γούστο και καπέλο του. Αυτό δεν σημαίνει καθ' οιονδήποτε τρόπο ότι η συντεταγμένη Πολιτεία μπορεί να κάνει διακρίσεις με βάση του τι προκρίνει η Εκκλησία ως ενδεδειγμένο τρόπο ζωής, ιδίως μάλιστα όταν η επιστήμη εκφράζει την εντελώς αντίθετη άποψη. Δεν μιλάμε για ανθρώπους που κλέβουν, σκοτώνουν, εξαπατούν ή βιάζουν. Μιλάμε για ανθρώπους που κάνουν στο κρεβάτι τους κάτι άλλο από αυτό που κάνουν άλλοι άνθρωποι. Δεν είναι λοιπόν σκοταδισμός το να ακολουθούμε τον τρόπο ζωής που προτείνει η Εκκλησία. Σκοταδισμός είναι το να πιστεύουμε ότι πρέπει να βάλουμε μπάστακα στο κρεβάτι μας την Πολιτεία και με βάση αυτό να κρίνονται τα δικαιώματα που θα αναγνωρίζει στους πολίτες της. Και όλα αυτά επειδή το λέει η Εκκλησία. Αυτό είναι σκοταδισμός - και μάλιστα του χειρίστου είδους.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Ηλίας Κοντάκος 29/03/2013 14:16:05

      Δεν κατάλαβα καλά κ. Κοντάκο. Είστε υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφυλα παντρεμένα ζευγάρια; Και αν ναι, πιστεύετε ότι η ελευθερία κάποιου ΔΕΝ σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία κάποιου άλλου (του προς τέτοια υιοθεσία βρέφους ας πούμε); Εκεί δεν θα έπρεπε η Πολιτεία να θεσπίσει κάποιους αυστηρούς κανόνες ή να διατηρήσει τους υπάρχοντες οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι αρκετά αυστηροί ήδη;
      Φιλικά.

     • Ηλίας Κοντάκος avatar
      Ηλίας Κοντάκος @ akenaton 29/03/2013 16:15:58

      Σας αρέσει δεν σας αρέσει, υπάρχουν ήδη ανάμεσά μας πάρα πολλοί ομοφυλόφιλοι γονείς - άνδρες, γυναίκες. Και η άποψή μου είναι ότι αυτό που χρειάζεται ένα παιδί είναι άδολη αγάπη από τους γονείς του, ανεξαρτήτως του φύλου τους. Με τη δική σας λογική θα έπρεπε ο κόσμος μας να είναι ένα ροζ συννεφάκι πλασμένο από ουρί του παραδείσου, αφού η πλειονότητα των ανθρώπων ανατράφηκαν από έναν άνδρα και μια γυναίκα. Για μένα μετρά μόνο η αγάπη και τίποτε άλλο. Το να αρνούμαστε σε ομόφυλα ζευγάρια να έχουν παιδιά (φυσικά ή θετά) είναι σαν την κακή νύφη που κρύβει τις σκόνες κάτω από το χαλί για να μην τις δει η πεθερά. Ή αντιμετωπίζουμε λοιπόν κατάματα την πραγματικότητα και βρίσκουμε λύση ή καμωνόμαστε τους ανίδεους και συνεχίζουμε να παραβιάζουμε βασικές ατομικές ελευθερίες. Τόσο απλά.

     • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
      ΓΙΑΝΝΗΣ @ akenaton 28/06/2013 02:50:10

      τα μωρά έχουν ανάγκη κάποιον να τα αγαπά και να τα μεγαλώσει. Αυτή είναι η μεγαλήτερη ανάγκη τους. Νομίζεις θα κάτσουν να σκεφτούν αν αυτός που τα αγαπά, είναι ομο η ετερο.? Τα μωρά δεν έχουν προκαταλήψεις σαν εμάς. Ευτυχώς δηλαδή, ειδάλως θα ανυσηχούσα για την νοητική τους ισοροποια.

