Επιστήμονες αναζητούν την αγελάδα του μέλλοντος
14/04/2014 16:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστήμονες αναζητούν την αγελάδα του μέλλοντος

Μια πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για το κλίμα έδωσε ώθηση σε μια δονκιχωτική αναζήτηση για την «αγελάδα του μέλλοντος», ένα πλάσμα του οποίου οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα μειωθούν από ένα χάπι ενάντια στο μεθάνιο, σαρωτές ρεψίματος και σακίδια αερίου.

Το διοξείδιο του άνθρακα από τα ορυκτά καύσιμα είναι το κύριο τεχνητό αέριο που θερμαίνει τον πλανήτη, αλλά το μεθάνιο είναι πολύ πιο ισχυρό και προέρχεται κυρίως από τα 88 εκατ. βοοειδή των ΗΠΑ. Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση Ομπάμα παρουσίασε ένα σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, με τεχνολογίες φιλικές προς το κλίμα για τα βοοειδή, που κυμαίνονται από τα συμπληρώματα διατροφής ως τα τεστ DNA. Ο Juan Tricarico, διευθυντής του σχεδίου Αγελάδα του Μέλλοντος στο Κέντρο Καινοτομίας για τη Γαλακτοκομία των ΗΠΑ, ένα ερευνητικό ινστιτούτο στο Ιλινόις, είπε ότι η πρωτοβουλία επιχειρεί να δημιουργήσει έναν «σταρ αθλητή» στον κόσμο των βοοειδών. Όπως είπε, υπήρχαν κοινές παρανοήσεις σχετικά με το από πού προέρχεται το μεθάνιο των βοοειδών.

Με βάση την επιστημονική έρευνα, η αγελάδα του μέλλοντος θα φιλοξενείται σε ευρύχωρα καταλύματα, θα μασουλά γκουρμέ κόκκους ενάντια στο μεθάνιο και θα έχει βελτιωμένο πεπτικό σύστημα.
Το μεθάνιο αντιστοιχεί στο 9 τοις εκατό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των ΗΠΑ και ενώ δεν παραμένει στον αέρα όσο το CO2, έχει μια επίδραση στην υπερθέρμανση του πλανήτη τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερη από το CO2. Ωστόσο, οικονομικοί λόγοι εμποδίζουν την χρήση εργαλείων για τον περιορισμό του μεθανίου από τα ζώα, όπως συνέβη με τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα οχήματα με κινητήρα.

Το κόστος είναι απαγορευτικό για τα γαλακτοκομικά και τους κτηνοτρόφους και το είδος της έρευνας που θα μπορούσαν να κάνουν τα εργαλεία πιο αποδοτικά θα απαιτούσε δημόσια χρηματοδότηση.

Η C - Lock, μια εταιρεία της Νότιας Ντακότα, πουλά συμπληρώματα διατροφής των ζώων, όπως ο βασιλικός που μειώνει την παραγωγή μεθανίου και μετρά την περιεκτικότητα στην αναπνοή τους. Οι τιμές ξεκινούν από 45.000 δολάρια. Στο Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωπονίας στην Αργεντινή, οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει σακίδια που συλλέγουν αέρια μέσω σωλήνων συνδεδεμένων σε στομάχια αγελάδων. Ένα τυπικό ζώο εκπέμπει 250-300 λίτρα μεθανίου την ημέρα και οι ερευνητές λένε ότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει ένα αυτοκίνητο ή ένα ψυγείο για μια ημέρα. Ο Ilmi Granoff του Overseas Development Institute είπε ότι μια εναλλακτική λύση για τον έλεγχο των εκπομπών των βοοειδών είναι η μείωση του αριθμού των αγελάδων. «Ξεχάστε τον άνθρακα και τα αυτοκίνητα. Ο πιο γρήγορος τρόπος για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος θα ήταν να μειωθεί δραστικά η ποσότητα του κρέατος που τρώνε οι άνθρωποι» είπε.

http://www.ft.com/intl/cms/s/2/70637ed6-bece-11e3-a1bf-00144feabdc0.html#axzz2yJk1SLgC

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.