13/11/2009 05:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστήμονες ερευνητές αφόπλισαν τον καρκίνο.

Επιστήμονες πιστεύουν, πως βρήκαν επιτέλους ένα τρόπο να ουδετεροποιούν μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, που εμπλέκεται στη δημιουργία καρκίνου, και που μέχρι σήμερα θεωρούταν απρόσβλητη σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή. Οι ερευνητές, πειραματιζόμενοι με ποντίκια, κατασκεύασαν «συνδετήρες»,  ώστε να μορφοποιήσουν τα αποκόμματα της πρωτεΐνης σε σχήματα, που μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία της. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη σχετίζεται με την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη κυττάρων σε περιπτώσεις λευχαιμίας καθώς και σε άλλες μορφές καρκίνου. Αφοπλίστηκε όμως στις επιστημονικές αυτές δοκιμές, και οι όγκοι αντέστρεψαν τη πορεία τους.

Η εν λόγω έρευνα είναι πολύ ενδιαφέρουσα σύμφωνα με τους ειδικούς. «Το νέο χημικό έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια έως τώρα, οπότε και δεν γνωρίζουμε την επίδρασή του στον ανθρώπινο οργανισμό» λέει κάποιος από την ερευνητική ομάδα. «Μακροπρόθεσμα, μπορεί να οδηγηθούμε σε εναλλακτικά φάρμακα και καλύτερες μεθόδους αντιμετώπισης της λευχαιμίας και άλλων τύπων καρκίνου».

 BBC

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 13/11/2009 17:44:22

  Αυτό το "θεωρούταν" που εγώ τουλάχιστον πρωτοείδα προ διετίας περίπου στους υποτίτλους του καναλιού της Βουλής (μαζί με κάτι απερίγραπτα "κατοικούταν", κλπ.) και που σιγά - σιγά άρχισαν να το υιοθετούν όλο και περισσότεροι τηλεοπτικοί αστέρες, μην τυχόν και θεωρηθούν - φτού κακά - καθαρευουσιανοι, πόθεν προέρχεται;
  Από ποιά γραμματική;
  Από ποιο πρόγραμμα αυτόματης μετάφρασης;
  Από ποια ντιρεκτίβα γλωσσικής ορθότητος;
  Ευχαριστώ.
  Ξέρει κανείς;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.