 9. Νικήτας avatar
  Νικήτας 28/03/2013 10:06:46

  Παραπάνω κάποιος φίλος μας είπε πως η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική σεξουαλικότητα όπως και η ετεροφυλοφιλία.
  Νομίζω πως είναι ανώμαλο να μπερδεύετε η επιθυμία με την φύση.
  Αλλό πράμα πως την βρίσκει ο καθένας και διαφορετικός ο ρόλος της φύσης.
  Είναι προφανές ότι ή φύση δεν εξυπηρετείτε όταν δεν διαιωνίζεται χωρίς αυτό βεβαίως να σημαίνει πως καταδικάζονται όσοι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά είτε για ιατρικούς είτε για προσωπικούς λόγους .
  Οι ομοφυλόφιλοι με .... τις πρακτικές τους στέκονται στην αντίπερα όχθη της φύσης που είναι η ακυρωσή της .
  Βεβαίως ο ρόλος του ανθρώπου δεν είναι να αφήσει σώνει και καλά απογόνους υπακούωντας στους φυσικούς νόμους .
  Ο άνθρωπος ώς κορωνίδα της δημιουργίας έχει το προνόμιο να γίνεται Θεός κατά χάριν . Ο δούλος μπορεί αν το θελήσει να μπεί στην δόξα του Κυρίου.
  Ενός Κυρίου που δεν μοιράζει κανόνες και απαγορεύσεις αλλά όπλα ώστε η ζωή εδώ , τώρα να γίνει βασιλεία , χαρά δημιουργία .
  Τα όπλα είναι η πίστη σε αυτόν που είναι η άμπελος η αλήθεια και η ζωή . Το πάτημα στα αχνάρια του ως ολοκληρωτική παράδοση σε αυτόν που σημαίνει στον συνάνθρωπο.
  Ο γάμος είναι το πέδιο όπου η αγάπη ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα μετατρέπει τα δύο σώματα σε ένα τις δύο ψυχές σε μιαν μουσική και το παιδί τους στην σάρκα τη μία .
  Στον γάμο οι άντρες που παιθένουν οργανικά στους πόνους της διαστολής 3 ντύνονται την αδύναμη γυναίκα που φτάνει στο 10 και μετά γελά .
  Οι γυναίκες βρίσκουν τον λιμενοβραχίονα για να μας μιλήσουν απερίσπατες για μουσική και τραγούδι , για στοργή .
  Το παιδί είναι το μικρό κανόνι που αρματώνει το κάστρο .

  Χαρά , χαρά ευτυχία φώς χαμόγελο πάμε μπροστά.

  Όλα αυτά με τους μηχανισμούς που η φύση έδωσε στους ανθρώπου για να χαίρονται τον έρωτα αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού στον άνθρωπο που δεν μπορεί παρά να πάλλετε στων αιώνιο ρυθμό της μήτρας και της μητρότητας αφού αυτό το περιβάλλον είναι το πρώτο του ανθρώπου.
  Αν φύγει η μάνα απο την μέση πεθαίνουν όλα .
  Και όσο πιό πολύ πεθαίνει η μάνα τόσο χειρότερος και ο θάνατος
  Κατά την άποψή μου ο γάμος ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι μιά μεγάλη ύβρις απέναντι στην γυναίκα σε έναν κόσμο που αδιάκοπα μισεί την γυναίκα είτε εξευρωπαισμένη δύση είτε αισθησιακή ανατολή.

  • Ηλίας Κοντάκος avatar
   Ηλίας Κοντάκος @ Νικήτας 28/03/2013 11:39:47

   Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτά που γράφετε είναι επικίνδυνα; Δηλαδή ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ανθρώπου είναι θέμα του πώς τη βρίσκει ο καθένας; Με άλλα λόγια, είναι μια απλή προτίμηση; Άρα και οι ομοφυλόφιλοι και οι ετεροφυλόφιλοι έχουν τη δυνατότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή να προτιμήσουν κάτι άλλο; Αντιλαμβάνεστε τι θα συνέβαινε αν ίσχυαν όσα γράφετε; Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι γενετήσια προδιάθεση (ασχέτως του αν μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξει ή να εκδηλωθεί αργότερα). Ουδείς άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα να προτιμήσει αυτό που θα τον κάνει κοινωνικά αποδεκτό, θα προτιμήσει κάτι άλλο που θα τον παραδώσει στον κοινωνικό αποκλεισμό ή στη χλεύη. Εσείς δηλαδή θα μπορούσατε κάποια στιγμή να τη "βρείτε" ή να "προτιμήσετε" σεξουαλική πράξη με άτομα του ίδιου φύλου; Ή ο προσανατολισμός σας είναι αυτός που σας υπαγορεύει η φύση; Το ότι κάποιες ερωτικές πρακτικές οδηγούν στην τεκνοποιία και κάποιες όχι δεν καθιστά ανώμαλους αυτούς που προτιμούν τις δεύτερες από τις πρώτες ούτε λιγότερο φυσιολογικές. Εκτός αν η δική σας ερωτική πρακτική περιορίζεται στο ιεραποστολικό και όλες τις άλλες τις αποφεύγετε επειδή είναι μη φυσιολογικές. Ή λες και τα ετερόφυλα ζευγάρια που δεν επιθυμούν παιδιά είναι ανώμαλα. Μη συνδέετε τον σεξουαλικό προσανατολισμό με την τεκνοποιία, είναι λάθος και δείχνει έλλειψη γνώσης και κοντόφθαλμη μονομέρεια.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Νικήτας 28/03/2013 12:22:54

   Ποιος προσβάλλει περισσότερο τη γυναίκα, δύο ομοφυλόφιλοι άντρες που θέλουν να παντρευτούν ή εσείς, που ξεχνάτε εντελώς ότι υπάρχουν και ομοφυλόφιλες γυναίκες που διεκδικούν κι αυτές το διακίωμα στον γάμο;

 10. Στέφανος avatar
  Στέφανος 07/04/2013 10:23:48

  Αυτή η ανοησία στο πλακάτ της διαδήλωσης(ο Ιησούς είχε δύο Πατέρες) κυριολεκτικά βγάζει μάτια! Αυτά είναι τα "σοβαρά" επιχειρήματα υπέρ της ομοφυλοφιλίας; Να χαρώ εγώ επιχειρηματολογία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.