09/09/2009 16:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εταιρία πουλάει … φίλους στο FACEBOOKΈνας Αυστραλός επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι η εταιρία του πουλά «φίλους» μέσω του Facebook, υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς»!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο 24χρονος Λέον Χιλ ίδρυσε και διευθύνει την εταιρεία uSocial, που προσφέρει πακέτα σε όλους τους χρήστες του Facebbok τα οποία υπόσχονται να αυξήσουν θεματικά τους φίλους τους στη διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έναντι χρηματικού ποσού που κυμαίνεται μεταξύ 177 δολαρίων (για 1.000 χρήστες) και 1167 δολαρίων (για δέκα χιλιάδες χρήστες).

Η εταιρεία λέει ότι θα αποστέλλει μαζικά τους καταλόγους φίλων (friend requests, ή fan requests) σε περίπτωση που κάποιος έχει μια σελίδα και θέλει να την προωθήσει. Ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο πελάτης, η εταιρεία στέλνει από 1.000 έως 10.000 προσκλήσεις, με ένα μήνυμα που καλεί τον παραλήπτη να αποδεχτεί το αίτημα.

Ωστόσο, οι μέθοδοι της έχουν αποτελέσει αρκετές φορές στόχο δριμείας κριτικής. Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί για την αποστολή ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spamming) στο Twitter (όπου εφαρμόζει παρόμοια τακτική). Μάλιστα το digg.com επεχείρησε να βάλει φρένο στην πρωτοβουλία της να πουλάει και ψήφους.

Το facebook έχει προειδοποιήσει τα μέλη του πως αν τολμήσουν να αγοράσουν «φίλους» τους ηλεκτρονικά στην Αυστραλία, θα τους απαγορευτεί η πρόσβαση στην υπηρεσία.

«Η uSocial παραβιάζει κατάφωρα τους όρους λειτουργίας μας και θα λάβουμε τα μέτρα μας», σχολίασε το facebook.

 Τι κάνει ο άνθρωπος για να αποκτήσει άγνωστους φίλους.....

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.